Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Tanulni, padavantalanul

Napl√≥Csak nem hagyj√°k, hogy t√ľzeljen a nap! A permetez√Ķ-g√©pek tegnap el√©g er√Ķsen gondoskodtak a tov√°bbi csapad√©k-ter√≠t√©sr√Ķl, s m√°ra m√°r √∂sszef√ľgg a felh√Ķ-takar√≥ a p√°rn√°val √©s a leped√Ķvel is. Mindez persze mani-pul√°ci√≥, de ha m√°r a „leped√Ķ”-t megeml√≠tettem √©s a mony – m√°ni√°soknak is kedv√©re tegyek, megeml√≠tem, hogy az USA likvidit√°s√°nak likvid√°l√°sa gyakorlati f√°zis√°hoz √©rkezett. Sorra j√∂nnek a „figyelmeztet√©sek” a BRIKS-esek r√©sz√©r√Ķl, de besz√°llt Sv√°jc √©s Jap√°n is a k√∂rbe. Az ad√≥ss√°gplafon megemel√©se nem volt annyira „√∂rd√∂gt√Ķl val√≥” cselekedet, mint az l√°tszik. A BUX ugyan nem bukott, de sok nagy c√©g nagyon olcs√≥n adhatott el r√©szv√©nyeket a kisbefektet√Ķinek, √≠gy kompenz√°lva az eddigi rabl√°saikat. Volt olyan c√©g, ahol a napi √°r 45%-√°n ment a keresked√©s.

√ögy v√©lem, hogy Sorosnak is vissza kellett adakozni, mert ugyan l√°tsz√≥lag Norv√©gi√°ban az olajbizniszbe vannak nagy befektet√©sei (olajkutak), ezek csak addig az √∂v√©i, am√≠g m√°s azt m√°sk√©ppen nem gondolja. Az Euro √°rfolyam√°t lassan,de biztosan utol√©ri a sv√°jci Frank √©s a doll√°r sem marad le t√Ķle sokkal. Ezt a tendenci√°t „j√≥soltuk” √©s egyel√Ķre k√∂tik az „utas√≠t√°sokat”.

Az USA hi√°nyplafon-emel√©s√©nek van m√°sik olvasata is. M√©g nincsenek felk√©sz√ľlve teljesen a h√°bor√ļra. Az √°t√ľtemez√©s, csapatok diszlok√°l√°sa, a polg√°rh√°bor√ļ el√Ķk√©sz√≠t√©se folyamatban van, ahogy n√°lunk is. Most √©rtes√ľltem r√≥la, hogy a Kalocs√°n m√©g megl√©v√Ķ harckocsikat Budapest ir√°ny√°ba mozgatt√°k el. Nem is tudtam, hogy vannak m√©g ott vasszekerek, hacsak nem T-55-√∂s√∂k, mert nemr√©g m√©g 70 darab T-72-est nagylelk√Ľen „mi” aj√°nd√©koztunk az „√ļj” iraki hader√Ķnek.
Nos, az a t√©ny, hogy az amerikai szen√°tus figyelmeztette a t√∂r√∂k√∂ket, hogy ne az orosz rak√©tav√©delmi rendszert v√°s√°rolj√°k meg, mik√∂zben Obama most jelezte, hogy √Ķsszel esed√©kes lesz Oroszorsz√°g felv√©tele a Vil√°gkereskedelmi Szervezetbe, mind egy apr√≥ l√©p√©s a vil√°gzsid√≥s√°g sors√°nak bev√©gz√©se fel√©. ilyen k√©pekkel hozz√°k a cikkeket. valahogy mindig bekeveredik az orosz szimb√≥lum az "amerikai" el√©.
Braz√≠lia √©s Venezuela is be mer sz√≥lni az USA-nak √©s √©ppen tegnap buktak meg megint Afganiszt√°nban, ahol egy dronjuk „m√Ľszaki” hiba miatt zuhant le valahol Keleten!

