Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Csak így tovább!

Napl√≥Egyszer√Ľ k√©rd√©sek: Kik a t√∂rt√©n√©sek alanyai? Mi t√∂rt√©nik? Kivel t√∂rt√©nik? Hogyan t√∂rt√©nik? Milyen eszk√∂z√∂kkel t√∂rt√©nik? …MI√ČRT, MI C√ČLB√ďL T√ĖRT√ČNIK A CSELEKM√ČNY?
Egyszer√Ľ, mint az egyszeregy, nem? V√°laszolj√°tok meg a k√©rd√©seket minden lehets√©ges szinten, s a magyar nyelv k√©rlelhetetlen logik√°j√°nak megfelel√Ķ eredm√©nyt kapj√°tok. A t√∂rt√©nelem ismerete, a val√≥s√°g felt√°r√°sa √©s a lehet√Ķ legpontosabb behat√°rol√°sa az√©rt sz√ľks√©ges, hogy ezekre a k√©rd√©sekre v√°laszokat kaphassunk. Mindenki annyit √©r, amennyit a v√°lasza, mert √Ķ maga a v√°lasz. Mi√©rt van az, hogy katonailag j√≥l k√©pzett szem√©lyeknek nem nagyon kell elmagyar√°zni, hogy h√°nyad√°n √°llunk, de a civil-civilek olyan nehezen fogj√°k fel, ha nincs kell√Ķ √©letszer√Ľ tapasztalatuk √©s fant√°zi√°juk? P√°r √©ve m√©g itt a szomsz√©dban is h√°bor√ļ d√ļlt, sz√∂rny√Ľs√©ges √©s etnikai h√°bor√ļ. Neh√©z elhinni, hogy ez n√°lunk is bek√∂vetkezhet m√©g akkor is, ha egyik hadvisel√Ķ f√©lnek sem √©rdeke a f√∂ld√ľnk elpuszt√≠t√°sa, csak a f√∂l√∂tte val√≥ uralom? Mint mondottam, lehet szeretni √©s nem szeretni a zsid√≥kat ebben a k√©rd√©sben, s√Ķt a cig√°nyokkal kapcsolatban is lehet szentimentalizmussal √©lni, de a helyzet a v√©gs√Ķ f√°zis√°hoz k√∂zel√≠t. Elcig√°nyos√≠t√°sunk √©s elzsid√≥s√≠t√°sunk olyan t√©nyk√©rd√©s, amely tendenci√°nak a megold√°sa fat√°lis. Az, hogy a k√©rd√©s meg√©rt√©s√©t sem v√°rhatjuk el az arra hivatott ostoba szervezetek ostoba vezet√Ķit√Ķl √©s beosztottait√≥l, m√°r kider√ľlt. Saj√°t piszkukban fetrengenek √©s √∂nvesz√©lyess√© v√°ltak, √≠gy k√∂vesz√©lyt jelentenek a magyarokra. A KBH-s idi√≥t√°kat megint a cs√Ķbe h√ļzt√°k s most n√©znek ki a fej√ľkb√Ķl bamb√°n, mert m√©g a tantusz mindig nem esett le nekik. Nem baj, mert nem is sz√°m√≠tanak, de rem√©lem, nem √°llnak a v√°ltoz√°s √ļtj√°ba, mert azzal, hogy a NBH-s h√ľlyegyerekek helyett most √Ķket h√ļzt√°k rug√≥ra, azon nem v√°ltoztat, hogy az √ļthenger nem fog meg√°llni a l√∂k√∂tt haza√°rul√≥k kedv√©√©rt. Ha nem tetszik, azt nagyon nem sajn√°lom! √ćgy j√°rtak! Amikor Demszky egyetlen sz√≥ n√©lk√ľl lemond √©s nincs egy nyikk sem a nemzetrombol√≥ munk√°j√°val kapcsolatban, csak annyi, hogy a m√°sik d√≠szzsid√≥, Steiner m√°r a szobor√°ll√≠t√°s√°nak terveir√Ķl ad hangot, akkor ez legal√°bb olyan besz√©des, mint Makovecznek az a javallata, hogy Orb√°nt (Olstein) tegy√ľk meg korm√°nyz√≥v√°! Ennek a cirkusznak v√©ge kell legyen, m√©ghozz√° cs√ļnya v√©ge! Itt nem valamin kell v√°ltoztatni, hanem mindenen, gy√∂keresen √©s b√°rmennyire is f√°j, a magyar nemzet ellens√©geit harck√©ptelenn√© kell tenni √©s ez elemi, √∂szt√∂n√∂sen megoldand√≥ k√©rd√©s. Az, hogy ki √©s hogyan √°rtott nek√ľnk (√©s ezzel √∂nmag√°nak) eld√∂ntend√Ķ k√©rd√©se lesz a t√∂rv√©nykez√©snek, de addig is l√°ssunk egy k√©pcsarnokot, ami messze nem fedi le a teljes felhozatal√°t ennek a d√≠szes t√°rsas√°gnak. A neveket, k√©peket folyamatosan lehet felt√∂lteni!

Zsidók a magyar közéletben (töredék)

Link

Azt hiszitek, hogy nincs rem√©ny? Dehogyisnem, csak az van, mert itt nem elhallgatni kell, hanem ord√≠tani, √ľv√∂lteni, csendes ajakkal, de kitart√≥an √©s minden gy√Ľl√∂let n√©lk√ľl, de haraggal!


