Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Szabály, s értés?

Napl√≥H√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi Rend√Ķrkapit√°nys√°g Szab√°lys√©rt√©si Hat√≥s√°ga
6800 H√≥dmez√Ķv√°s√°rhely. L√°z√°r u. 6-8.

Tisztelt Baranyi Katalin, a napokban k√©zhez kapott 06803/437-14/2011/szab. √ľgysz√°mon fut√≥ hat√°rozat√°t √°tolvastam, de annak tartalm√°val, v√©gk√∂vetkeztet√©seivel egyet √©rteni nem tudok, √≠gy tekintse al√°bbi levelem „kifog√°snak”.
N√©zz√ľk csak sorj√°ban! Az √Ėn √°ltal felv√°zoltak √ļgy vezetik le a „t√©ny√°ll√°sb√≥l” a konkl√ļzi√≥t, hogy ek√∂zben t√∂bb logikai l√©pcs√Ķfok is kimaradt, melyek nem ismerete, vagy t√©ves √©rt√©kel√©se alapvet√Ķen megv√°ltoztathatja az „szab√°lys√©rt√©s” elk√∂vet√©s√©nek val√≥di meg√≠t√©l√©s√©t √©s besorol√°s√°t is.

Az √∂n meghivatkoz√°sa szerint egyszer√Ľen egy els√Ķbbs√©g meg nem ad√°s√°b√≥l ad√≥dott a baleset, b√°r ha ez ilyen egy√©rtelm√Ľen k√∂vetkezett volna, akkor nem kell majd 5 h√≥napot v√°rni annak ilyen m√≥don t√∂rt√©n√Ķ lez√°r√°s√°ra, hiszen a helysz√≠nen minden √©rintett√Ķl, tan√ļt√≥l vallom√°st vett fel a helysz√≠nel√Ķ, akit √ČN MAGAM k√©rtem a kapit√°nys√°gt√≥l, √©ppen az√©rt, mert j√≥l tudom, hogy a t√Ķlem telhet√Ķ k√∂r√ľltekint√©ssel j√°rtam el az adott k√∂zleked√©si szitu√°ci√≥ban, de az v√©g√ľl „v√©dhetetlennek” bizonyult, hiszen hat√°rozat√°ban √Ėn is elismeri, hogy az els√Ķbbs√©gad√°s t√°bla utas√≠t√°s√°ra lelass√≠tottam. Mivel a helysz√≠nel√Ķk n√°lam f√©knyomot nem is tal√°ltak, ez igazolja, hogy kb. 15 km/h-s sebess√©ggel haladtam egyenes ir√°nyban, amikor jobbr√≥l – val√≥sz√≠n√Ľleg rutinb√≥l k√∂zlekedve – hirtelen √©s a k√∂zleked√©si helyzethez m√©rten relat√≠v nagy sebess√©ggel csap√≥dott BEL√ČM a v√©dett √ļtr√≥l ir√°nyjelz√©s n√©lk√ľl balra lekanyarodni sz√°nd√©koz√≥ j√°rm√Ľ. Azt is elismeri hat√°rozat√°ban, hogy a Suzuki vezet√Ķje nem a kell√Ķ k√∂r√ľltekint√©ssel j√°rt el, oda se tekintett abba az ir√°nyba, amelyre fordulni k√≠v√°nt, hogy meggy√Ķz√Ķdj√∂n arr√≥l, hogy valaki esetleg m√°r megkezdte a v√©dett √ļtra val√≥ felhajt√°st, vagy a kanyarod√°s√°t valamely m√°s okb√≥l valami h√°tr√°ltathatja, megakad√°lyozhatja. Arr√≥l sem esik sz√≥ a hat√°rozat√°ban, hogy a Suzuki vezet√Ķje nem haszn√°lta az ir√°nyv√°lt√°skor k√∂telez√Ķ ir√°nyjelz√Ķ k√©sz√ľl√©k√©t, √≠gy nem csak a sebess√©g√©vel, de √∂nmag√°val azzal, hogy ezt elmulasztotta, a k√∂zleked√©s m√°s r√©sztvev√Ķt is megt√©vesztette, ugyanis az az √ļt ahonnan √Ķ √©rkezett k√©t s√°voss√° sz√©lesedett √©s √©n √©rkez√©sekor m√°r a V√ČDETT √öTON abban a s√°vban tart√≥zkodtam, amelyet √Ķ keresztezni k√≠v√°nt, ezt a sz√°nd√©k√°t nem is jelezve √©s √ļgy rohant bel√©m, f√©kez√©s n√©lk√ľl. A f√©nyk√©pek tanuls√°ga szerint olyan az esett, mintha menet k√∂zben jutott volna esz√©be, hogy neki nem jobbra, az √ļtkanyarulatot k√∂vetve kell haladnia, hanem balra, √©lesen elfordulva. Tal√°n ez√©rt sem indexelt √©s az √ľtk√∂z√©s is azon a ponton t√ļl t√∂rt√©nt, ahol az egy√©bk√©nt szab√°lyosan balra kanyarod√≥ j√°rm√Ľvek az aszfaltot f√∂lkoptatt√°k. A sz√°nd√©koss√°g mellett ezt a „hirtelen √∂tlett√Ķl vez√©relt” ir√°nyv√°ltoztat√°st tudom elk√©pzelni, amely magyar√°zatot adhat a t√∂rt√©ntekre.

