Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Nincs m√°s ki√ļt?

Napl√≥No, mit hozott a Coca Cola design-test√Ľ Mikul√°s nektek? Volt habzsi-d√Ķzsi, vagy csak most esztek? A krampusz-zsid√≥val tal√°lkozott-√© valaki, virg√°csot kapott-√©, vagy helyette g√©pkarab√©lyt rendelt, megnyerve az illeg√°lis tendert, s k√©sz√ľl a di√≥ver√Ķvel – ha √©sszel nem megy, menni fog er√Ķvel? Ha nem l√°tott kaz√°r-farizeust, aki olyan mint a must, √©desen j√∂n, de ha sok bel√Ķle, g√∂rccsel t√°vozik, s h√≠g lev√©vel foltot hagyva, k√©m√©nyf√ľsttel sz√°ll magosba. Nem tudom mit l√°ttok, √©reztek, de l√°tnotok, √©reznetek kell, hogy neh√©z id√Ķk ut√°n s√ļlyos id√Ķk j√∂nnek, s nyoma sem marad a k√∂dnek, hol hi√°ba n√©ztek, nyoma sincs vit√©znek. Bizony mondom n√©ktek, √©brednek a n√©pek, b√°r nem a h√≠g velej√ľkkel, de nem b√≠rnak majd az erej√ľkkel, se munka, se olcs√≥ keny√©r, se benzin csak tartoz√°s s ad√≥s-kilakoltat√°s. M√°r a v√≠z az √ļr, de permeteztek ma is ser√©nyen, s ki nem vetett, nem is arat majd √©s nem lesz lekv√°r a keny√©ren, ha csak rendbe nem v√°gjuk, hogy leg√∂rb√ľlj√∂n sz√°juk a kal√°ka t√∂rzsnek, a h√≠rhedett rabl√≥ h√©ber k√∂rnek, kik zsinag√≥g√°ban √©ltetik gazs√°guk, de nem l√©szen igazs√°guk. √Ėssze vagyunk –e sorsunkkal k√∂tve, az bizonyos, s a v√©g√©t kell jelentse egyiknek a most, mert h√°bor√ļ k√©sz√ľl √©s a fegyvere a p√©nz, melyhez im√°ra j√°rul, mik√∂zben nyak√°t szegni eddig rest volt mind aki b√°tor, de meg kell szabadulni ett√Ķl a hib√°t√≥l. Ma m√°r a nyomdag√©pek ontj√°k, hogy tarthatatlan a jelen, s a j√∂v√Ķ sem tarthat√≥, ha tartjuk a kaz√°r-fattyat nyakunkon tov√°bb s nem t√∂ri ki el√Ķbb-ut√≥bb az ellens√©g nyak√°t!

Cikk t√∂r√∂lve! Lemin√Ķs√≠tett a Moodys, esik a forint
http://www.portfolio.hu/gazdasag/leminositett_minket_a_moody’s_esik_a_forint.142441.html

Itt meg falut √°rvereznek a p√©nzes nagy√ļrnak, mert d√ľb√∂r√∂g a j√≥l√©t!
Link
http://index.hu/belfold/2010/12/02/elarverezhetnek_egy_egesz_falut/
Ez√©rt h√Ľt hallgasd:

HADAK URA √ČNEKE

„√Čn mondom √©nnekem – aki b√°tor, er√Ķs vagyok,
Kardom k√©t√©l√Ľ g√∂rbe kard,
A hal√°l s az √©let t√ľze ragyog az √©n kardomon.
Megölöm, aki népemre tör gonoszul,
Kettévágom kardommal, s rátapodok.
Legvígabb táncot rajta táncolom, aki gonoszul megtámad,
A legjobb √≠z√Ľ italt kopony√°j√°b√≥l v√°jt kup√°b√≥l iszom.”

Kider√ľlt, hogy Ir√°n saj√°t nyersur√°n-b√°ny√°j√°t is j√≥l tudja √ľzemeltetni, s az atom-energia egyre sz√©lesebb k√∂rben lesz alkalmazva. Pakson is b√Ķv√≠t√©sr√Ķl esett sz√≥, nem csak a lengyelekn√©l √©s az orosz a n√©metnek is betette a bogarat a f√ľl√©be ezzel kapcsolatban. A Birodalom alakul√≥ban van, ez nem k√©ts√©ges √©s annak k√∂zpontj√°ban az energia-ell√°t√°s √°ll. Az izraeli t√ľzek kapcs√°n, amik val√≥j√°ban most is „√ļjrakeletkeznek”, a nemzetk√∂zi seg√≠ts√©g hathat√≥san avatkozott be. Ez aprop√≥ja volt annak, hogy a zsid√≥ le√ľlhessen a t√∂r√∂kkel megh√°nyni-vetni vit√°s dolgaikat.Kem√©ny menet lesz, mert Erdog√°n√©k kijelentett√©k, hogy hamarosan csak form√°lis hat√°rok lesznek Libanon, Sz√≠ria, Jord√°nia k√∂z√∂tt is, √©s ehhez a v√©lem√©nyhez nagyon √©rtetlen√ľl fordul a zsid√≥, hisz eddig mindent elk√∂vetett, hogy √∂sszeugrassza √Ķket egym√°ssal. Az orosz diplom√°cia g√Ķzer√Ķvel d√≥zerolja le a m√≠toszokat √©s nem csak a t√©li olim-pi√°t, hanem a foci VB-t is „megv√°s√°rolt√°k”, de ott van Katar is, jelezve, hogy a j√∂v√Ķ s√ļlypontja √°thelyez√Ķd√∂tt a keleti f√©ltek√©re. F√©ltek-e? F√©lhettek! Aki eddig csak az egyik hemiszf√©rium√°t haszn√°lta, annak ideje √°tkapcsolni mindkett√Ķ agy-f√©ltek√©j√©re √©s megtanulnia keletiesen, ember m√≥dra gondolkodni √©s elfelejteni a jujdej√≥-anyagi k√∂zpont√ļ hazugs√°gokat.
√Črezhet√Ķen visszavettek az izraeli vezet√Ķk az arcukb√≥l, s tudom, hogy ez nek√ľnk √∂nmag√°ban semmit nem jelent, mert az itteniek m√©g mindig pof√°tlanul puszt√≠tanak, rabolnak √©s a t√∂rv√©nyre hivatkozva √©lnek vissza b√©keszeretet√ľnkkel, ez csak az√©rt van mert ostob√°k.

