Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

(F)ordĂ­tsunk!

NaplĂłSok dolgom akad a kertben mostansĂĄg Ă©s be kell fejeznem a befejezetlen munkĂĄimat, betonozĂĄst, faaprĂ­tĂĄst, betĂĄrolĂĄst, de Marcinak is vissza kell Ă©pĂ­teni a jĂĄtszĂłhĂĄzat, amit a nagyobbak mĂĄr szĂ©tjĂĄtszottak. EgyszĂłval – illetve kifejezĂ©ssel – a TermĂ©szet hĂ­v. Ennek Ă­gy is van rendje, mert ahogy lĂĄtom, a nagy folyamatokba bele szĂłlni mĂĄr nem kell s nem is ige hagyjĂĄk megĂ©rinteni, kizökkenteni magukat sem azok, akik helyesen, Ă©s azok sem, akik igen helytelenĂŒl jĂĄrnak el. Persze, az, hogy mi volt helyĂ©nvalĂł Ă©s mi nem, majd csak kĂ©sĂ”bb derĂŒlhet ki.

A napokban ÁrpĂĄd valĂłszĂ­nĂ»sĂ­tett nyugvĂłhelyĂ©n voltunk el csalĂĄdostĂłl egy szervezett megemlĂ©kezĂ©sen. KĂŒlön utakon jĂĄrtunk, s mikor a szĂłnoklatok elkezdĂ”dtek, szĂĄmunkra akkor Ă©rt vĂ©get. MĂĄr tudom, miĂ©rt nem szeretek ilyen rendezvĂ©nyekre jĂĄrni, s ha nagyritkĂĄn ott vagyok, akkor miĂ©rt van az, hogy csak pĂĄr szemĂ©ly tĂĄrsasĂĄga vonzĂł Ă©s inkĂĄbb a belsĂ” visszhangot figyelem, mint a kĂŒlsĂ” megnyilvĂĄnulĂĄsokat keresnĂ©m. MegfigyelĂ©sem szerint a megjelentek kb. egyharmada zsidĂł volt, de Herceg Feri is jĂłl belehĂșrkĂĄzott a beszĂ©dbe Ă©s tudatosĂ­totta velĂŒnk, hogy mi mennyire szkĂ­tĂĄk vagyunk, Ă©s Ă” ezt kĂ©ri a parlamenttĂ”l, hogy az alkotmĂĄnyba is foglaltassĂ©k bele, hogy nem ezerĂ©ves a törtĂ©nelmĂŒnk. Ezt megelĂ”zĂ”en a Nemzeti Himnusz elsĂ” kĂ©t strĂłfĂĄjĂĄval azĂ©rt nyomatĂ©kosĂ­tottuk, hogy mĂ©giscsak „Õseinket felhozĂĄd KĂĄrpĂĄt szent bĂ©rcĂ©re, s ĂĄltalad nyert szĂ©p hazĂĄt BendegĂșznak vĂ©re, s merre sĂ­rnak habjai TiszĂĄnak, DunĂĄnak, ÁrpĂĄd hĂ”s magzatjai felvirĂĄgozĂĄnak!” Megrogytam, s pĂĄrunk szeme összevillant Ă©s mondtuk, hogy innen el! Nem baj, ha valaki valaminek mestere, de akkor ne legyen kontĂĄrja mĂĄsnak Ă©s csinĂĄlja azt, amihez Ă©rt. A butasĂĄg fĂĄj, s ĂŒvöltenek is tĂ”le, de nem baj, csak szĂŒksĂ©gszerĂ», hogy a többiek Ășgy tegyenek, mintha Ă©rtenĂ©k azt, amirĂ”l a szĂłnokoknak sincs sok fogalmuk.