Ha nem els√Ķbbs√©gad√°s k√∂telez√Ķ jelz√Ķt√°bla, hanem STOP t√°bla lett volna ott, amelynek szint√©n eleget t√©ve √°ll√≥ helyzetb√Ķl indulva √©rek a megt√∂rt√©nt baleset helysz√≠n√©re, a rekonstru√°lt esem√©nyek arra engednek k√∂vetkeztetni, hogy a Suzuki, akkor is nekem j√∂hetett volna, hisz a felfedett k√∂r√ľlm√©nyek arra utalnak, hogy a g√©pkocsi vezet√Ķje nem is sz√°m√≠tott balr√≥l √©rkez√Ķ j√°rm√Ľre √©s tal√°n ez√©rt nem is indexelt √©s n√©zett k√∂rbe, noha ez el√Ķ√≠r√°s lenne. Ha pedig √≠gy van, akkor ak√°r a sz√°nd√©koss√°g sem z√°rhat√≥ ki annak kapcs√°n, hogy az esem√©ny bek√∂vetkezett, vagy a ki√©p√≠tett k√∂zleked√©s-biztons√°gi berendez√©sek nem alkalmasak arra, hogy megfelel√Ķ biztons√°got ny√ļjtsanak az ott szab√°lyosan k√∂zleked√Ķk sz√°m√°ra.

Mivel √©ppen egy olyan tartalm√ļ el√Ķad√°sra igyekeztem, ahol L√°z√°r √©s a zsid√≥k ellen√ľnk √©s a vil√°g n√©pei ellen elk√∂vetett b√Ľneit is taglalni volt sz√°nd√©komban, s az el√Ķad√°s helysz√≠ne csak p√°r m√©terre esett ennek a „fura” balesetnek a helysz√≠n√©t√Ķl, ez√©rt k√©zenfekv√Ķ lenne a sz√°nd√©kos k√°rokoz√°s felt√©telez√©se is.

Ezt nem akarom nagyon r√©szletezni, de √Ėn√∂k ott a L√°z√°r utc√°ban, L√°z√°r – zsid√≥ J√°nos fennhat√≥s√°ga alatt biztosan el tudj√°k ezt is k√©pzelni. Vend√©gl√°t√≥im, akik r√∂gt√∂n odasereglettek els√Ķ reakci√≥ja is az volt, hogy ez „nem v√©letlen baleset”, b√°r annak szeretn√©k l√°ttatni. Persze mindez csakis felt√©telez√©s, s mindenki azt kezd vele, amire k√©pes, de a zsid√≥k ilyesmire minden zoksz√≥ n√©lk√ľl √©s remek √°lc√°val k√©pesek.

√Ėn meghivatkozta hat√°rozat√°ban, hogy √ļgy l√°tja, nem okoztam balesetet az elm√ļlt k√©t √©vben. Nos, az elm√ļlt 21 √©vben – mi√≥ta jogos√≠tv√°nyom van- nem okoztam balesetet √©s ez ugyan nem √©rdem, de tal√°n nem is v√©letlen. Ez√©rt jogos√≠tv√°nyom egy h√≥napra t√∂rt√©n√Ķ bevon√°sa sz√°momra √©rthetetlen, nem csak az√©rt, mert a felv√°zolt k√∂zleked√©si helyzet √∂n√∂k szerint sem lehetett olyan egy√©rtelm√Ľ, hiszen az ott elj√°r√≥ rend√Ķr szerint is egy h√≥nap az √°tfut√°si ideje az „ilyen √ľgyeknek”. A kiszabott b√≠rs√°g √∂sszege is m√©ltatlan, b√°r meg√©rtem, hogy a b√Ľn√∂z√Ķ √©s semmirekell√Ķ rend√Ķrmaffi√°t el kell tartani valakiknek, de forduljon szeretettel a cig√°ny-zsid√≥ keresztap√°khoz √©s keresztany√°khoz az, aki „jattot” akar.

