Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

(F)ordĂ­tsunk!

NaplĂłSok dolgom akad a kertben mostansĂĄg Ă©s be kell fejeznem a befejezetlen munkĂĄimat, betonozĂĄst, faaprĂ­tĂĄst, betĂĄrolĂĄst, de Marcinak is vissza kell Ă©pĂ­teni a jĂĄtszĂłhĂĄzat, amit a nagyobbak mĂĄr szĂ©tjĂĄtszottak. EgyszĂłval – illetve kifejezĂ©ssel – a TermĂ©szet hĂ­v. Ennek Ă­gy is van rendje, mert ahogy lĂĄtom, a nagy folyamatokba bele szĂłlni mĂĄr nem kell s nem is ige hagyjĂĄk megĂ©rinteni, kizökkenteni magukat sem azok, akik helyesen, Ă©s azok sem, akik igen helytelenĂŒl jĂĄrnak el. Persze, az, hogy mi volt helyĂ©nvalĂł Ă©s mi nem, majd csak kĂ©sĂ”bb derĂŒlhet ki.

A napokban ÁrpĂĄd valĂłszĂ­nĂ»sĂ­tett nyugvĂłhelyĂ©n voltunk el csalĂĄdostĂłl egy szervezett megemlĂ©kezĂ©sen. KĂŒlön utakon jĂĄrtunk, s mikor a szĂłnoklatok elkezdĂ”dtek, szĂĄmunkra akkor Ă©rt vĂ©get. MĂĄr tudom, miĂ©rt nem szeretek ilyen rendezvĂ©nyekre jĂĄrni, s ha nagyritkĂĄn ott vagyok, akkor miĂ©rt van az, hogy csak pĂĄr szemĂ©ly tĂĄrsasĂĄga vonzĂł Ă©s inkĂĄbb a belsĂ” visszhangot figyelem, mint a kĂŒlsĂ” megnyilvĂĄnulĂĄsokat keresnĂ©m. MegfigyelĂ©sem szerint a megjelentek kb. egyharmada zsidĂł volt, de Herceg Feri is jĂłl belehĂșrkĂĄzott a beszĂ©dbe Ă©s tudatosĂ­totta velĂŒnk, hogy mi mennyire szkĂ­tĂĄk vagyunk, Ă©s Ă” ezt kĂ©ri a parlamenttĂ”l, hogy az alkotmĂĄnyba is foglaltassĂ©k bele, hogy nem ezerĂ©ves a törtĂ©nelmĂŒnk. Ezt megelĂ”zĂ”en a Nemzeti Himnusz elsĂ” kĂ©t strĂłfĂĄjĂĄval azĂ©rt nyomatĂ©kosĂ­tottuk, hogy mĂ©giscsak „Õseinket felhozĂĄd KĂĄrpĂĄt szent bĂ©rcĂ©re, s ĂĄltalad nyert szĂ©p hazĂĄt BendegĂșznak vĂ©re, s merre sĂ­rnak habjai TiszĂĄnak, DunĂĄnak, ÁrpĂĄd hĂ”s magzatjai felvirĂĄgozĂĄnak!” Megrogytam, s pĂĄrunk szeme összevillant Ă©s mondtuk, hogy innen el! Nem baj, ha valaki valaminek mestere, de akkor ne legyen kontĂĄrja mĂĄsnak Ă©s csinĂĄlja azt, amihez Ă©rt. A butasĂĄg fĂĄj, s ĂŒvöltenek is tĂ”le, de nem baj, csak szĂŒksĂ©gszerĂ», hogy a többiek Ășgy tegyenek, mintha Ă©rtenĂ©k azt, amirĂ”l a szĂłnokoknak sincs sok fogalmuk.