A beszĂ©dek elĂ”tt vĂĄltottam pĂĄr szĂłt Horkovich-KovĂĄcs JĂĄnossal, aki örömmel ĂșjsĂĄgolta, hogy bejegyzett kirĂĄlyi ĂŒgyĂ©szĂŒnk is van Ă©s ki lesznek tĂ»zve a lobogĂłk a hatĂĄrainkra is. KĂ©rdeztem, hogy tud-e Levente kirĂĄlyrĂłl. Mondta: igen. KĂ©rdeztem, melyik hatĂĄrra szĂĄndĂ©kozik kitĂ»zni zĂĄszlĂłkat? Úgy lĂĄttam, a kĂ©rdĂ©s szĂ­ven ĂŒtötte, s megjegyeztem, hogy tĂĄn nem ĂĄrtana többet konzultĂĄlni a kĂ©rdĂ©sekben. EgymĂĄstĂłl fĂŒggetlenĂŒl is tekerednek a rĂ©tesek, de az Ășt nem vezet sehovĂĄ, viszont nem akarok mĂĄr gyĂ”zködni senkit, arrĂłl, hogy csak egy Ășt van, amire aki rĂĄlĂ©p, EGY-Ă© vĂĄlik, s ha mĂĄr egy akkor oszthatatlan. Aki gyökkettĂ”, az nem kettĂ”, de aki gyökegy, az egy, s mindegy hogy osztod, szorzod önmagĂĄval, az annyi marad, amennyi. Stabil kiindulĂĄsi Ă©s Ă©pĂ­tĂ©si alap. A kör közepe nem vĂĄltozik, de sugara lehet bĂĄrmekkora, s a pont a közĂ©ppont, ahovĂĄ bĂĄrmely tĂĄvolrĂłl is igyekszel, ha nem jutsz el, nem ismerheted fel ĂĄllapotodat. Érdekes, hogy mindennek van közĂ©ppontja, sĂșlypontja, energetikai forrĂĄsa. No ettĂ”l mg messze van a nemzet szĂŒrke tekervĂ©nyes tömege, s errĂ”l minduntalan meggyĂ”zĂ”dhet az, aki figyel. De a legtöbben nem figyelnek Ă©s tanulni nem hajlandĂłak, miközben tanĂ­tani szĂĄndĂ©kozva terelnek jobbra vagy balra terelhetĂ”ket, mert nem ismerik a közĂ©ppontot, ami felĂ© tartaniuk kellene. BĂĄr Ă­gy is odajutnak, csak sok tĂ©vĂșt tĂ©velygĂ©se utĂĄn, amire rĂĄmennek, s nem beĂ©rnek a cĂ©lba, hanem bevĂĄnszorognak, esetleg berugdossa Ă”ket a mögöttĂŒk feltorlĂłdottak sorfala. Sikerrel romboltĂĄk a tudatunkat Ă©s a tudatĂ©pĂ­tĂ©sben ölĂ©g lassan halad elĂ”re a hĂĄtra. Ez mĂĄr maga is mĂ»vĂ©szet.

ApropĂł, ha mĂĄr a mĂ»vĂ©szetnĂ©l tartunk. FeltĂ»nt valakinek, hogy az ART (amit ÁRT-nak mondunk) mĂ»vĂ©szetet jelent, de ez magyarul annyit tesz, mint „ĂĄrt”. VizslassĂĄtok csak meg a mĂ»vĂ©szeteket, amelyet ÁRTS-nak neveznek, amely szinte felszĂłlĂ­t arra, hogy „ĂĄrts”! TĂĄn nem egy tĂ”rĂ”l fakad a HART (szĂ­v) Ă©s a HARC szavakkal. Ha ARC, az az angolban FACE (FÉSZ), mi magyarul „fĂ©lsz”, a HARC pedig WAR, ami „vĂĄr”, a harcos pedig WARRIOR, ami „vĂĄr Ă”r”, de hogy rĂĄvilĂĄgĂ­tsak arra, mi is indĂ­totta el ezt az asszociĂĄciĂłs lĂĄncot nĂĄlam, tĂ©rjĂŒnk vissza a „fĂ©l-sz”-hez. Most nem a FĂ©lszbuk-rĂłl lesz szĂł, bĂĄr megĂ©r egy misĂ©t az elnevezĂ©s, mert az angol BOOK az orosz BOG szĂłval mutat azonossĂĄgot, ami jelentĂ©se Isten. Ez azt jelenti sĂ©mi nyelven, hogy „fĂ©listen”. Persze lehetne istnefĂ©lĂ” is, de hĂĄt ha zsidĂłkrĂłl van szĂł, akkor tudhatjuk, hogy ez meg nem igaz, bĂĄr örökkön rettegnek, de sĂĄntĂĄn. Folytassam? No jĂłl van. TehĂĄt, a kĂ©rkedĂ” semik – s itt hangsĂșlyosan az ezt hangsĂșlyosan kiemelĂ” antisĂ©mi „zsidĂłellenessĂ©g” miatt kiemelve nem a magĂĄt arabkĂ©nt identifikĂĄlĂł, hanem a szidĂł-zsidĂł jevrej – jew – kitalĂĄlt nĂ©prĂ”l beszĂ©lek.