M√°rait√≥l sz√≥l az id√©zet: „Neh√©z √∂sszhangot tal√°lni a zsid√≥kkal. Ha a zsid√≥ nem legal√°bb-zseni√°lis, akkor ink√°bb buta. Vannak zseni√°lis zsid√≥k; de ritka az okos zsid√≥.”

Sok√°ig nem √©rtettem, mi√©rt nem akarj√°k √©rteni, hogy nem fog menni amit elterveztek √©s minden egyes √ļjabb h√ļz√°sukkal magukra pakolnak egy lap√°t meszet, amely egyszerre fog a nyakukba hullani. Ni, hulla! Hulla, hopp! Hull a h√≥! Hullaj√≥!
Ha m√°r err√Ķl van sz√≥, el sem hiszitek, hogy a Wikiluka kider√≠tette, hogy az azeri √©s az ir√°ni korm√°nyok az ellenl√°basaikat NINJA harcosokkal likvid√°ltatj√°k. Bizony! Aki nem hiszi, j√°rjon ut√°na!

Link
http://www.wikileaks.ch/classification/1_0.html

A „leleplez√©sek hat√°s√°ra az USA bejelentette, hogy √°trendezi diplom√°ciai szolg√°lat√°t. Err√Ķl m√°r √≠rtunk kor√°bban, csak az EU-val kapcsolatban, s olyan p√©nzk√∂lt√©sr√Ķl van itt is sz√≥, amely csak a kiv√°lts√°gosoknak kedvez, mert √≠gy pr√≥b√°lj√°k kimenek√≠teni √Ķket a bajb√≥l, amely el√Ķl nem futhatnak el.

„G√∂r√∂g v√°ls√°g j√∂het az USA-ban

T√∂bb ezer milli√°rd doll√°ros rejtett ad√≥ss√°got halmoztak az amerikai √°llamok √©s egyes nagyv√°rosok, ami a k√∂zeli √©vekben a m√°sodlagos jelz√°logpiaci ad√≥ss√°gok √°ltal okozotthoz hasonl√≥ p√©nz√ľgyi v√°ls√°got id√©zhet el√Ķ, √©s a g√∂r√∂g kr√≠zishez hasonl√≥an l√°ncreakci√≥t ind√≠that el az amerikai kontinensen - jelentette vas√°rnap a The New York Times.

A szakemberek att√≥l tartanak, hogy hi√°ba indul be a gazdas√°gi n√∂veked√©s, a helyi szint√Ľ, az orsz√°gos k√∂zv√©lem√©ny el√Ķl rejtve maradt ad√≥ss√°gok bed√∂nthetik az egyes √°llamokat √©s √∂nkorm√°nyzatokat.

Illinois √°llam m√©g mindig a tavalyi k√∂zoktat√°si √©s t√°rsadalombiztos√≠t√°si sz√°ml√°kat t√∂rleszti, Arizona felf√ľggesztette egyes szerv√°t√ľltet√©sek v√©grehajt√°s√°t a Medicaid program keret√©ben, Newark v√°rosa pedig k√©nytelen volt elbocs√°tani rend√Ķri √°llom√°ny√°nak 13 sz√°zal√©k√°t.
hirdetés

K√©t egyetemi k√∂zgazd√°szprofesszor, Joshua D. Rauh √©s Robert Novy-Marx sz√°m√≠t√°sai szerint az √°llami √©s √∂nkorm√°nyzati szint√Ľ tartoz√°sok a helyi nyugd√≠jprogramokkal szemben √∂sszess√©g√©ben mintegy 3500 milli√°rd doll√°rra tehet√Ķk.

"√ögy t√Ľnik nekem, hogy helyesen tessz√ľk, ha most farkast ki√°ltunk" - jelentette ki Felix Rohatyn p√©nz√ľgyi befektet√Ķ, aki a hetvenes √©vekben seg√≠tett megmenteni a cs√Ķdt√Ķl New York v√°ros√°t.

Az amerikai v√°rosok csak nagy ritk√°n v√°lnak fizet√©sk√©ptelenn√©, arra pedig a nagy gazdas√°gi v√°ls√°g √≥ta nem volt p√©lda, hogy egy √°llam cs√Ķdbe jutott volna. K√∂zgazd√°szok viszont most att√≥l tartanak, hogy a befektet√Ķk h√°tat ford√≠thatnak a legink√°bb elad√≥sodott √°llamoknak, ami ahhoz hasonl√≥ v√°ls√°got id√©zhet el√Ķ, mint amelyen most Eur√≥p√°ban terjed orsz√°gr√≥l orsz√°gra.

A lap r√°mutatott, hogy Illinois √©s Arizona mellett olyan √°llamok is elad√≥sodtak, mint New York √©s Kalifornia. Harrisburg, Pennsylvania √°llam f√Ķv√°rosa id√©n fontol√≥ra vette, hogy cs√Ķd√∂t jelent 68 milli√≥ doll√°rnyi felhalmozott ad√≥ss√°ga miatt.”