A beszĂ©dek elĂ”tt vĂĄltottam pĂĄr szĂłt Horkovich-KovĂĄcs JĂĄnossal, aki örömmel ĂșjsĂĄgolta, hogy bejegyzett kirĂĄlyi ĂŒgyĂ©szĂŒnk is van Ă©s ki lesznek tĂ»zve a lobogĂłk a hatĂĄrainkra is. KĂ©rdeztem, hogy tud-e Levente kirĂĄlyrĂłl. Mondta: igen. KĂ©rdeztem, melyik hatĂĄrra szĂĄndĂ©kozik kitĂ»zni zĂĄszlĂłkat? Úgy lĂĄttam, a kĂ©rdĂ©s szĂ­ven ĂŒtötte, s megjegyeztem, hogy tĂĄn nem ĂĄrtana többet konzultĂĄlni a kĂ©rdĂ©sekben. EgymĂĄstĂłl fĂŒggetlenĂŒl is tekerednek a rĂ©tesek, de az Ășt nem vezet sehovĂĄ, viszont nem akarok mĂĄr gyĂ”zködni senkit, arrĂłl, hogy csak egy Ășt van, amire aki rĂĄlĂ©p, EGY-Ă© vĂĄlik, s ha mĂĄr egy akkor oszthatatlan. Aki gyökkettĂ”, az nem kettĂ”, de aki gyökegy, az egy, s mindegy hogy osztod, szorzod önmagĂĄval, az annyi marad, amennyi. Stabil kiindulĂĄsi Ă©s Ă©pĂ­tĂ©si alap. A kör közepe nem vĂĄltozik, de sugara lehet bĂĄrmekkora, s a pont a közĂ©ppont, ahovĂĄ bĂĄrmely tĂĄvolrĂłl is igyekszel, ha nem jutsz el, nem ismerheted fel ĂĄllapotodat. Érdekes, hogy mindennek van közĂ©ppontja, sĂșlypontja, energetikai forrĂĄsa. No ettĂ”l mg messze van a nemzet szĂŒrke tekervĂ©nyes tömege, s errĂ”l minduntalan meggyĂ”zĂ”dhet az, aki figyel. De a legtöbben nem figyelnek Ă©s tanulni nem hajlandĂłak, miközben tanĂ­tani szĂĄndĂ©kozva terelnek jobbra vagy balra terelhetĂ”ket, mert nem ismerik a közĂ©ppontot, ami felĂ© tartaniuk kellene. BĂĄr Ă­gy is odajutnak, csak sok tĂ©vĂșt tĂ©velygĂ©se utĂĄn, amire rĂĄmennek, s nem beĂ©rnek a cĂ©lba, hanem bevĂĄnszorognak, esetleg berugdossa Ă”ket a mögöttĂŒk feltorlĂłdottak sorfala. Sikerrel romboltĂĄk a tudatunkat Ă©s a tudatĂ©pĂ­tĂ©sben ölĂ©g lassan halad elĂ”re a hĂĄtra. Ez mĂĄr maga is mĂ»vĂ©szet.

ApropĂł, ha mĂĄr a mĂ»vĂ©szetnĂ©l tartunk. FeltĂ»nt valakinek, hogy az ART (amit ÁRT-nak mondunk) mĂ»vĂ©szetet jelent, de ez magyarul annyit tesz, mint „ĂĄrt”. VizslassĂĄtok csak meg a mĂ»vĂ©szeteket, amelyet ÁRTS-nak neveznek, amely szinte felszĂłlĂ­t arra, hogy „ĂĄrts”! TĂĄn nem egy tĂ”rĂ”l fakad a HART (szĂ­v) Ă©s a HARC szavakkal. Ha ARC, az az angolban FACE (FÉSZ), mi magyarul „fĂ©lsz”, a HARC pedig WAR, ami „vĂĄr”, a harcos pedig WARRIOR, ami „vĂĄr Ă”r”, de hogy rĂĄvilĂĄgĂ­tsak arra, mi is indĂ­totta el ezt az asszociĂĄciĂłs lĂĄncot nĂĄlam, tĂ©rjĂŒnk vissza a „fĂ©l-sz”-hez. Most nem a FĂ©lszbuk-rĂłl lesz szĂł, bĂĄr megĂ©r egy misĂ©t az elnevezĂ©s, mert az angol BOOK az orosz BOG szĂłval mutat azonossĂĄgot, ami jelentĂ©se Isten. Ez azt jelenti sĂ©mi nyelven, hogy „fĂ©listen”. Persze lehetne istnefĂ©lĂ” is, de hĂĄt ha zsidĂłkrĂłl van szĂł, akkor tudhatjuk, hogy ez meg nem igaz, bĂĄr örökkön rettegnek, de sĂĄntĂĄn. Folytassam? No jĂłl van. TehĂĄt, a kĂ©rkedĂ” semik – s itt hangsĂșlyosan az ezt hangsĂșlyosan kiemelĂ” antisĂ©mi „zsidĂłellenessĂ©g” miatt kiemelve nem a magĂĄt arabkĂ©nt identifikĂĄlĂł, hanem a szidĂł-zsidĂł jevrej – jew – kitalĂĄlt nĂ©prĂ”l beszĂ©lek.

