Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Ha Japán, akkor plutónium!

Napl√≥Geometriai alakzatokkal tark√≠tott √©gboltozatra √©bredt√ľnk. M√©g szerencse, hogy a h√©t v√©g√©re √≠g√©rt havaz√°s√©rt dolgoznak, mert ha nem tudn√°m,l akkor k√©ts√©geim lenn√©nek, de √≠gy nincsenek. Lap√°t √©s sz√°nk√≥ is k√©zn√©l van, a meteorol√≥gusok, meg csak sakkozzanak a k√°osz-elm√©lettel, ha nem k√©pesek meg√©rteni, hogy a zivatarok, ciklonok ma m√°r a sz√°razf√∂ld felett alakulnak ki, nem az √≥ce√°nokon, mert itt permeteznek, nem ott √©s itt fogj√°k meg a p√°r√°t, nem ott. Nos, de nem err√Ķl akartam p√°r mondatot √≠rni –
mert mennem kell kertelni, mik√∂zben f√Ķz√∂k is -, hanem a NATO-csap√°sr√≥l √©s ami enn√©l is sug√°rz√≥bb t√©ma, a Jap√°n helyzetr√Ķl. Nos, a NATO csap√°s meglesz, csak az a k√©rd√©s, hogy ki vezeti a NATO-t?

Az USA m√°r nagyon nem, de h√°t m√°s meg annyira sem, akkor ki marad? Mert aki kimarad, az lemarad. Kadhafit lemondatj√°k, ez nem k√©ts√©ges, de nem fog menni m√°r a r√©gi angolsz√°sz zsid√≥ verkli sem. Egyre t√∂bb muszlim √°llam sz√°ll be a „rendez√©sbe” √©s bizony, ez nem rossz jel!
De ett√Ķl is l√©nyegesebb a Jap√°n katasztr√≥fa jelene √©s j√∂v√Ķje, ami m√°r nem csak Jap√°nt √©rinti, hanem, ha rosszul durran el a reaktor, akkor az eg√©sz vil√°got. Rossz h√≠rem az, hogy az els√Ķ meg√©rz√©sem- tudniillik, hogy beseg√≠tettek a robban√°sba-, el√©g hely√°ll√≥nak bizonyult. A helybeliek egy rak√©ta-becsap√≥d√°s√°t sem tartj√°k kiz√°rtnak. De nem is ez a l√©nyeg, hanem az, hogy az er√Ķm√Ľben t√°rolt sug√°rz√≥ anyaga √©s a reaktor sem „pisk√≥ta”, mert inform√°ci√≥im szerint Plut√≥nium √©s nem ur√°n! Vagyis nem babra megy a j√°t√©k √©s a jelenlegi √°llapotukban nem sok es√©ly√ľk, v√°laszt√°suk maradt. A primer h√Ľt√Ķk√∂r lett taccsra t√©ve s ezt be lehet tudni a cunami v√≠znyom√°s√°nak is, de k√∂zben a t√ļlhev√ľlt g√Ķz hidrog√©nj√©t vagy berobbantott√°k, vagy berobbant √©s a h√Ľt√©st is tengerv√≠zzel pr√≥b√°lgatj√°k megoldani, de a jelenlegi technol√≥gi√°k mellett csak annyit tehetnek- ha csoda nem t√∂rt√©nik-, hogy a nagyobb bajt elker√ľlve a k√©rd√©ses blokkot belerobbantj√°k a tengerbe! Ez a szakemberek v√©lem√©nye. Ugyan akkor el lehet felejteni a k√∂rny√©ken mindenf√©le hal√°szatot, meg b√°lauszony-iszonyt vagy sok t√≠z √©vre, viszont nem lesz sz√ľks√©g a k√∂rny√©ken a haj√≥knak vil√°g√≠t√≥ toronyra, mert azon a k√∂rny√©ken alulr√≥l lesz a medence kivil√°g√≠tva.
Ha hagyj√°k felrobbanni a reaktort, akkor a sz√©lir√°nyt√≥l f√ľgg√Ķen, de ott nem sok minden marad! Meg sem lep√Ķd√∂k azon, mi√©rt utazott gyorsan Szahalinra Putyin √©s mi√©rt aj√°nlotta fel Zsirinovszkij a jap√°noknak a „bek√∂lt√∂z√©st”. Ne feledj√©tek, ez Plut√≥nium √©s Paks ahhoz a komplexumhoz k√©pest mind m√©ret√©be, mind teljes√≠tm√©ny√©ben babapisk√≥ta. Hogy r√°seg√≠tettek-e a katasztr√≥f√°ra, azt nem is akarom tudni, mert most is √ļgy n√©z ki, hogy valakik √∂l√©g morcog√≥sak lettek arra, amit kiraktam az ablakba.
Az √©let m√°r csak ilyen! Tegnap reggel a telefonom bekapcsolva √©rkezett meg az az sms, amelyet 5 nappal azel√Ķtt k√ľldtek nekem, s √ļgy tudtam az illet√Ķt is h√≠vni, hogy ott √°llt velem szemben √©s megcs√∂rgetve a telefonj√°t az nem cs√∂rg√∂tt ki! J√≥ j√°√©k ez. Majdnem olyan, mint amikor Jeruzs√°lemben most robbantottak √©s azonnal lekapcsolt√°k a telefonh√°l√≥zatot, t√ļlterhel√©sre hivatkozva, persze a logikus az ebben, hogy a telefonnal ind√≠that√≥ bomb√°k elind√≠t√°s√°t akarhatt√°k √≠gy akad√°lyozni. Tal√°n manaps√°g n√°lunk is ez√©rt adnak olyan gyakran h√≠rt a robban√≥szerekr√Ķl, bomb√°kr√≥l, mert a Mossad is arra k√©sz√ľl, hogy itt is csin√°ljon egy kis z√Ľrzavart. Gyurcs√°nyi egyre jobban nyomja az el√Ķrehozott v√°laszt√°sokat, a fidesz meg egyre nyomja a j√≥bbikot maga el√Ķtt, ami meg egyre nyomja a g√°rd√°s cig√°ny-magyar polg√°rh√°bor√ļs usz√≠t√°st. Mi meg csak pislogunk, mint aki semmit nem √©rt az eg√©szb√Ķl, pedig dehogynem. M√°r a kuruc is hirdeti, hogy menjen mindenki f@szbukra, twitterre, de oda terelnek mindenkit magasabb szinten is. Rumphi-Lumpi is mikroblogol √©s h√ľlyes√©geket √≠r, de hamarosan Sitt Pali is helyes√≠r√°si blogot nyilt valamelyik k√∂z√∂sseggi oldalon, hogy azt√°n onnan elterjesztve-t√Ľn√Ķ m√≥don szervezz√©k a „forradalmat”. Mivel most m√°r ny√≠ltan kijelentik, hogy polg√°rh√°bor√ļ kirobbant√°sa volt a c√©lja a cig√°ny-gyilkoss√°goknak, √≠gy er√Ķsen √©rz√©kelem, hogy ami nem j√∂tt √∂ssze k√©t esztendeje, annak most √ļjb√≥l nekifutnak. Tal√°n az √°l-Piny√≥val vitetik el a balh√©t a „lev√°lt√°sa” el√Ķtt, az nem tudom, de ezzel a h√Ľdenagy alkotm√°nyoz√°ssal √©s monarchikus tendenci√°val, √°llamforma-v√°lt√°ssal kapcsolatban van, abban biztos vagyok.
Melegedik a pite is, mert Izrael a HAMAS vezet√Ķire c√©lir√°nyos kil√∂v√©si enged√©lyt adott, mik√∂zben Netanjahu az√©rt csak kiszaladt egy vecserny√©re Moszkv√°ba. Ja, a HAMAS legitim√°ci√≥ja miatt az USA-t illetve Richard Goldstone-t „v√°dolja” a zsid√≥ korm√°ny, de h√°t ott a labda, passzolgass√°k csak! Sz√≠ri√°ban is alakul a helyzet, de most nincs kedvem err√Ķl √≠rni
B√©l√°im, a jap√°n helyzet nem komolytalan √©s nem csak Jap√°nra vonatkozik a harangz√ļg√°s, hanem mindenkire m√°sra is, persze sokat nem tehet√ľnk abban a k√©rd√©sben sem, csak tudjunk r√≥la, hogy az igazs√°g oda√°t van!

