Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Ora et labora

Napl√≥„Nagyon” m√°r nincs mi√©rt √≠rnom, csak „kicsit”, s tal√°n van kinek, de ez nem biztos. Akinek van √©rtelme √©s eljutott od√°ig, hogy felfogja abb√≥l, ami kin van az oldalon, hogy mi is van val√≥j√°ban, annak f√∂l√∂sleges m√°r ragozni nap, mint nap a t√©nyeket, a t√∂bbiek pedig eddig sem igaz√°n sz√°m√≠tottak, s ezt√°n pedig csak annyira, amennyi munk√°t belefektetnek saj√°t tudatuk fejleszt√©s√©be. √Āltal√°noss√°gban nem √°llunk rosszul, s√Ķt, de a magasabb min√Ķs√©g tekintet√©ben nincs √°tt√∂r√©s, s√Ķt. Konstansokkal kell megv√≠vnunk az el√Ķtt√ľnk √°ll√≥ csat√°t, de ennek is √≠gy kell meglenni. Nekem lassan m√°s dolgom is akad, mint magyar√°zni a nyilv√°nval√≥t az oldalon √©s sz√Ľrni az arra √©rdemess√© v√°l√≥kat. A szelekci√≥ automatikusan kell, hogy tov√°bb m√Ľk√∂dj√∂n s ebben egym√°snak kell seg√≠tenetek, mik√∂zben az oldal arch√≠vum√°t haszn√°lhatj√°tok ahhoz, hogy a most megjelen√Ķ h√≠rek magyar√°zat√°t, el√Ķzm√©nyeit √©s eredetij√©t onnan h√≥napokra visszamenve az”id√Ķben” el√Ķb√°ny√°szhass√°tok. Nincs m√°r oly sok id√Ķ a v√©gkifejletig, hogy meg lehetne engedni a l√≥g√°st azoknak, akik √©rteni szeretn√©nek, ez√©rt javaslom: HAJR√Ā!

√Čn tov√°bbra is k√©pben maradok, de m√°r olyan mennyis√©g√Ľ √©s min√Ķs√©g√Ľ inform√°ci√≥ csap√≥dik le n√°lam, amivel nem akarom seg√≠teni az ellens√©g munk√°j√°t az√°ltal, hogy azok mi√©rtj√©r√Ķl √©s hogyanj√°r√≥l kimer√≠t√Ķ anal√≠zisekkel √©rezn√©m sz√ľks√©g√©t a t√°j√©koztat√°suknak. A „saj√°t k√∂reink” dett√≥. Aki eddig is gy√∂kkett√Ķ volt, azon m√°r nem sz√°nd√©kozom energetikai szintemel√©st √©s agym√Ľt√©tet v√©grehajtani, √ļgyhogy er√Ķltess√©tek meg mag-atokat kiss√© jobban √©s ut√°na lehet n√©zni a Minisztereln√∂ki Hivatal strat√©giai elemz√Ķ oszt√°ly√°nak munk√°ss√°g√°t illet√Ķen, mert ott van azt√°n pontos elemz√©se a zsid√≥ t√©rh√≥d√≠t√°s tervezett √©s felgyors√≠tott √ľtem√©nek. Ha j√≥l tudom, S. Palinak m√°r izraeli strat√©ga v√©gzi az elemz√©st, mert a kor√°bbi analitikust parkol√≥ p√°ly√°ra helyezt√©k, b√°r neki is tudnia kellett, hogy mi is folyik e honban, amit ma m√°r Magyarorsz√°gnak neveznek hivatalosan is, Magyar K√∂zt√°rsas√°g helyett, pedig csak most vetette fel a zsid√≥-fidesz a megnevez√©s-v√°lt√°s k√©rd√©s√©t, melyet az alkotm√°nyoz√≥ nemzetgy√Ľl√©ss√© avanzs√°l√≥ zsid√≥-parlament most akar majd megszavaztatni. √Āllamforma-v√°lt√°s? Ugye err√Ķl sem √≠rtam kor√°bban? Megkaptuk a Szajr√© (k√∂ztudottan pedofil, hom√°r zsid√≥) √©s Szilikon (neve angolul g√ľgye, l√ľke, h√ľlye jelent√©ssel b√≠r- f√©lkar√ļ rabl√≥ zsid√≥) alkotm√°nyoz√≥s k√©rd√Ķ√≠v√©t, amivel mintegy el√©be mennek a n√©pszavaz√≥s hercehurc√°nak. Semmi gond ezzel, mert k√∂zben egy√∂ntet√Ľen megszavazta mindenki az idegen hadseregekr√Ķl sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyt abban a parlamentben, amelynek javaslataival a nemzeti idiotizmus m√©g mindig jogi fell√©p√©seket latolgatva √©s civil mozgalmakban rettegve, a t√∂rv√©nyjavaslatokat k√≠v√ľlr√Ķl kritiz√°lva akar oppon√°lni.