NĂ©zzĂŒk csak a MAG szĂłt, ami a SZEM jelentĂ©ssel is bĂ­r. Oroszul a „szemecski” magot, „szogyit” jelent. A „semen” a latin sperma, ĂĄtörökĂ­tĂ” anyag, mĂ©g a semi (sĂ©mi, semmi) a szóösszetĂ©telekben a fĂ©lig valami, vagyis nem teljes, nem nemes, ugyanis a semen magyarul annak pont fordĂ­tottja, vagyis NEMES! A mag ami nemes, ami SZEM-en is lĂĄtszik. EzĂ©rt a SZEM a lĂ©lek tĂŒkre. Ha okfejtĂ©semben nem nyĂșlok nagyon mellĂ©, akkor is egy Ășjabb bizonyĂ­tĂ©k adatott arra, hogy a nyelvi öröksĂ©gen keresztĂŒl kerĂŒljĂŒnk közelebb ahhoz, hogy egy nemtelen, szemtelen közeg hogyan akar beleöltözni a nemes bĂ”rĂ©be, mert ugye „Szemesnek (nemesnek) ĂĄll a vilĂĄg!” Az arab kĂ©rdĂ©s is megvĂĄlaszolĂĄsra kerĂŒl, mert valĂłszĂ­nĂ»leg alĂĄvetett, tanulni hivatott nĂ©pekrĂ”l van szĂł, s ugyanaz a kategĂłria, mint a s(k)lavus-szlĂĄv-Ă”s, vagyis szolga, aki Ă”ssĂ©, nemessĂ© akar vĂĄlni (szlĂĄv = vĂĄlsz, de ott van Wales is, ami valĂłszĂ­nĂ»leg ugyanazzal a jelentĂ©ssel bĂ­rt a druida idĂ”ket mĂĄr megelĂ”zĂ”en. EgyszerĂ» tartalmi ki-be fordĂ­tĂĄsa csere-berĂ©je a jelentĂ©seknek. ArrĂłl mĂĄr Ă­rtam, hogy SUEZ = ZEUS mitolĂłgiai vonatkozĂĄsaiban igencsak EurĂłpa elrablĂĄsĂĄt hajtotta vĂ©gre. A zsidĂł ahogy azt az emlĂ­tett nyelveken emlegetve van, az angolszĂĄszban direkten utal erre: JEW, amit az orosz eredetibĂ”l – „jevrej” – rövidĂ­tettek le. A germĂĄn jude, JĂșdeĂĄra vagy JĂșdĂĄsra utal, de ahogy az „angolszĂĄsz missziĂł” arra következtetni enged, a zsidĂł az angol kirĂĄlyi csalĂĄdot a rotschildi kötöttsĂ©g kapcsĂĄn a szabadkĂ”mĂ»vesek ĂĄltal lĂ©trehozott USA birodalmĂĄt Ă©s nyelvĂ©t hasznĂĄlhattĂĄk elsĂ” sorban arra, hogy vilĂĄghatalmi törekvĂ©sĂŒket megvalĂłsĂ­thassĂĄk. MĂĄsik ilyen megoldĂł kulcs a vallĂĄsi porhintĂ©s, amelynek köze sincs a szeretethez, de mĂ©g a hithez sem, csakis a hatalomrĂłl szĂłl, mely a tömegek tudatlansĂĄgba, fĂ©lelemben tartĂĄsa Ă©s manipulĂĄlĂĄsa Ă©rdekĂ©ben szĂ”tt pĂłkhĂĄlĂł.