Link
http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/12/06/gorog_valsag_johet_az_usa-ban/

Mikor meg√≠rtuk m√°r a helyzetet, s most m√°r lassan k√©sz√≠tik el√Ķ a cs√Ķd-√°llapot bejelent√©s√©t. Merkel is nyomtathatja m√°r a M√°rk√°t √ļjra. Ma arr√≥l cetliztek, hogy 2020-ra az Eur√≥nak befellegzett!
Nem is tudom mit √©s mi√©rt kellene m√©g √≠rni, mert ha valaki visszafil√©zi a napl√≥bejegyz√©seket √©s h√≠reket, akkor kiolvashatja, hogy csak az van √ļj a nap alatt a k√≥serokn√°l, amir√Ķl m√°r szemelv√©nyezt√ľnk j√≥csk√°n.
A nemzeti √∂sszefog√°s is kezd alakulni, de katonai aspektus√°t hangs√ļlyozva a k√©rd√©sk√∂rnek, ugyanis a jelen helyzetben antiszemit√°nak lenni t√©nyleg √©let √©s hal√°l k√©rd√©s√©v√© v√°lt, ugyanis az ellens√©g felismer√©se az els√Ķdleges feladata a katon√°nak, s ez m√°r teljesen nyilv√°nval√≥an magyar nemzetbiztons√°gi k√©rd√©ss√© v√°lt, amib√Ķl „hivatalos” zsid√≥-magyar koprodukci√≥ban √ľzemeltetett b√Ľn√°lc√°z√≥ √©s haza√°rul√≥ szerveket ki kellett hagyni, s√Ķt ellens√©gk√©nt kell r√°juk tekinteni √©s aszerint elj√°rni. Ha m√°r √ĀVH, akkor tekints√ľnk r√° arra, mit is kellene nekik meg√≥vni:
„K√ľl√∂n√∂s zsid√≥ javaslat az √ļj Magyar Alkotm√°nyhoz - olvas√≥i lev√©l
2010. December 03. 8:19:08 Tonti! - mariaorszaga.hu k√ľld√Ķ: banya

Olvasgattam az Orsz√°gh√°z weboldal√°n az alkotm√°nyoz√°ssal kapcsolatos oldalakat, azt√°n k√≠v√°ncsis√°gb√≥l belen√©ztem n√©h√°ny javaslatba. Az egy dolog, hogy v√©lem√©nyem szerint bizonyos ismeretanyaghoz, iskolai v√©gzetts√©ghez vagy tud√°shoz kellene kapcsolni a v√°laszt√≥jogot, mert ami ebben az orsz√°gban az ut√≥bbi √©vekben orsz√°ggy√Ľl√©si v√°laszt√°s c√≠m√©n ment az m√°r v√©rl√°z√≠t√≥.

Nehogy m√°r a m√Ľveletlen, bunk√≥, √≠r√°studatlan de szapora honfit√°rsaink v√°lasszanak nek√ľnk vezet√Ķket, esetleg csak az√©rt mert kapnak n√©mi k√©szp√©nzt vagy ingyen csomagot. Ezzel szemben olvasom hogy m√©g a szellemi fogyat√©kosok nev√©ben is v√°laszt√≥jogot k√©rn√©nek - a hozz√°tartoz√≥k √©s gondoz√≥k. No itt m√°r lilult a fejem.
Nem is ezen akadtam ki nagyon, hanem a Zsidó Hitközségek szövetségének javaslatán.
M√°r eleve √∂k√∂lbe szorult a nadr√°gom, amikor megl√°ttam hogy a Kereszt√©nydemokrat√°k kiket k√©rtek fel javaslatt√©telre. Katolikusokat √©s zsid√≥kat. A katolikusokat meg√©rtem - m√©giscsak √Ķk vannak t√∂bbs√©gben a vall√°sukat gyakorl√≥k k√∂z√∂tt. De mi√©rt a zsid√≥kat? Tudom hogy a keridem√≥knak van zsid√≥ tagozata, mik√∂zben a zsid√≥knak nincs kereszt√©ny tagozata, de h√°t ez gyomor k√©rd√©se. Csakhogy Magyarorsz√°gon √°ll√≠t√≥lag alig n√©h√°ny sz√°zezer zsid√≥ √©l √∂sszesen, ezek k√∂z√ľl sem mindenki gyakorolja a vall√°s√°t, akkor mi√©rt a zsid√≥k ilyen fontosak, holott reform√°tus t√∂bb van?
K√∂lt√Ķi k√©rd√©s volt....
Azt√°n elolvastam mit volt pof√°juk a zsid√≥knak javaslatk√©nt √≠rni - na itt m√°r a bugylibicska is er√Ķsen mocorogni kezdett a zsebemben.

Csak két részlet:

'Meggy√Ķz√Ķd√©s√ľnk, hogy az eg√©sz eur√≥pai civiliz√°ci√≥ alapj√°t azok a t√∂v√©nyek k√©pezik, amelyeket a Mindenhat√≥ a Sz√≠n√°j-hegyi kinyilatkoztat√°sakor adott az emberis√©gnek.
Ezek a t√∂rv√©nyek olyan alap√©rt√©keket fogalmaznak meg, amelyek mindm√°ig kihat√≥an meghat√°rozz√°k mindennapi √©let√ľnket √©s csak akkor v√°rhatjuk hogy a magyar t√°rsadalom visszatal√°ljon a helyes √ļtra, ha ezeket az √©rt√©keket, amelyek a zsid√≥-kereszt√©ny kult√ļra alapj√°t k√©pezik, saj√°tunknak √©rezz√ľk.
Ennek a t√©nynek oly m√≥don kell, hogy hangot adjon az √ļj Alkotm√°ny, hogy annak preambulum√°ban utalnia kell a T√≠zparancsolatra, arra, hogy a magyar kult√ļra - ami az eur√≥pai kult√ļra szerves r√©sze - a zsid√≥-kereszt√©ny gy√∂kereken alapszik, √©s a Magyar √Āllam l√©t√©t, a magyars√°g fennmarad√°s√°t az biztos√≠totta, hogy imm√°r t√∂bb mint 1000 √©ve,Szent Istv√°n Kir√°lyunk vezet√©s√©vel az itt √©l√∂ket befogadt√°k a kereszt√©ny Eur√≥p√°ba.'

