Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Amit a szolg√°latoknak tudni illik

Napl√≥A felh√Ķk felett ugye mindig chemtrailos az √©g? Rendesen permeteznek √©s csin√°lj√°k nek√ľnk a szubtr√≥pusi id√Ķj√°r√°st a gazd√°k legnagyobb √∂r√∂m√©re, a gazdas√°gi fellend√ľl√©s ir√°ny√°ba, h√°tha √∂sszej√∂n az az √©hs√©gl√°zad√°sos t√∂rt√©net, amit az √°l-Pint√©r m√©g m√ļlt √©v √Ķsz√©n meg mert eml√≠teni. A n√©metek is lassan r√° mernek j√∂nni, hogy az √©lelmiszer helyett √©lelmisz@rt esznek √©s ha m√°r √≠gy van, akkor t√∂nkre lehet tenni z√∂lds√©gtermel√Ķket √©s keresked√Ķket – ez ut√≥bbi nem baj, mert azok z√∂me zsid√≥, √©s am√ļgy is likvid√°land√≥ k√∂zellens√©g-, no meg lehet sz√≠tani a gazdas√°g √ļj mechanizmus√°t. A biol√≥giai h√°bor√ļ a mindenf√©le n√°tha ut√°n most is a fej√ľnkre sz√≥rt m√©rgekkel nyeri el v√©gs√Ķ form√°j√°t √©s tereli a figyelmet a vegyi √©s a hagyom√°nyos eszk√∂z√∂kkel v√≠vott h√°bor√ļk fel√©. L√©nyeg az, hogy err√Ķl sz√≥lnak a h√≠rek. Eml√©kezzetek, m√°r egy √©ve Tel-Avivban g√°z√°larcokat osztogattak a „civileknek”.

M√°r m√°r a sz√≠r hat√°ron l√∂vik egym√°st √©s szorul a hurok. Hamarosan Netanjahu k√©nytelen lesz felk√©rni az oroszokat, hogy sz√°lljanak be a konfliktus megold√°s√°ba, mert a polg√°rh√°bor√ļnak √°lc√°zott zsid√≥k elleni hadj√°ratban bizony az √Ķ emberek is hullanak, mint az es√Ķ az √©gb√Ķl, s m√°ra m√°r Ir√°n is k√©t tengeren fogja k√∂zre a cionista terror√°llamot. Ahmadinedzsad √©ppen tegnap tett nyilv√°nos felsz√≥laml√°s√°ban Izraelt a Nyugat b√°bjak√©nt, annak √©rdekeinek megval√≥s√≠t√≥jak√©nt , a cionist√°k hatalmi t√∂rekv√©seinek eszk√∂zek√©nt jellemezte. Neh√©z lesz c√°folni, mert √≠gy van. Az USA b√°bja √©s a b√°b USA-ja, mert az USA meg London b√°bja, de tal√°n m√°r Judapestt√© is. B√°r Obama most nagyon tolatna ki a zsid√≥ kelepc√©b√Ķl, neh√©z lesz ezt neki megtenni a beavatotts√°ga miatt, s ugyan v√©delmet k√©rt m√°r az oroszt√≥l √©s K√≠n√°t√≥l is, az k√©ts√©ges, hogy a ciklust √©lve meg√ļssza.

√Čppen ma t√°rgyal az EU Oroszorsz√°ggal, illetve tal√°n ford√≠tva t√∂rt√©nik, mert √Ķk keresik a maci t√°rsas√°g√°t, ahogy a NATO is d√∂rg√∂l√Ķdik, h√°tha k√∂zben r√°j√∂nnek a k√©rd√©s nyitj√°ra. B√°r √©n nem igaz√°n √©rtem, hogy mit nem √©rtenek azon, hogy v√©g√ľk van, de ez m√°r az √Ķ dolguk.