A zsidĂłknak gyorsĂ­tani kell a betelepĂŒlĂ©si tervĂŒket Ă©s azĂ©rt is hajtottak rĂĄ a jĂłbbikos cigĂĄnybalhĂ©kra, mert sĂŒrgeti Ă”ket az idĂ”. Nagyon kell nekik a terĂŒlet, s mi rajta van. Egyre többeket zavar Ă©s ahogy tudom, mĂĄr annyira nem tekintik lehetetlennek a hĂĄborĂșs intervenciĂłt azok sem, akik ettĂ”l mĂ©g a tudatukat elzĂĄrtĂĄk. Az ÉSZ Ă©s a FÉLSZ-„FÉSZ” – „SZÉF”- biztonsĂĄg mind ugyanarrĂłl az ĂĄgrĂłl hajt. Ki kell derĂŒljön mindenki szĂĄmĂĄra, hogy nincs mĂĄs mĂłdja a helyzet kigubancolĂĄsĂĄnak, csak a gordiuszi csomĂłvĂĄgĂĄs. A BOG jelentĂ©se csomĂł, ahogy fordĂ­tottja a GÖB is az. Isten nem oldja meg, de mi igen, s nem azĂ©rt mert Ă” nem tudja, hanem azĂ©rt mert nekĂŒnk KELL! A nemzetközi helyzet gyĂ»rĂ»zik felĂ©nk, s ki fĂ©lĂ©nk, nem Ă©lĂ©nk, az rest, mert nem lĂĄtja a rĂ©st, hovĂĄ a kĂ©z helyezi a kĂ©st, s hol a kart edzi a kard, hidd Ă©s akard, hogy tudod, ha mĂĄr sorsod unod. Ki az a csacska itt, aki nem lĂĄtja, hogy vĂĄltĂĄs jön, mĂ©ghozzĂĄ forrĂł!

Hozzászólások

# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 06 ¦ 15:47:08
Imre! Én is ezen gondolkodtam mostanĂĄban, hogy ezek a m****kos sza(r)badkĂ”mĂ»ves kazinczionĂ©k miket rombolhattak. Hogy milyen lehetett az azelĂ”tti nyelv? ErrĂ”l nem tud valaki valami jĂł összefoglalĂł Ă­rĂĄst esetleg?

A Cuczor -Fogarsi gyökszĂłtĂĄr nekem is nagyon kellene. Valaki esetleg lenne olyan rasszista, hogy lapolvasĂłval vagy valami mĂĄsolhatĂł terjeszthetĂ” formĂĄba megcsinĂĄlnĂĄ, beolvasnĂĄ?Ez mĂĄr több mint szĂĄz Ă©ve megjelent, tehĂĄt ne nagyon akarjon senki jogdĂ­jat kĂ©rni Ă©rte, mert ennyi idĂ” utĂĄn ez mĂĄr közkincsnek minĂ”sĂŒl!!! MĂĄr csak azĂ©rt kĂ©r(d)em, mert ha ki kellet volna fizetnem minden könyvet amiket mostanĂĄban letöltögettem, akkor azokĂ©rt minimum szĂĄzezer forintot kellett volna fizetnem.

Meg még ezt a könyvet is keresem: Mészåros Gyula: Chattiak és szkythåk.
Meg még ha vannak valami ehhez hasonló jó könyvek, akkor az megköszönném, ha tudtok valami jót mondani.

És ez is egy undorĂ­tĂł dolog, hogy egy csomĂł rĂ©gi jĂł könyvet elektronikus formĂĄtumba meg kĂ©ne, hogy csinĂĄljanak, ingyenessĂ© kellene, hogy tegyenek, ha eltelt mittudomĂ©n pĂĄr tĂ­z-hĂșsz Ă©v az elsĂ” kiadĂĄstĂłl. És nem azt mondom, mert jĂł kapjon pĂ©nzt az Ă­rĂłja Ă©rte, de mittudomĂ©n hĂșsz -harminc Ă©v utĂĄn ne akarjon mĂĄr a nagyorrĂș zsidĂł kiadĂł mindenĂ©rt pĂ©nzt lehĂșzni az emberrĂ”l! Ha magyarul keresel akĂĄrmilyen tĂ©mĂĄban ingyenes könyveket, akkor alig van valami jĂł pl: a MEK-en. LegalĂĄbiss mĂĄs tĂ©mĂĄkban. BĂĄr angolul azĂ©rt szerencsĂ©re több jĂł van az interneten.

Koré:

-A Németi könyvek nekem is nagyon tetszettek, bår bevallom még nem volt idÔm kiolvasni mindet, lusta disznó vagyok. Azokat kellene oktatni az iskolåban, nem pedig a ciondisznó hazugsågokat!