Aki m√©g mindig itt tart √©s nem akarja felfogni, hogy V√ČGE a bar√°ts√°gos, b√©k√©s „demokratikus” etapnak, az majd √©rt a hull√°k nyelv√©n. Aranyos eset volt p√°r napja, mikor az MSZ valamelyik egys√©g√©b√Ķl az j√∂tt vissza, hogy √©n h√°bor√ļt akarok √©s az nem j√≥ √©s att√≥l f√©lnek az √©des t√ľndib√ľndi nemzetment√Ķ kal√°k√°sok. Minden tiszteletem mellett is m√°r az van testv√©reim az √örban! L√≠bi√°ban hatezer felett az √°ldozatok sz√°ma √©s csak ott, de m√©g nincs v√©ge. Szerintetek megk√©rdezett benneteket valaki arr√≥l, hogy szapor√≠ts√°k a cig√°nyt √©s a zsid√≥t telep√≠ts√©k a nyakunkba, vagy tegyenek benn√ľnket t√∂nkre? Igen, vagy nem? Szerintetek meg fog k√©rdezni benneteket valaki, hogy most mit akartok? Tal√°n jobban is teszi, mert nem igaz√°n vagytok vele tiszt√°ban hogy mit is akarhattok √©s ez az alapbaj. Ott √°lltok le, ahol m√°r m√Ľk√∂dne a dolog, de az m√°r itt a t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g sz√°m√°ra felfoghatatlan √©s „f√©lelmetes”. Szerintetek innen majd kimegy a zsid√≥, vagy megkegyelmez nektek a szabadj√°ra engedett cig√°ny? Ja, hogy majd Isten megseg√≠t! Igen, ez √≠gy igaz. Csak akkor, ha magadon seg√≠tesz, s ha ezt rosszul teszed, akkor azt m√°r a tested nem √©ri meg. A katonai megold√°s sz√ľks√©gszer√Ľs√©ge √©s elker√ľlhetetlens√©ge m√°r egy esztendeje sem volt k√©rd√©ses, de ma m√°r t√∂rv√©nyszer√Ľ, hisz t√∂rv√©nybe van foglalva. Kedves MSZ √©s a t√∂bbi gittegylet, amelyben √©rtelmes emberek is vannak, akik tal√°n k√©pesek felfogni azt, amit mondok, t√©r√≠ts√©tek m√°r magukhoz a j√°mbor √©s sz√ľlni k√©pes asszonyokat √©s annak t√Ľn√Ķ – egy√©bk√©nt f√©rfinak l√°tsz√≥ - egyedeket is! Ha nem megy, az sem baj, majd siker√ľl ez m√°sk√©ppen, csak f√°jdalmasabb lesz az √©bred√©s. Most j√°rtam Esztergomban, ahol a belv√°rost a helyiek Bejruthoz hasonl√≠tj√°k √©s sok sz√©p t√∂rt√©netet ismertem meg elsikkasztott k√∂zbeszerz√©sekkel kapcsolatban. Sajnos, a teljes vez√©rkart – ahogy a t√∂bbi helyi szintek z√∂m√©n is- cser√©lni kell, a mostaniaknak pedig l√°tv√°nyos √©s nyilv√°nos temet√©st kieszk√∂z√∂lni. S√≠rtok, hogy nincs p√©nz, mik√∂zben szinte mindenki fel tud mutatni egy √°ltala ismert t√∂bb milli√≥s, t√≠zmilli√≥s, sz√°zmilli√≥s, milli√°rdos csal√°s-lop√°s esetet? S√≠rjatok csak! Meg√©ri. Dobog√≥k√Ķn annyi az elad√≥ ingatlan, hogy eld√∂nt√∂ttem, meg is veszem k√∂zp√©nzen √©s letakar√≠tom onnan az ingatlanok z√∂m√©t. A legszebb „projekt” egy ANAHATA – apartman h√°zas tervezet ott is, de ha m√°r nem HIT, legal√°bb HAT legyen bel√Ķle h√°romszor.