„Adjon az Isten!
Imrém!
T√∂k√©letesen igazad van, ne mindegy a j√°t√©k k√∂zben, hogy az ember "zs√°kba macsk√°t" j√°tszva, esetleg szarba ny√ļl.
Ez m√°r sokszor el√Ķfordult, m√°r sem id√Ķ, sem lehet√Ķs√©g nincs a pr√≥b√°lkoz√°sra.
Szerintem az is t√∂k√©letesen igaz, hogy k√©sz√ľl√Ķd√©s van,feltehet√Ķen, fhk, az ellen oldalon. Igyekeznek r√°dolgozni, hogy visszaigazol√°st kapjanak egy esetleges megmozdul√°st kieszk√∂z√∂lve, a "k√ľls√Ķs" bevet√©sekre. Rem√©lem-tudom, nem megy√ľnk fejjel a falnak, csak, ha nagyon musz√°j, de akkor is csak kis koppan√°sig.
√ögy √©rzem, az id√Ķ, ha nehezen is, nek√ľnk dolgozik. Hiszen az Als√≥√∂rs t√∂rt√©nete sem teljesen tiszta, mert Sanyi most nagy szarban van. Ugyanis "h√Ķsi halott" nem lehetett a gyerek, de mi√©rt is?
Na azt ugye senki nem hiszi el, hogy mert "meleg volt", a helyzet, az igen, az meleg volt, most megy a k√∂d√∂s√≠t√©s. Rem√©lem, kibukik egyszer az √∂sszes szars√°g √©s annak megfelel√Ķen lehet majd nyakon verdesni mindegyiket, mint a nyulat. De tudod mit Testv√©r!?
Verj√©k csak √Ķk nyakon egym√°st, mert mostans√°g erre is vannak jelek, majd a fennmarad√≥kat pedig igyeksz√ľnk mi kirugdalni a bund√°b√≥l.
Sajn√°lok egy-k√©t embert, mert nem tud elrugaszkodni a t√°rgyi vil√°gt√≥l, meg√©rteni az√©rt nem tudom √ēket. Hiszen l√°tj√°k a helyzetet, de tenni ellene a nagy h√ľmm√∂g√©sen k√≠v√ľl semmi.
Na ez van. Ezért volt jó a beszélgetés, anno nem is oly régen, sajnálom, hogy nem tudok mindegyiken ott lenni, de más a dolgom, mint ahogyan Neked is.
B√°r,olvasom sokan azt v√°rn√°k T√Ķled, "√°llj az √©l√©re", de nem akarj√°k meg√©rteni, hogy nem err√Ķl sz√≥l a t√∂rt√©net.
Tudod, Imr√©m! az a baj, hogy a Conkordia √©s a Hungaria, k√∂zrakt√°roz√°si rt, anyagait nem tudom beszerezni, elt√Ľnt a "patent" pedig abban bizony benne van egy csom√≥ olyan, ma vezet√Ķ ember/id,Dr B√°r√°ndi, K√≥ka, D√°vidibi, Bremwalter, stb/akik ugye mintha minden p√°rthoz k√∂t√Ķdn√©nek. S√Ķt, a volt NBH F√∂ldi is ig. tan tag. Most az Uni√≥s intervenci√≥s kukoric√°b√≥l gy√°rtj√°k a bioetenolt. Milyen √©rdekes, ezt az APEH nem igen basztatja. Pedig nem kev√©s gabon√°t kellett elbug√©zni, hogy ezt meg lehessen ind√≠tani.
Csóró gazda, pedig várja a pénzét, nem tudja fizetni a hitelét a traktorra, megy tönkre, vagy a folyónak.
Ez van Imrém!
Pedig az anyag, megj√°rta m√°r az NNI-t /pet√Ķfi a/ a GV-t, az √ľgy√©sz pedig les√∂p√∂rte az asztalr√≥l,"ebb√Ķl nem lesz √ľgy" jelsz√≥val.
Na akkor ugye, egy db, "blankolt és politikus sincs benne"
Ez van Testvér!
Majd Philippin√©l, de a kardba d√Ķl√©st kihagyjuk, abba majd m√°sok.
Szebb J√∂v√Ķt! Isten tartson!”

Nos, a dokument√°ci√≥ megvan √©s nem kell az √ľgy√©szre, sem az NNI-re b√≠zni ezt az √ľgyet, de m√©g az APEH-ra sem, mert ezek m√°r most sem l√©tez√Ķ entit√°sok! A m√ļltat nem szabad elt√∂r√∂lni, viszont a j√∂v√Ķt csak azokkal a m√ļltukban megtisztultakkal lehet megrajzolni, akik k√©pesek maguk m√∂g√∂tt hagyni a hull√°kat √©s tov√°bb l√©pni!


„Kedves Imre,

Ne haragudj, hogy √≠gy ismeretlen√ľl ilyenekkel zaklatlak (gondolom napj√°ban t√∂bb tucat hasonl√≥t kapsz), de jelenleg nincs m√°s, akivel a tegnap t√∂rt√©nt bizarr esem√©nyt megtudn√°m osztani √©s v√©lem√©nyt k√©rni.
(igaz, hogy csak mostanában regisztráltam, de régóta állandó olvasója vagyok az oldaladnak)

Nos, tegnap t√∂rt√©nt. Reggel, gondoltam kimegyek horg√°szni, hogy kicsit rendbe tegyem a gondolataimat, mert sz√ľks√©gem volt r√° ...
Kint √ľl√∂k a parton √©s zakatol az agyam (izrael, usa, zsid√≥k, haarp, cs√≠kok, jobbik, fidesz ... minden)
Kicsit paranoid be√°ll√≠totts√°g√ļ vagyok, ami tegnap reggel valami√©rt m√©g er√Ķteljesebben nyomasztott. Nem √©reztem j√≥l magam. Bizsergett a mellkasom, a fejem..
Ekkor kaptam egy sms -t, ami végképp felkavart.
A feladója: 919842292998 (se + jel az elején, se semmi ... )
A tartalma: "Now it came to pass in the third year of Hoshea son of Elah king of Israel, that Hezekiah the son of Ahaz king of Judah began to regin"

Puff ...
Nem tudom egyszer√Ľen hov√° tenni ezt a dolgot. Nem v√°laszoltam r√°, mert nagyon gyan√ļs.
√Čpp, amikor ezen r√°g√≥dok, megsz√≥rnak egy ilyennel ... ?
H√°t nem √ļgy siker√ľlt a gondolataim rendbet√©tele, ahogyan azt elterveztem.

Találkoztál már hasonlóval ?
(egyébként, ha jól sejtem, ez egy bibliai idézet ? )

Köszönöm a figyelmedet és a véleményedet!