NĂ©zzĂŒk csak a MAG szĂłt, ami a SZEM jelentĂ©ssel is bĂ­r. Oroszul a „szemecski” magot, „szogyit” jelent. A „semen” a latin sperma, ĂĄtörökĂ­tĂ” anyag, mĂ©g a semi (sĂ©mi, semmi) a szóösszetĂ©telekben a fĂ©lig valami, vagyis nem teljes, nem nemes, ugyanis a semen magyarul annak pont fordĂ­tottja, vagyis NEMES! A mag ami nemes, ami SZEM-en is lĂĄtszik. EzĂ©rt a SZEM a lĂ©lek tĂŒkre. Ha okfejtĂ©semben nem nyĂșlok nagyon mellĂ©, akkor is egy Ășjabb bizonyĂ­tĂ©k adatott arra, hogy a nyelvi öröksĂ©gen keresztĂŒl kerĂŒljĂŒnk közelebb ahhoz, hogy egy nemtelen, szemtelen közeg hogyan akar beleöltözni a nemes bĂ”rĂ©be, mert ugye „Szemesnek (nemesnek) ĂĄll a vilĂĄg!” Az arab kĂ©rdĂ©s is megvĂĄlaszolĂĄsra kerĂŒl, mert valĂłszĂ­nĂ»leg alĂĄvetett, tanulni hivatott nĂ©pekrĂ”l van szĂł, s ugyanaz a kategĂłria, mint a s(k)lavus-szlĂĄv-Ă”s, vagyis szolga, aki Ă”ssĂ©, nemessĂ© akar vĂĄlni (szlĂĄv = vĂĄlsz, de ott van Wales is, ami valĂłszĂ­nĂ»leg ugyanazzal a jelentĂ©ssel bĂ­rt a druida idĂ”ket mĂĄr megelĂ”zĂ”en. EgyszerĂ» tartalmi ki-be fordĂ­tĂĄsa csere-berĂ©je a jelentĂ©seknek. ArrĂłl mĂĄr Ă­rtam, hogy SUEZ = ZEUS mitolĂłgiai vonatkozĂĄsaiban igencsak EurĂłpa elrablĂĄsĂĄt hajtotta vĂ©gre. A zsidĂł ahogy azt az emlĂ­tett nyelveken emlegetve van, az angolszĂĄszban direkten utal erre: JEW, amit az orosz eredetibĂ”l – „jevrej” – rövidĂ­tettek le. A germĂĄn jude, JĂșdeĂĄra vagy JĂșdĂĄsra utal, de ahogy az „angolszĂĄsz missziĂł” arra következtetni enged, a zsidĂł az angol kirĂĄlyi csalĂĄdot a rotschildi kötöttsĂ©g kapcsĂĄn a szabadkĂ”mĂ»vesek ĂĄltal lĂ©trehozott USA birodalmĂĄt Ă©s nyelvĂ©t hasznĂĄlhattĂĄk elsĂ” sorban arra, hogy vilĂĄghatalmi törekvĂ©sĂŒket megvalĂłsĂ­thassĂĄk. MĂĄsik ilyen megoldĂł kulcs a vallĂĄsi porhintĂ©s, amelynek köze sincs a szeretethez, de mĂ©g a hithez sem, csakis a hatalomrĂłl szĂłl, mely a tömegek tudatlansĂĄgba, fĂ©lelemben tartĂĄsa Ă©s manipulĂĄlĂĄsa Ă©rdekĂ©ben szĂ”tt pĂłkhĂĄlĂł.

