Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Leleplez√Ķ k√∂nyv k√©sz√ľl a J√≥bbikr√≥l? Ideje volt.

Egy kis érdekesség!

V√©letlen√ľl jutottam ehhez a sz√∂veghez. √Āll√≠t√≥lag egy k√©sz√ľl√Ķ k√∂nyv r√©szletei, c√≠me: A NAGY √ĀTVER√ČS, melyet JOBBIK-nak h√≠vnak.

Az un. „radik√°lis jobboldali” vagy „nemzeti radik√°lis” f√Ķk√©ppen internetes sajt√≥ nem ad hiteles k√©pet √©s nem ad k√©zzelfoghat√≥ kapaszkod√≥kat a val√≥s√°g kider√≠t√©s√©hez,ez is mutatja,hogy l√©nyegileg nem √©rdeke ,hogy pontosan k√©pben legyen a t√°rsadalom radik√°lisabb r√©sze.Mert sem √©vsz√°mokkal,sem esem√©nyekkel a tisztelt publikum d√∂nt√Ķ r√©sze nincs tiszt√°ban.Olyan org√°numot,ahol pontokba szedve sorolj√°k fel a t√©nyeket √©s abb√≥l k√∂vetkeztet√©seket vonnak le,NEM FOG TAL√ĀLNI SENKI.Ez olyan mint a puzzle.Darabonk√©nt kell √∂sszerakni.Amihez id√Ķ,f√°radts√°g,t√ľrelem √©s a t√©nyekkel szembeni al√°zat kell.

Egy-k√©t p√©lda,hogyan dolgoznak a cionist√°k. Akkor n√©zz√ľk a puzle darabk√°kat!:"Jobbik:A Jobbik el√Ķdszervezete,1999-ben alakult. "Jobboldali Ifj√ļs√°gi K√∂z√∂ss√©g"n√©ven √©s els√Ķdleges feladat√°nak tekintette :"A Jobbik a nemzeti hagyom√°nyokat tisztel√Ķ,a kereszt√©ny √©rt√©keket maguk√©nak vall√≥,els√Ķsorban,de nem kiz√°r√≥lagosan a fels√Ķoktat√°si int√©zm√©nyekben tanul√≥ fiatalok sz√°m√°ra kiv√°n k√∂z√∂ss√©get teremteni." Kezdetekt√Ķl fogva szoros √©s j√≥ kapcsolatot √°polt a jelenlegi parlamenti p√°rtok nem egy prominens√©vel. Egy √©rdekes cikk az √öj Ember katolikus lap egy 2001-es sz√°m√°b√≥l. Itt Vona G√°bor m√©g eredeti nev√©n szerepel:Z√°zrivecz G√°bor,mint a szervezet H√≠rlevel√©nek f√Ķszerkeszt√Ķje
A Jobbik bepozicion√°l√°sa m√°r akkor megkezd√Ķd√∂tt.Harrach P√©ter √©s Semj√©n Zsolt az els√Ķ nevek....Erre az id√Ķszakra tehet√Ķ a H√ĖOK p√©nzek k√∂r√ľli man√Ķverek.(pld.Sz√°vay k√©pv. √ļr). Igaz√°b√≥l az un. "nemzeti "oldalnak is-megtal√°lhat√≥ak a Zuchslag karakter√Ľ figur√°i. Csak a H√ĖOK eset√©ben ezt √ľgyesebben csin√°lt√°k."
Egy 2006-os √∂sszefoglal√°sb√≥l: "Tucatjelens√©gnek sz√°m√≠t,hogy a H√ĖK vezet√Ķi,tagjai vissza√©lnek az egyetem infrastrukt√ļr√°j√°va.Rendszeresen szerveznek k√ľl√∂nb√∂z√Ķ bulikat, g√≥lyab√°lokat, rendezv√©nyeket, ehhez az int√©zm√©nyt√Ķl ingyen kapj√°k a helyszint, melyet k√ľl√∂nf√©le rendezv√©nyszervez√Ķ c√©geknek adnak b√©rbe, a piaci √°r alatti d√≠j√©rt, ami viszont nem az egyetem kassz√°j√°t, hanem a H√ĖK tagok j√∂vedelm√©t gyarap√≠tja. Ez egy rendszerre r√°l√°t√≥ H√ĖK eln√∂k becsl√©se szerint rendezv√©nyenk√©nt minimum t√∂bbsz√°zezer forintot jelent. Ez olyan j√≥l m√Ľk√∂dik,h ogy van v√°llalkoz√≥, aki kifelyezetten egyetemi, f√Ķiskolai bulikra szakosodott √©s orsz√°gos tev√©kenys√©get folytat P√©cst√Ķl Szeksz√°rdig. "Az 1999-ben alap√≠tott Jobbik az egyetemi infrastrukt√ļr√°t, helys√©geket, anyagi er√Ķforr√°sokat, p√©nzeket haszn√°lta fel √©s √©p√≠tette ki a k√©s√Ķbbi p√°rt alapj√°t. Jogilag azonban a k√©rd√©s rendben volt, mert : "Az ELTE H√ĖK szervezeti √©s m√Ľk√∂d√©si szab√°lyzata 2003-ig , a Jobbik p√°rtt√° alakul√°s√°ig tartalmazta, hogy a Jobbik haszn√°lhatja a H√ĖK infrastrukt√ļr√°j√°t. Ez pedig feljebb vezet,mert a H√ĖOK gerinc√©t tradicion√°lisan ELTE-sek adj√°k."