Tisztelettel:”

Az emberek figyelnek, gondolkoznak √©s l√°tnak! Persze az idi√≥t√°knak mindegy, hogy mivel altatj√°k be, mert ha k√©pes lenne jelen √°llapot√°ban meg√©rteni a val√≥s√°got, akkor is rettegne t√Ķle. Ez√©rt nem szembes√ľl azzal, hogy a m√ļlt k√≠s√©rt √©s nem v√°ltozott csak a maszlag. Zoltai tegnapi elsz√≥l√°sa az MSZMP-s zsid√≥r√≥l a tudatalattit t√ľkr√∂zi. Ezen v√°ltoztatni csak fejcser√©vel lehets√©ges!

Link

De hogy l√°ssuk, nem is vagyunk annyira paranoi√°sok, itt van erre egy m√°sik kis adal√©k. Persze szem kell hozz√° √©s √©rt√Ķ elme, hogy tudjuk, mit keres√ľnk, mert amit nem ismer√ľnk, azt nem is √©szlelj√ľk. A vesz√©ly √≠gy veszi azt k√∂r√ľl, aki nem tudja, hogy m√°rpedig vesz√©lyben van!

„Adjon!
Imrém!
Nagyon hasonl√≥ az √©rz√©sem, a farkasr√©tiben voltak koszor√ļzni a "rongyos G√°rda" eml√©km√Ľn√©l, az MNG √©s kiss√© k√∂r√ľlvett√©k √Ķket a met√©ltek, f√ľlessel ott sunnyogtak. Sajna annyira nem vett√©k √Ķket komolyan, hogy az NBH-ra hajaztak a sr√°cok, pedig azok egyt√Ķl-egyig csak h√©ber jegyekkel voltak azonosulva. Ez van, ha valaki vak, akkor rendszerint a f√ľle jobb, de itt minden egybev√°gott, vak √©s egy√ļttal, s√ľketek is voltak.
Szebbet! Isten tartson!”

Ugye nincs itt h√©ber maszatos met√©lt, csak egyre m√°sra egyre t√∂bben. Szak√©rt√Ķ k√∂r√∂k besz√©lik, hogy egy 3 B Kft. uralja a belbiztons√°gi piacot √©s m√©g az In-kal zsidajai f√∂l√∂tt √°ll√≥ zsid√≥kr√≥l, volt √©s most is akt√≠v rend√Ķri vezet√Ķkr√Ķl van sz√≥ ebben a k√∂zegben. Nem kicsi a j√©gp√°lya, mert ez az √ľzleti v√°llalkoz√°s fel√ľgyeli √©s osztja – a h√≠rek szerint – a kisebbeknek sz√©t a koncot √©s terelgeti a volt Pint√©r volt Civil biztons√°gi c√©g√©t is, amiben Tassn√°di is 51 %-nyi tulajdonr√©szt szerezhetett c√©gein kereszt√ľl. M√©g dolgozni kell a sz√°lak kibogoz√°s√°n, de annyi bizonyos, hogy nem csak magyar szakszolg√°latok illet√©keseinek t√Ľnt fel a zsid√≥ nyomul√≥sdi ezen a piacon, mik√∂zben a rend√Ķrs√©gi vezet√Ķk egyik r√©sze nyakig √©s √ľzletileg is profit√°lt √©s profit√°l a fel√°ll√°sb√≥l. Nemzetbiztons√°gi k√©rd√©s? Nan√°? NBH megoldhatja? Nan√°, hogy nem, mert kollabor√°nsok s ezzel egy√ľtt haza√°rul√≥k is.

„Hejja Imre!

Kedves Imre, b√°r m√©g szem√©lyesen nem ismerj√ľk egym√°st, √°m c√©ljaink, egyeznek! Mind a ketten egy oldalon egy c√©l√©rt harcolunk azzal amik van....
Arra k√©rlek, hogy tekintettel az √ĀVH-s aktivit√°sra,
√≥vatoss√°gra buzd√≠tsalak, mert ezt a h√°bor√ļt, m√©g nem nyert√ľk meg, √©s a t√©nyek f√©ny√©ben mos m√©g √≥vatosnak kell lenn√ľnk. Ideje kor√°n nem kezdhetj√ľk meg a "koncertet", √©s hogy ha m√≥d van r√° ne hozzuk k√©pbe az √ĀVH-sokat, mert igencsak kezdenek r√°√©bredni mit is tudunk, √©s mit akarunk...

"Libona, a magyarokat szedj√ľk most is √∂ssze, de l√°sd be, a h√ľly√©kkel nem sok mindent tudunk most kezdeni, id√Ķ meg nem nagyon van m√°r az adjuszt√°l√°shoz. Vagy √©brednek, vagy halnak botorul.
No mega zsid√≥-fasztiv√°l, sem semmi, mert m√°r nagykor√ļs√≠tva van!"

K√∂sz√∂nettel…”

Na ennyit az √≥vatoss√°gr√≥l! M√°r megint kikotyogta, hogy engem minden √©rdekel, ami a nemzet megment√©s√©t szolg√°lja! A gond ott kezd√Ķdik, hogy szeml√©letm√≥dot kell tudni v√°ltani! Nem kenyerem a titkol√≥z√°s √©s nem is m√Ľk√∂dik. Paradox m√≥don semmit nem szabad elrejteni, mert amit rejt√ľnk √©s ahogy rejtj√ľk, az a s√∂t√©ts√©get, az NBH-s h√ľly√©ket √©s KBH-s cs√ľrh√©t, no meg a t√∂bbi mossados ellens√©get bevonzza, mert a sunnyog√°s, a lap√≠t√°s √©s a manipul√°ci√≥ az √Ķ asztaluk! Mivel rutinjuk van a hazudoz√°sban, ez√©rt ott nyerni, gy√Ķzni nem lehet! Ez nem a mi terepasztalunk, s nekik annyi saruk van ott, hogy dagony√°zhatnak a fek√°li√°ban kedv√ľkre! Meg kell mutatni, hogy mit nem tesznek, mit mulasztanak √©s hogyan v√°ltak a nemzet ellens√©geiv√© ezek a sz√°nalmas meg√©lhet√©si boh√≥cok. L√°tatlanban 20 √©v k√©nyszermunka j√°rna minden hivatali r√©sztvev√Ķnek, aki nem cselekedte meg, amit lelkiismerete dikt√°lt, mert f√©lt √©s ezzel egy√ľtt v√°lt b√Ľn√∂ss√©. Most is k√∂vetnek, figyelnek √©s pr√≥b√°lkoznak, mert m√©g mindig nem f√©r a cs√∂k√∂tt agyhely√ľkbe, hogy a dalnak m√°r V√ČGE van, s amit l√°tnak, a sz√≠npad elbont√°sa, mik√∂zben az el√Ķad√°st v√©gigaludt√°k. Aki most kezd el hisztizni ez√©rt, az nem kapja vissza a jegy √°r√°t, de cser√©be a biztons√°gi emberek (akik nem az in-kal√≥zok t√°rsas√°ga) j√≥l meg√©rtetik vel√ľk, hogy a h√ľly√©k nem ezen az oldalon vannak!