A zsidĂłknak gyorsĂ­tani kell a betelepĂŒlĂ©si tervĂŒket Ă©s azĂ©rt is hajtottak rĂĄ a jĂłbbikos cigĂĄnybalhĂ©kra, mert sĂŒrgeti Ă”ket az idĂ”. Nagyon kell nekik a terĂŒlet, s mi rajta van. Egyre többeket zavar Ă©s ahogy tudom, mĂĄr annyira nem tekintik lehetetlennek a hĂĄborĂșs intervenciĂłt azok sem, akik ettĂ”l mĂ©g a tudatukat elzĂĄrtĂĄk. Az ÉSZ Ă©s a FÉLSZ-„FÉSZ” – „SZÉF”- biztonsĂĄg mind ugyanarrĂłl az ĂĄgrĂłl hajt. Ki kell derĂŒljön mindenki szĂĄmĂĄra, hogy nincs mĂĄs mĂłdja a helyzet kigubancolĂĄsĂĄnak, csak a gordiuszi csomĂłvĂĄgĂĄs. A BOG jelentĂ©se csomĂł, ahogy fordĂ­tottja a GÖB is az. Isten nem oldja meg, de mi igen, s nem azĂ©rt mert Ă” nem tudja, hanem azĂ©rt mert nekĂŒnk KELL! A nemzetközi helyzet gyĂ»rĂ»zik felĂ©nk, s ki fĂ©lĂ©nk, nem Ă©lĂ©nk, az rest, mert nem lĂĄtja a rĂ©st, hovĂĄ a kĂ©z helyezi a kĂ©st, s hol a kart edzi a kard, hidd Ă©s akard, hogy tudod, ha mĂĄr sorsod unod. Ki az a csacska itt, aki nem lĂĄtja, hogy vĂĄltĂĄs jön, mĂ©ghozzĂĄ forrĂł!