Mossad figyelem! NBH-s h√ľlyegyerekek szint√©n! Netanjahu lassan mag√°ra marad! Dagan a k√∂z√∂s f√Ķn√∂k√∂t√∂k a valag√°t menti √©s elkezdett „j√≥ fi√ļ” lenni √©s kezd kit√°lalni, figyelmeztetni! M√©g a v√©g√©n kider√ľl, hogy √Ķ lesz a zsidajok „Posta Imr√©je”, mert a l√≥pof√°j√ļak k√©p√©be v√°gja, amit √Ķ m√°r nagy nehezen meg√©rtett. Erre Netanjahu elmebetegnek titul√°lja. K√©rd√©s az, hogy ha val√≥ban megbomlott az elm√©je, akkor eddig benneteket egy komplett idi√≥ta terelgetett, vagy a m√°sik verzi√≥ az, hogy tudja mit √©s mi√©rt tesz (ez a val√≥sz√≠n√Ľbb), s akkor figyelmezni kellene r√°. Itt agyon lesztek l√Ķve mind egy sz√°lig, ahogy azt m√°r kor√°bban sokszor voltam sz√≠ves √∂nzetlen√ľl a tudom√°sotokra hozni. Ha nem f√©ltek, h√ľly√©k vagytok, ha f√©ltek, akkor elkezdt√©tek √©rteni, hogy eddig voltatok h√ľly√©k. V√°laszthattok, melyik a jobb √©rz√©s √©s tegyetek bel√°t√°sotok szerint. Az orosz √°tvette az EU ir√°ny√≠t√°s√°t √©s gyakorlatilag a NATO-t is √Ķ terelgeti m√°r egy ideje. Ez √≠gy is van rendben, de m√©g mindig sokan hitetlenkednek. Az IMF sem a r√©gi √©s gyakorlatilag az ad√≥ss√°gkezel√©st m√°r K√≠na int√©zi, s ha kell, akkor megvillantja itt is √©s ott is a katonai megold√°s lehet√Ķs√©g√©t. Majd csak elhiszitek m√°r, hogy nem kellene verg√Ķdni, mert cs√ļnya v√©getek lesz.
Obama k√∂r√ľl fogy a leveg√Ķ, s most hagyta el gazdas√°gi f√Ķtan√°csad√≥ja is √©s visszamegy tan√≠tani ink√°bb Csik√°g√≥ba, ahol m√©g Obam√°val k√∂z√∂sen szabadk√Ķm√Ľveskedtek. √Črdekes m√≥don Netanjahut is √©ppen most hagyta ott az egyik kulcsembere. Menek√ľlnek a patk√°nyok, ahogy azt a tenger√©szek szokt√°k volt megjegyezni. Meg√©rzik a vesz√©lyt!
Az EU is elkezdte szorgalmazni az izraeli √∂ld√∂kl√©s befejez√©s√©t √©s a sz√≠r hat√°rvillong√°sokkal kapcsolatos csapat√∂sszevon√°sok le√°ll√≠t√°s√°t, de pengetik a h√ļrt Jeruzs√°lem k√©t r√©szre oszt√°sa √©s az 1967-es hat√°rok vissza√°ll√≠t√°sa mellett is.
K√∂zben √ļjra megv√°lasztott√°k Pan gi Mun-t is ENSZ f√Ķtitk√°rnak, mert ezt m√°r lebesz√©lt√©k j√≥ el√Ķre, s ha j√≥l viselkedik, tal√°n nem viszi el az √∂rd√∂g idejekor√°n.

L√≠bi√°ban hamarosan megjelennek a gyalogos katon√°k hivatalos hadoszlopai is, amint az orosz erre r√°b√≥lint √©s saj√°t csapatait is oda k√ľldi. B√°r szerintem m√°r ott vannak, de err√Ķl m√©g ne besz√©ljetek, mert akkor kider√ľlhet az is, hogy m√°r n√°lunk is megn√Ķtt az „√°rny√©k” √©s a zsidaj nem lehet biztons√°gban egyetlen b√°zis√°n sem, mert √∂l√©gg√© medveszag kezd √°radni a K√°rp√°tok k√∂z√∂tt. Mire a zsidaj „magyar” korm√°ny √°tadja a lengyeleknek a staf√©t√°t, addig itt a politikai k√°osz egy√©rtelm√Ľbben mutatja az ir√°nyt. Ez√©rt kell ezeknek itt is annyira az a polg√°rh√°bor√ļnak kin√©z√Ķ helyzet, mert tudj√°k, hogy egyetlen es√©ly√ľk r√∂vid t√°von is csak az lehet, ha fegyverrel „legaliz√°lj√°k” illegitim √©s m√°r a d√∂nt√©si k√∂rben mindenki sz√°m√°ra k√∂ztudott parazita hatalmukat. Ennek eszk√∂ze most a rendv√©delmi „boh√≥ckod√°s” a tmrsz, a taxisok, a cig√°nyok √©s minden egy√©b sz√°l, amit az NBH is mozgat, a J√≥bbikkal az √©len, mint a fidesz el√Ķre tolt kommand√≥ja. A nemzeti oldalnak nevezett elbut√≠tott, szinte m√°r az ostobas√°g hat√°r√°t s√ļrol√≥ cirkuszok, nemesi rendek √©s rangk√≥rs√°g, szentkoron√°z√°s, trianonoz√°s, is mind ez a kateg√≥ria. Az id√Ķ ahhoz kellett, hogy mindez kider√ľlj√∂n. Megvil√°gosodjon az, akinek ez a dolga, √©s minden inform√°ci√≥ √©s t√©ny felt√°rulkoz√°sa ellen√©re is h√ľlye maradjon az, aki am√ļgy is az volt. El√©g √©les hat√°rs√°v keletkezett √≠gy a k√∂rvonalaz√≥d√≥ megold√°si lehet√Ķs√©gekr√Ķl. Gyakorlatilag kider√ľlt, hogy kikt√Ķl √©s mire lehet sz√°m√≠tani!