Ek√∂zben az√©rt megy a katonai er√Ķfitogtat√°s is √©s am√≠g a k√≠naiak sikeres impulzus-fegyver fejleszt√©sr√Ķl, ultrahang-fegyver gy√°rt√°sr√≥l, addig az amcsik katonai l√©zerr√Ķl √©rtekeznek. Mindenki kezdi kipakolni a tarsoly√°b√≥l, amije van.
Kor√°bban m√°r √≠rtunk r√≥la, de egy tegnap olvasott meger√Ķs√≠tett inform√°ci√≥ szerint az USA m√©g m√ļlt √©vben K√≠n√°nak akart eladni egy nagyobb mennyis√©g√Ľ arany-sz√°ll√≠tm√°nyt Fort Knox-b√≥l, de kider√ľlt, hogy a rudak Wolframb√≥l vannak, n√©mi arany-bor√≠t√°ssal. Kifitett√©k, hogy m√©g Clinton idej√©ben „rabolt√°k ki” a kincst√°rat √©s cser√©lt√©k le hamis aranyra a „nemzet arany√°t”. Ezzel hozt√°k √∂sszef√ľgg√©sbe Strauss-K√≥hn √ľgy√©t is. Nos, ez nem mese √©s √ļgy t√Ľnik, hogy az USA-trezor teljesen ki van pucolva. Hogy ez mit jelent? Kezd√Ķdhet a t√°nc.
A nemzetk√∂zi sajt√≥ban egyre t√∂bbet emlegetik a Szovjetuni√≥t √©s a birodalom el√Ķnyeit √©s pro √°s kontra megy a pszichol√≥giai hadvisel√©s, de k√∂zben Putyint az√©rt mind t√∂bben emlegetik pozit√≠v √©rtelemben. Lehet, hogy tudj√°k m√°r, hogy √Ķ lesz „Medvegyev”, s Dimitrij meg „Putyin” lesz? Helyet cser√©lnek, de k√∂zben minden megv√°ltozik. K√©t napja Putyin arr√≥l besz√©lt, hogy Feh√©roroszorsz√°g m√©giscsak Oroszorsz√°g √©s vissza k√∂llene csatol√≥dni a birodalomhoz. Ukrajna gyakorlatilag mindezt m√°r megtette, csak nem hirdett√©k ki. Ragozz√°k azt is, hogy az orosz eln√∂kv√°laszt√°sra milyen nagy hat√°ssal vannak a „k√ľlf√∂ldiek”, akik orosz anyanyelv√Ľek √©s √°llampolg√°rok is (esetleg). Felh√≠vom a figyelmet arra, hogy nemr√©g Putyin kijelentette, hogy Izrae3l gyakorlatilag orosz anyanyelv√Ľ √°llam! M√°r csak az a k√©rd√©s, hogy k√©pesek –e √©rteni az atyai sz√≥b√≥l. Ha √≠gy halad, akkor k√©nytelenek leszek, mert semmilyen rak√©tav√©delmi „vaskupola” nem v√©di meg √Ķket a sz√°razf√∂ldi rohamt√≥l, f√Ķleg most, hogy az USA- szen√°tusra gyakorolt nyom√°s miatt azok m√°r a l√°tszat kedv√©√©rt sem k√©pesek annyira t√°mogatni a hitsorsosaikat, mint annak el√Ķtte, a k√∂znapi amerikaiak nyomor√≠t√°sa terh√©re. Kem√©ny vil√°g j√∂n. Orb√°n√©k nem √©rtenek a sz√≥b√≥l √©s ennek k√∂vetkezm√©nyei v√©gzetesek lesznek.