Ha id√°ig eljutottatok az olvas√°sban, akkor most nyiss√°tok ki a f√ľleteket: Joseph Ovadia rabbi kijelent√©se, mely szerint a palesztinok √≠rmagj√°t is ki kell irtani, igencsak felkorb√°csolta a ked√©lyeket, s Netanjahu, de m√©g Obama is vis√≠tozik, hogy elhat√°rol√≥djon a saj√°t talmudista √©letfelfog√°s√°t√≥l. J√≥zsef √∂r√ľlne, ha az √∂sszes palesztin meghalna mert Izrael Ura pestist k√ľldene r√°juk! Ez az egyik lelki vezet√Ķje a zsid√≥s√°gnak, s sajnos, de sz√≠vb√Ķl besz√©l. Itt van ez a szeretet-rezg√Ķ szent ember!

Link
Az eset nem egyedi, de nyilván a palesztinok után mi magyarok is jól megtudhatjuk ezt hamarosan, hacsak nem hatunk oda de még nagyobb szeretet-rezgéssel!

„Mordeh√°j Elijahu volt izraeli f√Ķrabbi Ehud Olmert izraeli minisztereln√∂knek √≠rt levelet, amelyben Elijahu azt a d√∂nt√©s√©t k√∂z√∂lte, hogy „semmif√©le erk√∂lcsi akad√°lya nincs polg√°rok v√°logat√°s n√©lk√ľli meg√∂l√©s√©nek" Izrael g√°zai akci√≥ja sor√°n. A levelet az orsz√°g √∂sszes zsinag√≥g√°j√°ba eljuttatt√°k √©s az √≥sz√∂vets√©gi id√©zetekkel t√°masztja al√° a rabbi d√∂nt√©s√©t. „A zsid√≥ h√°bor√ļs etika szerint, az eg√©sz v√°ros kollekt√≠ven felel√Ķs az egy√©nek erk√∂lcstelen magatart√°s√°√©rt. G√°z√°ban az eg√©sz lakoss√°g felel√Ķs, mivel nem tesznek semmit, hogy a Kasszam rak√©t√°k kil√∂v√©s√©t megakad√°lyozz√°k." A rabbi fia a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy apja azt tartan√° k√≠v√°natosnak, hogy az izraeli katon√°k helysz√≠ni benyomul√°sa helyett sz√Ķnyegbomb√°z√°ssal t√°madj√°k a rak√©takil√∂v√Ķ helyeket f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy az h√°ny palesztin √©let√©be ker√ľl. „Ha nem √°llnak meg, miut√°n sz√°zat meg√∂l√ľnk, akkor ezret kell meg√∂lni. √Čs ha nem √°llnak meg ezer ut√°n, akkor t√≠zezret. Ha m√©g mindig nem √°llnak meg, akkor sz√°zezret, s√Ķt egy milli√≥t." Elijahu fia ezut√°n a Zsolt√°rokb√≥l id√©zte azt, hogy „√ľld√∂zni fogom ellens√©geimet √©s... addig nem hagyok fel vele, ameddig nem el nem t√ľntetem √Ķket a f√∂ld sz√≠n√©r√Ķl."

Link

De t√©nyleg csak az √©lvezet kedv√©√©rt teszem ki a meger√Ķs√≠t√Ķ nyilatkozatot is, amelyben –√°ll√≠t√≥lag – egy Magyarorsz√°gon √©l√Ķ zsid√≥ panaszolja el fajt√°rsainak embers√©ges hozz√°√°ll√°s√°t √©s a magyarokr√≥l alkotott v√©lem√©ny√©t.


„Zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ olvas√≥nk levele: "Soha t√∂bb√© nem akarok visszamenni Izraelbe!"
Tisztelt Szerkeszt√Ķs√©g!
Nagyon sok√°ig gondolkoztam azon, hogy √≠rjak-e √∂n√∂knek, de √ļgy gondolom, ezen √©lm√©nyeimet semmik√©ppen sem hallgathatom el. El√Ķsz√∂r is le kell sz√∂geznem, hogy csal√°dom zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ, de semmik√©pp sem vagyunk vall√°sos zsid√≥k, mindenk√©ppen magyarnak √©s hazafinak tekintj√ľk magunkat, hiszen tudjuk, nem a sz√°rmaz√°s sz√°m√≠t, hanem a hazaszeretet...
Az antiszemitizmust√≥l mindig is tart√≥zkodtam, hab√°r mindig rossz szemmel n√©ztem Izrael √°llam agressz√≠v politik√°j√°t, illetve az eur√≥pai t√©rs√©gben megl√©v√Ķ felv√°s√°rl√°si tendenci√°t... Most azonban m√©gis arra ragadtatom magam, hogy kend√Ķzetlen√ľl le√≠rjam azokat az √©lm√©nyeket, amelyek akaratom ellen√©re √©rtek, mikor Izrael ter√ľlet√©re l√©ptem. Egy kint √©l√Ķ rokonom h√≠vott meg, eleinte h√ļz√≥doztam, √°m amikor olyan g√°l√°ns volt, hogy felaj√°nlotta, fizeti a 200 ezer forintos √ļtik√∂lts√©get oda-vissza, elfogadtam a megh√≠v√°st. A megh√≠v√°s csak nekem sz√≥lt, egy h√©t id√Ķtartamra.
Mivel tudat√°ban voltam a K√∂zel-Keleten uralkod√≥ √°ldatlan √°llapotoknak, terrorvesz√©lynek √©s fokozott biztons√°gi int√©zked√©seknek, utaz√°som el√Ķtt t√°j√©koz√≥dtam az interneten. T√∂bb helyen olvastam, hogy sokszor ok n√©lk√ľl zaklatnak, meghurcolnak √©s visszaford√≠tanak k√ľlf√∂ldi √°llampolg√°rokat, de ezt nem vettem annyira komolyan, mivel mindig is szel√≠d, t√∂rv√©nytisztel√Ķ hum√°n√©rtelmis√©gi voltam, engem ugyan ellen√Ķrizhetnek, nincs rejtegetnival√≥m.
Augusztus elej√©n indult a g√©pem Tel-Avivba, azaz pontosabban a Ben Gurion Rept√©rre, s mivel h√≠v√Ķ reform√°tus vagyok, optimist√°n v√°gtam neki a szent f√∂ldnek... Rokonom, aki megh√≠vott, egy√©bk√©nt ap√°m anyai nagyn√©nje, elvileg ott v√°rt r√°m a rept√©ren, e-mailben azt √≠rta, nincs mit√Ķl f√©lnem. Annyira nem is f√©ltem, csak akkor lesz√°lltam a g√©pr√Ķl √©s sor ker√ľlt a v√°m- √©s poggy√°szvizsg√°latra, akkor kezdtem kicsit remegni. A hossz√ļ sorb√≥l tal√°lomra emeltek ki 5-10 embert a biztons√°giak, akiket z√∂ld egyenruh√°s, huszon√©ves katonafi√ļk k√≠s√©rtek.
√Čn is beleestem a sz√ļr√≥pr√≥b√°ba, egy fiatal, huszon√∂t √©v k√∂r√ľli lengyel l√°nnyal egy√ľtt egy biztons√°gi √Ķr √©s k√©t katonafi√ļ beterelt minket egy apr√≥, ablaktalan szob√°ba a poggy√°szunkkal egy√ľtt. M√©g ekkor sem f√©ltem annyira, hiszen nem volt mit rejtegetnem. Az id√Ķsebb biztons√°gi √Ķr felt√ļrta a t√°sk√°mat, azt√°n megk√©rdezte, mit keresek Izraelben. Angolul k√©rdezett, angolul v√°laszoltam, hogy egy rokonomhoz j√∂ttem l√°togat√≥ba, egy h√©tig sz√°nd√©kozom az orsz√°gban tart√≥zkodni. K√∂zben mellettem t√ļrta fel a k√©t fiatal kiskatona a lengyel l√°ny t√°sk√°j√°t, majd r√°parancsoltak, hogy vetk√Ķzz√∂n, motoz√°s lesz.
√Čn igyekeztem elford√≠tani a tekintetemet, a fi√ļk szemmel l√°that√≥lag √©lvezt√©k a l√°ny megal√°z√°s√°t. Mikor a melltart√≥j√°t nem akarta levenni, az egyik katonafi√ļ a g√©ppisztolya tus√°val v√°llba v√°gta √©s let√©pte r√≥la. Engem k√∂zben a biztons√°gi tiszt min√Ķs√≠thetetlen hangnemben, kezdetleges angols√°g√°val arr√≥l faggatott, mi√©rt nem tudok h√©ber√ľl, ha √©l itt rokonom √©s a nevem alapj√°n zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ vagyok...
Nem tudtam mire v√©lni a dolgot, mondtam, hogy magyar vagyok - a l√°ny k√∂zben fel√∂lt√∂zhetett, miut√°n a feh√©rnem√Ľj√©t is levetett√©k vele, f√©lig m√°r s√≠rt -, magyar az anyanyelvem √©s kereszt√©ny vagyok... Erre ord√≠t velem, hogy mit k√©pzelek, hogy idej√∂v√∂k az √Ķ orsz√°gukba, √©s m√©g h√©ber√ľl sem tudok, k√ľl√∂nben is tudja, hol van Magyarorsz√°g, az a szar kis k√∂z√©p-eur√≥pai √°llam, amit a befektet√Ķik m√°r f√©lig felv√°s√°roltak... √Črtetlenkedem, k√©rem, hogy ne szidja az orsz√°gomat, mire √ļgy orrba v√°gott, hogy eleredt az orrom v√©re. Megsz√©d√ľltem, a k√©t kiskatona emelt fel √©s fogott k√∂zre. A biztons√°gi tiszt a szemembe v√°gta, hogy biztos magyar k√©m vagyok √©s a palesztinokkal m√Ľk√∂d√∂m egy√ľtt. A lengyel l√°nyt k√∂zben a vetk√Ķztet√©s ut√°n egy-k√©t angol szitoksz√≥ (pl. bitch - kurva) k√≠s√©ret√©ben kidobt√°k a helyis√©gb√Ķl, √ļgy t√Ľnik, √Ķ nem volt gyan√ļs, csak sz√≥rakoztak vele. √Čn feleltem, hogy nem vagyok k√©m, szakm√°mra n√©zve tan√°r vagyok, √©s semmi k√∂z√∂m semmif√©le titkosszolg√°lathoz. A biztons√°gi √Ķr r√°m parancsolt, hogy ne hazudjak, majd el√Ķvette j√≥kora pisztoly√°t √©s k√∂z√∂lte, hogy az ilyen embereket a hat√°lyos t√∂rv√©nyek szerint helyben agyonl√∂vik, fogjam be, √©n, b√ľd√∂s magyar. A pisztolyt a fejemhez tartotta, gondoltam, le az√©rt nem l√Ķ, de megijedtem, v√©g√ľl megford√≠totta √©s a markolat√°val fejbe v√°gott. Megint megt√°ntorodtam, v√©rzett a hal√°nt√©kom, √ļjra a k√©t kiskatona √°ll√≠tott talpra.