Azt amit a baleset sz√°nd√©koss√°g√°val kapcsolatban √≠rtam valahol helyt√°ll√≥ lehet, mert „munk√°ss√°gomnak” eredm√©nyek√©ppen √©ppen egyszerre id√Ķz√≠tve az √Ėn √°ltal kik√ľld√∂tt hat√°rozatot, most kaptam meg t√∂bb b√≠r√≥s√°gi megkeres√©st is. L√°z√°r-zsid√≥ Jani rabbin√°tusa el√©g j√≥l keveri a lapokat. Ezt nem az√©rt √≠rtam le, mert azt v√°rom, hogy meg√©rtse, csak az√©rt, hogy a parancsnokai, akik majd olvass√°k a levelem, tudj√°k, hogy √© is tudom kik √Ķk.
Visszat√©rve teh√°t az eredeti „szab√°lys√©rt√©si” √ľgyre, nyomat√©kos√≠tani k√≠v√°nom, hogy mikor megkezdtem a keresztez√Ķd√©sbe t√∂rt√©n√Ķ k√∂r√ľltekint√Ķen megval√≥s√≠tott behajt√°st, NEM VOLT KINEK ELS√ēBBS√ČGET ADNOM! Mire a Suzuki az √ľtk√∂z√©s helysz√≠n√©re √©rt meglehet√Ķsen nagy sebess√©ggel, ir√°nyv√°ltoztat√°si sz√°nd√©k√°t nem jelezve √©s a saj√°t bevall√°sa szerint sem k√∂r√ľltekint√Ķ m√≥don, akkorra m√°r nem lehetett elker√ľlni az √ľtk√∂z√©st, pedig m√°r √©n is a V√ČDETT √öTON HALADTAM, EGYENESEN, √≠gy nekem lett volna els√Ķbbs√©gem imm√°r vele szemben. Tudom, hogy erre a helyzetre a KRESZ nem biztos, hogy megfelel√Ķ paragrafusokat k√©pes cit√°lni, de kikerestem az √∂n hivatkoz√°sait. √ćme:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM egy√ľttes rendelet
a k√∂z√ļti k√∂zleked√©s szab√°lyair√≥l

Els√Ķbbs√©g az √ļtkeresztez√Ķd√©sben
28. ¬ß (1) b) az olyan √ļtr√≥l √©rkez√Ķ j√°rm√Ľvel, amelyen az √ļtkeresztez√Ķd√©s el√Ķtt „Els√Ķbbs√©gad√°s k√∂telez√Ķ” vagy „√Āllj! Els√Ķbbs√©gad√°s k√∂telez√Ķ” jelz√Ķt√°bla van, a keresztez√Ķ - illet√Ķleg a kieg√©sz√≠t√Ķ t√°bl√°n vastag vonallal jelzett - √ļtr√≥l √©rkez√Ķ j√°rm√Ľ r√©sz√©re;

Mivel az a bekezd√©s semmit nem mond, ez√©rt b√°rmit r√° lehet h√ļzni, de √Ėn elismeri, hogy az al√°bbit cselekedtem, teh√°t nem hagytam figyelmen k√≠v√ľl a KRESZ ide vonatkoz√≥ szab√°lyait.

Aztán meghivatkozza a bírság kiszabásában az indokaként az alábbit:
218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet
az egyes szab√°lys√©rt√©sekr√Ķl