Magyar√°n a helyzet az, hogy az ELTE-n l√©trej√∂tt Jobbik egy ugyanolyan "keltet√Ķg√©p" volt, mint valamikor a Bibo szakkoll√©gium(Fidesz). √Ėsszen√Ķ(el√Ķbb-ut√≥bb) ami √∂sszetartozik.
A helyzet, hogy mi√©rt kellett a Jobbik √©s nem a MI√ČP, az a 2002-es v√°laszt√°si veres√©g ut√°n alakult ki. Egyr√©szt a MI√ČP kiesett a v√°laszt√°sokon. A Papolczy-Csurka kett√Ķs addigra m√°r olyan szinten leamortiz√°lta a saj√°t p√°rtj√°t, hogy √©rtelmes ember le√≠rta √Ķket. Azonban a v√°laszt√°si veres√©g ut√°n az addig egyetemi szervezetk√©nt m√Ľk√∂d√Ķ Jobbik k√©t vezet√Ķje √∂sszedugta a fej√©t, volt egy mentoruk, aki a p√°rtt√° alakul√°s k√∂r√ľl s√ľnd√∂rg√∂tt: STUMPF ISTV√ĀN
„ Stumpf Istv√°n √ļgy v√©li a MI√ČP hely√©t a Jobbik Magyarorsz√°g√©rt Mozgalom veheti √°t a j√∂v√Ķben, amely m√°r most nagyon hat√°rozottan √©s kem√©nyen k√©pvisel olyan √ľgyeket, amelyeket kor√°bban Csurka Istv√°n p√°rtja is felvetett, de mindezt a MI√ČP-et jellemz√Ķ „durva felhangok n√©lk√ľl” teszi.
-A Jobbik vez√©rkara j√≥l k√©pzett, j√≥l kommunik√°l, vil√°gk√©pe √©s √©rt√©kelk√∂telezetts√©ge alapj√°n meg van a lehet√Ķs√©ge, hogy elfoglalja a nemzeti jobboldal poz√≠ci√≥j√°t- tette hozz√°”.

Forr√°s: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=11382

Ez persze megmaradhatott volna a felt√©telez√©sek √©s pletyk√°k szintj√©n, ha Orb√°n Viktor SZEM√ČLYES megh√≠v√°s√°ra Vona G√°bor nem l√©p be a Sz√∂vets√©g a Nemzet√©rt Polg√°ri K√∂rbe 2002-ben. 2002 szeptember√©ben m√©g l√°tv√°nyos h√Ľs√©gnyilatkozatot tettek Orb√°n Viktor mellett: „A Jobbik k√∂zlem√©ny√©ben hat√°rozottak ki√°ll Orb√°n Viktor Bicsk√©n elhangzott v√©lem√©nye mellett. Kijelentik, hogy t√°mogatnak minden olyan kezdem√©nyez√©st, amely az √ļni√≥s csatlakoz√°s kapcs√°n a magyars√°g √©rdekeit veszi figyelembe.”