M√©g magamhoz sem t√©rtem, mire a biztons√°gi √Ķr cinikusan k√∂z√∂lte, hogy ha m√°r √∂sszev√©reztem az √Ķ szent irod√°j√°t, takar√≠tsam fel. Ennek vonakodtam eleget tenni, mire intett a kiskaton√°knak. Az egyik gyomorsz√°jon v√°gott a fegyver√©vel, f√∂ldre ker√ľltem, legal√°bb k√©t-h√°rom percig rugdostak. Mindenem f√°jt, b√°r √©reztem, hogy csontomat nem t√∂rt√©k, erre nyilv√°n vigy√°znak. V√©g√ľl is fel√°ll√≠tottak, azt√°n a biztons√°gi tiszt k√∂z√∂lte, hogy a kihallgat√°s v√©get √©rt, a vizsg√°laton nem mentem √°t, k√©mked√©s gyan√ļj√°val halad√©ktalanul kitoloncolnak, √©s √∂r√ľljek, hogy ennyivel meg√ļszom, mert a k√©meket az izraeli b√≠r√≥s√°g jellemz√Ķen hal√°lra √≠t√©li, √©s itt nem sz√≥rakoznak, mint Eur√≥p√°ban, hanem bizony az √≠t√©let ut√°n egy h√©ttel f√Ķbe l√∂vik az embert √©s jel√∂letlen s√≠rba dobj√°k, mint valami √°llatot.
Nem √©rtettem semmit, de sz√≥lni m√°r nem mertem, nem akartam √ļjabb ver√©st. R√°juk hagytam, legyek k√©m, legyek b√°rmi, csak jussak innen el. A k√©t kiskatona egy b√Ľz√∂s, k√©tszer k√©t m√©teres z√°rk√°ban vitt, majd sz√≥ n√©lk√ľl r√°m z√°rt√°k az ajt√≥t. Megk√©rdeztem, mi lesz velem, mire az egyik r√∂h√∂gve azt felelte, √ļgyis lel√∂v√ľnk √©s meggyal√°zzuk a hull√°dat, a m√°sik viszont lecsit√≠totta √©s azt mondta, nyugodjak meg, nem lesz semmi, kitoloncolnak, nemsok√°ra felraknak az els√Ķ budapesti g√©pre, vagy b√°rmelyikre, ami a t√©rs√©gbe tart.
Nem tudtam, meddig leszek a z√°rk√°ban, de a kar√≥r√°m szerint alig telt el n√©gy-√∂t √≥ra, mire √©rtem j√∂tt k√©t m√°sik fiatal katona, √©s k√∂z√∂lt√©k, hogy k√©sz√ľljek, felraknak egy B√©csbe tart√≥ g√©pre, onn√©t meg m√°r csak hazatal√°lok, term√©szetesen saj√°t k√∂lts√©gemre. Mivel k√∂vetelm√©ny a napi sz√°z amerikai doll√°r k√∂lt√Ķp√©nz, volt n√°lam nyolcsz√°z doll√°r, amit persze nem akartam elk√∂lteni. Egy irod√°ba vittek, ahol egy unott arc√ļ, k√∂z√©pkor√ļ f√©rfi k√∂z√∂lte, hogy 450 doll√°r, √°tsz√°m√≠tva olyan 95000 forint a vissza√ļt k√∂lts√©ge, ezt fizessem ki a n√°lam l√©v√Ķ p√©nzb√Ķl. Az egyik kiskatona kivett a t√°rc√°mb√≥l √∂t darab sz√°zdoll√°rost, meg sem sz√≥laltam, azt√°n a kezembe nyomtak egy h√©ber nyelv√Ľ cetlit mint elismerv√©nyt, amib√Ķl persze egy sz√≥t sem √©rtettem. M√©g √©szbe sem kaptam, mikor az egyik katona kezembe nyomta az √ļtlevelemet, karon fogtak √©s felvezettek egy B√©csbe indul√≥ rep√ľl√Ķg√©pre, le√ľltettek, √©s k√∂z√∂lt√©k, hogy a poggy√°szom m√°r a csomagt√©rben, j√≥ utat.
A g√©p felsz√°llt, √©n mocskosan, v√©resen, mosdatlanul √©rkeztem meg B√©csbe, z√ļz√≥d√°sokkal, h√°ms√©r√ľl√©sekkel. Itt jegyet v√°ltottam a marad√©k p√©nz eur√≥ra v√°lt√°sa ut√°n egy budapesti intercityre, √≠gy jutottam haza... Ennyit l√°ttam teh√°t Izraelb√Ķl, ami meggy√Ķz√∂tt arr√≥l, hogy soha-soha ne akarjak oda visszamenni. Mert "ezek" ilyenek. Nyilv√°n nem szabad hatmilli√≥ zsid√≥ emberr√Ķl kollekt√≠v √≠t√©letet mondani, de az izraeli √°llam politik√°ja paranoi√°s √©s idegengy√Ľl√∂l√Ķ, a nem-zsid√≥ ember √©lete pedig egy fabatk√°t sem √©r, de m√©g az√© sem, aki szegr√Ķl-v√©gr√Ķl zsid√≥, mint √©n, csak mondjuk nem v√©ressz√°j√ļ cionista...
Rokonom e-mailben persze szabadkozott. √Čn elmentem orvoshoz, l√°tleletet vetettem a s√©r√ľl√©seimr√Ķl, amelyek b√°r nyolc napon bel√ľl gy√≥gyul√≥k voltak, m√©gis el√©gs√©gesek ahhoz, hogy panaszt tegyek. Azt√°n hagytam az eg√©szet a fen√©be, v√©g√ľl is minek rohang√°ljak a s√≥hivatalba, kin√©l tegyek panaszt? Az izraeli nagyk√∂vets√©gen? J√≥ vicc, esetleg ott is lekevernek egy-k√©t pofont. Meg azt√°n sok helyre el√©r a cionizmus keze, nem akarok bonyodalmakat, elveszteni az √°ll√°somat, a j√≥ h√≠remet.
De m√©gis meg√≠rtam √∂n√∂knek mindezt, mert √ļgy v√©lem, a magyar embereknek, √©s √°ltal√°ban az embereknek tudniuk kell, mire sz√°m√≠that, ha Izraelbe utazik. Megverhetik, megal√°zhatj√°k, saj√°t k√∂lts√©g√©n indokolatlanul visszak√ľldhetik...
K√©rem, amennyiben levelemet k√∂zlik, azt n√©vtelen√ľl tegy√©k. Tan√ļs√°gul szolg√°lhat ez a felh√°bor√≠t√≥ eset, amin √©n nagyj√°b√≥l m√°r t√ļltettem magam, minden j√≥hiszem√Ľ √©s tisztess√©ges embernek, aki eddig azt hitte, az izraeli √°llam toler√°ns √©s √©r ott valamit az ember, ha nem zsid√≥... Igyekszem nem elhinni azoknak az √°ll√≠t√°soknak a jelent√Ķs r√©sz√©t, amelyeket id√Ķr√Ķl id√Ķre a Zsid√≥b√Ľn√∂z√©s rovatban olvasok, de ezek ut√°n √ļgy √©rzem, b√°rmi megt√∂rt√©nhet...”
R. D.
Link