Az els√Ķbbs√©g √©s az el√Ķz√©s szab√°lyainak megs√©rt√©se
44. ¬ß (1) Annak a j√°rm√Ľnek a vezet√Ķje, aki - a (2) bekezd√©sben foglaltak kiv√©tel√©vel - az els√Ķbbs√©gre vagy az el√Ķz√©sre vonatkoz√≥ szab√°lyokat megszegi, √∂tvenezer forintig terjed√Ķ p√©nzb√≠rs√°ggal s√ļjthat√≥.
(2) Annak a j√°rm√Ľnek a vezet√Ķje, aki az els√Ķbbs√©gre vagy az el√Ķz√©sre vonatkoz√≥ szab√°lyok megszeg√©s√©vel a k√∂zleked√©s m√°s r√©sztvev√Ķj√©t hirtelen f√©kez√©sre vagy ir√°nyv√°ltoztat√°sra k√©nyszer√≠ti,
sz√°zezer forintig terjed√Ķ p√©nzb√≠rs√°ggal s√ļjthat√≥.
(3) A (2) bekezd√©sben meghat√°rozott szab√°lys√©rt√©s miatt a szab√°lys√©rt√©si hat√≥s√°g j√°rm√Ľvezet√©st√Ķl eltilt√°st alkalmazhat, tov√°bb√° az (1) bekezd√©sben meghat√°rozott szab√°lys√©rt√©s eset√©ben a rend√Ķrs√©g helysz√≠ni b√≠rs√°got szabhat ki.
(4) Az (1) √©s (2) bekezd√©sben meghat√°rozott szab√°lys√©rt√©s eset√©n - a szab√°lys√©rt√©si jogseg√©ly keret√©ben - a p√©nzb√≠rs√°got kiszab√≥ joger√Ķs hat√°rozat v√©grehajt√°sa √°tadhat√≥.

Sz√°momra mindez √©rtelmezhetetlen jogi formula, mert ha az el√Ķz√Ķ okfejt√©sben elismert√©k, hogy a KRESZ szab√°lyainak eleget t√©ve hajtottam be az egy√©bk√©nt nem hagyom√°nyos fel√©p√≠t√©s√Ľ „keresztez√Ķd√©sbe”, akkor mindez m√°r okafogyottnak tekinthet√Ķ a m√°r el√Ķadott indokaim logikus m√©rlegel√©s√©t is hozz√°t√©ve. Sem hirtelen f√©kez√©sre sem ir√°nyv√°ltoztat√°sra nem k√©nyszer√≠tettem a m√°sik √©rintett j√°rm√Ľ vezet√Ķj√©t, s neki l√°that√≥an esze √°g√°ban sem volt (vagy k√©pess√©ge nem volt hozz√°), hogy amikor meglehet√Ķs nagy sebess√©ggel , sz√°m√°ra is kedvez√Ķtlen bel√°that√≥s√°gi helyzetb√Ķl, a vas√ļti √°tj√°r√≥ al√≥l „berobogott” a keresztez√Ķd√©sbe , ebb√Ķl b√°rmelyiket megtegye.
A Suzuki relat√≠v nagy sebess√©g√©re enged k√∂vetkeztetni , hogy az eleje teljesen √∂sszet√∂rt, b√°r lehet, hogy ez √©ppen egy „t√∂r√Ķaut√≥” volt, pontosan volt ilyen c√©lra „f√©lret√©ve”.

Sebesség
26. ¬ß (1) Az egyes j√°rm√Ľvekkel - ha e rendelet m√°sk√©nt nem rendelkezik - legfeljebb a k√∂vetkez√Ķ sebess√©ggel szabad k√∂zlekedni:
a) személygépkocsival, motorkerékpárral, 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival
- lakott ter√ľleten 50 km/√≥ra,
(4) A j√°rm√Ľ sebess√©g√©t az (1)-(3) bekezd√©sben eml√≠tett sebess√©ghat√°rokon bel√ľl √ļgy kell megv√°lasztani, hogy a vezet√Ķ j√°rm√Ľv√©t meg tudja √°ll√≠tani az √°ltala bel√°tott t√°vols√°gon bel√ľl √©s minden olyan akad√°ly el√Ķtt, amelyre az adott k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt sz√°m√≠tania kell.

De itt van a m√°r meghivatkozott r√©sz is, csak kicsit m√°sk√©ppen √©rtelmezve. Az√©rt ne feledj√ľk, hogy a nekem √ľtk√∂z√Ķ szem√©lyg√©pkocsi ugyan v√©dett utat akart elhagyni, de ezt a sz√°nd√©k√°t nem jelezve, mintegy „hirtelen √∂tlett√Ķl vez√©relve” m√°sokat megt√©veszt√Ķ m√≥don, nem kell√Ķ k√∂r√ľltekint√©ssel, sebess√©g√©t nem cs√∂kkentve akarta megtenni √ļgy, hogy k√∂zben s√°vot v√°ltott √©s k√∂zben „jobbkezes” helyzetnek tekinthette a k√∂zleked√©si helyzetet.

Els√Ķbbs√©g az √ļtkeresztez√Ķd√©sben
28. ¬ß (3) √ötkeresztez√Ķd√©st j√°rm√Ľvel csak olyan sebess√©ggel szabad megk√∂zel√≠teni, hogy a vezet√Ķ eleget tehessen els√Ķbbs√©gad√°si k√∂telezetts√©g√©nek √©s e tekintetben m√°sokat a j√°rm√Ľ sebess√©g√©vel ne t√©vesszen meg.