'A jelenlegi Alkotm√°ny r√∂gz√≠ti, hogy a Magyar K√∂zt√°rsas√°gban az egyh√°z az √°llamt√≥l elv√°lasztva m√Ľk√∂dik.
Ez a szövegezés problematikus.
Problematikus egyr√©szt az√©rt, mert a mondatb√≥l sokan azt a k√∂vetkeztet√©st vont√°k le, hogy az √°llamnak semmif√©le felel√Ķss√©ge nincs a T√∂rt√©nelmi Egyh√°zak fel√©.
Val√≥j√°ban azonban az √°llamnak igenis felel√Ķss√©get kell v√°llalnia az√©rt, hogy az egyh√°zak √°ltal fenntartott olyan int√©zm√©nyek, amelyek k√∂zfeladatot l√°tnak el, ide√©rtve az orsz√°g kultur√°lis √∂r√∂ks√©g√©nek meg√≥v√°s√°t, √©p√≠t√©szeti eml√©keinek meg√Ķrz√©s√©t, azonos elb√≠r√°l√°sban r√©szes√ľljenek, mint az √∂nkorm√°nyzatok, √°llami int√©zm√©nyek, vagyis az egyh√°zi int√©zm√©nyek k√∂zint√©zm√©nyeknek kell, hogy min√Ķs√ľljenek.
Problematikus m√°sr√©szt az√©rt, mert nem r√∂gz√≠ti az egyh√°zak auton√≥mi√°j√°t, azt, hogy az egyh√°zi szab√°lyokat az √°llam egyetlen egy szerve sem jogosult fel√ľlb√≠r√°lni, nem jogosult v√©lem√©nyt nyilv√°n√≠tani azzal kapcsolatban, hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ egyh√°zak milyen bels√Ķ rendet alak√≠tanak ki √©s milyen k√∂vetelm√©nyeket √°ll√≠tanak a h√≠veik el√©.'
________________________________________

Hírháló Olvasó:
A ZSID√ď HITK√ĖZS√ČGEK JAVASLATA AZ ALKOTM√ĀNYHOZ???!!!

HA EZ VAL√ďBAN IGAZ, FEL SEM M√ČRHET√ē,HOGY MEKKORA K√ĖVETKEZM√ČNYEKKEL J√ĀR A P√ĀRT- √ČS VALL√ĀS√úGYN√ĖK√ĖK√ĖK HATALOMIM√ĀDAT√ĀT ISMERVE.

MINT TEOL√ďGI√ĀT J√ĀRT EMBER, K√ĖZL√ĖM A K√ĖVETKEZ√ēKET,-SEM A KERESZT√ČNY EUR√ďP√ĀNAK SEM MAGYARORSZ√ĀGNAK NINCS SZ√úKS√ČGE SZELLEMI KIOKTAT√ďKRA AZ AL√ĀBBIAK MIATT.
E.

Teh√°t:
A "T√≠zparancsolat", amit M√≥zesnek tulajdon√≠tanak, val√≥j√°ban m√°r j√≥val el√Ķbb, - M√≥zes sz√ľlet√©se el√Ķtt - Babilonban m√°r ismert volt.

A babiloni Hammurabi király /Kr. e. 1728-1686/ híres törvényei között megtalálható ezek mindegyike.

Ezek a törvények pedig a Rig-védán alapultak, amely már évezredek óta létezett.

A gondolat egy mindent tud√≥, l√°thatatlan, egyetlen Istenr√Ķl, a vil√°gegyetem atyj√°r√≥l, a szeretet √©s a j√≥s√°g Isten√©r√Ķl, a k√∂ny√∂r√ľlet, embers√©g √©s hit atyj√°r√≥l a V√©d√°kban √©s az √©szak-germ√°n Edd√°ban l√©tezett,- Zoroaszter Ura is kifejezetten EGY Isten volt.

.............
B√°rki is akad√°lyozta M√≥zest hatalomv√°gy√°nak ki√©l√©s√©ben, k√∂ny√∂rtelen√ľl veres√©get szenvedett.

A megsemmis√≠t√©sek eszk√∂ze a t√Ľz volt, - ezt sokszor haszn√°lta hatalm√°nak demonstr√°l√°s√°ra is, - mivel M√≥zes gyakran gy√ļjtogat√°ssal pr√≥b√°lta meger√Ķs√≠teni helyzet√©t.

Nyilvánvalóan a mágikus praktikák egész tárháza állt rendelkezésére.

Az egyiptomi var√°zsl√≥k el√Ķtti megjelen√©s√©t k√∂vet√Ķen /Kiv. 7.8-13./ M√≥zes nagy m√°gusi h√≠rn√©vre tett szert az √≥kori g√∂r√∂g√∂k k√∂z√∂tt.

A korai kereszt√©ny id√Ķkben apokrif iratok t√Ľntek fel, amelyek kieg√©sz√≠tett√©k a Pentateuchust /a M√≥zesnek tulajdon√≠tott 5 k√∂nyvet/, - annak m√°gikus hatalm√°t M√≥zes hatalm√°val azonos√≠tva.

"M√≥zes 6. √©s 7. k√∂nyv√©nek" sz√∂vegei, amelyek J√©zus sz√ľlet√©se ut√°n terjedtek el, visszat√©rtek az egyiptomi hagyom√°nyhoz √©s eg√©sz sor b√Ľv√∂s sz√≥t, var√°zsl√°st, m√°gikus im√°t, valamint k√ľl√∂nb√∂z√Ķ eredet√Ľ titkos tanok sz√∂vegeit tartalmazz√°k.