Egyet neh√©z mindenkinek felfogni, meg√©rteni, bev√©sni, pedig nagyon hasznos lenne. Ami most van, az val√≥j√°ban m√°r nincs. Ma a m√ļltat √©li, aki a m√ļlt dolgait nem meg√©rtve nem k√©pes felfogni a j√∂v√Ķt. Pontosabban fogalmazva: amit most √©rz√©kel√ľnk val√≥s√°gk√©nt, azt m√°r a m√ļltban eld√∂nt√∂tt√©k √©s f√°zisk√©s√©ssel lek√∂z√∂lve tudatnak vel√ľnk ebb√Ķl r√©szleteket, √ļgy hogy sejthess√ľk, hogy tal√°lgathassuk, hogy mi is van. √Ām, aki csak annyit l√°t, amit most el√© tesznek, az nem a jelenben, hanem a m√ļltban √©l √©s a j√∂v√Ķre semmilyen hat√°ssal nem b√≠r, mert nem tud vele kalkul√°lni. Aki pontosan √©rz√©kel, az a j√∂v√Ķben tal√°lja mag√°t, de ehhez meg kell √©rteni a m√ļltat. Eml√©keztek a „Vissza a j√∂v√Ķbe” paradoxonj√°ra? Nos, a d√∂nt√©sek m√°r megsz√ľlettek, a tervek cselekv√©sbe csaptak √°t √©s azok akik a glob√°lis m√©rt√©k√Ľ krumplipassz√≠roz√≥t √ľzemeltetik, nem k√©t √©vre el√Ķre terveznek.

Ha teh√°t a tud√≥sok bizonyos k√∂re azt eml√≠t, hogy p√°r √©ven bel√ľl a F√∂ldk√∂zi-tenger nagyobb szigeteire √©s az olasz csizm√°ra is v√©gzetes f√∂ldreng√©s s√ļjthat le, azt senki ne vegye komolyan, hiszen van ott t√∂r√©svonal √©s az Afrikai kontinens talapzata is megrepedt √©s Eti√≥pia lassan t√°volodik a fekete kontinenst√Ķl, de ennek semmi k√∂ze ahhoz, hogy Jap√°n eset√©ben is ugyanazt „j√≥solj√°k” a tud√≥sok. Minderre persze csak √ļgy kell odafigyelni, ahogy szoktunk. Vagyis, sehogy.

Ami a csal√°dom √©s engem illet, nos mindezt, amit most is le√≠rtam tess√©k nyugodtan elfelejteni. √ögy veszem √©szre, hogy t√°rsadalmi vonatkoz√°saiban m√©g a helyzet √©retlen arra, hogy √©rtelmet nyerjen. Mondhatn√°m √ļgy is, hogy √∂sszeg√©sz√©ben √©rdemtelen. Ezt szomor√ļan konstat√°lom, de t√∂bbet nem kezdhetek egyel√Ķre vele, mint sejtetem, hogy mindet megkapott az √©rtelem ahhoz, hogy √©rthessen, de a legt√∂bben megbuktak a vizsg√°n.