Utam Kom√°romba vitt, ahol a Csillager√Ķd√∂t n√©ztem meg, de a belv√°ros ott is sz√©t van durva rendesen. Ott egy kor√°bbi parkrendez√©s kapcs√°n olyan 850 milli√≥s „EU” t√°mogat√°s ment zsebbe az √ĖK-nak √©s a kiv√°lasztottaknak, mik√∂zben k√©t padot fel tudtak √°ll√≠tani egy k√∂zt√©ren, ennyi p√©nzb√Ķl. Most √ļjra elj√°tssz√°k ezt, csak l√°tsz√≥lag d√ļrnak is hozz√° egy kis f√∂ldet, mert most a legnagyobb gondja a magyarnak a k√∂zt√©r, nem a keny√©r √©s a meg√©lhet√©s. A most elk√∂ltend√Ķ √©s a kor√°bbi majd egymilli√°rd term√©szetesen nem ingyen j√∂tt, azt vissza is kellene t√∂rleszteni az Eu-nak √ļgy, hogy k√∂zben azt az EU t√Ķl√ľnk kapta. Kom√°rom √≠gy ad√≥sodik el, de j√≥l van ez √≠gy, hisz a b√°bolnai t√∂rt√©netet m√°r megismerhett√ľk kor√°bban. Van itt p√©nz, de tess√©k csak a hiteleseknek s√≠rni √©s r√≠ni, majd arra v√°rni, hogy a zsid√≥ megk√∂ny√∂r√ľl √©s k√∂zben a cig√°nyt sem usz√≠tja a b√©ket√Ľr√Ķ √Ķslakosoknak . Ez az √öJ Magyarorsz√°g, az „√ļjmagyarok” orsz√°ga. Ezekkel nem t√°rgyalni kell, hanem minden eszk√∂zzel , sz√≥ban √©s tettben azon lenni, hogy r√∂vidre legyen z√°rva √©let√ļtjuk. Katon√°k kellenek, nem sir√°nkoz√≥, vinnyog√≥, hiszt√©ri√°s, f√©lelemg√∂rcs√∂s, megalkuv√≥ f√©l√°lomban l√©v√Ķ bamb√°k. A J√≥bbik elveszett, a G√°bor-G√°borok most is bizony√≠tott√°k azt, hogy a zsid√≥ nem v√°lik magyarr√°.
Link/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2011.02.28.17:09:21&p_szavkepvszav=I&p_ckl=39

