Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Bili a viharban

Napl√≥Az NBH beverte a hisztit, m√°r megint. Zokon vett√©k, hogy a doll√°r bed√Ķl√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ h√≠reket olyan nagydobra vert√ľk √©s m√°sok is kezdt√©k v√©gre verni a tamtamot a k√©rd√©sben (J√∂v√Ķnk.info), de a k√≥ser nemzeti √©s zsid√≥ m√©dia m√©g mindig lap√≠t. A marhatitkos nemzetbiztons√°gi √©s h√≠rszarz√Ķ szolg√°latok csak b√°mulnak a fej√ľkb√Ķl, de √©n ennek m√°r √∂r√ľl√∂k, mert az√©rt lassan csak √©szre kell vegye k√∂z√ľl√ľk a legostob√°bb is, hogy eddig is h√ľlye volt, s ezt√°n m√°r nem √©rdemes er√Ķlk√∂dnie, maximum csak annyit tehet, hogy √∂nszervez√Ķdik √©s a t√ļl√©l√©s√©t √ļgy biztos√≠tja, hogy a Mossados f√Ķn√∂keit v√©letlen fejbe l√∂vi fegyvertiszt√≠t√°s k√∂zben! Ha erre nem k√©pes, akkor √Ķ j√°r √≠gy, csak cip√Ķpucol√°s, vagy egy erdei s√©ta k√∂zben. Nos, KBH-s √©s egy√©b semmirekell√Ķ gy√∂kkett√Ķk, ma m√°r nem √©rdekel, ha nem √©rtitek, hogy az√©rt nem √©rtitek, mert ez nem a ti szintetek m√°r r√©g √©s parancsba nem lehet nektek adni, hogy tanuljatok meg √∂n√°ll√≥an gondolkozni! M√°r h√©tk√∂znapi utcai rend√Ķr√∂k is √ļgy fogalmaznak, hogy itt teljesen mindegy milyen p√°rt√°ll√°s van, a t√∂rt√©netet l√Ķporf√ľst√∂s megold√°s fejezi be! Sejtetik ezt m√°r a k√≥serek is. Bettelheimnak az arca nem kicsit lett l√≥v√°!

Link
http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/11/13/13/Gorogorszag_utan_Irorszag__Kerdeses_az_eurozona_jovoje.aspx

Az√©rt azt hiszem, hogy kezdetek r√°√©bredni minderre √©s az arcotokb√≥l szolidan visszavesztek, mert vezet√Ķitek is csak annyival okosabbak n√°latok, amennyivel nekik az √Ķ vezet√Ķik ezt megengedt√©k. Tanuljatok meg gyorsan olvasni √©s √©rteni, mert ma m√°r l√°tom, hogy kezditek hinni, amit olvastok, m√©g ha nem is akarj√°tok √©rteni, hogy nekem erre nincs sz√ľks√©gem sem parancsra, sem parancsnokra, hogy √©rtsem √©s a h√≠reket lehozzam. Igen, j√≥l √©rtitek, a j√∂v√Ķben nem lesz r√°tok sz√ľks√©g!

Az USA helyzetr√Ķl itt egy korh√Ľ le√≠r√°s! Tess√©k gondolkodni!

Egy francia n√Ķ levele

Az al√°bbi besz√°mol√≥ az egyik francia internetes honlapon jelent meg. Egy 42 √©ves francia n√Ķt√Ķl sz√°rmazik, aki majdnem k√©t √©vtizedet t√∂lt√∂tt f√©rj√©vel az USA-ban, ahol mindketten az ingatlanforgalmaz√°sban helyezkedtek el, megszerezt√©k az amerikai √°llampolg√°rs√°got, de francia √°llampolg√°rs√°gukat is megtartott√°k. Mint ut√≥bb kider√ľlt: szerencs√©j√ľkre. A kr√≠zis hat√°s√°ra ugyanis k√©nytelenek voltak feladni addigi √©let√ľket, √©s fiatalkori ill√ļzi√≥ikkal lesz√°molva v√©gleg visszat√©rtek (vagy ink√°bb menek√ľltek) a sz√ľl√Ķf√∂ldj√ľkre. Menek√ľl√©s az √Čdent√Ķl … keletre.
Sz√°momra eg√©szen d√∂bbenetes azt l√°tni, hogy Eur√≥p√°ban – noha az inform√°ci√≥ itt pontosabb √©s teljesebb, mint az Egyes√ľlt √Āllamokban, ahol a korm√°nyzat k√©ts√©gbeesetten igyekszik eltitkolni a val√≥s√°got a lakoss√°g el√Ķl – mennyire nincsenek tiszt√°ban az amerikai helyzettel. Jelenleg ugyanis Amerika a legteljesebb lerobban√°s √°llapot√°ban van. A legvagyonosabb (√©s egyre vagyonosabb) oszt√°lyt, vagyis a lakoss√°g 10-15 sz√°zal√©k√°t kiv√©ve az amerikaiak a t√°rsadalmi √©s gazdas√°gi √∂sszeoml√°s sz√©l√©n √°llnak. Milli√≥k vannak vagy lesznek meg√©lhet√©s √©s fed√©l n√©lk√ľl. Egyes v√°rosok, √©s nem is a legjelent√©ktelenebbek, elvesztett√©k lakoss√°guk h√°romnegyed√©t. Cleveland p√©ld√°ul egy fantomv√°ross√° v√°lt, ahol megsz√Ľnt minden „hivatalos” tev√©kenys√©g. Az arizonai Phoenix gyakorlatilag szinte teljesen „elad√≥”, ahogyan sok m√°s telep√ľl√©s Kaliforni√°ban, Nevad√°ban √©s m√°shol. Naponta aut√≥karav√°nok rajzanak ki a v√°rosokb√≥l vid√©kre a karbantart√°st √©vek √≥ta n√©lk√ľl√∂z√Ķ utakon √©s aut√≥p√°ly√°kon. A rep√ľl√Ķterek csaknem ugyanilyen √°llapotban vannak. Biztons√°gi okokb√≥l j√°ratokat sz√ľntettek meg, a pil√≥t√°k ugyanis nem hajland√≥k egyes rep√ľl√Ķtereket ig√©nybe venni. A „m√°sodlagos” l√©gi szolg√°ltat√°sok egyre korl√°tozottabbak: a megb√≠zhat√≥ id√Ķj√°r√°s-el√Ķrejelz√©s √©s a madarak elleni v√©delem m√°r a m√ļlt√©, a kifut√≥p√°ly√°kat g√∂dr√∂k √©s gyomn√∂v√©nyek tark√≠tj√°k – egy olyan orsz√°gban, ahol a rep√ľl√©s mindennapi sz√ľks√©glet.