J.Juergens /l928./ a "Bibliai M√≥zes" c. munk√°j√°ban bebizony√≠totta, hogy az egyiptomi papok k√©pesek voltak l√Ķport el√Ķ√°ll√≠tani, t√ľzij√°t√©kot √©s valamilyen beng√°li-t√ľzet rendezni m√°r 6ooo √©vvel ezel√Ķtt is.

Prof. Petri angol r√©g√©sz 1906-ban kiadott kutat√°saib√≥l kider√ľl, hogy M√≥zesnek nemcsak az egyiptomi templomok f√∂l√∂tt volt fennhat√≥s√°ga, hanem a sinai kir√°lyi b√°ny√°k f√∂l√∂tt is, - √≠gy a "Gnefru" k√©nb√°nya f√∂l√∂tt is, - amely m√°r Kr. e. 5ooo √≥ta m√Ľk√∂d√∂tt.

M√≥zes a papok titkos irataib√≥l tudott a l√Ķpork√©sz√≠t√©sr√Ķl √©s a por √∂sszet√©tele az el√Ķ√°ll√≠t√°s szempontj√°b√≥l igen egyszer√Ľ volt.

Ez√©rt, amikor al√°rendeltjei megtagadt√°k az engedelmess√©get - √©s √Ķ bizony igen sokszor pr√©dik√°lt /Kiv. 18.13./ - "puszt√≠t√≥ poklot " id√©zett el√Ķ, amelynek hat√°s√°ban biztos lehetett. /Kivonul√°s 19,18,24,17,33.9/ valamint:

Deuteronomium /Másodtörvénykönyv/ 4.11, 4.24, 4.33, 4.36, 5.4, 5.5, 5.23, 9.3, 32,22/.

A Sinai-hegyi √∂sszet√Ľz√©s /Kiv. 19./ 25o ember t√Ľzhal√°la K√≥rah l√°zad√°sa ut√°n /Sz√°mok k√∂nyve 16.1-35/ √©s t√∂bbezer ember hal√°la egy t√Ľzviharban, amikor M√≥zes ellen t√°madtak /Sz√°mok, 17.6-15/, -p√©ld√°k az er√Ķdemonstr√°ci√≥ra.

Amikor √Āron fiai a szent helyen "idegen t√Ľzzel" √°ldoztak, amit az √ör "nem parancsolt nekik" , - hal√°losan megsebes√ľltek /Levit√°k, 10.l-7./

M√©g maga M√≥zes is megs√©r√ľlt, - k√∂vetkez√Ķleg egy robban√°s k√∂vetkezt√©ben eltorzult az arca, ez√©rt k√ľl√∂nleges leplet kellett viselnie /Kivonul√°s 34.29-35./

M√≥zest tov√°bbra is nagy t√∂rv√©nyalkot√≥nak tartj√°k, de a "T√≠zparancsolat" a val√≥s√°gban nem m√°s, mint azoknak a t√∂rv√©nyeknek az √∂sszefoglal√°sa, amelyek j√≥val M√≥zes sz√ľlet√©se el√Ķtt kor√°bban m√°r Babilonban is ismertek voltak.

.....................................
J.Juergens /l928./ a "Bibliai M√≥zes" c. munk√°j√°ban bebizony√≠totta, hogy az egyiptomi papok k√©pesek voltak l√Ķport el√Ķ√°ll√≠tani, t√ľzij√°t√©kot √©s valamilyen beng√°li-t√ľzet rendezni m√°r 6ooo √©vvel ezel√Ķtt is.

Prof. Petri angol r√©g√©sz 1906-ban kiadott kutat√°saib√≥l kider√ľl, hogy M√≥zesnek nemcsak az egyiptomi templomok f√∂l√∂tt volt fennhat√≥s√°ga, hanem a sinai kir√°lyi b√°ny√°k f√∂l√∂tt is, - √≠gy a "Gnefru" k√©nb√°nya f√∂l√∂tt is, - amely m√°r Kr. e. 5ooo √≥ta m√Ľk√∂d√∂tt.

M√≥zes a papok titkos irataib√≥l tudott a l√Ķpork√©sz√≠t√©sr√Ķl √©s a por √∂sszet√©tele az el√Ķ√°ll√≠t√°s szempontj√°b√≥l igen egyszer√Ľ volt.

Ez√©rt, amikor al√°rendeltjei megtagadt√°k az engedelmess√©get - √©s √Ķ bizony igen sokszor pr√©dik√°lt /Kiv. 18.13./ - "puszt√≠t√≥ poklot" id√©zett el√Ķ, amelynek hat√°s√°ban biztos lehetett. /Kivonul√°s 19,18,24,17,33.9/ valamint:

Deuteronomium /Másodtörvénykönyv/ 4.11, 4.24, 4.33, 4.36, 5.4, 5.5, 5.23, 9.3, 32,22/.

A Sinai-hegyi √∂sszet√Ľz√©s /Kiv. 19./ 25o ember t√Ľzhal√°la K√≥rah l√°zad√°sa ut√°n /Sz√°mok k√∂nyve 16.1-35/ √©s t√∂bbezer ember hal√°la egy t√Ľzviharban, amikor M√≥zes ellen t√°madtak /Sz√°mok, 17.6-15/, -p√©ld√°k az er√Ķdemonstr√°ci√≥ra.

Amikor √Āron fiai a szent helyen "idegen t√Ľzzel" √°ldoztak, amit az √ör "nem parancsolt nekik", - hal√°losan megsebes√ľltek /Levit√°k, 10.l-7./

M√©g maga M√≥zes is megs√©r√ľlt, - k√∂vetkez√Ķleg egy robban√°s k√∂vetkezt√©ben eltorzult az arca, ez√©rt k√ľl√∂nleges leplet kellett viselnie /Kivonul√°s 34.29-35./

....................................
Ahhoz, hogy vil√°gosabban meg√©rts√ľnk dolgokat, ismern√ľnk kell bizonyos kult√ļr√°lis ir√°nyzatok vez√©ralakjainak elnevez√©s√©t.
Ezekben l√°tnunk kell a p√°rhuzamokat.