Hozzászólások

# | RDM RDM - 2011 04 05 ¦ 18:49:57
Nekem a MIND szó jutott ma eszembe, mårmint az angol megfelelÔje, ami ész, értelemet, elmét jelent. Azaz, az AGY, mårmint a TUDAT, az EGY.
EGY, az Egész. EGY, a Teljesség.
A teljes TUDAT, -> MIND EGY
# | livia livia - 2011 04 05 ¦ 19:45:21
Élvezettel olvastam írásod! Remek!
# | postaimre postaimre - 2011 04 05 ¦ 19:47:42
MĂ©g tovĂĄbb! Soul-LĂ©lek, de valĂłjĂĄban szĂłl-szĂ©l-szĂŒl-szĂĄll Ă©s SÓ! SĂł a Sun, ahogy a shoshone indiĂĄnok nevĂ©ben ez egy is.
One, az ami van! Egy VAN! A német tojås (Ei), ami az egy (Ein...) az angol én, ami ami VAN...érdekes ez a sok véletlen, nemde?
# | kĂ©kszem kĂ©kszem - 2011 04 05 ¦ 20:59:48
Nohåt Kedveskéim,
ha mår szófejtésre adjåtok a fejeteket, nem årtana egy kicsinyég a Czuczor-Fogarasi gyökszótårat elÔhalåszni.
Az igaz, hogy a magyar nyelv vĂ©gtelen jĂĄtĂ©kossĂĄgĂĄnak pĂĄrja nincs, de az Ă©rtĂ”, pontosan ismeri a magyar abc-t mint elemi gyökszĂłtĂĄrat. MarĂĄcz LĂĄszlĂł szedett össze nĂ©hĂĄny gyöngyszemet, vagy TĂĄcsi IstvĂĄn adott meg olykor hihetetlenĂŒl nyilvĂĄnvalĂł szĂłfejtĂ©st – lĂĄsd az igazsĂĄg eredĂ” jelentĂ©sĂ©t. SzĂłval jĂĄtsszunk a szavakkal, de ne romboljuk az igazi Ă©rtelmet vĂ©lt talĂĄlatokkal.
Imre, a Horkovics „cs”-vel Ă­rja a nevĂ©t, Ă©s amit a regisztrĂĄlt ĂŒgyĂ©szekrĂ”l mondott, annak dokumentĂĄlt bizonyĂ­tĂ©ka vagyon DVD felvĂ©tel formĂĄjĂĄban. A többirĂ”l nem tudok, mert nem voltam ott, de a kĂ©kvĂ©rĂ»ek stratĂ©giĂĄja (a vĂ©rig magyarokra utalok nem a levi-, haspĂłk fĂ©lĂ©kre), mĂĄr mutogatja a fog-fehĂ©ret.
Anno elkezdtĂŒk az egyeztetĂ©st, Ă©s nem miattam szakadt az derĂ©kba. Nem okolok senkit, de jĂłmagam nem lĂĄttam az egyĂŒttmĂ»ködĂ©s követhetĂ” jeleit, Ă©s mĂ©g az is lehet, hogy azĂ©rt, mert vaksi-kutya vagyok az ugaron. MostsĂ©g azonban az Ăłra mutatĂłjĂĄnak jĂĄrĂĄsa felpörgött, Ă©s a szĂĄndĂ©k 18-a elĂ”tt prognosztizĂĄl Ă©rdekessĂ©geket!
Csak azért, hogy låssék mi mentén halad a kékvér:
A cél, ami elérendÔ:
1 A SZENT KORONA FÕHATALOMBA VALÓ VISSZAHELYEZÉSE
2. A SZOKÁSJOG SZERINTI 7 ALAPELV ALKOTMÁNYBAN VALÓ ELFOGADTATÁSA
3. A TÖRTÉNELMI JOGFOLYTONOSSÁG HELYREÁLLÍTÁSA

A Magyar Történelmi Alkotmåny 7 alapelve pedig:

i. a fĂ”sĂ©g elve: az ÕsforrĂĄs, a lĂ©tezĂ” legfelsĂ” princĂ­pium fĂ”sĂ©ge csorbĂ­thatatlan, Ă©s minden nemzedĂ©kre Ă©rvĂ©nyes. IZ-TEN mindenek felett.

ii. a szolgĂĄlatisĂĄg elve: a mindenek-feletti, tĂ©rtĂ”l, idĂ”tĂ”l Ă©s koroktĂłl fĂŒggetlenĂŒl, lĂ©tezĂ” legfelsĂ”bb princĂ­pium szolgĂĄlata kizĂĄrĂłlagos. Minden csak IZ-TEN-t szolgĂĄlhatja.

iii. a rĂ©szessĂ©g elve: lĂ©tezĂ” legfelsĂ”bb princĂ­pium oszthatatlan mĂ©ltĂłsĂĄg, ezĂ©rt a mĂ©ltĂłsĂĄgĂĄban valĂł rĂ©szesedĂ©s egyenlĂ” rĂ©szessĂ©ggel jĂĄr minden szolgĂĄlatot teljesĂ­tĂ” ember rĂ©szĂ©re, bĂĄrmifajta megkĂŒlönböztethetĂ”sĂ©g vagy „rendĂ»sĂ©g” nĂ©lkĂŒl. IZ-TEN ereje minden lĂ©tezĂ”nek egyenlĂ” mĂ©rtĂ©kben jĂĄr.

iiii. az igazsĂĄg elve – a hĂĄrom teremtĂ” fĂĄzis, a hĂĄrom termĂ©szeti erĂ”, egyidejĂ» egysĂ©gben lĂ©tezik, ezĂ©rt a lĂ©t, a tudat s a lĂ©lek igazsĂĄga harmonikus egysĂ©gben ĂĄlljon.

v. az erkölcs elve – erkölcs = a termĂ©szet törvĂ©nyeinek Ă©s az ember biolĂłgiai erejĂ©nek harmonikus összhangjĂĄt megteremtĂ”, önkorlĂĄtozĂł viszonyrend. TörvĂ©ny csak az lehet, ami erkölcsös.