A t√©nyleges (a v√°llalatok √°ltal a bankoknak √°tutalt) b√©rek 20-45 sz√°zal√©kkal cs√∂kkentek az elm√ļlt h√°rom √©vben an√©lk√ľl, hogy ezt b√°rki is √©szrevette volna, mert az egyre nagyobb sz√°m√ļ, k√∂nnyen osztogatott, felt√∂lt√∂tt √©s √ļjra felt√∂lt√∂tt hitelk√°rty√°k vid√°man kompenz√°lj√°k ezt a „formalit√°st”, amelyet a t√©nyleges b√©r √∂sszege k√©pvisel a fizet√©si igazol√°son: kevesebb b√©r, de t√∂bb p√©nz – ezt akarja a n√©p. Az ut√≥bbi √∂t √©vben folyamatosan n√Ķ a munkan√©lk√ľlis√©g, √©s a hivatalosan k√∂zz√©tett sz√°moknak nincs jelent√Ķs√©g√ľk az USA-ban. A 14 √©ves gyerekek, akik a feln√Ķtteket helyettes√≠tik a gyors√©ttermekben, gar√°zsokban, boltokban, „felduzzasztj√°k” a gazdas√°gi sz√°mokat, mik√∂zben a „kis mel√≥kb√≥l” (mag√°nemberekn√©l v√©gzett fusiz√°sb√≥l) √©l√Ķket √©s a munkan√©lk√ľli seg√©lyre nem jogosultakat (mivel hivatalosan sohasem dolgoztak) nem veszik sz√°m√≠t√°sba a statisztik√°kban, ahogyan a f√©lig-feln√Ķtteket (16/18 √©veseket), akik hivatalosan 20 √≥r√°t dolgoznak a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szolg√°ltat√°sokban 3 doll√°ros √≥rab√©r√©rt, az ideiglenesen munk√°t v√°llal√≥kat, a reaktiv√°lt nyugd√≠jasokat, az illeg√°lis bev√°ndorl√≥kat sem. Az Egyes√ľlt √Āllamokban hivatalosan csak azok sz√°m√≠tanak munkan√©lk√ľlinek, akiket nem lehet elrejteni, √©s akik a nagy c√©gekt√Ķl (Ford, GM, Microsoft √©s hasonl√≥k) ker√ľltek az utc√°ra. Mindent √∂sszevetve ma a munkan√©lk√ľlis√©g az 1930-as √©vekhez hasonl√≥: nem a hivatalosan bejelentett 7, 2 sz√°zal√©kos, hanem legal√°bb 20 sz√°zal√©kos – nem sz√°m√≠tva a munk√°ra k√©nyszer√ľlt gyermekeket √©s 75 √©ven fel√ľlieket.

Az orsz√°gban alig 15 √©v alatt 80 milli√≥ lak√≥h√°zat h√ļztak fel. Az √°tlagosan 200 ezer doll√°rt sem √©r√Ķ √©p√ľleteket „cs√ļcspontjukon” a t√©nyleges √©rt√©k√ľk k√©tszeres√©re √©rt√©kelt√©k fel (ez√©rt volt k√∂nny√Ľ jelz√°log alap√ļ fogyaszt√°si hitellel megterhelni √Ķket a h√°z√©p√≠t√©sre felvett k√∂lcs√∂n√∂n fel√ľl!), √©s mindezt olyan h√°ztart√°sokn√°l, amelyeknek a havi √∂sszj√∂vedelme nem √©rte el a 2000 doll√°rt. A kezdeti „k√∂nny√≠tett” t√∂rleszt√©st azut√°n a v√°ltoztathat√≥ kamatok √©s az ingatlan√°rak cs√∂kken√©se k√∂vetkezt√©ben felv√°ltotta a b√©reket meghalad√≥ t√∂rleszt√Ķ r√©szlet. Csak nevetek, amikor azt olvasom, hogy 2008 december√©ben a r√©gi ingatlanok ad√°sv√©tele 6,5%-kal n√Ķtt. Az a benyom√°som, hogy az √ļj korm√°ny az el√Ķdein√©l is jobb lesz… a statisztik√°k manipul√°l√°s√°ban (pedig nem szerettem Busht). A r√©gi (1985. √©s 2000. k√∂z√∂tt √©p√ľlt) h√°zak n√©h√°ny h√≥nap √≥ta val√≥ban kelend√Ķbbek, mint kor√°bban, de kik k√∂r√©ben is? Egy biztos: a vev√Ķk nem amerikaiak, akiknek az ingatlanjait tov√°bbra is lefoglalj√°k a hitelez√Ķ bankok, hanem k√ľlf√∂ldi befektet√Ķk (k√≠naiak, oroszok, arabok, franci√°k stb.) vagy egy√©ni v√°s√°rl√≥k, nyaral√≥nak √©s h√©tv√©gi h√°znak, vagy v√°llalatok (bankok), amelyek a jobb napok rem√©ny√©ben az eredeti „√©rt√©k√ľk” 30-50 sz√°zal√©k√°√©rt v√°s√°rolj√°k fel azokat.

Tavaly √Ķsz √≥ta a kor√°bban az √ľzleti turizmusra specializ√°l√≥dott √ľgyn√∂ks√©gek √°tv√°ltottak az ingatlanl√°togat√≥ turizmusra. Ha t√∂bb is az elad√°s, ez a bankok √©s a korm√°ny miatt van. Igen, az amerikai bankok ugyan cs√Ķdben vannak, de a lefoglalt h√°zakat b√©rbe adj√°k azoknak, akik elvesztett√©k a saj√°tjukat, gyakran a volt tulajdonosaiknak, √©s az √°llam is v√°s√°rol, azzal az √ľr√ľggyel, hogy az embereket m√©giscsak el kell sz√°ll√°solni valahol, emiatt cs√∂kken a h√°zak sz√°ma a „hivatalos elad√°sok” piac√°n, ami befoly√°solja a statisztika sz√°mait. Ha viszont eltekint√ľnk ett√Ķl a „tr√ľkk√∂z√©st√Ķl”, akkor azt l√°tjuk, hogy √°lland√≥an √©s gyorsan n√∂vekszik a „foreclosure”, „pre-foreclosure”, „owner sale”, „bank owned” vagy „auction” elad√°sok sz√°ma, imm√°ron a fels√Ķ k√∂z√©poszt√°lyt is √©rintve. Mindehhez hozz√° kell adni a m√°r kifizetett vagy a csal√°di √∂r√∂ks√©gnek sz√°m√≠t√≥ h√°zak ezreit, amelyek jelz√°logk√©nt szolg√°ltak egy vagy t√∂bb fogyaszt√°si hitelhez (aut√≥, b√ļtor, h√°zfel√ļj√≠t√°s stb.), √©s amelyeket az eff√©le tartoz√°sok kiegyenl√≠t√©se v√©gett foglaltak le. Egyeseket k√∂z√ľl√ľk az √°ltaluk garant√°lt aut√≥ vagy telev√≠zi√≥ √°r√°nak, a gyerekek iskol√°ztat√°si vagy az orvosi kezel√©s k√∂lts√©geinek az ellent√©telez√©sek√©nt, de ezeket nem t√ľntetik fel az ingatlanforgalmaz√≥k √©s a korm√°ny statisztik√°iban, amelyek csak az ingatlanv√°s√°rl√°si hiteleket veszik sz√°m√≠t√°sba. Az USA vil√°gbajnoknak sz√°m√≠t a sz√°mokkal val√≥ b√Ľv√©szked√©sben.