HozzŠszůlŠsok

# | Tom V Tom V - 2011 03 25 ¦ 14:00:29
Fontos és korrekt információd van Imre.
A Fukushima Dai-Ichi atomer√Ķm√Ľ s√©r√ľlt √©s sziv√°rg√≥ 3. sz√°m√ļ reaktor√°ban plut√≥nium f√Ľt√Ķelemekkel √ľzemeltek a f√∂ldreng√©s pillanat√°ban. Ez nagys√°grendekkel vesz√©lyesebb anyag, mint a szok√°sos d√ļs√≠tott ur√°nium, aminek puszt√≠t√≥ hat√°s√°val ak√°r Csernobilban, ak√°r Three Mile Islandban bek√∂vetkezett balesetek sor√°n az Emberis√©g tapasztalatokat szerzett. A t√∂bbes sz√°mot nem v√©letlen√ľl haszn√°ltam: Nem tudni pontosan hogy h√°ny nagys√°grenddel puszt√≠t√≥bb. Exponenci√°lis √©rt√©kben 2-3-al, esetleg 5-6-al, amit egyesek tudni v√©lnek? Ezt m√Ľszaki embereknek k√©ne megmondani, de egyel√Ķre err√Ķl hallgat a m√©dia, val√≥sz√≠n√Ľleg abb√≥l a megfontol√°sb√≥l, hogy ne keltsenek p√°nikot. K√∂nt√∂rfalaz√°s n√©lk√ľl mondva, egy l√°thatatlans√°ga ellen√©re eddig m√©g soha nem tapasztalt vesz√©lyes√©g√Ľ katasztr√≥fa kibontakoz√°s√°nak vagyunk a tan√ļi.
# | gabi gabi - 2011 03 25 ¦ 15:58:10
Pl√ļt√≥, plut√≥nium:
"A Pl√ļt√≥ a transzform√°ci√≥, √°talakul√°s, a "pusztul√°s √©s √ļjj√°sz√ľlet√©s" plan√©t√°ja. Rombol, hogy √©p√≠thessen, alattomos √©s radik√°lis, a felsz√≠n alatt m√Ľk√∂dik, de a hat√°sa mindig "az eg√©szre" (szitu√°ci√≥ra, √©lethelyzetre, emberre) vonatkozik. " Tegy√ľk hozz√°, hogy az eg√©sz bolyg√≥ra vonatkozik a hat√°sa.
# | Tom V Tom V - 2011 03 25 ¦ 18:01:30
Helyes √©szrev√©telez√©s Viktor. Valaki olyasvalakire v√°rtam, aki k√©pes kit√∂lteni az elnagyolt le√≠r√°som ut√°n maradt √Ľrt. Val√≥ban nem vegytiszta plut√≥niummal, hanem plut√≥nium √©s ur√°nium kever√©k√©vel, hivatalos elnevez√©ssel 'MOX f√Ľt√Ķanyaggal' volt az egyik sz√©troncsol√≥dott reaktor felt√∂ltve.
Referenciaként az okosabbjának:http://en.wikiped...i/MOX_fuel
# | Magy1 Magy1 - 2011 03 25 ¦ 18:08:42
Viktor!