A tmrsz t√∂rt√©netnek m√©g nincs v√©ge. Szerintem be√©p√≠tett mossadosok kezdt√©k meg bel√ľlr√Ķl a munk√°t. Judit nincs t√ļl j√≥ b√Ķrbe- √ļgy hallottam –, √©s m√°r b√°nja, hogy nem hallgatott r√°m, de nem tehetek egyel√Ķre t√∂bbet. Ez a rend√Ķr√∂k dolga, ha akarnak valami √©rtelmeset, akkor bizony√≠tsanak. Sajnos nem fognak, mert ostoba a z√∂me, de nem kicsit. Aki meg nem az, az tudja, hogy ez most m√°r nem az √Ķ „j√°t√©kter√ľk”. Ezt Judit rendesen elsz√ļrta, de ne agg√≥djunk miatta. Ez a k√©p a t√ľntet√©sen k√©sz√ľlt! Telital√°lat. Nem a p√©nz√ľk√©rt kellene vinnyogni a rend√Ķr√∂knek, hanem ezek miatt!

Nos, a politikai helyzet nagyon gyorsan form√°l√≥dik. A jelenlegi p√°rtokr√°cia egyre cs√∂kken√Ķ hiteless√©ge √©s a m√©g „t√°mogat√≥k” k√©ts√©gbees√©se √©p√≠ti azt, amire a k√∂vetkez√Ķ rendszert fel lehet √©p√≠teni.
Az √öj Vil√°grend √©s a Vil√°gkorm√°ny a k√∂zhiedelemmel ellent√©tben nem a j√∂v√Ķ, hanem a m√ļlt. S nem annak az √©p√≠t√©se, hanem a le√©p√≠t√©se, illetve a h√°tt√©rben az √°t√©p√≠t√©se zajlik. Ez sz√°munkra konkr√©tan csak annyit jelent, hogy egyre nyilv√°nval√≥bb√° kell tenni azt, hogy a zsid√≥ nem magyar √©s bemutatni a re√°lis √©s k√©rlelhetetlen val√≥s√°got mind sz√©lesebb k√∂rben. Nem visszah√ļz√≥dni kell, hanem ny√≠ltan fell√©pni a tiszta igazs√°g sz√≥sz√≥l√≥ja √©s erk√∂lcsi kelyhek√©nt.