Visszatérve az elejére: az Orwell 1984-ében is ez le van írva:

http://hu.wikiped...C3%A9ny%29

PĂĄrt hĂĄrom jelmondata, amely mindenhol lĂĄthatĂł:

A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERÕ

BĂĄr ezeknek a szavaknak a meghatĂĄrozĂĄsa ellentĂ©tes Ă©rtelmĂ», az 1984 vilĂĄgĂĄban a vilĂĄg ĂĄllandĂł hĂĄborĂș ĂĄllapotĂĄban van, senki sem szabad Ă©s mindenki tudatlan. Ezeknek a szĂ©lsĂ”sĂ©geknek köszönhetĂ”en a kifejezĂ©sek Ă©rtelmetlennĂ© vĂĄlnak, a jelmondatok pedig axiomatikussĂĄ.
Az ĂșjbeszĂ©l, ÓceĂĄnia hivatalos nyelve kĂŒlönös, ugyanis a szĂłkincse Ă©vrĂ”l Ă©vre csökken; ÓceĂĄnia ĂĄllama nem lĂĄt Ă©rtelmet abban, hogy fenntartsa az összetett nyelvet, Ă­gy az ĂșjbeszĂ©l a szĂłpusztĂ­tĂĄs nyelve. Ahogy az egyik szereplĂ”, Syme mondja:
Persze az igĂ©k Ă©s a mellĂ©knevek közt vĂ©gezzĂŒk a legnagyobb irtĂĄst, de a fĂ”nevek szĂĄzait is teljes joggal kiirthatjuk. S nemcsak a rokon Ă©rtelmĂ»eket, hanem az ellentĂ©tes Ă©rtelmĂ»eket is. Mert ugyan mifĂ©le lĂ©tjogosultsĂĄga van egy olyan szĂłnak, amelyik pusztĂĄn csak egy mĂĄsik szĂłnak az ellentĂ©te? VegyĂŒk pĂ©ldĂĄul a jĂł szĂłt. Ha egyszer van egy olyan szavunk, mint a jĂł ugyan mi szĂŒksĂ©g olyan szĂłra is, hogy rossz ? A nemjĂł« Ă©ppen olyan megfelelĂ” Ha pedig a jĂł nyomatĂ©kosabb kifejezĂ©sĂ©re van szĂŒksĂ©g, mi Ă©rtelme annak, hogy egĂ©sz csomĂł olyan, teljesen haszontalan szĂłt hasznĂĄljunk, mint pĂ©ldĂĄul a kitĂ»nĂ” a ragyogĂł meg a többi hasonlĂł? Ezeknek a jelentĂ©sĂ©t tökĂ©letesen fedi a pluszjĂł vagy a duplapluszjĂł ha mĂ©g fokozottabb Ă©rtelmĂ©re van szĂŒksĂ©gĂŒnk. A vĂ©gĂ©n a jĂłsĂĄg Ă©s a rosszasĂĄg egĂ©sz fogalomkörĂ©t ki fogja fejezni hat szĂł azazhogy igazĂĄban egyetlenegy szĂł. (ElsĂ” rĂ©sz, ötödik fejezet)

Az ĂșjbeszĂ©l valĂłdi cĂ©lja az, hogy elvegye annak lehetĂ”sĂ©gĂ©t, hogy megfelelĂ”en meg lehessen Ă©rteni a forradalom vagy a vĂ©lemĂ©nyeltĂ©rĂ©s fogalmĂĄt, mĂ©gpedig Ășgy, hogy eltĂĄvolĂ­tja azokat a szavakat, amelyek arra hasznĂĄlhatĂłak. Mivel a GondolatrendĂ”rsĂ©gnek mĂ©g nem sikerĂŒlt olyan mĂłdszert kifejlesztenie, amellyel vĂ©lemĂ©nyeltĂ©rĂ©st talĂĄlhat az emberek gondolataiban, lĂ©trehoztĂĄk az ĂșjbeszĂ©lt, hogy mĂ©g csak ne is lehessen gondolni nĂ©zeteltĂ©rĂ©sre. (Az ezzel kapcsolatos nyelvĂ©szeti elkĂ©pzelĂ©s a SapirWhorf-hipotĂ©zis.)