Err√Ķl jut eszembe, hogy valaki megs√©rt√Ķd√∂tt azon, hogy el√Ķhoztam a G√°bor nevet √©s k√∂t√∂ttem ahhoz, ami egy√©bk√©nt t√©ny. Az √©szl√©ny, aki √≠rt nekem, m√°r majdnem √©rtett valamit, de ott meg√°llt √©s ahelyett, hogy kik√©rn√© mag√°nak a nev√©vel val√≥ vissza√©l√©st a zsid√≥kt√≥l (j√≥bbikos a szentem), nekem √≠rja mega h√ľlyes√©geit.
Gyerekek, most der√ľl ki, hogy a munkan√©lk√ľlis√©g val√≥j√°ban olyan 40%-os, de a k√ľlf√∂ld√∂n dolgoz√≥kkal, itthon nem √ļgy sz√°molnak, hogy itthon nem kapna munk√°t, ez√©rt csalnak a statisztik√°val. Egyszer√Ľ statsiztikai „csal√°s”, semmi t√∂bb, de hagyjuk is. Amir√Ķl √≠rhatn√©k m√©g, az a nemzetk√∂zi helyzet, amely afel√© tend√°l, hogy Izrael leh√ļzza a rol√≥t, s ez m√°r csak id√Ķ k√©rd√©se. Azt√°n j√∂het n√°lunk is a „tiszta lap”, amihez a rad√≠rokra most szerelik az infra ir√°nyz√©kokat fel. Olstein gyakorlatilag bedobta a t√∂r√∂lk√∂z√Ķt √©s kijelentette, hogy cs√Ķd van, mik√∂zben nyilv√°nval√≥v√° tette, hogy a judapesti rabbin√°tus √°tt√©telesen Londonb√≥l l√°tszatir√°ny√≠tja a „magyar k√ľl-√©s b√©lpolitik√°t”. Az el√Ķir√°nyzott √©ves hi√°nyc√©lt m√°r most teljes√≠tett√ľk nagyj√°b√≥l, ez√©rt m√°r nincs mi√©rt kapkodni.
Erdog√°n, N√©metorsz√°gban meg√≠g√©rte a t√∂r√∂k emigr√°nsoknak, hogy „meg fogja v√©deni √Ķket”, s ez egy szimpatikus ki√°ll√°s, nem olyan, mint Olstein fogadalma amit a „honi” zsid√≥k v√©delme √©rdek√©ben tett m√°r t√∂bbsz√∂r.
Putyin√©k megegyeztek a Kauk√°zust illet√Ķen √©s ott volt minden √©rintett akinek k√∂ze lehet a „vitatott” csecsen, d√©l-osz√©t √©s karabahi k√©rd√©sekben, mik√∂zben a t√∂r√∂k ott is kinyilatkoztatta, hogy ha az azeri √©s √∂rm√©ny katonai konfliktust siker√ľl begerjeszteni a zsid√≥nak, akkor √Ķ is „beavatkozik”. Gr√ļzia mostans√°g elcsendesedett, mert a maci el√©g komoly er√Ķt vont ott √∂ssze, s tal√°n m√°r nem akarnak √Ķk sem m√©g egy nagy ver√©st. Az ir√°ni flotta gyakorlatilag szabadon m√°szk√°l a Perzsa-√∂b√∂l √©s a Sz√≠ria partjai k√∂z√∂tt √©s azon vidulnak „jogosan”, hogy a zsid√≥ √Ķrnasz√°dok felsz√≥l√≠t√°s√°t komolyan nem v√©ve, elk√ľldt√©k √Ķket a sunyiba, mire azok k√©nytelenek voltak ebb√Ķl √©rteni.

K√©t gondolatom van m√©g, amire id√Ķt kanyar√≠tok most.

Az NBH-nak sz√≥l az egyik. Ha m√°r nem volt annyi eszetek, hogy a duna√ļjv√°rosi j√≥bbikhoz k√∂thet√Ķ be√©p√≠tettjei-TEKre terhel√Ķ m√≥don utal√≥ r√°galmaz√°sos feljelent√©st a rend√Ķrs√©gnek nevezett t√°rsas√°g befogadja, akkor most f√Ķjetek a levetekben. Nem tudok veletek mit kezdeni, ha ennyire h√ľly√©k vagytok. Szokjatok a gondolathoz, hogy annyira piti, hogy az egy√©ni √©rdekeitek nem √©rdekelnek, hisz az eg√©sz test√ľlet √ļgy, ahogy van, megy a levesbe. Az aggodalom jogos,a tehetetlens√©getek is √©rtem, de m√°r nem √©rdekel. Rajtam m√°r ebben a k√©rd√©sben sem m√ļlik semmi.