Besz√©lni is alig merek r√≥la, a j√∂v√Ķ kil√°t√°sait olyannyira t√∂nkretett√©k az „√∂regek” (a nyugd√≠jasok √©s az √∂tvenes koroszt√°ly) nagy r√©sze sz√°m√°ra. A v√°llalatok, amelyek a nyugd√≠jalapokat kezelt√©k, cs√Ķdbe jutottak, miut√°n befektett√©k ezeket az alapokat vagy a saj√°t vesztes√©geik korl√°toz√°s√°ra haszn√°lt√°k, teh√°t fel√©lt√©k √Ķket. Az emberek t√∂bbs√©g√©nek √©letj√°rad√©k alapj√°n felt√Ķk√©s√≠tett nyugd√≠ja van, amelynek √©rt√©ke a t√©nyleges vagyon j√∂v√Ķbeli alakul√°s√°t√≥l f√ľgg. Az ingatlan√°rak zuhan√°sa √©s/vagy a vagyonuk lefoglal√°sa miatt elvesz√≠tik nyugd√≠juk 80 sz√°zal√©k√°t, √©s nem marad nekik m√°s, csak a „t√°rsadalombiztos√≠t√°s” (Social Security) √°ltal garant√°lt r√©sz, vagyis majdnem semmi (10-20 sz√°zal√©k). Arra gondolni sem merek, hogy mi v√°r a jelenleg iskol√°ba j√°r√≥k (15-25 √©vesek) nemzed√©k√©re, amelyet a rendszer gyakorlatilag fel√°ldozott. Nekik m√°r arra sem lesz idej√ľk, hogy nyugd√≠jat teremtsenek maguknak (felt√©ve, hogy egy√°ltal√°n tal√°lnak munk√°t), vagy hogy b√°rmit is megtakar√≠tsanak.

Az egyetemist√°k k√©nytelenek az els√Ķ, a m√°sodik vagy a harmadik √©v ut√°n abbahagyni a tanulm√°nyaikat, mert nem tudj√°k fizetni a tanulm√°nyi k√∂lcs√∂n√ľk els√Ķ r√©szleteit, amely pedig h√©t-t√≠z √©vig tart√≥ iskolaid√Ķt garant√°l, de amelyet m√©gis „teljesen” t√∂rleszteni√ľk kell 15 vagy 20 √©vre, alighogy munk√°t tal√°ltak maguknak. Az egyetemek (el√Ķbb a mag√°nint√©zm√©nyek, majd az √°llamiak, mert ez ut√≥bbiak is cs√Ķdben vannak) egym√°s ut√°n z√°rj√°k be kapuikat, vagy tanul√≥ik felv√©tel√©t a legvagyonosabbak k√∂r√©re korl√°tozz√°k, miut√°n a tan√°rok alkalmaz√°s√°t √©s a beruh√°z√°saikat m√°r korl√°tozt√°k. Most az egy√©b tanint√©zm√©nyeken (schools, academies, colleges) a sor. Fiatalok t√∂megeit m√°r egy√°ltal√°n nem vagy csak r√©szlegesen iskol√°zz√°k. T√≠z √©v m√ļlva az USA-ban nem lesz el√©g m√©rn√∂k, orvos, szakember – ha m√°r most is nem ez a helyzet.

Az eg√©szs√©g√ľgyi ell√°t√°sr√≥l jobb nem is besz√©lni, amely az als√≥bb oszt√°lyok sz√°m√°ra eddig is megfizethetetlen volt, de most m√°r a k√∂z√©p- vagy fels√Ķ k√∂z√©poszt√°lybeliek is hasonl√≥ cip√Ķben j√°rnak. A k√∂z√©piskolai szintet meghalad√≥an iskol√°zott fiatalok nagy r√©sz√©nek orvosi ell√°t√°s√°t sz√ľleik biztos√≠t√°sa nem fedezi, teh√°t k√ľl√∂n betegbiztos√≠t√°st kell k√∂tni√ľk, amely m√©g k√∂lts√©gesebb, mint a sz√ľleik√©, mert nem dolgoznak √©s nincs saj√°t vagyonuk. Az USA-ban naponta sz√°z√°val halnak meg orvosi kezel√©s h√≠j√°n, ezt az emberek vagy nem tudj√°k, vagy nem besz√©lnek r√≥la. Feln√Ķttek √©s gyerekek, akiket meg lehetett volna menteni, de mert nincs p√©nz√ľk, eg√©sz egyszer√Ľen a sorsukra hagyt√°k √Ķket, vagy az √Ķket gondoz√≥ k√≥rh√°zak abbahagyt√°k a kezel√©s√ľket, nem fogadva el a hitelk√°rty√°ikat – a bankok √©s a p√©nz√ľgyi rendszer ir√°nti n√∂vekv√Ķ bizalmatlans√°g tragikus bizony√≠t√©kak√©nt. A betegbiztos√≠t√°st is a vagyon √©rt√©k√©hez k√∂t√∂tt√©k: ha nincs vagyon vagy cs√∂kken az √©rt√©ke, nincs biztos√≠t√°s vagy t√∂bbe ker√ľl.

A lista hossz√ļ, √©s noha a besz√°mol√≥m „katasztrof√°lisnak” t√Ľnik, m√©gsem t√ľkr√∂zi a teljes val√≥s√°got, amely az USA-ban, bolyg√≥nk „els√Ķ” orsz√°g√°ban m√©g enn√©l is sokkal rosszabb. √Čn ott √©ltem, volt munkav√°llal√°si enged√©lyem, √©s meg voltam gy√Ķz√Ķdve r√≥la, hogy a vil√°g legszebb orsz√°g√°ban √©lek. Nem is annyira „csal√≥dottk√©nt” j√∂ttem vissza, mint ink√°bb haraggal: √∂nmagam ir√°nti haraggal, hogy hagytam magamat √©s k√ľl√∂n√∂sen a gyerekeimet beler√°ngatni egy olyan rendszerbe, amely t√ļl sz√©p ahhoz, hogy igaz legyen.

Az USA egy „virtu√°lis √©den”, ahol a lakosokat a rendszer manipul√°lja az√°ltal, hogy k√∂nnyeds√©get √©s ezzel k√∂nnyelm√Ľs√©get biztos√≠t (vagy ink√°bb biztos√≠tott, mert mindez m√°r a m√ļlt√©) sz√°mukra, √©s √≠gy megakad√°lyozza √Ķket abban, hogy r√°d√∂bbenjenek a realit√°sokra. Mint egy nagy szekta, ahol a hitelguru d√∂nt mindenr√Ķl, mik√∂zben azt a l√°tszatot kelti, hogy te d√∂ntesz, megszabad√≠tva minden „gondt√≥l”, minden anyagi neh√©zs√©gt√Ķl, el√©rhet√Ķv√© t√©ve sz√°modra a csod√°s hitelk√°rty√°t – √©s a lakoss√°g 85%-a sz√°m√°ra el√©rhet√Ķ is, el√©g csak kinyitni reggelente a postal√°d√°t, hogy egy √ļjat tal√°lj benne.