Irányváltoztatás, irányjelzés
29. ¬ß (1) Aki j√°rm√Ľvel ir√°nyt v√°ltoztat (terel√Ķvonalat, az √ļttest sz√©l√©t vagy k√©pzeletbeli felez√Ķvonal√°t √°tl√©pi, forgalmi s√°vot v√°ltoztat, m√°sik √ļtra bekanyarodik, f√Ķ√ļtvonalr√≥l vagy szil√°rd burkolat√ļ √ļtr√≥l let√©r stb.) k√∂teles az azonos ir√°nyban vagy szemben halad√≥, ir√°nyt nem v√°ltoztat√≥ j√°rm√Ľveknek els√Ķbbs√©get adni.
( (3) Az ir√°nyjelz√©st ir√°nyjelz√Ķ k√©sz√ľl√©kkel, ilyen k√©sz√ľl√©kkel fel nem szerelt j√°rm√Ľ eset√©ben pedig karral vagy jelz√Ķt√°rcs√°val kell adni, oly m√≥don, hogy az el√∂lr√Ķl, h√°tulr√≥l √©s a megfelel√Ķ oldalr√≥l j√≥l l√°that√≥ legyen.

Bekanyarod√°s
31. ¬ß (1) Az √ļtkeresztez√Ķd√©sben m√°sik √ļtra bekanyarodni sz√°nd√©koz√≥ vezet√Ķ a j√°rm√Ľvel
a) az √ļtburkolati jelek √°ltal meghat√°rozott forgalmi s√°vba,
b) √ļtburkolati jelek hi√°ny√°ban
- jobbra bekanyarod√°s eset√©ben az √ļttest jobb sz√©l√©re,
- balra bekanyarod√°s eset√©ben az √ļttest felez√Ķvonala mell√©, illet√Ķleg osztottp√°ly√°s √©s egyir√°ny√ļ forgalm√ļ √ļton az √ļttest bal sz√©l√©re
k√∂teles - az √ļtkeresztez√Ķd√©s el√Ķtt kell√Ķ t√°vols√°gban - besorolni. A bekanyarod√°si sz√°nd√©kot ir√°nyjelz√©ssel [29. ¬ß (2) bek.] jelezni kell.
(6) A balra bekanyarod√≥ j√°rm√Ľ vezet√Ķje p√°rhuzamos k√∂zleked√©sre nem alkalmas √ļton a bekanyarod√°st akkor hajthatja v√©gre, ha meggy√Ķz√Ķd√∂tt arr√≥l is, hogy balr√≥l j√°rm√Ľv√©nek el√Ķz√©s√©t vagy kiker√ľl√©s√©t m√°sik j√°rm√Ľ nem kezdte meg.

√Āll√°spontom szerint a m√°r felv√°zolt okok √©s okozatok √©rtelm√©ben, no meg a helysz√≠ni szemle adatai alapj√°n is √©n m√°r a v√©dett √ļton haladtam. Ez√©rt is √Ķ j√∂tt nekem √©s nem √©n mentem neki, ez pedig az√©rt van √≠gy, mert NEKI KELLETT VOLNA ELS√ēBBS√ČGET BIZTOS√ćTANI SZ√ĀMOMRA.

(8) Az √ļtkeresztez√Ķd√©sben kanyarod√≥ f√Ķ√ļtvonal eset√©n
b) a f√Ķ√ļtvonalr√≥l let√©r√Ķ j√°rm√Ľvel els√Ķbbs√©get kell adni a f√Ķ√ļtvonalon tov√°bbhalad√≥ j√°rm√Ľ r√©sz√©re.

Párhuzamos közlekedés
36. ¬ß (7) Ahol valamelyik forgalmi s√°v megsz√Ľnik, annak a j√°rm√Ľnek van els√Ķbbs√©ge, amelyik terel√Ķvonal √°tl√©p√©se n√©lk√ľl haladhat tov√°bb. Ha a forgalmi s√°vok √ļtburkolati jellel jel√∂lve nincsenek, annak a j√°rm√Ľnek van els√Ķbbs√©ge, amelyik ir√°nyv√°ltoztat√°s n√©lk√ľl tud tov√°bbhaladni; ha pedig mindk√©t j√°rm√Ľ csak ir√°nyv√°ltoztat√°ssal tud tov√°bbhaladni, annak a j√°rm√Ľnek van els√Ķbbs√©ge, amelyik addig a jobbra es√Ķ forgalmi s√°vban haladt.