Akiknek kiny√≠lt a szeme, azok a figyelem √©s a folyamatos k√©pz√Ķd√©s mellett ne feledj√©k el, hogy ez egy akt√≠v akci√≥t is k√∂vetel√Ķ hadsz√≠nt√©r. √Čn onnan tudom, hogy valaki k√©szen √°ll, hogy √∂n√°ll√≥an tesz √©s nem is h√ľlyes√©geket. Aki „csak” k√©szen van √©s v√°r, az nincs k√©szen, ugyanis arra ami j√∂n, a tev√©s tud felk√©sz√≠teni. Ott szembes√ľlhet azzal, hogy milyen feladatokat kell k√©s√Ķbb megoldani, s ott szelekt√°l√≥dhatnak ki azok, aki vagy nem k√©pesek, vagy k√©pesek, de egy√©b okokb√≥l nem alkalmasak vezet√Ķknek. A konfliktusok edzik az embert. Mivel a magyar nemzet megmarad√°sa a t√©t, ez√©rt az sem h√°tr√°ny, ha tudjuk, hogy a szolg√°latok √°rgus szeme k√≠s√©ri minden l√©p√©s√©t azoknak, akik meg mert√©k mutatni magukat. Ennek √≠gy is kell lenni, de ne f√©ljetek, ezek a szolg√°latok m√°r nem azok a „rettegett” mossad-nbh f√©rgek, melyeknek a b√Ľze a h√≠r√ľket is megel√Ķzi. El√Ķsz√∂r is, fogalmuk nincs arr√≥l, mi is van val√≥j√°ban √©s arr√≥l sem, hogy mir√Ķl mit gondolhatnak, vagy merjenek-e egy√°ltal√°n gondolkodni. Egyszer√Ľen √∂ssze vannak zavarodva. Ez az√©rt van, mert bele ker√ľltek a PARADOXONBA. M√°r a zsidaj is kezdi √©rteni, hogy itt neki is v√©ge, mint a botnak, s az nem seg√≠t rajta, ha benn√ľnket vegz√°l, vagy esetleg durv√°bb m√≥dszerekhez folyamodik. Valahogy √ļgy √©rzem, hogy a k√≥stolgat√°s m√∂g√∂tt ott van a f√©lsz, mert ha a magyar nbh-st azzal eteti a f√Ķn√∂ke, hogy minket kell ellen√Ķrizni, mert mi a demokr√°ci√°ra vesz√©lyesek vagyunk, s meg√©rti a gy√∂kkett√Ķ, hogy ha √≠gy van, akkor mi√©rt √©ppen a f√Ķ ellens√©get, a J√≥bbikot szedj√ľk darabjaira √©s tessz√ľk a kirakatba √ļgy, ahogy √Ķ soha nem lenne k√©pes, mert ehhez h√ľlye. Sz√≥val, ha j√≥t akar, akkor hagy dolgozni a mossad is √©s az nbh is, mert az √Ķ munk√°jukat v√©gzi mindenki, aki ezt a rendszert szedi sz√©t √©s a haszn√°lhat√≥ elemeket menteni pr√≥b√°lja. A m√°sik oldala a k√©rd√©snek, hogy a szolg√°latok m√°r r√©gen nem titkosak, hanem ink√°bb fed√Ķszolg√°latoknak lehetne nevezni √Ķket. Arra hivatottak, hogy a zsid√≥-b√Ľn√∂z√©st patron√°lj√°k √©s azoknak tegyenek keresztbe, akik azt a k√∂rt vesz√©lyeztethetik. Sz√≥val, a legnagyobb maffia-c√©gek a vil√°gon. Ha a h√≠rszerz√Ķ oldal√°t dombor√≠tjuk ki a jelens√©gnek, akkor sem √°llnak j√≥l, mert k√∂ztudott, hogy az inform√°ci√≥k 95%-√°t a rutinos h√≠rszerz√Ķ is teljesen ny√≠lt forr√°sokb√≥l szerzi be, s a hat√©konys√°gban csak az inform√°ci√≥ feldolgoz√°s√°nak k√©pess√©ge ronthat, vagy jav√≠that. Esetemben az√©rt is √©rdekes lehet az nbh-s vonatkoz√°s, mert olyan 10 feljelent√©st, bejelent√©st tettem fel√©j√ľk, az √ľgy√©szs√©gr√Ķl nem is besz√©lve. Persze sz√≥ n√©lk√ľl hagyt√°k a l√©nyeges k√©rd√©seket, s ha most elkezden√©k a hercehurc√°t b√°rmi√©rt, akkor is √©rdekes lehet a fel√°ll√°s. √Čppen ez√©rt van a tarsolyban mindig olyasmi, amit nem szabad kitenni az ablakba. Summ√°zva a dolgot, aki ma tenni akar √©s j√≥l tesz, az torkoncs√≠pheti a szolg√°latokat √©s sim√°n azt csin√°l vel√ľk, amire csak kedve szottyan. Erre persze bezsonganak √©s folyamatosan hib√°znak. Ha hib√°znak, akkor pedig a gy√Ķzelemhez nem kell m√°s, csak annyi, hogy olyan helyzetbe kell hozni √Ķket, amiben a hib√°ikkal val√≥ szembes√≠t√©s elker√ľlhetetlen. Sajnos a legt√∂bben nem mernek od√°ig elmenni, ahol m√°r m√Ľk√∂dik a tranzakci√≥. T√ļl van egy kicsit misztifik√°lva a szerep√ľk, ann√°l is ink√°bb, mert m√°r j√≥ ideje mi vagyunk a nemzet biztons√°g√°t felel√Ķsen kezel√Ķ „hivatal” √©s b√°rmilyen furcsa, de a legt√∂bb munk√°t is t√Ķl√ľnk, illetve vel√ľnk kapcsolatban kapj√°k. Magyarul, mi ir√°ny√≠tjuk √Ķket √©s √©lvezik, mert ezek ir√°nyt√Ľ n√©lk√ľl m√©g a budin sem tal√°ln√°k a meg a v√©c√©pap√≠rt. Dagan f√Ķn√∂k√∂t√∂ket figyelj√©tek csak √°rgus szemmel, s lehet vakar√≥zni. Bizony, ezt a m√≥k√°t m√°r nem √ļszhatj√°tok meg, ann√°l is ink√°bb, mert az √ērezred fokozatos felsz√°mol√°sa ut√°n az NBH-j√∂n. A nev√©t m√°r megv√°ltoztatt√°k, a tartalm√°t meg folyamatosan. A v√©g√©n csak a zsid√≥ sz@r maradhat, de az kip√°n fel√ľl!