Az USA egy „virtu√°lis √©den”, a vall√°s √©s a „mindenki sz√©p, mindenki kedves” jele al√° helyezve, ahol azonban a seriffek h√°tba l√∂vik a b√Ľnelk√∂vet√Ķket (k√ľl√∂n√∂sen, ha nem feh√©rek √©s nem el√©gg√© tiszt√°k), ahol a kamaszok k√©sekkel √©s pisztolyokkal felfegyverkezve j√°rnak iskol√°ba, √©s ahol a mindenhol jelenl√©v√Ķ, int√©zm√©nyes√≠tett vall√°s d√∂nt titokban m√©g a politik√°r√≥l, a t√°rsadalmi k√©rd√©sekr√Ķl, a k√∂z√∂ss√©gekr√Ķl (communities) is, amikor azonban az embereknek neh√©zs√©g√ľk t√°mad √©s t√∂bb√© m√°r nem tudj√°k el√Ķvenni a hitelk√°rty√°jukat, akkor egyszer√Ľen „mossa a kezeit” √©s kiveti √Ķket a rendszerb√Ķl.

Most befejezem, √©s csak annyit teszek hozz√°, hogy az amerikaiak d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©g√©t√Ķl elt√©r√Ķen √©n szerencs√©s vagyok, mert van egy m√°sik √°llampolg√°rs√°gom is. Ma b√ľszke √©s boldog vagyok, hogy francia vagyok, √©s kijelenthetem, hogy Franciaorsz√°gon k√≠v√ľl kell √©lni ahhoz, hogy megl√°ssuk ennek az orsz√°gnak a sz√©ps√©g√©t √©s felismerj√ľk t√°rsadalmi rendszer√©nek az el√Ķnyeit, ahogyan az √°tlagfrancia mentalit√°s√°nak az „el√Ķnyeit” is. Morgol√≥d√≥, zs√∂rt√∂l√Ķd√Ķ, nem sz√ľks√©gk√©ppen „tiszta”, udvarias √©s „tiptop”, de mennyire szolid√°ris √©s √Ķszinte, ha rosszul mennek a dolgok. Ez egy olyan rendszer, amely persze nem t√∂k√©letes, de sokkal megnyugtat√≥bb, mint az „F√∂ld els√Ķ orsz√°g√°nak” a rendszere, amelyet volt alkalmunk meg- √©s kiismerni. Az USA-ban a hurrik√°n puszt√≠totta Louisiana nem kapott semmi seg√≠ts√©get a korm√°nyt√≥l vagy m√°sik sz√∂vets√©gi √°llamokt√≥l. Amikor Kalifornia l√°ngokban √°llt, mindenki k√∂z√∂ny√∂sen szeml√©lte k√ľzdelm√©t a t√Ľzzel, m√≠g Franciaorsz√°gban a maubeuge-i vagy bordeaux-i vihar idej√©n az eg√©sz orsz√°g megmozdult. N√°lunk ugyanis, mint mindenhol Eur√≥p√°ban, m√©g m√Ľk√∂dik a term√©szetes n√©pi-nemzeti szolidarit√°s √©vsz√°zados, s√Ķt ak√°r √©vezredes h√°l√≥zata, amelyr√Ķl Amerik√°nak fogalma sincs, √©s k√ľl√∂nb√∂z√Ķ okok miatt nem is lehet sohasem.

Link = http://paradoomer.blogspot.com/2010/02/amerika-csak-egy-virtualis-eden.html

A belpolitikai helyzet l√°tszata is megsz√Ľnt. A fidesz-zsid√≥k befeny√≠tett√©k az √∂sszes beszari k√∂zember-pal√°nt√°t, t√∂bbi eddigi l√°tsz√≥lagos ellener√Ķt √≠gy most szabadon verg√Ķdhetne, ha tudna. Szerencs√©re az√©rt m√°r az orc√°juk nekik sem akkora, mert csak Matolcsy √©s Martony a k√©t bilderberges gazember gar√°zd√°lkodhat szabadon az izraeli √©s EU szabadk√Ķm√Ľvesek c√©ljai √©rdek√©ben. A t√∂bbieknek kuss van! T√©nyleg nincs is rend√Ķri vezet√©s √©s pint√©r dugj√°k rendesen tov√°bbra is. Olstein eddig nem kapott megh√≠v√°st Moszkv√°ba, illetve a MOL-paket √ľgy√©ben Putyin jelezte fel√©, hogy Fellegi kuncsorg√°s√°nak sikertelens√©ge ut√°n ne sz√°m√≠tson semmi j√≥ra! Nem kap p√©nzt! Ez√©rt is szorgalmazz√°k a nyugd√≠jak leny√ļl√°s√°t, h√°tha kih√ļzz√°k a h√°bor√ļ kit√∂r√©s√©ig √©s az EU-NATO csapatbevonul√°sig, alkotm√°nyoz√°s √©s kir√°lys√°g megval√≥s√≠t√°s√°ig.
Ennyit a Likud-fidesz-zsidók hazugságairól!

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

N√©mi sz√°nalommal n√©zem a verg√Ķd√©st, de alkalom adt√°n semmi k√∂ny√∂r√ľlet nem lesz abban a munk√°ban, amellyel az √∂ssze√°llt, felhalmoz√≥dott szemetet el kell takar√≠tani. Nem lesz b√©k√©s az √°tmenet, b√°r a nagyobb v√©rengz√©st j√≥ lenne elker√ľlni, de ehhez √©sszel kellene √©lni az NBH-soknak is √©s a korm√°nyzati szinten, a honv√©delemn√©l m√©g megl√©v√Ķ magyaroknak. Sajnos nagyon felh√≠gultak √©s ezekkel nem lehet csak g√∂dr√∂ket megt√∂lteni, mert a h√ľlyes√©g√ľk a v√©gzet√ľk. A „nemzeti politikusokkal” ugyanez a helyzet, s rosszul fog esni a megh√∂kkent p√°rtist√°knak, hogy mit keresnek az oszlopokon az idoljaik! Keser√Ľ √©bred√©sben lesz r√©sz√ľk! L√°z√°r is bedugult. T√°n sz√≥ltak neki is, hogy haland√≥?
Kij√∂tt a G√°rda-k√∂nyv is, amely leleplezi a m√°r itt leleplezett √∂sszeesk√ľv√©st, amely a Jobbik vezet√Ķs√©ge r√©sz√©r√Ķl a j√≥indulat√ļ magyarokat √©rte. Kiss R√≥bert, a nagy megt√©r√Ķ most jutalmul az EU parlamenti munk√°t l√°tja el, mint katonai biztons√°gi szak√©rt√Ķ. Komolyan kedves elvt√°rsak! Norm√°lisak a g√°rdista marad√©kok, hogy m√©g ezt is beveszik? A Jobbik sz√©pen cumira vette √Ķket √©s err√Ķl sz√≥l a k√∂nyv is, kiemelve Gaudi √©s t√°rsai „√ľdv√∂s” tev√©kenys√©g√©t. De szeretn√©m m√°r l√°tni, hogy Em√Ķke √©s G√°borka a G√°rdist√°k gy√Ľr√Ľj√©ben t√©rdepel a kukoric√°n, de f√©l√Ķ, hogy nem √°ll meg majd itt a dolog, hanem le is kell hasalniuk!