vi. a szuverenitås elve: a hårom szuverén: a korona, a kiråly, a nép egyenlÔ részben gyakorolja jogait, bårmelyik egymagåban hozott döntése érvénytelen.
Mert minden hatalom Ă©s jog forrĂĄsa az ÕsforrĂĄs, melynek teljessĂ©gĂ©vel egyetlen földi szuverĂ©n sem rendelkezhet mĂ©g akkor sem, ha arra a többsĂ©g felhatalmaznĂĄ.
vii. a jogĂ©rtelmezĂ©s elve: a jog = viszony – az adott lĂ©tezĂ”höz elvĂĄlaszthatatlanul tartozĂł cselekvĂ©st, Ă©s a lĂ©tezĂ” környezete között megvalĂłsulĂł kölcsönhatĂĄst szabĂĄlyozĂł törvĂ©ny:

a. LĂ©tjog – a földi lĂ©tezĂ” megnyilvĂĄnulĂĄsĂĄnak joga – jogi eszközzel nem korlĂĄtozhatĂł, mert a megnyilvĂĄnulĂĄs lehetĂ”sĂ©gĂ©t minden a teremtĂ”tĂ”l, a legfelsĂ” princĂ­piumtĂłl kapta.

b. Birtokjog – minden megnyilvĂĄnult eredĂ”, tĂ”le el nem vĂĄlaszthatĂł viszonya a környezetĂ©hez, törvĂ©nyben szabĂĄlyozva.

c. CselekvĂ©si jog – minden megnyilvĂĄnult lĂ©tezĂ” a környezetĂ©re valĂł hatĂĄsĂĄnak megszabott szabadsĂĄg-hĂĄnyada, törvĂ©nnyel szabĂĄlyozva.

d. A jog egy Ă©s oszthatatlan:
i. Minden jog egy Ă©s ugyanaz, tovĂĄbb nem oszthatĂł.
ii. Jog csak jogkiterjesztéssel adomånyozható.
iii. Joggal szembe csak kötelem ållítható.
iiii. Minden elvesztett jog a legfelsÔ szuverénre szåll vissza.
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 05 ¦ 21:54:43
Varga Csaba Ă­rĂĄsa
http://www.kincse...rticle.554
kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.554

Jobbra az ÍrĂĄsok / TĂ©makörök + a magyar nyelv + szerves mĂ»veltsĂ©g + magyarsĂĄgkutatĂĄs / tartalom / -ennĂ©l a hĂĄrom rĂ©sznĂ©l sok Varga Csaba Ă©s egyĂ©b jĂł Ă­rĂĄsok vannak ott, ha Ă©rdekel valakit.

Vers, temple, rest, pastor, rod-rĂșd, chip-csĂ­p, lock-lakat, hint-ĂștbaigazĂ­t, chisel-csiszol, leap-ugrĂĄs, seat-szĂ©k, barge-bĂĄrka, vase-vĂĄza, urn-urna, cup-kupa.

Eddig ezeket gyĂ»jtöttem ki eddig magamtĂłl, amikkel kĂŒlönbözĂ” angol szövegekben talĂĄlkoztam. De csak most lĂĄtom, hogy a KincseslĂĄda oldalĂĄn, amit fentebb mutattam, ott van több angol-magyar szĂłszedet, Varga Csaba ĂĄltal.


Koråbban, amikor angolul olvastam valamit, akkor nem is gondoltam bele, hogy lehetnek olyan szavak, amik esetleg a magyarból szårmazhatnak. Persze lehet, hogy måsik nyelvbÔl is lehetett åtvétel néha.