Forr√°s: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=4226

2003-ban m√°r minden k√©szen √°llt, hogy megsz√ľlethessen az √ļj „nemzeti radik√°lis” p√°rt. Hogy pl.: Az EU-val kapcsolatban eddig h√°rom gy√∂keresen elt√©r√Ķ politik√°t fogalmaztak meg???:

1. f√°zis: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=4226
2. f√°zis: http://www.jobbik.hu/kurucvirtus
3. f√°zis: http://www.jobbik.hu/node/6219

A k√∂vetkez√Ķ r√©szben megn√©zz√ľk mi t√∂rt√©nt Csurk√°√©k „Magyar √öt K√∂r√∂k Mozgalm√°val”, mi lett a sorsa az Orb√°n √°ltal megteremtett „ Polg√°ri K√∂r√∂k Mozgalm√°val √©s hogyan f√ľggnek √∂ssze ezek a Jobbik √°ltal l√©trehozott Magyar G√°rda Mozgalommal”
A kapit√°nyi √©rtekezletek, lemond√°s, visszah√≠v√°s, stb. t√∂rt√©n√©sek kronol√≥gi√°j√°t. Hogyan alkalmazta a Magyar G√°rda eset√©ben azt az √©vtizedes receptet Zazrivecz √ör, melyek a Magyar √öt K√∂r√∂k tudatos elsorvaszt√°sa sor√°n megt√∂rt√©nt. A nyal√≥ka visszanyalt, mert a mozgalom egy r√©sze (mint civil t√°rsadalom) most m√°r ellen√°llt √©s v√©dekezett. Megvizsg√°ljuk a G√°rda alak√≠t√°s√°nak k√∂r√ľlm√©nyeit. Mi√©rt a Demokrata(Fidesz) udvar√°n k√©sz√ľlt fel az els√Ķ 56 avatott?D√≥sa Istv√°n √©s szerepe. Mi t√∂rt√©nt 2009. j√ļlius 4.-√©n az Erzs√©bet T√©ren? Kiknek az √©rdeke volt? Mi t√∂rt√©nt a 3. utas p√©nzekkel? Mi k√∂ze ahhoz a volt eln√∂knek √©s eln√∂ks√©gi tagnak? Hogyan ny√ļlta le a G√°rda p√©nz√©t a Jobbik? Hov√° t√Ľnt Zazrivecz- Vona G√°bor 2005 janu√°r √©s 2006 okt√≥bere k√∂z√∂tt? A p√°rtigazgat√≥ √©s az uni√≥s k√©pvisel√Ķ k√∂z√∂s v√°llalkoz√°s√°nak forr√°sai.A kuruc info. √©s a Jobbik p√°rtf√≥rumainak szerepe a G√°rda lej√°rat√°s√°ban, kiv√©reztet√©s√©ben. Kiknek volt d√∂nt√Ķ befoly√°suk a parlamenti Jobbik st√°b kialakul√°s√°nak folyamat√°ra? Zsid√≥k, volt MSZMP p√°rttitk√°rok-p√°rttagok, volt MSZP-sek, SzDSZ-esek, HIT gy√ľlekezeti tagok, spiclik, zsarol√≥k, maffi√≥z√≥k, sz√©lh√°mosok a Jobbik frakci√≥ban.stb.

HozzŠszůlŠsok

# | zenefan zenefan - 2011 03 12 ¦ 01:24:13
Akkor egy valamit tiszt√°zzunk:

G√°bor nagypap√°ja, aki Vona volt, harcolt Erd√©ly√©rt √©s h√Ķsi hal√°lt halt.
G√°bor nagymam√°ja √ļjb√≥l f√©rjhez ment Z√°zrivecz J√≥zsefhez, aki nev√©re vette Vona G√°bor apj√°t.
Tehát Vona Gábor vissza vette az eredeti család nevét.

Szóval nem metélt tészta Von a Jóbbik táljában... vagy mégis?
# | zenefan zenefan - 2011 03 13 ¦ 20:08:57
Van rá bizonyíték, hogy (nem) legenda?
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 20:14:01
zenefan!

Ezzel csak az a baj, hogy Z√°zrivecz J√≥zsef is h√Ķsi hal√°lt halt a 2VH-ban!
Grin
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 20:22:05
kepfeltoltes.hu/110313/vonaG_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/110313/z_zri_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

int
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 20:40:19
Szégyellem is magamat de nagyon! Grin
Apropó! Mégvalami!
Amint az a k√©pekb√Ķl is kider√ľl az √°ll√≠t√≥lagos Vona nagypapa az anyj√°t√≥l kapta a vezet√©knev√©t, val√≥sz√≠n√ľleg az√©rt, mert nem tudni ki volt az apja!
Pont √ļgy mint a Csermanek csemete eset√©ben!

int
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 21:35:24
"Ha m√°r l√ļd, legyen k√∂v√©r!"

Von√≥ Gabcsi anyj√°nak a le√°nykori neve: Petrinyecz Szer√©n (Hmm! √Črdekes n√©v!)

Szóval nézegettem egy kicsit ezt a Petrinyecz nevet!