Nos, a fot√≥k ki√©rt√©kel√©s sz√°momra azt mutatja, hogy az illet√Ķ nem a balra kanyarod√°sra haszn√°latos √≠ven, hanem j√≥val azon t√ļl akart balra fordulni √©s ez√©rt t√∂rte √∂ssze a g√©pkocsija bal elej√©t, amint hegyes sz√∂gben, a j√°rm√Ľvembe csap√≥dott. Ha szab√°lyosan, tervezett ir√°nyv√°ltoztat√°st akart volna v√©grehajtani, akkor – felt√©telezve, hogy nem vak- mindenk√©ppen √©szlelnie kellett volna engem, mert a g√©pkocsim elej√©be, hanem annak h√°tulj√°ba √ľtk√∂zik, de ekkor m√°r elker√ľlhet√Ķ lett volna a becsap√≥d√°s, hiszen a l√°t√≥ter√©ben akkor is benne lett volna a g√©pj√°rm√Ľvem, ha m√©g akkor folyamatosan jobbra n√©z. Az √Ķ elismert figyelmetlens√©g√©√©rt had ne m√°s legyen m√°r a felel√Ķs. Ha √ļjra ki√©rt√©kelik a f√©nyk√©peket, akkor l√°thatj√°k, hogy az Suzuki a kanyarod√°si sz√°nd√©k√°hoz k√©pest „√©rdekes” sz√∂get z√°r be a tervezett „c√©l-√ļtvonal√°val” amely jelens√©g akkor √©rthet√Ķ meg, ha az √°ltalam m√°r felv√°zolt helyzet√©rt√©kel√©st is m√©rlegre teszik.

Rem√©lem siker√ľl √ļjra √°tgondolni a hat√°rozatba foglaltakat, s mindamellett, hogy meg kell k√∂sz√∂njem ezt a kitart√≥ √©s odaad√≥ munk√°t, amit v√©geznek, megjegyzem, hogy ha lehet, akkor vegy√©k figyelembe √©rveimet √©s tart√≥zkodjanak att√≥l, hogy a sz√ľks√©gesn√©l jobban megterhelj√©k az am√ļgy is sz√Ľk√∂s csal√°di kassz√°t ilyen-olyan l√©gb√Ķl kapott, jogosnak felt√ľntetett „b√ľntet√©sekkel”, s mindez term√©szetesen vonatkozik a g√©pj√°rm√Ľvezet√Ķi jogos√≠tv√°nyom ideiglenes bevon√°s√°ra is. Nem szeretn√©m ezt t√∂bbsz√∂r le√≠rni, elmondani! Ha felel√Ķs vagyok valami√©rt, azt eddig is v√°llaltam, ezt√°n is fogom, de nem szeretem ha olyanok akarnak „h√ľly√©nek n√©zni” akiknek m√©g a n√©z√©s is nehez√ľkre esik, a l√°t√°sr√≥l m√°r nem is besz√©lve.

Ez az utols√≥ bekezd√©s pedig az NBH-Mossad zsidajainak sz√≥l, akik az√©rt √ļgy l√°tom, hogy diszpon√°lj√°k magukat rendesen ebben a „piti” √ľgyben is. K√∂sz√∂n√∂m Balajti, hogy elint√©zt√©tek, hogy egyszerre kapjam meg a j√≥bbikos zsid√≥k feljelent√©se alapj√°n a r√°galmaz√°si √ľgyben R√°ckev√©re t√∂rt√©n√Ķ „beh√≠v√≥mat” ezzel az inkrimin√°lt hat√°rozattal. Szeg√©ny kis √ľgyint√©z√Ķ jog√°szhallgat√≥ „kil√≥s” h√∂lgy most kapkodhatja a fej√©t. Nem baj, csak instru√°lj√°tok tov√°bb, de lehet√Ķleg √ļgy, hogy ne j√∂hessen r√°, hogy csak egy „buta liba” ebben a j√°tszm√°tokban. √ē nem biztos, hogy tiszt√°ban van az ilyen egyszer√Ľ √ľgyek „nemzetbiztons√°gi” kock√°zat√°val, m√°r ami a mocsok zsid√≥ pof√°tokat illeti, s max csak kicsit lehet k√©pben L√°z√°r „kivolt√°val” √©s egy ilyen „baleset” v√©letlenszer√Ľs√©g√©nek val√≥sz√≠n√Ľs√©g√©vel. Nos, az√©rt a jogsi-elvon√°s nem sz√©p dolog t√Ķletek, b√°r ha jobban belegondolok, akkor ezzel is hiteles√≠titek, hogy az√©rt annyira nem vagytok oda √©rtem. √Črtem. Azt is elismeritek ezzel, hogy nem tudok elint√©zni ilyen egyszer√Ľ √ľgyeket egy-egy telefonnal, b√°r ti is tudj√°tok, hogy ezt m√°r csak fegyverrel lehet lerendezni, de v√©gleg. Nos, k√∂zeleg az ideje √©s sz√≥ltam el√Ķre, sokszor √©s nem akart√°tok √©rteni. K√°r! Az√©rt nincs harag rem√©lem, b√°r ha van, az meg a ti bajotok.