Az egyiptomiak t√∂rv√©nyalkot√≥ja "Manesz" volt, - aki odautazott, hogy azokat tanulm√°nyozza, egy kr√©tai g√∂r√∂g, neve:"M√≠nosz",- az √≥kori India vall√°si √©s politikai t√∂rv√©nyeit "Manunak" k√∂sz√∂nheti, - a h√©ber t√∂rzsek vezet√Ķje √©s a "T√≠z-parancsolat" kihirdet√Ķje "M√≥zes" volt...

L√°tnunk kell teh√°t, hogy ez egy √Ķseredeti s√©ma.
Mind a négy névnek közös szankszrit eredete van.
/"man"-gondolat,ember,értelem/

Minden alakul√≥ban l√©v√Ķ civiliz√°ci√≥ kezdet√©n bizonyos f√©rfiak kiemelkednek a t√∂bbiek k√∂z√ľl, √Ķk befoly√°solj√°k a t√∂megeket, -fejl√Ķd√©st hoznak vagy uralkodnak f√∂l√∂tt√ľk.

√ēket nem vak√≠tja el a puszta halatom, - mert az csak a tanulatlanok k√∂z√∂tt szolg√°lhat legf√Ķbb t√∂rv√©nyk√©nt.

Ezek a kult√ļr√°lis √©s szellemi vezet√Ķk, - a valamennyi ember tudat√°ban jelen l√©v√Ķ "Istens√©ggel" √∂sszhangban k√≠v√°nj√°k hatalmukat √©rv√©nyes√≠teni.

Ezeket az embereket misztikus h√≠rn√©v √∂vezi, - sz√°rmaz√°sukat √©s √©let√ľket pedig legend√°k √∂r√∂k√≠tik meg.

"Pr√≥f√©t√°knak" vagy "Isten k√∂veteinek" tartj√°k √Ķket, - √Ķk pedig √ļjra√©rtelmezik a m√ļlt hom√°nyos kinyilatkoztat√°sait.

Hozz√°√©rt√Ķ kez√ľkben minden fizikai realit√°s √°talak√≠that√≥ valamilyen mennyei hatalom megtestes√ľl√©s√©v√©, amit √Ķk akaratuk szerint felid√©zhetnek vagy lecsillap√≠thatnak.

Izraeli √©s indiai m√°gusok egyform√°n k√©pesek voltak p√©ld√°ul egy k√≠gy√≥t √∂nk√≠v√ľleti √°llapotba hozni, k√∂rbemutatni, mintha egy darab rongy lenne, majd vissza√°ll√≠tani eredeti √°llapot√°t √©s ez az√≥ta is kedvelt tr√ľkk maradt az indiai fak√≠rok reperto√°rj√°n.