M√°sik t√©ma, amit m√©g megeml√≠tek, az a MEGOLD√ĀS! Nos, v√©gtelen√ľl egyszer√Ľ √©s ugyanakkor neh√©z dolog is, mert mindenki a VALAMI-re gondol √©s koncentr√°l √©s abban a t√©vhitben van. Hogy VALAMI-t kell tenni, pedig nem. A VALAKI a megold√°s. Azaz, hogy b√°rki v√°lhat valakiv√©, aki ezt akarja √©s k√©pess√©gei is engedik, ugyanis a VALAKI teszi megy a VALAMI-t, amely a MEGOLD√ĀS! Teh√°t nem mindeni √©s egy√°ltal√°n nem b√°rki! A t√∂meghat√°st nem a valami √©rheti el, hanem a valaki, ez√©rt kezdjen MINDENKI dolgozni v√©gre, hogy VALAKI-v√© v√°ljon, h√°t ha r√°tal√°l a vezet√Ķi v√©n√°j√°ra. A vezet√Ķ onnan ismerszik meg, hogy vezet. No nem parancsolgat √©s nem feladatokat osztogat, hanem tervez, szervez √©s a jelenlegi helyzetben √ļgy hajtat v√©gre, hogy az ellens√©g err√Ķl mit sem tud. Szer-vezet akkor lehet hat√©kony, ha megfelel√Ķ szint√Ľ vezet√Ķkb√Ķl √°ll. Tudatos√≠ts√°tok, hogy a k√ľldet√©s nem k√∂znapi √©s a lehetetlennel hat√°ros. √Čppen ez√©rt lehets√©ges. Nos, aki ezt meg√©rti, m√°r j√≥ √ļton j√°r. Nem is √©rtik csak nagyon kevesen. Dolgunk nem pap√≠rozgat√°s, hanem am√≠g lehet- mell√©k√°ll√°sban –, tan√≠tani √©s akib√Ķl csak lehet, √∂n√°ll√≥an tev√©keny, mag√°t kipr√≥b√°l√≥ a maga sorsa vez√©r√©nek kibontakoz√°s√°t el√Ķseg√≠teni. √ćgy lehet az EGY-b√Ķl T√ćZ, s m√©gis EGY.
Ma m√°r egy vezet√Ķnek √ļgy kell k√©szen √°llni, hogy b√°rmely helyzetben legyen r√°l√°t√°sa a folyamatokra √©s tudjon reag√°lni a lehet√Ķ legoptim√°lisabb m√≥don, teh√°t az igazs√°gnak hangs√ļlyt adva.

Ma m√°r ott tartunk, hogy a paradoxonok vil√°g√°t siker√ľlt a legfels√Ķbb k√∂r√∂kh√∂z is eljuttatni, s nem √©rtik Olstein√©k. Egyetlen reakci√≥juk az, hogy tiltj√°k az oldal olvas√°s√°t, nehogy gondolkodhassanak az √°llamtitk√°rok, de a J√≥bbik ugyanazt a taktik√°t alkalmazza. Meg is l√°tszik rajtuk, mert egyre ink√°bb nyilv√°nval√≥v√° v√°lik, hogy az √°tlag jobbikos „nemzeti” a tarsolyos bunk√≥hoz lesz hasonlatos, s a mozgalom a zsid√≥k sz√°j√≠z√©nek megfelel√Ķen kurvatelep, drogtanya, alkohol-kurzus. Mennek is a levesbe! Nem az√©rt mert √©n √≠gy akarom, hanem az√©rt mert √Ķk √≠gy d√∂nt√∂ttek.

Nagyon p√∂r√∂g a homok! Feladat az, hogy a k√≠m√©letlen igazs√°got mindenki kezdje v√©gre kimondani kend√Ķzetlen√ľl. A Volt jobbikosok se hallgassanak √©s leplezz√©k le a zsid√≥ p√°rtot, ahogy a v√°rmegy√©seknek is k√∂teless√©ge van. Ha hallgatnak, az ostobas√°g, vagy tudatlans√°g ok√°n lehet. El kell mondani mindenkinek, ki ez a Dr√°bik, kicsoda T√Ķke P√©ter, mire val√≥ a FUSZ √©s a zsid√≥ hogyan akar a b√Ķr√ľnkbe b√ļjva megszerezni mindazt, ami soha nem lehet az √∂v√©!