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Annak √∂r√ľl√∂k, hogy nem √©n √≠rtam a k√∂nyvet, ez√©rt „hiteles”, s ugyan minden eddig elmondott param√©teremet al√°t√°masztja t√©nyekkel is, ink√°bb √©breszt√Ķ √©s gondolkodtat√≥ tanulm√°ny a jelenkorr√≥l, mint s√©rt√Ķd√∂tt √∂nv√°d. Rekl√°m gyan√°nt itt az el√Ķsz√≥.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

„El√Ķsz√≥

Sajnos a Magyar Gárda Mozgalom közel három éves történetének
ismertet√©se sor√°n nem lehet eltekinteni a Magyar G√°rda Egyes√ľlet-
nek és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pártnak a Magyar Gár-
da Mozgalmat befoly√°sol√≥, illetve ir√°ny√≠t√≥ tev√©kenys√©g√©t√Ķl, hiszen
ezek szorosan √∂sszef√ľggnek.
Nem lehet véletlenek, jogi tévedések sorozatának tekinteni, ami
a Magyar G√°rda Mozgalommal a megalakul√°s√°t√≥l joger√Ķs feloszla-
t√°s√°ig t√∂rt√©nt. Ezen esem√©nyek l√°ncolata feltehet√Ķen √©vekkel el√Ķ-
re pontosan meg volt tervezve! Vajon milyen szándék vezérelte a
Jobbikot, hogy nem tiszt√°zta az id√Ķk√∂zben felmer√ľlt l√©nyeges k√©r-
déseket?
Az esem√©nyeket a Magyar G√°rda Egyes√ľlet megalakul√°s√°t√≥l kezd-
ve a Magyar Gárda Mozgalom megalakításáig, majd feloszlatásáig,
végig a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt vezetése irányít-
hatta, t√∂bbnyire az egyes√ľlet nev√©ben. Ezen ir√°ny√≠t√°st olyan j√≥l v√©-
gezték, hogy a Gárdisták nagy része az ok és okozat közötti ösz-
szef√ľgg√©seket nem vette √©szre. Azok, akik ennek ellen√©re √©szrevet-
ték, többnyire maguktól távoztak sorainkból. Soha nem tájékoztat-
t√°k az egyszer√Ľ g√°rdist√°kat arr√≥l a t√©nyr√Ķl, hogy a Magyar G√°rda
Egyes√ľlet r√©sz√©r√Ķl jogi hib√°k t√∂rt√©ntek (m√°r a mozgalom megala-
k√≠t√°sakor), ez√©rt a mozgalom is esetenk√©nt t√∂rv√©nytelen√ľl, a Szent
Korona eszmeis√©g√©vel is ellent√©tes m√≥don m√Ľk√∂d√∂tt. A g√°rdist√°k
fel√© t√∂rt√©n√Ķ t√°j√©koztat√°s elmarad√°s√°val az lehetett a c√©l, hogy a g√°r-
dist√°kban azt a meggy√Ķz√Ķd√©st er√Ķs√≠ts√©k, miszerint az egyes√ľlet √©s
a mozgalom minden törvényt betartott, kizárólag a hatalom rossz
t√∂rv√©ny√©rtelmez√©se miatt √ľld√∂zik, √ľld√∂zt√©k a G√°rd√°t.

El√Ķre, j√≥l l√°that√≥ volt, hogy minden G√°rda ellen ir√°nyul√≥ t√°ma-
d√°s, - t√∂rt√©njen az a sajt√≥ban, a parlamentben a p√°rtok r√©sz√©r√Ķl,
a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k r√©sz√©r√Ķl vagy k√ľl√ľgyi k√©pvisel√Ķk r√©sz√©r√Ķl -, a
Jobbik Magyarorsz√°g√©rt Mozgalom P√°rtot fogja er√Ķs√≠teni. A G√°r-
da-√ľgy soha nem l√°tott orsz√°gos nyilv√°noss√°got adott a Jobbiknak.
A Pártnak határozott érdeke volt, hogy a Gárdával kapcsolatos hí-
rek folyamatosan fennmaradjanak a sajt√≥ban. Felt√©telezz√ľk, hogy a
vezet√Ķj√ľk √°ltal ir√°ny√≠tott Magyar G√°rda Egyes√ľleten kereszt√ľl min-
dent ennek a c√©lnak rendeltek al√°, ennek megfelel√Ķen szervezt√©k √©s
irányították a Gárda tevékenységeit. Mindez nem is lett volna baj,
ha a p√°rt tiszt√°zott k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt, nemes eszm√©kkel √©s c√©llal
teszi ezt….
Feltehet√Ķen a nyilv√°noss√°g figyelm√©nek folyamatos fenntart√°sa
céljából:
– Sz√°nd√©kosan h√ļzt√°k el id√Ķben a G√°rda-pereket, (r√©szletesen a
„G√°rda perek. Jogi t√©ved√©sek?” c√≠m√Ľ fejezetben) melyek eredm√©-
nyek√©nt feloszlat√°sra ker√ľlt a Magyar G√°rda Mozgalom is.
РEzen cél érdekében történt meg a Gárda kettészakítása (részle-
tesen „G√°rda szakad√°s” c√≠m√Ľ fejezetben).
– A joger√Ķsen feloszlatott Magyar G√°rda Mozgalom helyett az √öj
Magyar G√°rda Mozgalom megszervez√©se gyorsan, megfelel√Ķ jogi,
erk√∂lcsi √©s szervezeti el√Ķk√©sz√≠t√©s n√©lk√ľl t√∂rt√©nt meg (r√©szletesen a
„Magyar G√°rda Mozgalom helyett √öj Magyar G√°rda Mozgalom
alak√≠t√°sa” c√≠m√Ľ fejezetben).
РEzért történhetett meg, hogy a Magyar Nemzeti Gárda és a
Szebb J√∂v√Ķt Polg√°r√Ķrs√©g p√≥tcselekv√©sk√©nt megalakult (r√©szletesen
„A V√ČG.” c√≠m√Ľ fejezetben).
– Ennek √©rdek√©ben t√∂rt√©nhetett meg a G√°rd√°n bel√ľl a Jobbik ha-
talom√°tv√©tele, a sorozatos √©s jogtalan g√°rdista kiz√°r√°sok √©s √°tmin√Ķ-
s√≠t√©sek. (r√©szletesen a „Bomlaszt√°sok bel√ľlr√Ķl, √°tmin√Ķs√≠t√©sek, jogta-
lan kiz√°r√°sok. G√°rd√°n bel√ľli Jobbik-os hatalom√°tv√©tel.” c√≠m√Ľ feje-
zetben).