Ha ehhez hozz√°vessz√ľk a Jap√°n miniszter kb.1 h√≥nappal ezel√Ķtti kijelent√©s√©t, hogy a 2. vil.h√°bor√ļt lez√°r√≥ b√©kedikt√°tum √°ltal el√Ķ√≠rthoz k√©pest j√≥val t√∂bb √©s er√Ķsebb fegyvereik vannak, mint szabadna, akkor szvsz el√©g j√≥l √∂sszerakhat√≥ a dolog, hogy ott nem gumicsirk√©ket gy√°rtottak √©s nem polg√°ri c√©l√ļ lehetett a sok reaktor! Nah √©s erre fel kaptak gyorsan "v√©letlen√ľl" 1 HAARP-ot, meg 1-2 rak√©t√°t is, csak hogy ne "h√Ķsk√∂djenek" a fegyvereikkel!
# | jocman jocman - 2011 03 25 ¦ 20:08:17
Sugárzás zárta le a II. VH-t, és a mostani sugárzás megnyit egy másikat?
# | Krisztina Krisztina - 2011 03 25 ¦ 20:42:28
...h√°t √©n nem is nagyon csod√°lkozom, hogy szinte minden felmen√Ķ √©s mell√©k√°gi rokonomat fiatalon elvitte a r√°k!
# | zsira zsira - 2011 03 25 ¦ 20:52:17
Holnap j√©ges√Ķre hajaznak a k√∂zpontban! Ut√≥bbi h√≥napokban 40 ezer napos csib√©t k√ľldtek hal√°l sorba Csongr√°d √©s B√°cs-Kiskun megy√©ben. Lesz mire fogni a √ļjabb emel√©st.
# | babyku babyku - 2011 03 25 ¦ 21:07:29
1945 augusztus Jap√°n k√©t atombomb√°t kapott, am√ļgy kis√©rletnek is bev√°lt √Āmerika hadvezet√©se sz√°m√°ra. Most, hogy a nukle√°ris f√∂lh√Ķk √°maerikai partokat locsolnak √©s nuki szelek fujdog√°lj√°k √ļgy t√Ľnik a " KIS FI√ö" VISSZAR√öGOTT! V√ČGRE AMEKIKAIAK IS MEGTUDJ√ĀK MI AZ ATOMBOB√ĀZ√ĀS HA AZ √ē NYAKUKBA IS HULLIK A JAV√ĀB√ďL. Libi√°ban is most pr√≥b√°lj√°k ki az √ļj fegyvereket szerencs√©tlen arabokon mert a Kadafi nem igen √©rzi meg - legfeljebb irigys√©get √©rezhet, hogy neki nincs bel√Ķle. Rem√©lem izrael is bevan sz.rva mert nekik is jut a j√≥b√≥l ha megfordul a sz√©l..... ha megizlelik a sug√°rz√°s finoms√°gait akkor verhetik fejeiket a sirat√≥falba!
# | Kor√© Kor√© - 2011 03 25 ¦ 23:08:18
Enid tette be azt a jap√°n √∂ssze√°ll√≠t√°s√ļ vide√≥t, amely a VIL√ĀGON 1945-t√Ķl napjainkig elk√∂vetett nukle√°ris robbant√°sokat havi bont√°sban √°br√°zolja a F√∂ldany√°nk t√©rk√©p√©n!

KI√ĀBR√ĀND√ćT√ď NAGYHATALMI FELEL√ēTLENS√ČG AZ EMBERI √ČLET ELLEN!
# | zafir zafir - 2011 03 26 ¦ 01:04:29
A Nato-t egy canadai t√°bornok, Charles Busar fogja vezettni, a h√©tv√©g√©t√Ķl.( Info: Associated Press)

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.07 mŠsodperc
83,602,943 egyedi lŠtogatů