HozzŠszůlŠsok

# | fsavanyu fsavanyu - 2011 06 08 ¦ 20:23:31
Igy legyen! √ČS a Haza f√©nyre der√Ľl. (Nem gy√°szra)
# | schmama schmama - 2011 06 08 ¦ 20:47:35
Most kaptam és bemásolom.
Forr√°s: http://www.natura...ering.html
Mik√∂zben N√©metorsz√°gban √©s Eur√≥pa t√∂bb orsz√°g√°ban egyre t√∂bb embert fert√Ķz meg az E-coli bakt√©rium, elfelejtik feltenni a k√©rd√©st, hogy vajon mi m√≥don v√°lt az E-coli bakt√©rium hirtelen rezisztens√© nyolc k√ľl√∂nb√∂z√Ķ t√≠pus√ļ antibiotikum csal√°ddal szemben majd jelent meg az √©lelmiszerl√°ncban.

A mostani megbeteged√©seket az E. coli O104:H4 csoportba tartoz√≥ bakt√©rium okozza, ami √°ltal√°ban nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak √ļgy alakulhat ki, ha a bakt√©riumot ism√©telten antibiotikummal kezelik a mut√°ci√≥ el√Ķid√©z√©se √©s ezen kereszt√ľl a rezisztencia el√©r√©se √©rdek√©ben.

Ha szeretn√©nk megismerni a t√∂rzs eredet√©t csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai k√≥dj√°t √©s megtudhatjuk, milyen gy√≥gyszerekkel kezelt√©k a k√≠v√°nt hat√°s el√©r√©se √©rdek√©ben. Ezt a vizsg√°latot elv√©gezt√©k √©s az eredm√©ny el√©g √©rdekes k√©pet mutat az O104:H4 csoport eredet√©r√Ķl.

A genetikai k√≥d megmutatja a bakt√©rium m√ļltj√°t

Amikor a n√©metorsz√°gi Robert Koch Int√©zet munkat√°rsai dek√≥dolt√°k az O104:H4 t√∂rzs genetikai √∂sszet√©tel√©t azt tal√°lt√°k, hogy a bakt√©rium a k√∂vetkez√Ķ antibiotikumokkal szemben rezisztens:

• penicillin
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporin
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam

Emellett az O104:H4 t√∂rzs k√ľl√∂nleges enzimek termel√©s√©re is k√©pes, ami „szuper er√Ķvel” ruh√°zza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – sz√©les spektrum√ļ b√©ta-laktam√°zoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrob√°k k√©pesek olyan enzimeket el√Ķ√°ll√≠tani, amelyek a 3. gener√°ci√≥s (a k√≥rh√°zak √°ltal legsz√©lesebb k√∂rben alkalmazott) cephalosporinokat (p√©ld√°ul cefuroxime, cefotaxime √©s ceftazidime) is has√≠tj√°k, √©s ez√°ltal hat√°stalann√° teszik.

Emellett az O104:H4 t√∂rzs k√©t k√ľl√∂nleges g√©nt, a TEM-1-et √©s CTX-M-15-√∂t is tartalmaz, ami az orvosok r√©m√°lma 1990 √≥ta, √≠rja a Guardian.

Mi√©rt f√©lnek t√Ķle az orvosok? Mert fert√Ķz√©s eset√©n kulcsfontoss√°g√ļ szerveket t√°mad meg √©s sok esetben hal√°llal v√©gz√Ķdik.

Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan j√∂het l√©tre egy olyan bakt√©riumt√∂rzs, ami nyolc k√ľl√∂nb√∂z√Ķ gy√≥gyszeroszt√°ly majdnem egy tucat antibiotikum√°val szemben rezisztens, k√©t hal√°los g√©nmut√°nssal √©s ESBL enzim k√©pess√©ggel rendelkezik?