...√©s ha a k..g fidesznyikek √©s kereszt√©nynek mondott politikusok a maguk k√©tharmados er√Ķf√∂l√©ny√©vel √°tfideszes√≠tik a szt√°linista t√°kolm√°nyt - amibe beker√ľl, hogy a zsid√≥s√°g "Eur√≥pa szellemi atyja" -, akkor a 2011-es "magyar" vez√©rl√©s√Ľ uni√≥ alatt szellemileg √©s erk√∂lcsileg uralni akarj√°k majd a sok konzumidi√≥t√°t Eur√≥p√°ban, - akik b√≥logatva elhiszik ezeket a mes√©ket a "Sz√©p √ļj vil√°gban?"
Az ellen√°ll√°s joga, vagy k√∂teless√©ge? Nem dilemma ez m√°r, hanem egyre nyiltabb h√°bor√ļ. N√©h√°ny k√©rd√©st √°t kell √©rt√©keln√ľnk a t√∂rv√©nyekkel √©s azok k√©pvisel√Ķivel kapcsolatban is. A pol√©mi√°t mindenki maga oldja fel, az al√°bbiak „csak” aj√°nl√°s, amely lehet√Ķs√©g, felel√Ķss√©g.
Nos, az ellen√ľnk elj√°r√≥ b√°rmilyen hivatalosnak t√Ľn√Ķ int√©zked√©s m√°r r√©gen t√∂rv√©nytelen √©s b√°rminem√Ľ felh√≠v√°suk, rend√Ķrinek, apeh-√ľgyinek, √ľgy√©szs√©gi-b√≠r√≥s√°gi √©s egy√©b zsid√≥-degener√°lt hivataluknak az elj√°r√°s√°t a m√°r kor√°bban felt√°rt esetek t√ľkr√©ben √©s jelenlegi hadi√°llapotunkban √∂nv√©delmi reakci√≥t, saj√°t testi √©s lelki √©ps√©g√ľnk meg√≥v√°sa tekintet√©ben pedig jogos √∂nv√©delmi reakci√≥k kell kiv√°ltson. Ez felt√©telezi a legsz√©ls√Ķs√©gesebb √©s az √©letb√Ķl kirekeszt√Ķnek min√Ķs√ľl√Ķ reakci√≥t is, amelyre egy√©bk√©nt a jelenlegi t√∂rv√©nyi keretek is felsz√≥l√≠tanak. Az √∂nv√©delem eszk√∂zeir√Ķl mindenki maga gondoskodj√©k, szervezze meg sejtjeit, ell√°t√°s√°t, inform√°ci√≥s h√°l√≥zat√°t, riaszt√°si rendj√©t √©s v√©grehajt√≥ √°llom√°ny√°nak kik√©pz√©s√©t. Miel√Ķtt visszavonhatatlan cselekedetekre ragadtatn√° b√°rki is mag√°t, nyomat√©kosan √©s ellentmond√°st nem t√Ľr√Ķ m√≥don tudatos√≠tsa az ellene elj√°r√≥ zsid√≥-szerv megb√≠zottj√°ban –miut√°n nev√©t, adatait, lakc√≠m√©t siker√ľlt begy√Ľjteni-, hogy az √©let√©vel j√°tszik. Ha ebb√Ķl nem √©rt akkor a t√∂bbib√Ķl m√°r nem is kell!A szelekci√≥s elv a szeretet, amely t√Ľr-elm√©vel, de sz√≠vvel k√ľzd! Legyen v√©gre sz√≠vetek hozz√° √©s mindenki hagyjon fel a b√©ke l√°tszat√°nak rem√©ny√©vel, mert a dolgot magunknak kell rendezni, s ebben a k√©rd√©sben a rend√Ķr√∂k jelenlegi ir√°ny√≠t√°sa az ellens√©g, s aki nemzetellenes parancsaikat v√©grehajtja, az ne sz√°m√≠tson k√∂ny√∂r√ľletre. A b√≠r√≥s√°g √©s egy√©b elj√°r√°sokkal nem kell foglalkozni, de v√©gre √∂ssze kell √°llni a kis k√∂z√∂ss√©geknek √©s meg kell tudni v√©deni a saj√°t √©rdekeiket √©s nem szabad visszariadni att√≥l, hogy ez nem fog menni csak a szavak erej√©vel. A maffi√≥z√≥kat levad√°szni szokt√°k, nem megt√©r√≠teni! √Čn megtettem, hogy folyamatosan figyelmeztet√©ssel √©ltem fel√©j√ľk, de nem akart√°k √©rteni. Most lap√≠tanak, mert nem kell hozz√° nagy √©sz, hogy meg√©rts√©k, hogy b√°rmint is lesz, nekik √≠gy is √©s √ļgy is v√©g√ľk van. Aki √©rtelmesebb, az m√°r meg√©rtette √©s √≥vakodik v√©grehajtani b√°rmit is, amit neki a tetvek parancsolnak, de a h√ľlyegyerekek√©rt meg am√ļgy sem k√°r, mert vagy mossados - IDF-es zsid√≥, akire itt szabadkil√∂v√©s enged√©lyezett 2006 √≥ta, vagy egy agyi zokni „magyar” gy√∂kkett√Ķ, akit az anyja sem fog megsiratni.
2006-r√≥l jutott eszembe egy t√∂rt√©net, ami a TV sz√©kh√°z ostromakor t√∂rt√©nt egy k√≠nai kereskedelmi deleg√°ci√≥val, amely √©ppen akkor rossz helyen volt rossz id√Ķben. A magyarul nem is besz√©l√Ķ kommand√≥s sz√°zad √©ppen fel√°ldozta az ostroml√≥ √ľgyn√∂k√∂knek a rongyos rend√Ķrsz√°zadot, mikor a deleg√°ci√≥ g√©pj√°rm√Ľve bel√©j√ľk botolt. Nem tudtak tov√°bb haladni, ez√©rt az egyik kis k√≠nai kipattant a kocsib√≥l √©s elkezdett hangosan √©rdekl√Ķdni. A f√°radt, ny√Ľg√∂s kommand√≥sok nem igaz√°n √©rtett√©k a diplom√°ciai nyelvet √©s j√≥l megvert√©k. Erre kisz√°llt a t√∂bbi is a kocsib√≥l, √©s ugyan√ļgy j√°rtak. Csak az√©rt nem lett diplom√°ciai purparl√© az √ľgyb√Ķl, mert mag√°n√ľgynek nyilv√°n√≠tott√°k a pofozkod√°st. Err√Ķl a wikilika nem fog √≠rni, de a nagyk√∂vets√©gnek vaskos anyaga van r√≥la.