– Ez√©rt volt sz√ľks√©g a G√°rd√°n bel√ľli bizalmatlans√°gi l√©gk√∂r ki-
alakítására, a legaktívabb, legönzetlenebb módon gondolkodó gár-
dist√°k azonnali, sorozatos, indokl√°s n√©lk√ľli, t√∂rv√©nytelen kiz√°r√°s√°ra
(r√©szletesen a „G√°rda-Jobbik vit√°k” fejezetben).
– A G√°rda vezet√Ķinek politikai, erk√∂lcsi, jogi √©s anyagi felel√Ķss√©-
g√©t soha senki nem vizsg√°lta. V√©lem√©ny√ľnk szerint ezeket meg kell
vizsg√°lni √©s a felel√Ķs√∂ket meg kell nevezni. Nem maradhat b√ľntet-
len√ľl az a t√©ny, hogy t√∂bb ezer, becs√ľletes embert becsaptak, mind
anyagilag, mind erkölcsileg, valamint esetenként egészségileg is
megk√°ros√≠tottak, f√Ķleg akkor, ha ezt tudatosan tett√©k (r√©szletesen
„A V√ČG” c√≠m√Ľ fejezetben)!
– A nemzettudat fel√©breszt√©se √©s ezen emberek ”felt√ľzel√©se” felte-
het√Ķen komoly anyagi el√Ķny√∂ket biztos√≠tott a Jobbik √©s a G√°rda ve-
zet√Ķinek (r√©szletesen a „P√©nz√ľgyi k√©rd√©sek” c√≠m√Ľ fejezetben).

√Ėrd√∂gi terv volt, amit v√©g√ľl nagyr√©szt siker√ľlt megval√≥s√≠tani:
a Jobbik a gárdisták hátán bejutott a Parlamentbe. (Részletesen:
„G√°rda-Jobbik vit√°k” c√≠m√Ľ fejezetben.) Ha a Jobbik √©s a G√°rda ve-
zet√©se a v√°laszt√°sok el√Ķtti h√≥napokban nem k√∂vet el v√©gzetes hib√°-
kat (G√°rdista porn√≥, a Jobbik lemondott leszbikus sz√≥viv√Ķ szem√©-
lye, a G√°rda fokozatos le√°ll√≠t√°sa, a FIDESZ teljes fronton t√∂rt√©n√Ķ
t√°mad√°sa, az igazs√°gtalannak t√Ľn√Ķ lista√°ll√≠t√°sok, stb.), feltehet√Ķen
30 %-al több szavazatot kaptak volna.

A Magyar G√°rda tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatban a hazai √©s k√ľlf√∂ldi
m√©diumokban √ļgysz√≥lv√°n csak negat√≠v √°ll√°sfoglal√°sok megjelen√©s√©t
engedte meg a hatalom a politikusok, politol√≥gusok, p√°rtvezet√Ķk
r√©sz√©r√Ķl. Sok esetben a g√°rda tev√©kenys√©g√©nek elhallgat√°sa, elferd√≠-
t√©se volt az elvileg f√ľggetlen sajt√≥ feladata. (Pl.: konkr√©t t√©nyekkel
bizonyítva a Gárda véradásai, a katasztrófa elhárításban történt se-
g√©lyny√ļjt√°sai, a g√°takon v√©gzett √∂nk√©ntes tev√©kenys√©gei, r√°szoru-

lók segélyezése, sok mázsa ingyenes kenyér szétosztása, katonasírok
gondozása, fagykárok enyhítése, Horthy megemlékezés, stb.)
A megfelel√Ķ m√©dialehet√Ķs√©gek hi√°ny√°ban a g√°rdist√°k t√©nyleges
tev√©kenys√©g√©t gyakorlatilag tetteiken kereszt√ľl ismerhett√©k meg az
emberek, minden ellenséges médiahírrel szemben. A gárdistáknak
a legnagyobb erkölcsi támogatást a lakosság elismerése, szeretete,
szimp√°ti√°ja jelentette. (Pl.: mikor az utc√°kon megjelent emberek
egyes megmozdul√°sok, avat√°sok ut√°n harsogt√°k: -„√Čljen a G√°rda!
Veletek vagyunk!” M√°skor mostoha id√Ķj√°r√°si viszonyok mellett (pl.
nagybörzsönyi temetésen) a lakosság forró teával, pogácsával ven-
dégelte meg a gárdistákat.)
Mindenkinek el kell fogadnia, hogy az utóbbi évtizedek legna-
gyobb m√©ret√Ľ, legszervezettebben m√Ľk√∂d√Ķ mozgalma a Magyar
G√°rda Mozgalom volt. Megsz√ľntet√©s√©re nem az egyszer√Ľ g√°rdist√°k
szolg√°ltatt√°k az okokat! √ēk csup√°n √°ldozatok, akiknek a j√≥hisze-
m√Ľs√©g√©t √©s a nemzetbe vetett hit√©t kihaszn√°lt√°k.
A Magyar G√°rda Mozgalomnak √öj Magyar G√°rda Mozgalom-
m√° t√∂rt√©n√Ķ √°talakul√°s√°t k√∂vet√Ķen 2010. 04. 30-√°n megsz√Ľnt a szer-
vezet. F√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy milyen form√°ban t√∂rt√©nnek k√≠s√©rle-
tek a g√°rda tev√©kenys√©g√©nek folytat√°s√°ra (Pl.: Szebb J√∂v√Ķt Polg√°r-
√Ķr Egyes√ľlet, Egys√©ges Nemzeti G√°rda Mozgalom, Kurucok sz√∂vet-
sége, Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom, stb.), az eredeti Magyar
G√°rda Mozgalom v√©glegesen megsz√Ľntnek tekinthet√Ķ.
Hivatalosan a Magyar G√°rda Mozgalom 2007. augusztus. 25-t√Ķl
2010. április 30-ig létezett.
Sok volt g√°rdista, sok Jobbikos bizony√°ra s√©rt√Ķnek tal√°lja e-k√∂nyv
egyes részeinek tartalmát. A könyv egyik nem titkolt célja a gondo-
latébresztés, hogy azon olvasók, akik jelen pillanatban még nem lát-
nak mindent tisztán - az itt közölteken elgondolkozva -, alakítsák ki
saj√°t v√©lem√©ny√ľket. Ez a k√∂nyv dokumentum jelleg√Ľ, megt√∂rt√©nt
esem√©nyekre √©p√ľl. Ha ebben a form√°ban nem ker√ľln√©nek nyilv√°-
noss√°gra a g√°rd√°val kapcsolatos hitelesen r√∂gz√≠tett bels√Ķ esem√©nyek,
t√∂rt√©n√©sek, akkor a minket k√∂vet√Ķ nemzed√©kek csak egym√°snak el-
lentmondó politikusi vélemények alapján tudnák megítélni a Gár-
da t√∂rt√©nelmi jelent√Ķs√©g√Ľ tev√©kenys√©geit.