Budapest f√Ķv√°ros (1892-t√Ķl sz√©kesf√Ķv√°ros) t√∂rv√©nyhat√≥s√°gi bizotts√°ga k√∂zgy√Ľl√©si jegyz√Ķk√∂nyve - 1930
353 • 354 • 356 • 357 • 358 (149. oldal)
354. T√°rgyaltatott a tan√°cs 141.232/1929—I. sz√°m√ļ el√Ķterjeszt√©se Petrinyecz Orb√°n k√∂ztisztas√°gi munk√°s kegyd√≠ja √ľgy√©ben.
A k√∂zgy√Ľl√©s a tan√°cs javaslat√°ra Petrinyec Orb√°n k√∂ztisztas√°gi munk√°s r√©sz√©re a korm√°nyhat√≥s√°gi j√≥v√°hagy√°st k√∂vet√Ķ h√≥ 1-t√Ķl kezd√Ķd√Ķen √©letfogytiglan havi 135 peng√Ķ illetm√©ny 40%-√°t, vagyis havi 54 peng√Ķt, azaz √Ėtvenn√©gy peng√Ķt kegyd√≠j c√≠m√©n megszavaz.
A felmer√ľl√Ķ k√∂lts√©geket a k√∂zgy√Ľl√©s a k√∂lts√©gvet√©s I. fejezet V. c√≠me (Nyugd√≠jasok) alatt felvett hitel√∂sszeg terh√©re enged√©lyezi.
A k√∂zgy√Ľl√©s ezt a hat√°rozat√°t fels√Ķbb j√≥v√°hagy√°s v√©gett a m. kir. bel√ľgyminiszterhez felterjeszti.


De mi az a kegyd√≠j? L√°ssuk: kegyelemb√Ķl enged√©lyezett napi, havi, √©vi d√≠j, ellent√©tben a nyugd√≠jjal, amely t√∂rv√©nyes ig√©nyen alapul.

Hogy mi van? J√≥l √©rtem? Nem t√∂rv√©nyes ig√©nyen alapul√≥ d√≠jaz√°s? √Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā√Ā Megvan! SEG√ćLY! :)
√Čletfogytig tart√≥ SEG√ćLY!

A Petrinyec n√©v feltehet√Ķen (sz√≥val feltev√©s) Petrovce (Garancspetr√°c) Szepes megyei telep√ľl√©sre utal. A csal√°d 1950-ben 5 feln√Ķttb√Ķl √°llt.
Csal√°di ragadv√°nynev√ľk: Merinda
A név eredete és jelentése nincs megfejtve.

De itt a kegyelemdöfés, egyenesen az Országos Széchenyi Könyvtár adatbázisából!
http://www.epa.hu...12irod.pdf

"...A besz√©lget√©s √∂n√©letrajzi visszapillant√°s√°b√≥l kider√ľl: Vona - kiford√≠tott utal√≥n√©v a szef√°rd-
zsid√≥ csal√°d valamelyik √Ķs√©nek nev√©re (Navon), amit saj√°t csal√°di neve (Mananya)
helyett tizenn√©gy √©vesen (!) √∂ssze√°ll√≠tott versgy√Ľjtem√©nye megjelentet√©s√©nek c√©ljaira tal√°lt
ki, majd v√©gig kitartott mellette. A vagyonos, szellemi alkot√≥ter√ľleteken is j√°rtas polg√°rcsal√°d
a multietnikus Balk√°n egyik legk√ľl√∂n√∂sebb sz√≠nfoltj√°t k√©pviseli (t√°volabbi rokons√°gban
Elias Canetti, ruszei sz√ľlet√©s√Ľ √≠r√≥ csal√°dj√°val). √ēsei mindk√©t sz√ľl√Ķi √°gon Spanyolorsz√°gb√≥l
t√∂bb √©vsz√°zada el√Ľz√∂tt, v√©g√ľl Konstantin√°polyon √©s Bulg√°ri√°n kereszt√ľl Rom√°ni√°ba vet√Ķd√∂tt szef√°rdok, akik m√©g a 20. sz√°zadban is besz√©lik az √Ķsi, spanyol eredet√Ľ idi√≥m√°t...."


He-he-he-he-he!
H√°t ez szar √ľgy!
int
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 21:46:46
Kerecsen!