Simon PĂ©ter itt mondja, hogy kazinci elĂ”tt a topa az szerinte nĂ©gyet jelentett. ErrĂ”l tud-e valaki valamit, hogy ez igaz-e? Itt ezzel kapcsolatban van mĂ©g bennem nĂ©mi minimĂĄlis kĂ©tely, hogy nem csak hĂŒlyĂ­t e, mert szemĂ©lyesen mĂ©g nem hallottam ezeket a mondĂłkĂĄkat indiĂĄnoktĂłl, amiket itt elmondott, de azĂ©rt ami nĂ©prajzi hasonlĂłsĂĄgokat mutat, az tĂ©nyleg nagyon elgondolkodtatĂł!

Ezt az íråst mår régebben mutatta itt valamelyikÔtÔk asszem, de a többi videó (ha jól emlékszem?) nem volt még itt.

http://www.magyar...111.2.html
magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/osi-magyar-nyomok-eszak-amerikai-indian-foldon-/4111.2.html

De mond itt sok érdekeset pl: a Custeau kapitånyról, de azokat a Måria jelenéseket gondolom mår a Haarp pal is meg lehet csinålni. Hehehe.

http://www.magyar...emben.html
magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/14226-Dr-Simon-Peter-Indian-vonasok-a-magyar-tortenelemben.html

http://www.youtub...re=related
youtube.com/watch?v=Ldvv7w4zbWs&feature=related

http://www.youtub...re=related
youtube.com/watch?v=RKMbyDGrJPo&feature=related


Itt mutat pår képet a népmûvészeti hasonlósågokból:

http://www.naptur...ikaban.pdf
.hu/letoltes/simon_turaninyomokeszakamerikaban.pdf
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 06 ¦ 16:03:58
FĂș, lĂĄtom, hogy helyenkĂ©nt az elĂ”zĂ” hsz.-em mĂĄr olvashatatlan, bocs, de sajnos nem tudom jobban megcsinĂĄlni...

(Utólagos szerk: Kivettem pår idézÔjelet onnét, valamennyire így mår talån olvashatóbb, remélem...)

Ha mår a szavak eredeténél tartunk akkor a zsidó szó szerintem a disznó szóból szårmazhat csak kicsit meg van keverve, és egy n hozzå van adva, hehe.
# | KorĂ© KorĂ© - 2011 04 06 ¦ 16:07:36
TIE-pilot

A magyar nyelv szĂłtĂĄra, nĂ©pszerĂ» nevĂ©n a "Czuczor-Fogarasi" 1862 Ă©s 1874 közt megjelent hat kötetes magyar szĂłtĂĄr. Az elsĂ” tudomĂĄnyos igĂ©nyĂ» egynyelvĂ» magyar Ă©rtelmezĂ” szĂłtĂĄr, nagy hatĂĄsĂș Ă©s sokĂĄig hasznĂĄlt mĂ», Czuczor Gergely bencĂ©s papköltĂ” Ă©s Fogarasi JĂĄnos jogtudĂłs Ă©s nyelvĂ©sz munkĂĄja. (110.000 szĂł!)

Itt, ahogy låtom 4 kötet letölthetÔ:
http://mek.oszk.h...800/05887/
.
Ui: Sajnos én is vissza szoktam venni szerkesztésre a hsz-emet és az összes elfuserålt jelet kijavítom idézÔjelre, gondolatjelre, stb... :(((
A Kiss Dénes könyv bemåsolåsånål óråkat töltöttem vele. Azóta valaki volt olyan kedves és berakta a letölthetÔ våltozatot. (A Fórum témåk között van.)
.
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 06 ¦ 16:28:43
Koré:

-Köszönöm! Na, pont a MEK-ben volt, vak vagyok, mert koråbban én is råkerestem, de akkor még nem talåltam.
# | balu998 balu998 - 2011 04 06 ¦ 17:55:50
TIE,

"Az ĂșjbeszĂ©l valĂłdi cĂ©lja az, hogy elvegye annak lehetĂ”sĂ©gĂ©t, hogy megfelelĂ”en meg lehessen Ă©rteni a forradalom vagy a vĂ©lemĂ©nyeltĂ©rĂ©s fogalmĂĄt, mĂ©gpedig Ășgy, hogy eltĂĄvolĂ­tja azokat a szavakat, amelyek arra hasznĂĄlhatĂłak."