√Āld√°s!

Szigetszentmiklós, 2011-09-21

Posta Imre

Itt pedig a "duna√ļjv√°rosi s√©rtett" j√≥bbikosok sorozatfeljelent√©se, melyet siker√ľlt az√©rt √∂sszehozniuk a "szab√°lys√©rt√©si" √ľggyel, mert ez mind "nemzetbiztons√°gi √ľgy" a zsidaj sz√°m√°ra. V√©letlennek t√ļl sok ez.

URL kepfeltoltes,ingyenes képmegosztás
URL kepfeltoltes,ingyenes képmegosztás
URL kepfeltoltes,ingyenes képmegosztás

HozzŠszůlŠsok

# | pcsaba pcsaba - 2011 09 24 ¦ 17:49:22
Annyira sajn√°lom ezt az esetet, √©s van egy kis lelki furdal√°som m√©g mindig hisz √©n h√≠vtam Imr√©t V√°s√°rhelyre. Tal√°n sz√≥lnom kellett volna neki, hogy legyen √≥vatos itt min√°lunk, f√Ķleg mert m√°sodj√°ra j√∂tt, √©s ez a szem√©t l√≥xar jank√≥ egy bossz√ļ√°ll√≥ tet√Ľ,de nem gondoltam r√°! Pr√≥b√°ltam az √ľgyben m√©g friss√©ben puhatol√≥zni de l√°ss csod√°t senki nem akart seg√≠teni! Sajnos n√°lunk m√©g mindig akkora a "s√∂t√©ts√©g" mint a b√°ny√°szl√°nyka bugyij√°ban!!! Ami megt√∂rt√©nt az megt√∂rt√©nt v√°ltoztatni nem tudunk, de m√°r nagyon v√°rom a napot amikor jank√≥ √©s az √∂sszes hozz√° hasonl√≥ cion mocsok elnyeri a meg√©rdemelt jutalm√°t!!!
# | JANI PAPA JANI PAPA - 2011 09 24 ¦ 17:56:59
pcsaba!
Lenne egy kérdésem, ki a loxar jankó?
# | postaimre postaimre - 2011 09 24 ¦ 18:19:50
Csaba, ne b√°nk√≥dj! Aminek meg kell lenni, az meg is lesz! √Čn √∂r√ľl√∂k neki, hogy ennyivel " √ļsztuk" meg, hisz lehetett volna sokkal rosszabb is.
Az ottani "rend√Ķr√∂k"? Nos, ahogy l√°tom, nem lesz k√°r √©rt√ľk, ha magyarok, ha zsid√≥k. Cs√°k√°ny vagy a kez√ľkbe, vagy a fej√ľkbe, kinek "√©rdeme √©s √©rtelme" szerint.
Az NBH-nak, Balajtinak c√≠mezve is elk√ľldtem a levelet, ha m√°r nemzetbiztons√°gi k√©rd√©ss√© lettem n√°luk. R√ľhes egy banda, s nagyon viszket a tenyerem.
# | JANI PAPA JANI PAPA - 2011 09 24 ¦ 18:27:59
Imre!
Jót nevettem, logikájuk nincs csak csákányuk!
Ismer√Ķs ez a mond√°s, √©n is gyakran hangoztatom!
# | kopaszbela kopaszbela - 2011 09 24 ¦ 19:10:20
Imr√©m!! Egy szok√°sos,korrekt cikk t√Ķled! √Ėr√ľl√∂k,h semmi bajod sem t√∂rt√©nt! √ĀLD√ĀS!!!
# | spartakusz spartakusz - 2011 09 24 ¦ 20:43:02
Az√©rt Imre , ami sok az sok - ahogy kivettem az id√Ķpontokat 30-30 perceket enged√©lyeznek sz√°modra, hogy kifejtsed az ottani majdani √°ll√°spontod - v√©delmed - meg nem tudom mit - mert nem ismerem az √ľgyet -