Akkor most legyen ennyi el√©g m√°ra, mert a ford√≠t√°sokhoz m√©g t√∂bb id√Ķre van sz√ľks√©gem, ugyanis rengeteg dolog t√∂rt√©nik a vil√°gban, amit rendszeresen nem osztok meg veletek, id√Ķhi√°ny√°t√≥l vez√©relve! NBH, KBH, NNI √©s a t√∂bbi haza√°rul√≥ szervezett b√Ľn√∂z√Ķi csoportosul√°s, ugye veszitek az ad√°st √©s √©rtitek is, hogy mulaszt√°sotok imm√°r behozhatatlan! Mivel m√©g mindig nem j√∂n az a b√Ķr√∂nd √©s nem akartok okulni, ez√©rt k√©nytelen vagyok minden nap az orrotokra koppintani, de addig √∂r√ľljetek, am√≠g ezt csak √©n teszem!

HozzŠszůlŠsok

# | fsavanyu fsavanyu - 2010 08 30 ¦ 15:51:55
SZerintem az a f√Ķ rabbi nek√ľnk aj√°nlja utmutat√°sait, nem a zsid√≥knak. Ki kell v√©gezn√ľnk1000 zsid√≥t √©s haza√°rul√≥t, √©s ha nemt√ľnnek el akkor 10 000 et √©s ha e zsemel√©g,1000000 ot. CSak tartsuk be a f√Ķrabbi utmutat√°s√°t, mert az biztos demokratikus. Nagy tisztelettel minden magyar figyelm√©be.
# | parlagfu parlagfu - 2010 08 30 ¦ 15:53:43
...ha egy szervezet(fityesz), vagy személy(viktorviktor) magáhozragadja a hatalmat... Ammi?
# | Varuna Varuna - 2010 08 30 ¦ 16:37:25
"...rabbi fia a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy apja azt tartan√° k√≠v√°natosnak, hogy az izraeli katon√°k helysz√≠ni benyomul√°sa helyett sz√Ķnyegbomb√°z√°ssal t√°madj√°k a rak√©takil√∂v√Ķ helyeket f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy az h√°ny palesztin √©let√©be ker√ľl. „Ha nem √°llnak meg, miut√°n sz√°zat meg√∂l√ľnk, akkor ezret kell meg√∂lni. √Čs ha nem √°llnak meg ezer ut√°n, akkor t√≠zezret. Ha m√©g mindig nem √°llnak meg, akkor sz√°zezret, s√Ķt egy milli√≥t." Elijahu fia ezut√°n a Zsolt√°rokb√≥l id√©zte azt, hogy „√ľld√∂zni fogom ellens√©geimet √©s... addig nem hagyok fel vele, ameddig nem el nem t√ľntetem √Ķket a f√∂ld sz√≠n√©r√Ķl."

Ezek betegek egyszer√Ľen, egy s√ļlyos v√≠rus fert√Ķzte meg a lelk√ľket, melyre neh√©z szel√≠d gy√≥gym√≥dot tal√°lni m√°r ebben a st√°diumban. Majd tal√°n egy k√∂vetkez√Ķ talmud-mentes √©let√ľkben fel√©brednek...
# | Magyar Magyar - 2010 08 30 ¦ 16:47:15
Olvasva a mai vezercikket,hat felment a pumpam megint.A duh forr bennem a tehetetlenseg miatt.Nem akarok cinikus lenni,a reformatus/zsido/hivo leveliro izraeli esetere reagalva,ugy vagyok,hiszem is,meg nem is.En mint orok gyanakvo,azt velem,ez egy kis "panasz"a fajtam/zsizsik/ellen.Vagy megtortent vagy nem.Ezt csak o tudja.A magyar beszel magyarul,az,az anyanyelve.Nem?Ha O zsizsiknek is vallja magat,nem hiszem el,hogy nem beszel heberul.Zsizsik igyekszik mindenben kovetni a fajtajat,plane az anyanyelv elsajatitasaban.Ha, esetleg valoban igaz lenne a TORTENET,ugy bocsanatot kerek az illetotol.POLITIKUS,ZSIDO,CIGANY/zome/mind embertelen fereg.Bartek Eva.
# | anzelm anzelm - 2010 08 30 ¦ 17:09:29
Ezen bukhat el a Fidesz a filoz√≥fusn√Ķ szerint,
Orb√°n Viktor egy diktat√≥rikus figura, aki semmif√©le elt√©r√Ķ v√©lem√©nyt nem t√Ľr el maga mellett, nyilatkozta Heller √Āgnes filoz√≥fusn√Ķ...