A k√∂nyv seg√≠ts√©get k√≠v√°n ny√ļjtani a k√©s√Ķbb alakul√≥ nemzetment√Ķ
mozgalmaknak, hogy azok a hib√°k, melyek v√©g√ľl a Magyar G√°rda
Mozgalom megsz√Ľn√©s√©hez vezettek, -ne ism√©tl√Ķdhessenek meg,- ne
lehessen mozgalmakat pártpolitikai célokra felhasználni. Vegyék fi-
gyelembe, hogy egy szervezetet nem elég mozgalomnak nevezni, a
mozgalmakra vonatkoz√≥ jogi el√Ķ√≠r√°sokat be is kell tartani!
A szerz√Ķk sz√ľks√©gesnek l√°tt√°k a Magyar G√°rda Mozgalom t√©ny-
leges történetét (problémákat, ellentmondásokat, hibákat, tévedé-
seket is) megismertetni az olvasókkal, hogy ezen ismeretek birtoká-
ban alak√≠thass√°k ki v√©lem√©ny√ľket a Magyar G√°rda Mozgalommal
kapcsolatban.
A k√∂nyv szerz√Ķi a Magyar G√°rda Mozgalom Szent Koron√°ra es-
k√ľt tett akt√≠v g√°rdist√°i voltak, aki esk√ľj√ľkh√∂z h√≠ven, √©veken keresz-
t√ľl legfontosabb c√©ljuknak tekintett√©k (s a mai napig tekintik) a
nemzettudat √ļjj√°√©p√≠t√©s√©t. Tetteik a Magyar n√©p √©rdekeit szolg√°lt√°k.
Legt√∂bb estben csal√°djukt√≥l elszak√≠tva, szabadidej√ľkr√Ķl lemond-
va, munkahely√ľket kock√°ztatva, jelent√Ķs anyagi √°ldozatokat hoz-
va, t√∂bb esetben meghurcolva, eg√©szs√©g√ľket √©s √©let√ľket is vesz√©lyez-
tetve tették.
A k√∂nyv h√°rom megye √©s Budapest esem√©nyeire √©p√ľlt, de t√∂bb
megye (ex) g√°rdist√°ival is egyeztet√©sre ker√ľlt. Az id√©zett dokumen-
tumok nagy része a legnagyobb egység, Pest megye levelezésének
dokumentumai. (Ezen dokumentumok eredeti példányai megbíz-
hat√≥ helyen meg√Ķrz√©sre ker√ľltek.)”

A k√∂nyv megrendelhet√Ķ a k√∂vetkez√Ķ internetes c√≠men: talpas.40@gmail.com a k√∂nyv forgalmaz√≥j√°t√≥l √Ār: 3.500 Ft/db. + postai ut√°nv√©t k√∂lts√©g. T√∂bb darab rendel√©se eset√©n a postai k√∂lts√©g oszt√≥dik.)

Nekem m√°r megvan, mert a szerz√Ķ hivatalb√≥l k√ľldte meg sz√°momra, amit k√∂sz√∂nettel veszek √©s serkenten√©lek arra benneteket, hogy rendelj√©tek a k√∂nyvet! Kitessz√ľk a honlapra is, hogy ez√°ltal is hozz√°j√°ruljunk az igazs√°g terjeszt√©s√©hez.

Ma val√≥j√°ban egy nagyon nagy aj√°nd√©kot akartam √°tadni nektek, aminek k√∂zl√©s√©hez hozz√°j√°rultak a kutat√≥k, de m√©g √©rlelem a helyzetet ahhoz, hogy az egyiptomi piramisok „k√≥dj√°t” nyilv√°noss√°gra hozzam. Apr√≥ szil√°nk, de a feje tetej√©re √°ll√≠thatja az eddig a vil√°gr√≥l alkotott k√©p√ľnket.

A k√ľlhelyzet is egyre ny√≠ltabban ellens√©ges. Robbantanak, √∂lnek, rohamoznak itt is √©s ott is. Izrael taktikai gyakorol az olaszokn√°l a g√∂r√∂g√∂kn√©l √©s az USA a S√°rga –tengeren pr√≥b√°lgatja a pofonosl√°da fedel√©nek kinyit√°s√°t. Sz√≠vem szerint azt mondan√°m,. Hogy egycsap√°sra bele kell l√Ķd√∂zni ezt a tet√Ľhint√°s band√°t √©s a zsid√≥csicsk√°s partnereiket a tengerekbe, hogy a nemzet√°rul√≥ikt√≥l felszabadulhassanak v√©gre a kizsigerelt √°llamok. A „globalob√∂ll√©reket” a diszn√≥knak, PIGS-eknek (Portug√°lia, Italia, G√∂r√∂gorsz√°g, Spanyolorsz√°g) kell kegyelemled√∂fni, h√°tt√©rseg√≠ts√©ggel. Ezt nyomat√©kos√≠tja a Wikileaks-botr√°ny is, mert CIA √©s bizony√°ra m√°s forr√°sok is adagolj√°k a nagy titkokat, amelyek az USA-Izrael viszonylat√°ban igen k√©nyesek, de az orosz diplom√°ci√°r√≥l is hoznak leleplez√Ķ iratokat. √ēk lettek a szelep, amit a hatalmak kiv√°lasztottak erre a c√©lra, de j√≥l van ez √≠gy. Hillary m√°r k√©sz√≠ti fel a n√©met, francia, szaudi, afg√°n, angol √©s m√°s vezet√Ķket arra, hogy a megb√≠zat√°st megkapott honlap lehozza a kompromitt√°l√≥ dokumentumokat, amikb√Ķl kider√ľl, hogy milyen piszkos tr√ľkk√∂kkel oper√°ltak eddig! Hajr√° szolg√°latok! Tolj√°tok csak a diszn√≥s√°gokat a Wiki-lik√°nak, h√°tha Vikt√≥ri√°n orrm√°ny √©s egy√©b lika is tele lesz a „sz√∂vets√©ges” zsidajai b√Ľn√∂z√Ķinek hozad√©k√°val!