Jó, hogy bevågtad ezt az idézetet. Egy icipicit mås irånyba asszociålnék, mégpedig természettudós lévén, nyilvån természettudomånyos irånyba.
MeglĂĄtĂĄsom szerint a modern termĂ©szettudomĂĄny lĂ©nyege Ă©ppen ez: fĂ©lremagyarĂĄzni a dolgokat Ă©s mestersĂ©gesen beiktatni egy olyan fogalmi apparĂĄtust, amivel rengeteg dolog Ă©rthetetlennĂ© vĂĄlik. A legszembetĂ»nĂ”bb a transzcendencia eltĂ»nĂ©se a hĂ©tköznapi Ă©letbĂ”l - de nincs mit csodĂĄlkozni, ha tisztĂĄn materialista fogalmakat hasznĂĄlunk. Amik rĂĄadĂĄsul mĂ©g kevĂ©sbĂ© megalapozottak, mint bĂĄrmely rĂ©gi kifejezĂ©s, hadd utaljak itt az okosan hangzĂł bozon, hadron, elektromagnetizmus meg hasonlĂł gĂŒgyögĂ©sekre. Ha az ember jobban megnĂ©zi, csupa mestersĂ©ges fogalom, amelyik mĂĄsik mestersĂ©ges fogalmakra hivatkozik, addig-addig, amĂ­g rĂĄ nem kell jönnĂŒnk, hogy bezony meztelen a kirĂĄly.
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 06 ¦ 18:42:11
Balu, azt hiszem értem, mire célzol és valószínûleg bizonyos esetekben igaz is amit mondasz, de ennek ellenére néha lehet logika abban is, amire Orwell célzott... Azt hiszem a lényeg valószínûleg az, hogy megpróbåljåk összezavarni a fogalmakat, a gondolkodåst minden lehetséges módon...
# | Nyilas Nyilas - 2011 04 06 ¦ 23:38:23
Nem csak a fogalmakat, a gondolkodĂĄst zavarjĂĄk össze, de a vilĂĄgegyetemhez valĂł kapcsolatot is. A kozmikus emberbĂ”l Ă­gy vĂĄlik kötelezĂ”en egyistenhĂ­vĂ”, majd materialista Ă©s istentagadĂł fogyasztĂł, aki mĂĄr elszakadt sajĂĄt szellemi lĂ©nyegĂ©tĂ”l, ezĂĄltal korlĂĄtlanul manipulĂĄlhatĂł a fĂ©lelmein Ă©s szorongĂĄsain keresztĂŒl.
Az emberiség ismert és tanított történelme a manipulålt emberiség történelme. Amit nem kutatnak és nem tanítanak, az pedig talån azért vålt mellÔzötté, mert még råjönnénk, hogyan is kellene helyesen gondolkodnunk.
# | Ata Istar Ata Istar - 2011 04 07 ¦ 01:14:44
Szervusz, Nyilas! Örömmel ĂŒdvözöllek!

Kameleon, köszönöm amit feltettél!
# | Ata Istar Ata Istar - 2011 04 07 ¦ 01:20:10
az ĂșrnĂ” - asuni tovĂĄbbgondolĂĄsra kĂ©sztetett: asuni - Ă”s suna ( Ă©s persze asuni - assun - asszony ) ..bĂĄr nekem most az Ă”s suna jobban tetszik... meg jobban is esne. Persze ha csak a hangalakok mentĂ©n lavĂ­rozok, akkor ez is egyfajta megfeleltetĂ©si mĂłd lehetne: asuni - a sunnyi..., sĂ”t egĂ©szen odĂĄig, hogy: ....oh, a sunyi! Az asszony tehĂĄt egy sunĂĄs, sunyi lĂ©ny. Ez van. Vagy nem? De. ( azaz: dehogyis ) :))
# | balu998 balu998 - 2011 04 07 ¦ 09:15:19
TIE,

nem låtok igazi ellentmondåst az orwelli nyelv-redukció és a nyelvnek åltalam tapasztalt mesterséges fogalmakkal való elårasztåsa között. MindkettÔ célja ugyanaz, mégpedig, hogy kifejezhetetlenné våljon a valósåg. Az orwelli esetben arról van szó, hogy kiiktatjåk azokat a szavakat, amelyek képesek lennének a realitås hiteles leíråsåra, az åltalam leírt esetben meg arról, hogy beiktatnak egy kazal fölösleges és tkp. semmit sem jelentÔ kifejezést, amik hasznålatåval szintén leírhatatlan a valósåg. Te pedig hasznålni fogod, mert így vagy nevelve, valamint a többiek is ezt hasznåljåk.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.31 másodperc
69,713,278 egyedi látogató