A legv√©ge az √≠r√°snak a honlap olvas√≥ihoz √©s f√Ķleg az √©rt√Ķihez sz√≥l. Messzire jutottunk. Nem is hinn√©tek milyen messzire, s m√©g nekem is bar√°tkoznom kell a gondolattal. Amit√Ķl m√Ľk√∂d√∂tt √©s most is m√Ľk√∂dik az nem a cikkek inform√°ci√≥tartalma, hanem a kollekt√≠v „b√∂lcsess√©g”, amely a hozz√°sz√≥l√≥k z√∂m√©t jellemezte. Tal√°n √©rzitek, hogy a leveg√Ķben benne van a v√°ltoz√°s sz√ľks√©gszer√Ľs√©ge √©s elker√ľlhetetlens√©ge is, tal√°n sokan m√©g mindig abban a t√©vk√©pzetben vannak, hogy √Ķk csak egy, a sok k√∂z√ľl, aki egy honlapot olvasgat √©s komment√°l a sokk k√∂z√ľl. T√©ved√©s. Mindez m√°r a m√ļlt√©, s azt, hogy milyen lesz a j√∂v√Ķ, m√©g alak√≠thatj√°tok magatoknak, de ez csak a tev√©kenys√©geteken m√ļlik. Az oldalt t√°madj√°k, de ezzel t√°mogatj√°k is, √©ppen az NBH √©s a mag√°t j√≥bbikosnak mond√≥ boh√≥c t√°rsas√°g. Mindez m√°r nem igaz√°n sz√°m√≠t, s engem az elej√©t√Ķl fogva nem is √©rdekelt. Ami t√∂rt√©nik, nem t√∂rt√©nik hi√°ba √©s ami t√∂rt√©nik, az a magyarokra n√©zve igen kedvez√Ķen alakul. Kinek mikor itt az ideje, meg√©rti ezt. Lesz olyan is, aki ez √©let√©ben m√°r soha, de ezzel nincs egyed√ľl- s ez megnyugv√°ssal t√∂ltheti el.