Izraelben n√Ķ a rizik√≥, s m√°r rebesgetik, hogy a Cahal kivonul Szam√°ria √©s Judea ter√ľlet√©r√Ķl, s bedobt√°k a k√∂ztudatba, hogy rak√©tat√°mad√°s eset√©n a civil lakoss√°got sms-ben √©rtes√≠tik az esem√©nyekr√Ķl. Kit√∂rt a botr√°ny az egyiptomi zavarg√°sok k√∂r√ľl is, mert a Mossad kez√©t l√°tj√°k a dologban, de a szaudiak is elkezdtek nyilatkozni, aggodalmukat kifejezve a zsid√≥k atomarzen√°lja miatt. Nem lep√Ķdn√©k meg rajta, ha kider√ľlne, nem csak a Negev sivatag van tele atommal, hanem a szaudi bazi nagy ter√ľleten is sz√©t van sz√≥rva a sug√°rz√≥ atomc√©lpont. A t√∂r√∂k k√ľl√ľgyminiszter ny√≠ltan kimondja, hogy Izrael meg fig sz√Ľnni √©s egy zsid√≥-arab √°llam j√∂n l√©tre, ami m√°r nem zsid√≥ auton√≥m ter√ľlet. Ajv√©, akkor most m√©g t√∂bb Jehova-tan√ļ betelep√ľl√©s√©re kell sz√°m√≠tanunk idehaza? Je, de hova? Ide biztosan nem „tes√≥”, csak a halotti bizony√≠tv√°nyoddal egy√ľtt. Az a baj, hogy nincs hov√° menek√ľlni a patk√°nyoknak, mert sehol nem l√°tj√°k √Ķket sz√≠vesen, s az ittl√©v√Ķeket is el√©g er√Ķs szelekci√≥, sz√ľlet√©s √©s munkak√∂r-szab√°lyoz√°s al√° kell majd vonni hamarosan. Mikor is? Az eny√©szet hava v√©g√©re √©rve a r√∂vid √°lom hava ut√°n a fergeteg hav√°t√≥l a kikelet hav√°ig l√°tom es√©ly√©t a helyzet teljes kibontakoz√°s√°nak. B√°r semmi nem biztos, csak a v√°ltoz√°s, az viszont egyre nagyobb lend√ľlettel k√∂sz√∂nt r√°nk √©s egyre t√∂bb embert t√©r√≠t mag√°hoz a s√∂t√©ts√©gb√Ķl.
Obam√°t egy veter√°n szenior biliztet√©se k√∂zben a n√∂rs√∂n kereszt√ľl megfenyegette, hogy miut√°n mag√°t meg√∂li, v√©gez a Barackkal is. Ez√©rt ma m√°r a fogd√°ban k√ľbliztetik Yoe-t, a hazafi Kukilux kl√°n tagot.
A NATO elutas√≠totta az oroszokkal ”k√∂z√∂s” rak√©tav√©delmi rendszert, ez√©rt bejelentette a maci, hogy megt√≠zszerezi a k√ľlf√∂ld√∂n √°llom√°soztatott csapapatai , illetve b√°zisai sz√°m√°t! R√°ad√°sul lehet√Ķv√© teszi k√ľlf√∂ldiek, zsoldosok szolg√°lat√°t az orosz hader√Ķ egys√©geiben, 18-30 √©v k√∂z√∂tt, 5 √©ves szerz√Ķd√©ssel √©s orosz nyelvtud√°s mellett. A d√∂nt√©s strat√©giai √©s had ne kelljem megmagyar√°znom ok√°t √©s k√∂vetkezm√©nyeit! Izraelben tudj√°tok mennyi orosz anyanyelv√Ľ fiatal katona teljes√≠t szolg√°latot?
Kis kedvcsináló, hátha valaki elkezd oroszul tanulni!

Ez a Lavrov nem az a Lavrov, de a maga nemében nagyon ott van!

Link = http://www.youtube.com/watch?v=0vxnKK9rv2Y&feature=related

Itt pedig a titkos pszicho-kinetikus potenci√°llal oper√°lnak. Kicsit Teszl√°s a dolog, de c√°folhatatlan!

Link = http://www.youtube.com/watch?v=a4za2nDym40&feature=related

HozzŠszůlŠsok

# | Alexandros Alexandros - 2010 11 28 ¦ 14:29:11
Ketyegnek a PERCEK!
# | kalasnyikov kalasnyikov - 2010 11 28 ¦ 16:23:20
elég lassanB)
# | tlprmgyr tlprmgyr - 2010 11 28 ¦ 16:41:21
nem tudom miert pont a fejukbol neznek ki , hisz mashol is van rajtuk lyuk . meg lesz is . - a dollar hanyatlas nem nagyon fajhat nekik , mert az euro ugyanugy viselkedik . - milyen erdekes "keletre" menekulnek Franciaorszagba , ahova mi "nyugatra" szoktunk menekulni ! de ez csak kiindulopont kerdese , - ui. pl Irorszag sem "nyugati" orszag , hanem tavolkeleti ; csak Romania fele kell indulni , aztan Kina,Japan , majd az idillikus Usa , uszas az Atlantic-on es ez mar a tavolkeleti Irorszag !
# | Hegel Hegel - 2010 11 28 ¦ 16:57:57
A lev√©l olvas√°sa k√∂zben gondoltam vajjon a kinti magyarok mikor "diszid√°lnak" majd "haza"? - n√Ķvelni a tagl√©tsz√°mot!
# | Felvid√©ki Felvid√©ki - 2010 11 28 ¦ 16:58:21
Gyerekek j√∂jj√∂n aminek j√∂nnie kell!!!! Mindenki legyen felk√©sz√ľlve ez a l√©nyeg..
# | hurkoa hurkoa - 2010 11 28 ¦ 17:19:05
M√°r hazaj√∂tt√ľnk p√°ran.. √Črdekes a nagyokosok most arr√≥l besz√©lnek amit mi m√°r j√≥ p√°r √©ve tudtunk kint az √≠rekn√©l.
# | GP GP - 2010 11 28 ¦ 18:40:57
H√°t t√©nyleg ketyegnek a percek,komolyan mondom m√°r csak t√©nyleg a h√ľly√©k nem veszik √©szre,hogy mi t√∂rt√©nik!

"Gyerekek jöjjön aminek jönnie kell!!!!"
Ez van
# | Felvid√©ki Felvid√©ki - 2010 11 28 ¦ 19:08:23
GP! T√∂bb az ostoba-h√ľlye mint hinn√© az ember!! M√°r mondottuk itt egy p√°ran,hogy f√°jdalmas lesz az "√©bred√©s" a h√©ber kom√°bol,valszleg sokak fel se fognak √©bredni m√°r..mindenki aki teheti szervez√∂dj√∂n-segitse a m√°sikat mert ez a min√Ķs√©g √©s nem a mennyis√©g harca lesz.
# | HUNrobi HUNrobi - 2010 11 28 ¦ 19:09:36
Nagyon jo a cikk az Amerikai alom/alomorszagrol.Sajna hiven tukrozi a valosagot.2002 ota a helyzet egyre roszabb, es a kisember itt is altatva van.
Az uzemanyag szepen kuszik felfele, az elelmiszerek ara egyre no, es a nagy tobbseg kreditkartyakon el..Minden igaz a leirtakbol, nem is kell ismetelgetni..
# | Felvid√©ki Felvid√©ki - 2010 11 28 ¦ 19:17:33
Van egy nagyon profi √≠r√°s amiben l√©nyegre t√∂r√Ķen minden benne van ime:
http://www.jovonk...t-veremben

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.30 mŠsodperc
83,604,190 egyedi lŠtogatů