Erre kiz√°r√≥lag egy m√≥d van: a sz√≥ban forg√≥ E-coli t√∂rzset ki kell tenni mind a nyolc gy√≥gyszert√≠pus hat√°s√°nak. Norm√°lis k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt ez nem t√∂rt√©nik meg egyszerre. El√Ķsz√∂r penicillinnel kezelik a t√∂rzset majd megkeresik a t√ļl√©l√Ķ kol√≥ni√°kat √©s azokat tetracyclinnel kezelik. A t√ļl√©l√Ķ kol√≥ni√°k ezt k√∂vet√Ķen rezisztensek lesznek mindk√©t antibiotikummal szemben √©s √≠gy sz√©pen egyenk√©nt v√©gig kell vinni a m√Ľvelet mind a nyolc antibiotikum csal√°ddal. Tudatos genetikai szelekci√≥r√≥l van sz√≥, amit laborat√≥riumi k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt v√©geznek egy k√≠v√°nt hat√°s el√©r√©se √©rdek√©ben. Minden biol√≥giai fegyver √≠gy k√©sz√ľl az Egyes√ľlt √Āllamok hadsereg√©nek Detrick marylandi laborat√≥rium√°ban.

Maga a folyamat a le√≠rtakn√°l kicsit √∂sszetettebb, a l√©nyeg, hogy egy ilyen rezisztens t√∂rzs kiz√°r√≥lag tudatos laborat√≥riumi elj√°r√°sok eredm√©nyek√©nt j√∂het l√©tre. Elk√©pzelhetetlen, hogy a term√©szetben v√©letlenszer√Ľen megt√∂rt√©njen. P√©ld√°ul, ha a bakt√©rium egy √©lelmiszerb√Ķl ered (mint ahogyan ezt √°ll√≠tj√°k), hogyan v√°lt rezisztens√© ennyi antibiotikummal szemben, amikor n√∂v√©nyeket nem kezelnek antibiotikummal?

Gyakran el√Ķfordul, hogy egy t√∂rzs rezisztens√© v√°lik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc k√ľl√∂nb√∂z√Ķ antibiotikum csoporttal szemben. Eredet√©nek egyetlen forr√°sa lehet: egy laborat√≥rium. Azt term√©szetesen nem tudhatjuk, hogy a l√©trej√∂tt bakt√©rium v√©letlen√ľl vagy sz√°nd√©kosan ker√ľlt ki a laborat√≥riumb√≥l. Ezt mindenki d√∂ntse el maga.

El√Ķsz√∂r betiltj√°k a term√©szetes gy√≥gyszereket, majd megt√°madj√°k az √©lelmiszerl√°ncot

Mik√∂zben a hat√≥s√°gok a fert√Ķz√©s forr√°s√°t kutatj√°k, ne feledj√ľk, hogy az EU a term√©szetes gy√≥gyhat√°s√ļ k√©sz√≠tm√©nyek √©s √©trendkieg√©sz√≠t√Ķk betilt√°s√°ra √©s a term√©szetgy√≥gy√°szok munk√°j√°nak megnehez√≠t√©s√©re k√©sz√ľl. Miut√°n nem √°llnak majd rendelkez√©sre term√©szetes gy√≥gym√≥dok m√°r csak annyit kell tenni√ľk, hogy elijesztik az embereket a friss z√∂lds√©gek √©s gy√ľm√∂lcs√∂k fogyaszt√°s√°t√≥l is. Ez fontos, hiszen a friss z√∂lds√©gek rengeteg gy√≥gy√≠t√≥ tulajdons√°ggal rendelkeznek, √©s am√≠g a v√°s√°rl√≥k hozz√°juthatnak friss z√∂lds√©gekhez m√≥djukban √°ll term√©szetes √ļton megel√Ķzni bizonyos betegs√©geket.

Amennyiben siker√ľl el√©rni, hogy az emberek f√©ljenek a friss z√∂lds√©gek fogyaszt√°s√°t√≥l, k√∂nnyebben r√°vehet√Ķk, hogy feldolgozott, eg√©szs√©gtelenebb √©lelmiszerek fogyaszt√°s√°ra t√©rjenek √°t. Az eredm√©ny: t√∂bb beteg √©s nagyobb ig√©ny a gy√≥gyszerek ir√°nt, azaz nagyobb haszon a gy√≥gyszergy√°raknak.

Tov√°bbi fejlem√©nyek az E-coli fert√Ķz√©sekkel kapcsolatban

22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyb√Ķl hatsz√°z beteg √°llapota v√°ls√°gos, sokukn√°l fenn√°ll a vesz√©ly, hogy vesem√Ľk√∂d√©s√ľk le√°ll.
Annak ellen√©re, hogy tov√°bbra sem siker√ľlt egy√©rtelm√Ľen bizony√≠tani a fert√Ķz√©s forr√°s√°t, Ilse Aigner fogyaszt√≥v√©delmi miniszter tov√°bbra is √≥vott mindenkit a n√∂v√©nyi cs√≠ra fogyaszt√°s√°t√≥l. Egyben √ļjra figyelmeztette a lakoss√°got arra is, hogy tart√≥zkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom √©s a nyers sal√°ta fogyaszt√°s√°t√≥l. Jobb, ha f√©lnek ez emberek a z√∂lds√©gev√©st√Ķl!
Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.