Arra gondoltam, mivel ez tudatos - nincs e lehet√Ķs√©g megt√°madni, hogy meghat√°rozz√°k, hogy ennyi √©s ennyi id√Ķ √°ll rendelkez√©sedre - szerintem van valami - csak m√°r r√©gen foglalkoztam vele -

Meg tudd meg ezek - arra j√°tszanak, hogy idegeidet fel√Ķr√∂lj√©k - borzalom √©s iszonyat mit meg mernek tenni -

m√°s.:

Mondtam egy illet√Ķnek √≠rjon fel tan√ļnak - k√∂zvetett tan√ļnak - mert √©rdekelt vagyok benne, hogy pernyertes legyen - √Ķt meg nem is vezetett √©s itass vezet√©s√©rt akarj√°k elkasz√°lni mint engem hajdan√°n - be fogjuk bizony√≠tani aljass√°gukat -- Mi is -
Neked meg sok egész- ség- et kívánok a harcodhoz

szeretettel: spari:...
# | pcsaba pcsaba - 2011 09 24 ¦ 21:14:59
JANI PAPA!
Az "imádott" polgármesteremet szoktam csak becézgetni!
# | hamu hamu - 2011 09 24 ¦ 21:57:33
Helló Gyaur!

Nyomozz k√©rlek ut√°na,hogy mi a val√≥s helyzet az ujgur-k√≠nai ellent√©ttel? A szeg√©ny k√≠naiak tudnak az ujgurokr√≥l? Ha tudsz √≠rhatn√°l arr√≥l, hogy K√≠na h√°ny nemzets√©gb√Ķl √°ll, √©s minek mi a jellemz√Ķje. Mert ugye, nem vagyunk itthon annyira hom√°lyban, hogy azt higgy√ľk, hogy ott az az 1,3 milli√°rd ember ideol√≥giailag, anyagilag, vall√°si √©s kult√ļr√°lis t√©ren egyforma lenne? Eur√≥p√°ban megk√ľl√∂nb√∂ztet√ľnk vagy 3 tucat elt√©r√Ķ nemzets√©get. K√≠n√°ban k√©tszer annyian √©lnek. Ha 70-80 jellegzetesen elt√©r√Ķ nemzets√©g lenne, az sem lenne meglep√Ķ.
# | √Ėsszefog√°s √Ėsszefog√°s - 2011 09 25 ¦ 02:35:25
Sziasztok.Ismer√Ķs√∂m Rom√°ni√°ban j√°rt √©s j√∂tt hazafele mikor beel√Ķz√∂tt egy kocsi √©s hirtelen lef√©kezett.√ētet b√ľntett√©k meg mert nem tartotta be a k√∂vet√©si t√°vols√°got.A fia mondta,hogy azon az √ļtszakaszon direkt csin√°lnak baleseteket.Nem is rend√Ķrkocsival j√∂ttek ki hanem civil kocsival.√Čs pap√≠r cetlire √≠rt√°k fel,hogy erre a sz√°mlasz√°mra fizesse be a b√≠rs√°got.Imre szerintem ez is egy direkt baleset volt.
# | spartakusz spartakusz - 2011 09 25 ¦ 05:37:13
Kedves √Ėsszefog√°s! Ahogy √≠rod eszembe jut a direkt sz√≥b√≥l, hogy amikor m√©g GOJMOTOROSOK oldal√°n √≠rogattam, de akkor m√©g nem tudtam ki kicsoda - de meg√©rz√©sb√Ķl elhagytam √Ķket - j√≥ sz√°nd√©kkal le√≠rtam nekik a motorosok √°ltal el√Ķid√©zett un. k√∂zleked√©si balh√©t - m√≥dszer√ľk, hogy a halad√≥ g√©pkocsihoz k√∂zelitve k√©zzel r√°csapnak a csomagtart√≥ tetej√©re amely a kocsi l√©gter√©ben borzaszt√≥ nagy hanghat√°ssal j√°r, a vezet√Ķ ijedt√©ben meg √°ll ... meg stb. tov√°bb nem tudom √≠rni mert m√°r nem eml√©kezek r√°... meg stb. tr√ľkk√∂k - egyet√©rtek veled DIREKT csin√°lt√°k ezt IS. Hogy mi√©rt sz√°momra nem k√©ts√©ges.

szeretettel: spari:...

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.90 mŠsodperc
83,605,518 egyedi lŠtogatů