De az, hogy a színek is pl: brown-braun (német) -barna, red-rot (német) -rÔt

ez tĂ©nyleg kurvĂĄra megdöbbentĂ”, szĂĄmomra legalĂĄbbis. Meg az ilyen cselekvĂ©st ĂĄbrĂĄzolĂł vagy az olyan szavak, amik feltehetĂ”leg rĂ©gen keletkeztek, amiknĂ©l nem lehet azzal vĂĄdolni, hogy mostanĂĄban mi vettĂŒk ĂĄt tĂ”lĂŒk. Meg a kecsuĂĄban Ă©s a kĂŒlönbözĂ” ottani helyi nyelvekben is -a szĂłtĂĄrakat nĂ©zegetve- helyenkĂ©nt tĂ©nyleg vannak magyar szavak! De ennek majd mĂ©g jobban utĂĄna kell nĂ©znem.

Meg itt is van sok jó Németi Kålmån könyv:

http://xoomer.vir...spolc.html
xoomer.virgilio.it/terembura/hunkisebbseg/hunkonyvespolc.html
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 05 ¦ 22:17:22
Na, most hogy sikerĂŒlt rendesen megcsinĂĄlni vĂ©gere a hivatkozĂĄst (huszadjĂĄra :D ) Ă©s beleolvasok az angol magyar szĂłszedetbe, hĂĄt ez tĂ©nyleg kurvĂĄra megdöbbentĂ”, erre nem lehet mĂĄst mondani!!!
# | jozhun jozhun - 2011 04 05 ¦ 23:24:27
SzerĂ©ny vĂ©lemĂ©nyem szerint ÁrpĂĄd fejedelmĂŒnk nem itt nyugszik a Pilisben. Alapos rĂ©gĂ©szeti kutatĂĄst Ă©rdemelne az ausztriai Bad Deutsch Altenburg Ă©s környĂ©ke a Duna partjĂĄn ĂĄtellenben Pozsonnyal.BeazonosĂ­tva a "kĂ”mederben futĂł patak" Ă©s a"pogĂĄny" magyaok megkeresztelĂ©se utĂĄn IstvĂĄn kirĂĄly ĂĄltal a BoldogsĂĄgos Szent SzĂ»z MĂĄria tiszteletĂ©re Ă©pĂ­ttetett szĂ©kesegyhĂĄz is.A sĂłgorok rĂłmai kori templomnak titulĂĄljĂĄk.A templom FEHÉR kövekbĂ”l Ă©pĂŒlt,mellette van egy kisebb KEREK templom a csĂșcsĂĄn KETTÕSKERESZTtel...Persze a rĂłmaiak Ă©pĂ­tettĂ©k...A lĂ©nyeg az egĂ©szben: a szĂ©kesegyhĂĄztĂłl kb. hatvan lĂ©pĂ©sre van egy hatalmas föld/sĂ­rhalom (16 m magas,80 m ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ») Az osztrĂĄk enciklopĂ©diĂĄk ezt az altenburgi kurgĂĄnt MAGYAR temetkezĂ©si helykĂ©nt tartjĂĄk szĂĄmon...A közelben van Hainburg (HUN-burg) illetve Carnuntum rĂłmai kori vĂĄros romjai (Sicambria?) Hölgyeim,uraim,kĂ©rdĂ©s?..(BĂ”vebben TĂłth SĂĄndor: GyĂ”ztes csatĂĄink (MagyarsĂĄgtudomĂĄnyi fĂŒzetek))
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 05 ¦ 23:25:11
Szerintetek Ă”k ezt mind tudtĂĄk vĂ©gig, hogy ez Ă­gy van? Az ellensĂ©geink. Ezeket Ă”k egĂ©sz idĂ” alatt vĂ©gig tudtĂĄk vajon Ă©s direkt fĂ©lre tanĂ­tottak?!!! Persze ez nem kĂ©rdĂ©s, csak tĂ©nyleg nagyon nehĂ©z ezt felfogni, hogy ennyit hazudtak! A nyelvĂŒnkrĂ”l Ă©s mindenrĂ”l!

Idézet Móricz Jånos leveleibÔl: (Aranyi Låszló honlapjåról és még a fórumåról tovåbbiakat lehet letölteni .