HozzŠszůlŠsok

# | Pataki Istv√°n Pataki Istv√°n - 2010 12 06 ¦ 16:33:07
Imre!
T√∂bb mint egy √©ve itt vagyok veletek.Nemigen sz√≥lok hozz√°,hiszen √©n tanulok folyamatosan t√Ķletek.√Ėtven m√ļltam val√≥sz√≠n√Ľleg,m√°r t√ļlkoros vagyok,de edzem magam fizikailag,lelkileg hogy id√Ķben k√©sz legyek.K√©sz vagyok,itt vagyok,magyar vagyok!Hajl√©ktalan vagyok,mert "csak"dolgozni tanultam,ahhoz √©rtek.√ögy gondolom nekem m√°r csak m√ļltam van,de van gyerekem,van unok√°m!!Nekik j√∂v√Ķt akarok!!!!!!Minden elismer√©sem,√©s ism√©tlem:Itt vagyok,vagyunk,lesz√ľnk!
# | Csipi Csipi - 2010 12 06 ¦ 16:54:16
Eddig figyelt√ľnk, √©rt√©kelt√ľnk. Azt hiszem v√©szesen k√∂zel√≠t√ľnk a sz√≥ √©s tettek n√©lk√ľl hagyhatatlan hat√°rok fel√©.
Mint mondott√°tok, magyar embernek nincs sz√ľks√©ge sem t√∂rv√©nyre, sem t√≠z parancsolatra: az erk√∂lcs, a becs√ľletess√©g √©s az igazs√°g vele sz√ľletett √∂r√∂k √©rv√©ny√Ľ attit√Ľd. Erre nevel, erre tan√≠tja a (m√©g) nem magyarokat is.
# | postaimre postaimre - 2010 12 06 ¦ 17:52:18
Istv√°n, sokan √°llnak m√°r k√©szen, hogy el√©gt√©telt vegyenek √©s b√°rmilyen neh√©z is szembes√ľlni ezzel, vagy mag√°val a "bossz√ļ" tematik√°j√°val, de a helyzet az, hogy szellemi s√≠kon egyre hat√©konyabban tudjuk r√°√©breszteni honfit√°rsakat, hogy fizikai s√≠kon ki kell iktatni ellens√©geinket!
Csipi, el kell jutnunk od√°ig, hogy viszkessenek a tenyerek √©s ne akarjanak meg√°llni a kezekben a "bunk√≥sbotok", am√≠g az ellen a porba nincs z√ļzva √©s bizony, de le van fejezve.
# | livia livia - 2010 12 06 ¦ 19:59:17
Szerintem, amikor j√∂tt a pap√≠r, hogy nyilatkozzon mindenki, melyik kisebbs√©ghez tartozik, a zsid√≥ nem szerepelt rajta. Akkor meg mit akarnak belesz√≥lni a nagyok dolg√°ba. Maradjanak csak vend√©gjoggal, s h√ļzz√°k be a met√©ltet! Nem is √©rtem! √Ėr√ľljenek, hogy elt√Ľrj√ľk √Ķket! Kicsit igyekezhetn√©nek szer√©nyebbnek l√°tszani. A p√©nz√ľk is csak lopott, ahogy l√°tom!
# | postaimre postaimre - 2010 12 06 ¦ 20:05:08
livia, ilyen kisebbs√©g, hogy zsid√≥, nincs Magyarorsz√°gon. √ēk arra baz√≠roztak, hogy magyark√©nt el√Ķbb-ut√≥bb t√∂bbs√©g lehessenek a cig√°nyokkal egyetemben. A csal√°s l√©nyege is ez, hogy elvileg mind magyar, de gyakorlatilag egyik sem az, am√≠g nem adja √©let√©t a magyarok megment√©s√©√©rt, akik viszont NEM ZSID√ďK! Egyszer√Ľ ez a k√©plet s a b√ľntet√©s sajnos nem tud individu√°lis lenni!
# | Alexandros Alexandros - 2010 12 06 ¦ 22:29:22
Most itt √ľl√∂k.
Olvasok.
Agyam forog.
J√Ķ az √©j az √°lmok ideje.
√Ālom helyet medit√°l√°s.
Reggelre K√ČSZ vagyok, hogy egy √°lmot megval√≥s√≠tsak.
√Ālmomat, √°lmotokat, gyermekeink √°lm√°t.
Magyar orsz√°got!
# | livia livia - 2010 12 06 ¦ 22:42:57
Alexandros! Úgy legyen! Régen, ha álmodtam, megvalósult, aztán már nem mertem álmodni.
# | livia livia - 2010 12 06 ¦ 22:49:06
Imre! √Črdekes, egyre t√∂bben el√Ķt√Ľnnek a rejtekb√Ķl, √©s felv√°llalj√°k, hogy zsid√≥k, holott anno m√©g a gyerekeiket is megkeresztelt√©k, ja, √©s hol volt akkor a nagy holomicsoda, mert ez azt√°n a csoda. No, ennyi megmenek√ľlt, no csak itt, ja, √©s majdnem mind pozici√≥ban? Ez √©rdekes, nem?
# | thedoors thedoors - 2010 12 06 ¦ 23:12:28
Javaslom az Olstein Corporation címerének a négy részes bádogembert.Hozzávalók: néhány tucat tár és a kihagyhatatlan Kalasnyikov-koktél.Ezután már csak "keresztbe" kell tenni a négy részt,okulásul,hogy világos legyen az eredmény:ju de jó keresztény!
# | Nyilas Nyilas - 2010 12 06 ¦ 23:21:22
- 1.)"a magyar kult√ļra - ami az eur√≥pai kult√ļra szerves r√©sze "
ad 1.) nem csup√°n szerves r√©sze, hanem √Ķsforr√°sa, mai napig √©ltet√Ķje √©s kimer√≠thetetlen kult√ļr√°lis t√°rh√°za az eur√≥pai m√Ľvelts√©gnek. Az id√©zett fogalmaz√°s a f√ľggetlen elemet f√ľgg√Ķ viszonyba min√Ķs√≠ti vissza, ez ellen tiltakoznunk kell!

- 2.) "a magyarság fennmaradását az biztosította, hogy immár több mint 1000 éve,Szent István Királyunk vezetésével az itt élöket befogadták a keresztény Európába"
ad 2.) ezt az √°ll√≠t√°st vess√ľk √∂ssze t√∂rt√©nelmi tud√°sunkkal, amib√Ķl meg√°llap√≠thatjuk, hogy fennmarad√°sunk nem a kereszt√©ny Eur√≥pa seg√≠ts√©g√©vel, hanem √©ppenhogy sz√°nd√©kai √©s tettei ellen√©ben t√∂rt√©nt. Ez√©rt kellett elszenvedn√ľnk tat√°rt, t√∂r√∂k√∂t, habsburgot, oroszt √©s gal√≠ci√°nert, kaptuk a k√©t vil√°gh√°bor√ļt, Trianont, 56-ot, 89-et √©s az idei √©vet, szocializmust √©s kapitalizmust, √°llamos√≠t√°st √©s privatiz√°ci√≥t, gul√°got √©s recsket, vars√≥i szerz√Ķd√©st √©s eur√≥pai √ļni√≥t. Az k√ľl√∂n hab a tort√°n, hogy m√©g Istv√°n kir√°lyunkat is megnevezik, mint √©rdemd√ļs vezet√Ķj√©t az 1000 √©vvel ezel√Ķtti magyars√°gnak. nem tudom, mit fognak sz√≥lni ehhez a h√≠v√Ķk? Ugyanis ez tiszta besz√©d, csak √©rteni kell!

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.68 mŠsodperc
83,605,675 egyedi lŠtogatů