HozzŠszůlŠsok

# | talpi talpi - 2011 03 08 ¦ 13:36:39
√ögy legyen!
# | H H - 2011 03 08 ¦ 13:55:03
Ora et labora, dabit deus omnia bona - dolgozz√°l √©s im√°dkozz√°l, √©s majd minden j√≥ lesz.. √Čn folytattam most a c√≠mben szerepl√Ķ latin nyelv√Ľ katolikus jelsz√≥t.. Sokat halhatt√°k ezt m√°r az emberek a korai k√∂z√©pkort√≥l kezdve eg√©szen mostan√°ig. Persze ezt mindig azok mondt√°k akik sohasem dolgoztak semmit, de ellenben mindig erre buzd√≠tott√°k a dolgos t√∂bbs√©get, hogy nekik ne kelljen √©s tov√°bbra is j√≥ legyen.. Mit sem v√°ltozott ez az√≥ta sem, ugyanez a n√≥ta sz√≥l az√≥ta is az egyh√°zi √©s politikai elitek √∂sszefon√≥dott k√∂reib√Ķl..
Igen, k√©sz√ľlj√∂n fel mindenki, mert ami eddig volt az m√©g mind semmi, ezut√°n j√∂n majd a java.. A f√∂ld m√°r mindenhol forrong, v√°ls√°g v√°ls√°got k√∂vet, forradalom forradalmakat, l√°thatjuk ezt mindenhol.. Hamarosan ez hozz√°nk is meg√©rkezik m√°r, sok√°ig m√°r tov√°bb nem od√°zhat√≥k el a dolgok, n√°lunk is j√∂n majd aminek j√∂nnie kell.. Akik itt vannak az oldalon, azoknak √°ltal√°ban a nagy t√∂bbs√©ge √©rti is mir√Ķl van itt m√°r sz√≥, aki meg m√©g mindig nem √©rti, az meg majd meg√©rti ha elj√∂n annak az ideje √©let√©ben .. √Āld√°s √©s b√©kess√©g sz√°lljon mindenkire..
# | √Ėsmagyar √Ėsmagyar - 2011 03 08 ¦ 13:59:26
Imre, itt m√°r t√©nyleg nincs √©rtelme tov√°bb ragozni a dolgokat. Aki meg√©rtette, az tudja mi k√∂vetkezik, aki meg nem, az megtapasztalja. A Szert√Ľz helye adott!
# | Magatesz Magatesz - 2011 03 08 ¦ 14:17:17
Alkotm√°nyoz√≥s k√©rd√Ķ√≠vek /vakulj magyar/ tot√≥j√°t sok nemzettestv√©rem szorgalmasan t√∂lt√∂geti, mik√∂zben ha √°tgondoln√°, azok feldolgoz√°s√°hoz sem appar√°tus, sem id√Ķ, se p√©nz nincs. Val√≥s v√°lasz lehetne a t√∂rt√©nelmi Szent Korona Alkotm√°ny√°nak √©letre h√≠v√°sa, de ez senkit sem √©rdekel szinte. Olstein√ľnk f√ľlkeforradalom gy√∂zelm√©vel szabad foly√°st gondol ir√°nyvonal√°nak, elfeledve, hogy haza√°rul√°st minden igaz nemzet √©letmegvon√°ssal d√≠jazza.
# | SzuhaMaka SzuhaMaka - 2011 03 08 ¦ 14:25:35
"...A faluban √°rv√≠z van. Egy ember felmenek√ľl a h√°za tetej√©re.
A víz félig ellepte a házát, amikor arra jön egy csónak.
Az ismer√Ķs√∂k kiab√°lnak neki:
- Gyere, szállj be a csónakunkba!
- Nem sz√°llok... - mondja.
- De gyere, mert jön az ár, és elviszi a házad!
- Majd Isten megsegít.
A csónak elmegy.
A vízszint emelkedik, a ház rogyadozik, amikor ismét megjelenik a csónak.
Az emberek ismét hívják :
- Gyere, sz√°llj be a cs√≥nakunkba! Seg√≠t√ľnk, hogy megmenek√ľlj.
- Nem, nem megyek.
- De mindjárt összeomlik a házad, beleesel a vízbe és megfulladsz!
- Majd Isten megsegít.
Elment a csónak.
Jött a víz, a ház összeomlott, az ember beleesett a vízbe, és megfulladt.
A lelke felker√ľlt Istenhez.
Kérdezi Isten:
- Miért nem szálltál be a csónakba?
- Hát, Istenem vártam, hogy majd megsegítesz.
- Fiam, √©n k√©tszer is k√ľldtem √©rted cs√≥nakot..."
# | fsavanyu fsavanyu - 2011 03 08 ¦ 14:29:18
IMRE! Egyet √©rtek veled, az √≥rsz√°gba sokkalt√∂bb a birka ,mint az igaz magyar.Hogy mennyienk√©szek a cselekv√©sre,az kider√ľl. Veszten√≠val√≥ nincs, hisz mindent elvettek soknak m√©g a lelk√©t is azok√©rt nem k√°r. De akinek a lelke tiszta, az csak nyerhet. Mert gy√°va n√©pnek nincs haz√°ja! itt az id√Ķ mindenkinek a v√°laszt√°sra, hogy milyenj√∂v√Ķt kiv√°n. Kivivja szabads√°g√°t, vagy √©hen hal, vagy meg fagy, vagy hal√°lra kinozz√°k.
# | joekaponya joekaponya - 2011 03 08 ¦ 14:30:33
igen ami azt jelenti hogy imadkozz es dolgozz mondtak a bencesek, persze most anara mar csak az ima maradt a munka az a tavolba kerult.
# | p√°los1200 p√°los1200 - 2011 03 08 ¦ 14:47:28
Az esem√©nyek sz√©pen gyorsulnak, alakulnak. Rem√©lem, hogy a j√≥ parton fogunk kik√∂tni! √ögy √©rzem, hogy nem is lehet m√°sk√©ppen, mert k√ľl√∂nben NINCSEN TOV√ĀBB.
Az eg√©sz t√°rsadalom √©rzi a fesz√ľlts√©get, csak a legt√∂bben nem l√°tj√°k a folyamatot. (Id√Ķnk√©nt bennem is vannak nagy k√©rd√Ķjelek....)
Biztosan sz√ľks√©ge van/lesz a t√°rsadalomnak, hogy az adott pillamnatban seg√≠ts√ľnk a "szemk√∂t√©seket" levenni, hiszen nem mehet mindenki a levesbe, aki most nem l√°t. Sajnos nagyon sok lenne a sz√°muk.
# | Hegel Hegel - 2011 03 08 ¦ 15:19:05
Gyors legyen ha menni kell!
Viszont ahogy a történelem tanusága mutatja kinos dolgok várhatnak még ránk!
# | trotter trotter - 2011 03 08 ¦ 15:41:24
Irgalmatlanul nagy szivatty√ļ k√ľsz√∂b√©n √°llunk, hiszen az elm√ļlt legal√°bb 90 √©v mocsk√°t nem lehet tov√°bb takargatniuk a met√©lteknek. De nem f√©ltem magunkat, mert mi m√©g a j√©g h√°t√°n is meg√©l√ľnk, ha kell. :)

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.09 mŠsodperc
83,044,095 egyedi lŠtogatů