HozzŠszůlŠsok

# | ssman ssman - 2011 08 04 ¦ 12:47:12
Magyarorsz√°gon √∂sszesen 17db T-72-s harckocsi tal√°lhat√≥. Ennyi maradt a 2500db-s harcj√°rm√Ľ parkb√≥l. Volt amit √°tadtak seg√©lyk√©nt Iraknak, a t√∂bbit sz√©tdarabolt√°k, √©s mint √≥cskavas fejezte be p√°lyafut√°s√°t, na persze el√Ķtte fel√ļj√≠tott√°k √Ķket, √©s egy r√©sz√©t √°t is √©p√≠tett√©k, mert kellet a p√©nz, a haveri k√∂r√∂knek. Az els√Ķ alkalommal, ezeket a szuper honv√©delmi minisztereket is el√Ķ kell venni a slepj√ľkkel egy√ľtt, √©s k√©rd√Ķre vonni, HOL VANNAK A FEGYVEREINK?
# | zafir zafir - 2011 08 04 ¦ 12:55:41
No, ezt sem értem. Kína mélyíti kapcsolatait Albániával. Miért pont most? Nem lehet köze ennek a koszovói helyzethez?
http://www.chinad...050512.htm
# | postaimre postaimre - 2011 08 04 ¦ 13:28:14
√Čn meg azt nem "√©rtem", hogy a szlov√°k hader√Ķ t√ļlm√©retezett t√°bornoki kar√°ban felmer√ľlt a lehet√Ķs√©ge egyes√ľlni a csehekkel, mint az kor√°bban volt. A harckocsiz√≥kr√≥l m√°r most lemondtak, mert cs√∂kken a b√ľdzs√©j√ľk.
A sereg hivatalosan 13 400 f√Ķ √©s cs√∂kken. Sz√©pen visszarendez√Ķdik minden, region√°lis szinten. Ezt nevezik majd az Uni√≥k Eur√≥p√°j√°nak?
# | postaimre postaimre - 2011 08 04 ¦ 13:45:34
El√©g egy√©rtelm√Ľen jegyzik az al√°bbi cikkben, hogy az amerikai-angol (sz√°sz) zsid√≥k mindenk√©ppen sz√©t akarj√°k robbantani az √ĀU-t √©s √©ket akarnak verni K√≠na √©s Oroszorsz√°g sz√∂vets√©ge k√∂z√©. Az Ujg√ļrok p√°r napja √ļjra "beindultak" √©s legal√°bb 25 f√Ķ halt ebbe bele. Egy√©rtelm√Ľen arra utalnak, hogy az "ellen√°ll√°st" a zsid√≥k motiv√°lj√°k √©s p√©nzelik. Mivel testv√©reinkr√Ķl van sz√≥, ez√©rt j√≥ lenne vel√ľk sz√≥t √©rteni min√©l el√Ķbb! M√ľchenben egyszer tal√°lkoztam vel√ľk.
keptar4.szunyi.com/images/w5w17q545366wy596q2.png
# | postaimre postaimre - 2011 08 04 ¦ 14:01:36
Nos, itt a "legfrissebb" Daewoo K11-es sz√©les k√©perny√Ķs vet√≠t√Ķg√©p. be√©p√≠tett aknavet√Ķ, mely a fedez√©k felett pukkantja el a gr√°n√°tot. 5.56 mm-eres k√©tcs√∂v√Ľ, h√Ķkamer√°s, √ľt√©s√°ll√≥, v√≠z√°ll√≥ kivitel. Utcai harchoz er√Ķsen aj√°nlott!
keptar4.szunyi.com/images/568y7x9q8q48-21349.jpg
keptar4.szunyi.com/images/q5125122q44qy39x-3x.jpg
http://www.youtub...ded#at=287
# | postaimre postaimre - 2011 08 04 ¦ 14:17:29
Komolyan, m√©g mell√© ny√ļlni sem lehet. Nyiltan meg√≠rj√°k, hogy Rom√°nia az USA-val kar√∂ltve be akarja kebelezni Mold√°vi√°t. A rom√°n titkosszolg√°lat √©s a "rom√°n" tan√°csad√≥k ott vannak a mold√°v vezet√©sben √©s tan√°csot is adnak az usa nagyk√∂vetsegg seg√≠ts√©g√©vel. Hogy ez mit jelent? Tal√°n azt, hogy Rom√°nia l√©tjogosults√°ga megk√©rd√Ķjelezhet√Ķ, amit katonailag indokolt a tudom√°sukra hozni.
keptar4.szunyi.com/images/54w149975q6q-9w5x12.jpg
# | valahun valahun - 2011 08 04 ¦ 14:36:46
Valami er√Ķsen √∂sszezavarja mostan√°ban a meteorol√≥gusokat Smile http://hetivalasz...kat-40096/
# | kukackac kukackac - 2011 08 04 ¦ 14:50:56
Szia Imre! Nekem is ez a egyik kedvenc oldalam az oroszoktól!

http://topwar.ru/
# | zafir zafir - 2011 08 04 ¦ 14:51:37
Rem√©lj√ľk, nem siker√ľl az √©k K√≠na √©s Oroszorsz√°g k√∂z√©, mert most terveznek k√∂z√∂s tengeri hadgyakorlatot.
http://ria.ru/def...25362.html
# | zafir zafir - 2011 08 04 ¦ 15:08:40
Parlamenti választások a lengyeleknél okt.9-én. Vajon milyen kormány alakul?
http://en.rian.ru...57325.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 0.87 mŠsodperc
83,606,195 egyedi lŠtogatů