„ A lepke vagy pillangĂł rĂ©gi neve P I L L A N T U volt. Itt a közelben van PomĂĄzky, Ă©s ugyanott van PomĂĄzkĂ” is Ă©s annak is az a neve. Amikor a közeli Kincses (quinche) völgyben voltam Ă©s megĂĄlltam a gyönyörĂ» tĂĄj szĂ©psĂ©gĂ©t nĂ©zve, odavalĂłsi kĂ­sĂ©rĂ”m megszĂłlalt Ă©s ugye mily gyönyörĂ» ez a C S U R G Ó? RĂĄnĂ©ztem Ă©s kijavĂ­totta, kĂ©rem, arra a vĂ­zesĂ©sre gondolok ott szemben, de mi mĂĄr csak a rĂ©gi nevĂ©n szeretjĂŒk nevezni. ValĂłjĂĄban nem vĂ­zesĂ©s, hanem csurgĂł volt, ugyanolyan, mint amilyenek ZalĂĄban is vannak. Spanyol fonetikĂĄval C H U R G O lenne. Így ilyenkĂ©ppen napjainkig fönnmaradt a magyar nyelvbĂ”l több ezer szĂł, amit mĂ©g a mindennapi Ă©letben is hasznĂĄlnak. A L A N K A, itt ma is enyhĂ©n lankĂĄs hegyoldalt jelent. Egyik expedĂ­ciĂłm alkalmĂĄval Sigsig-ben voltam. Sig-sig fĂ”terĂ©nek a neve Szent HĂĄromsĂĄg tĂ©r, de ezen senki nem ismeri, mert mindenki a rĂ©gi nevĂ©n nevezi ma is. RĂ©gi neve pedig T U R U L, Ă­gy hangzik, Ă­gy nevezik, Ă©s Ă­gy is Ă­rjĂĄk. ”


„ Ma tudom, hogy nem vagyok „ fölfedezĂ” ” , mert amire Ă©n rĂĄjöttem, azt nĂĄlamnĂĄl sokkal jobban tudta a V- ati-kĂĄn, a spanyol korona, a Habsburgok, s a hĂ©berek. Csak mi nem tudtuk, hogy kik vagyunk csak nekĂŒnk volt tilos sajĂĄt mmultunkat ismerni. Mindezt tiztĂĄzta nekem egy hĂ©ber argentinĂĄban, ki nevetve mondta: „ Tudja MĂłricz Ășr, csak a magyarok olyan hĂŒlyĂ©k, hogy elhittĂ©k, hogy Ă”k nem hunok, mert mi nagyon jol tudtuk, hogy a magyarok hunok, s az indiĂĄnok is hunok. Most maga rĂĄjött, de ne beszĂ©ljen errĂ”l, mert kĂĄr lenne magĂĄĂ©rt. Majd csinĂĄlunk mi magĂĄbĂłl olyan nagy tudĂłst, olyan gazdag embert, hogy na. Csak amerikĂĄrĂłl ne beszĂ©ljen! JĂł volt Ă­gy ezer Ă©vig, jĂł lesz ezutĂĄn is. Maga ugysem tudna vĂĄltoztatni. Hagyja maga a magyarokat, Ășgy ahogy vannak azok hĂŒlyĂ©k! ”

-SzĂłval Ă©n alapjĂĄraton egy bĂ©ketĂ»rĂ” ember vagyok … De amikor ilyeneket olvas az ember, Ă©s megĂ©rti, hogy mennyit Ă©s hogy mekkorĂĄt hazudtak vĂ©gig nekĂŒnk ezek az ĂĄllatok, akkor azĂ©rt bevallom, felmegy bennem a vĂ©rnyomĂĄs, Ă©s ilyenkor azĂ©rt kedvem lenne mindet kiirtani az utolsĂł szĂĄlig a Föld szĂ­nĂ©rĂ”l, hogy egy se maradjon …
# | TIE-pilot TIE-pilot - 2011 04 05 ¦ 23:33:02
( Az idézÔjelket, hårom pontot egymås utån, stb.-t miért rontja el mindig a gép?)
# | GERRY GERRY - 2011 04 05 ¦ 23:39:12
Tie... - azért mert a word-böl måsolod åt

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.45 másodperc
69,711,147 egyedi látogató