http://hirnezo.hu...erint.html


http://hetivalasz...rint-31516
# | postaimre postaimre - 2010 08 30 ¦ 17:16:35
Orb√°n-Olstein nem l√©tez√Ķ szem√©ly. D√∂nt√©se abba van, hogy Anik√≥t mikor tenyereli takny√°n, egy√©bk√©nt pedig ugyanolyan agyament csicska, mint a t√∂bbi hullajel√∂lt b√Ľn√∂z√Ķ zsid√≥ √©s nem kaz√°r gazemberek. Hajtj√°k a v√©gzet√©be, √Ķ pedig ritmikusan sz√≠v, s√Ľr√≠t, rottyant √©s kib√∂f√∂g! Csak egy egyszer√Ľ b√Ľn√∂z√Ķ, aki rajta van a s√≠nen, amely a k√Ķfejt√Ķbe vezet!
# | Tom V Tom V - 2010 08 30 ¦ 17:49:02
Magyarral √©rtek egyet. B√°r vannak √°lland√≥an visszat√©r√Ķ hiresztel√©sek az izraeli hat√≥s√°gok embertelen szeml√©let√©r√Ķl √©s b√°n√°sm√≥dj√°r√≥l, m√©g az √°ll√≠t√≥lag bar√°ts√°gosan kezelend√Ķ nyugati turist√°kkal szemben is, (p√©ld√°nak ok√°√©rt nemr√©gen a 81 √©ves neves amerikai zsid√≥ professzort Noam Chomsky-t ford√≠tott√°k vissza 4 √≥r√°s v√°rakoztat√°s ut√°n, kor√°bban pedig koll√©g√°j√°t, Norman Finkelsteint), m√©gis az ilyen minden al√°t√°maszt√°s n√©lk√ľli t√∂rt√©neteknek nem igen van hitele. Ha az illet√Ķ arra nem k√©pes, hogy legal√°bb a nev√©t adja √©s a l√°tleletr√Ķl sz√≥l√≥ dokumentumokat, f√©nyk√©peket, valamint a rep√ľl√Ķjegyeket a t√∂rt√©nethez csatolja, (tudom hogy ezeket is lehet hamis√≠tani, de m√©gis) akkor ne csod√°lkozzon ha az olvas√≥k k√∂z√∂tt akadnak majd tam√°skod√≥k is. B)
# | postaimre postaimre - 2010 08 30 ¦ 18:13:58
De m√©g mennyien nem tudnak zsid√≥ul! Persze, ha a magyar k√∂telez√Ķ lenne itthon is, akkor azonnal p√°r sz√°zezer, esetleg milli√≥ k√ľlf√∂ldi h√ļzhatna, na!
Tom, √©n sem hittem, hogy nemzetk√∂zi vizeken merohanj√°k a t√∂r√∂k haj√≥t √©s 19 -en maradnak ott h√≥ttan, s egy se zsid√≥, de h√°t ez van. Ha a szerz√Ķ nem csak a monogramot, hanem f√©nyk√©pet is mell√©kel, akkor is mondhatj√°k, hogy nem √≠gy volt. Sajn√°lom, mert sz√≠vem szerint minden zsid√≥t odak√ľlden√©k innen is, azt√°n a palesztin auton√≥mia meg is oldan√° a k√©rd√©st, mert k√©zitus√°ban nem sokan maradn√°nak √°llva, p√°r √©v m√ļlva a k√Ķszikl√°kon.
# | Dr Antekirtt Dr Antekirtt - 2010 08 30 ¦ 18:22:14
R√©gen √≠rtam (most is csak egy v√©lem√©nyre futja, mert hasznos inf√≥kat √©n, per pillanat, nem tudok hozz√°f√Ľzni), el√©g horrorisztikus, hogy √≠gy j√°rjanak el hivatalosan egy turist√°val Izraelben. Egy t√∂rt√©n√©sz j√≥bar√°tom a csal√°dj√°val volt m√©g n√©h√°ny √©ve Izraelben, √©s nem b√°ntott√°k, pedig nem tud h√©ber√ľl, jiddis√ľl, nem zsid√≥, nem homokos, √©s nem szek√©rtol√≥ja ennek a bag√°zsnak semmilyen m√©rt√©kben sem. Lehet hogy √Ķ a kiv√©tel?... √Čn csak egyet tudok: Hideg, √©s nem g√Ķz√∂lg√Ķ fejjel lehet j√≥l gondolkodni, mert nevetve lenyel keresztbe az ellens√©g√ľnk m√°sk√ľl√∂nben. √Čn a r√©szemr√Ķl ennek a gerinctelen haza√°rul√≥ haz√°tlan gyilkos band√°nak akiket embersz√°mba sem veszek, nem tudok semmi √©lhet√Ķ alternat√≠v√°t, amit pedig √©n, a semmi k√∂zep√©r√Ķl mint konkr√©tumot tudok mondani, az az, hogy egyszer ezek
nek is fordul a szerencsecsillaga, mert a negat√≠v a pozit√≠vb√≥l √©l, √©s az √©let, az el nem pusztulhat ilyen istentelen k√∂z√∂ns√©ges m√≥don, de sehogyan sem. Majd j√∂n a m√°sodik advent vagy a Nibiru vagy b√°rak√°rmi, √©s aki nyugodt, tisztultabb -√©s persze b√°tor egyenes lelkivil√°g√ļ, - az √ļgyis a gy√Ķz√Ķk k√∂z√∂tt lessz .
# | postaimre postaimre - 2010 08 30 ¦ 18:33:05
Jediegér, ezért szoktam a cikkeket kimásolni!
Antekirt, a lev√©l√≠r√≥ nem √°ll√≠totta, hogy mindenkivel ezt teszik, s√Ķt jelezte, hogy sz√ļr√≥pr√≥ba-szer√Ľnek t√Ľnt az akci√≥. Csak tudj√°tok, hogy eddig n√°lunk szabadon m√°szk√°lhattak ezek a "kiv√°lasztottak", s j√∂hetett mindenf√©le √°tvizsg√°l√°s n√©lk√ľl. √Črtsd: teljes kontroll hi√°nya! √ćgy mehetett tov√°bb a zsid√≥ drogsz√°ll√≠t√≥, fegyverkeresked√Ķ, √ľgyn√∂k √©s gy√©m√°ntos b√°rhov√°, de ebb√Ķl lett elege t√∂bb nemzetk√∂zi szagl√≥szervnek. Amit szabad nekik, azt szabad m√°snak is, nem?

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.

…rtťkelťs

Csak regisztrŠlt tagok ťrtťkelhetnek.

KťrjŁk jelentkezz be.

Mťg nem ťrtťkeltťk
GenerŠlŠsi idű: 1.35 mŠsodperc
83,605,492 egyedi lŠtogatů