Köszönöm!
int
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 13 ¦ 21:56:38
Valaki szóljon már Zázri Gabcsinak!
A h√°bor√ļs keres√Ķszolg√°lat keresi az √°ll√≠t√≥lagos mostohanagyapj√°nak aki meghalt a 2VH-ban a hozz√°tartoz√≥it!
http://www.haboru...=zazrivecz

Grin
# | postaimre postaimre - 2011 03 13 ¦ 22:06:34
SZM, t√©ged nem szabad adatb√°zis k√∂zel√©be engedni, mert mindig kit√ļrsz valamit. Egy√©bk√©nt nem Zazrivecz J√≥zsef halt meg a h√°bor√ļban, hanem Vona G√°bor. Vagy lehet, hogy szem√©lyegyez√©s van, vagy valami hasonl√≥?

"M√°sik meghat√°roz√≥ csal√°di √©lm√©nyem a haz√°√©rt val√≥ √∂nfel√°ldoz√°ssal kapcsolatos. Mint akkoriban sokaknak, nek√ľnk is volt m√°sodik vil√°gh√°bor√ļs, h√Ķsi halottunk. Apai nagyap√°m, Vona G√°bor Erd√©lyben esett el a szovjet csapatok elleni rem√©nytelen harcok sor√°n. √Čdesap√°mat k√©tszer l√°tta, mindk√©tszer csecsem√Ķk√©nt. A csal√°di legend√°rium szerint kedves, szer√©ny √©s j√≥ ember volt. Fiatalon meg√∂zvegy√ľlt nagyany√°m √©vekkel k√©s√Ķbb hozz√°ment Z√°zrivecz J√≥zsefhez, aki nev√©re vette az √©desap√°mat is, √©s felnevelte. √ćgy sz√ľlettem √©n Z√°zrivecz G√°bor n√©ven. Az √©retts√©gi megszerz√©se ut√°n r√©gi v√°gyamat v√°ltottam val√≥ra, amikor visszavettem a v√©r szerinti nevemet h√Ķsi halott nagyap√°m eml√©k√©re."
# | postaimre postaimre - 2011 03 13 ¦ 22:12:06
Sz√ľl √©v, n√©vv√°ltoztat√°s, indokl√°s stimmel!

"Toroczkai L√°szl√≥ tulajdonk√©ppen majdnem k√©tszer sz√ľletett. El√Ķsz√∂r 1978. janu√°r 5-√©n √©jjel akart megsz√ľletni, de az orvosok a szegedi klinik√°n hosszasan k√ľzd√∂ttek az√©rt, hogy injekci√≥kkal meg√°ll√≠ts√°k a sz√ľlet√©st, mert vesz√©lyes korasz√ľl√©snek min√Ķs√≠tett√©k az esetet. Mellesleg mindez a Szent Korona 33 esztend√Ķ ut√°ni hazat√©r√©s√©vel egy id√Ķben t√∂rt√©nt. Toroczkai L√°szl√≥ v√©g√ľl 1978. m√°rcius 10-√©n l√°tta meg a napvil√°got, miut√°n az orvosok mesters√©gesen megind√≠tott√°k a sz√ľl√©st, janu√°r 5-e ut√°n ugyanis nem akart t√∂bb√© megsz√ľletni.
T√≥th L√°szl√≥ n√©ven l√°tta meg a napvil√°got, de √ļjs√°g√≠r√≥i √©s k√∂z√©leti szerepv√°llal√°sa miatt tizennyolc √©ves kor√°ban - √©desanyja felmen√Ķi ut√°n - felvette a Toroczkai nevet. √Čdesapja csal√°dj√°t a b√°cskai H√≥ds√°gb√≥l telep√≠tett√©k ki a szerbek, de anyai nagyapja is a t√∂rt√©nelmi B√°cs-Bodrog v√°rmegye ter√ľlet√©r√Ķl ker√ľlt Szegedre. √ēseinek gy√∂kerei azonban az erd√©lyi Torock√≥ra √©s Kolozsv√°rra, valamint a felvid√©ki T√ļr√≥c v√°rmegye ter√ľlet√©re is vezetnek. √ćgy tal√°n nem csoda, hogy Toroczkai L√°szl√≥ m√°r gyermekkor√°ban a trianoni probl√©ma ir√°nt kezdett √©rdekl√Ķdni. √ēsei k√∂z√∂tt a t√∂rt√©nelemb√Ķl √©s irodalomb√≥l is ismert szem√©lyek sorakoznak. Volt, akire Toroczkai L√°szl√≥ nem lehet b√ľszke, de a legt√∂bben dics√Ķs√©get hoztak a csal√°d nev√©re, s a felmen√Ķk k√∂z√∂tt egy aradi v√©rtan√ļ is szerepel: Nagys√°ndor J√≥zsef."

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.08 mŠsodperc
93,565,587 egyedi lŠtogatů