Related Posts
# | livia livia - 2011 06 08 ¦ 21:30:08
Imi! J√≥ √ćr√°s! Igazad van, v√°rjuk a mann√°t az √©gb√Ķl, de, t√©nyleg! Tenni k√©ne m√°r valamit a saj√°t √©rdek√ľnkben. Itt j√∂n az √©rdek: Kinek, mi? Nos, szerintem mindenkinek van sir√°ma, de a megold√°st √ļgy l√°tszik az √©gb√Ķl v√°rja. Tenn√ľnk k√©ne a saj√°t √©rdek√ľnkben! Mi lenne, ha mindenki nemcsak a saj√°t sir√°mait n√©zn√©, hanem √°tl√°tn√° m√°sok√©t is. Ma neked, holnap nekem, vagy ford√≠tva?
# | livia livia - 2011 06 08 ¦ 21:56:24
Schmama! J√≥l √∂sszefoglaltad! Ez m√°r a biol√≥giai h√°bor√ļ. M√°sik: M√°r felvetett√©k, hogy fel k√©ne oszlatni a rend√Ķrs√©get! No, tervszer√Ľ? Vajon, mi a k√∂vetkez√Ķ l√©p√©s?
# | livia livia - 2011 06 08 ¦ 21:57:49
Kerecsen! Pont ide! Azaz remek√ľl ideillik!
# | ssman ssman - 2011 06 08 ¦ 21:58:28
Kerecsen, schmama az élelmiszarra gondolva tette közzé a körlevelet. Gondolom én. De nagyon jó az írás!
# | schmama schmama - 2011 06 08 ¦ 21:58:35
Kerecsen √ļgy, hogy menj az oldal tetej√©re
"A N√©metek is lassan r√° mernek j√∂nni, hogy az √©lelmiszer helyett √©lelmisz@rt esznek √©s ha m√°r √≠gy van, akkor t√∂nkre lehet tenni z√∂lds√©gtermel√Ķket √©s keresked√Ķket"
# | postaimre postaimre - 2011 06 08 ¦ 22:00:15
Livia, tenni, csak az EG√ČSZ-√©rt tudsz. Az m√Ľk√∂dik. Ha nem az√©rt teszel, akkor elakadsz √©s nem kapsz "fentr√Ķl" seg√≠ts√©get. Teh√°t, el√Ķsz√∂r √©rezd, √©rtsd, hogy magad√©rt csak akkor tehetsz, ha mindenki√©rt teszel, de ugye mit is? Fog√≥s k√©rd√©s. Nos! Mindent! Ugyanakkor nem eszetlen√ľl √©s nem kapkodva, de mindenk√©ppen √∂nzetlen√ľl. Ez nem jelenti azt, hogy kihaszn√°lhat√≥ m√≥don. Most arra is gondolhatsz, hogy kim√©gy menteni a b√©k√°kat, mert nagyon fontos, de te ezt az oldalt olvasod √©s tudod, hogy nem a b√©k√°k vannak vesz√©lyben, hanem mindenki. Szervezd a k√∂r√∂det, l√©gy vezet√Ķ, vagy keresd a vezet√Ķt √©s tanulj, tan√≠ts...J√©zus mit tett m√°st? Az√©rt cselekedte azt, amit, mert az √©s √ļgy m√Ľk√∂dik! M√°s nem! Nem arra k√©rt mindenkit, hogy im√°dkozzon, vagy doboljon, esetleg v√°rja a VALAMI-t, hanem akt√≠v cselekedetre, az igazs√°g hirdet√©s√©re...
Nos, √≠gy m√°r ismer√Ķs lehet a t√∂rt√©net nem. A t√∂rt√©nelem n√©ha gyakran ism√©tli √∂nmag√°t.
# | livia livia - 2011 06 08 ¦ 22:08:17
K√∂sz Imre! Ebb√Ķl mindenki tanulhat, okulhat!
# | Pataki Istv√°n Pataki Istv√°n - 2011 06 08 ¦ 22:56:47
Jelentem az utc√°r√≥l:kiss√© neh√©z felfog√°s√ļ vagyok √°m amit siker√ľl meg√©rtenem az j√∂n velem az utc√°ra √©s nem √°ll meg n√°lam .meglepi de b√Ķven van kap√°s,no meg hagyj a [khmm] is de nem az ut√≥bbiak miatt teszem

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.43 mŠsodperc
83,041,186 egyedi lŠtogatů