Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Hurok, csokornyakkend√Ķvel

Napl√≥A meccs gyakorlatilag eld√Ķlt, de fondorlatos m√≥don m√©g mindig csak kevesen √©rtik, mi zajlik itt √©s milyen k√∂vetkezm√©nyekkel fog mindez j√°rni. Hol is kezdjem, m√°r megint? El√Ķsz√∂r egy laza balegyenessel. „A KONZENTRATION- sz√≥ eredeti jelent√©se: A szok√°sos „angol” tiszti egyenruh√°ba √∂lt√∂z√∂tt zsid√≥ hord√°k egy milli√≥ n√Ķt, gyereket √©s n√©h√°ny f√©rfit z√°rtak k√∂rbe sz√∂gesdr√≥tokkal JOHANNESBURG felett. Aki ki akart j√∂nni azt Maxim g√©ppusk√°kkal „lerendezt√©k”. Az volt a BUR h√°bor√ļ. A koncentr√°ci√≥s sz√≥ innen sz√°rmazik. Mind megfagyott, √©hen halt – a szok√°sos m√≥dszer , mik√∂zben saj√°t aljass√°gaikkal m√°sokat v√°dolnak. √ćgy lett a holland gyarmatb√≥l angolsz√°sz.” Most pedig n√©zz√ľnk csak sz√©t a palesztin √©s egy√©b „menek√ľltt√°borok” √©s a zsid√≥ gyarmatos√≠t√≥k egy√©b „n√°cifasiszta” lakoss√°gi rendez√©si programjai k√∂z√ľl. Tegnap d√©lut√°n Balassagyarmat fel√© menet a Parlament el√Ķtt a rakparton a vascip√Ķk fel√© vitt az utam. M√°r messzir√Ķl l√°ttam egy fekete felh√Ķt, amely k√∂zelr√Ķl feket√©be √∂lt√∂z√∂tt ortodox zsid√≥kk√° v√°lt, akik √©ppen pr√≥b√°lgatt√°k a m√©retet. Ez egy „√ļjmagyar” csoport volt, ilyet kor√°bban soha nem l√°ttam m√©g, csak felv√©telr√Ķl.

Humanista gondolatom t√°madt, s az jutott eszembe, hogy ha m√≥domban √°llna, gyorsan meg kellene szabad√≠tani szenved√©seit√Ķl ezt a holokamu-t√ļl√©l√Ķ dolgos, embers√©ges t√°rsas√°got. Ami k√©sik, nem m√ļlik. No de most nem a zsid√≥ ajv√©kol√°sra szeretn√©k √∂sszpontos√≠tani, hisz l√°thatunk m√©g eleget a kemenc√©k el√Ķtt sorban √°llni √∂nk√©ntesen, hanem valami sokkal fontosabbr√≥l van p√°r gondolatom. A ny√≠lt h√°bor√ļ kit√∂r√©se a t√©rs√©gben egyel√Ķre energia-zsarol√°si poz√≠ci√≥ba hozta az EU-val szemben az oroszokat. Putyin mindezt ny√≠ltan sz√≥v√° is tette Br√ľsszelben, de nem hiszem, hogy √©rtett volna az √ľbermensch-szeml√©lett√Ķl elvakult kaz√°r. Most tal√°ltam egy kor√°bbi anyagra, amir√Ķl √≠rtam m√°r eleget, de itt sz√≥ szerint elhangzott, hogy Oroszorsz√°g gazdas√°gi el√Ķmozd√≠t√°sa a modern fegyverek kidolgoz√°s√°n, beszerz√©s√©n kell alapuljon, ez √©lvez priorit√°s. A vide√≥n figyelj√©tek meg Putyin tekintet√©t, s ha valaki olvasni tud bel√Ķle, akkor √©rtheti, hogy sem a felv√©tel, sem a „gyilkos” pillant√°s nem v√©letlen √ľzenet. Most kezdik val√≥ra v√°ltani, mert nem csak a k√©pb√Ķl, de a sz√≥b√≥l sem √©rtettek sem Olsteinn√©k, sem Baroms√≥√©k.

Link = http://www.rian.ru/tvpolitics/20100628/250908334.html

Ehhez k√©pest most az „√≥ri√°srak√©ta” program beind√≠t√°s√°r√≥l √©s folytat√°s√°r√≥l is besz√©lnek az elavult РС-20 "Vojevoda" helyett , pedig kor√°bban ez halott √ľgynek t√Ľnt a foly√©kony hajt√≥anyag miatt. A korm√°ny 2020 v√©g√©ig katonai c√©lokra t√∂bb, mint 19 trilli√≥ Rubelt ir√°nyzott el√Ķ. Ez a ballisztikai rak√©ta „magas intelligenci√°val” rendelkez√Ķ √©s 10 harci fejet k√©pes c√©lba juttatni, a most rendszerben m√°r kipr√≥b√°lt Topol-hol k√©pest, amely „csak” nyolc egys√©get tud hordozni. A sikeres „Bulava” programon okulva most √°tt√∂r√©st v√°rnak √©s hangs√ļlyozz√°k, hogy ez √°llami √©s nem katonai kompetencia m√°r r√©gen. Tal√°n kapcsol√≥d√≥ h√≠r, hogy Sz√≠ri√°nak lesz√°ll√≠tj√°k a "Jahunt" rak√©t√°kat, amelyek viszont az izraeli hader√Ķt teszik taccsra, legal√°bbis a tengeri √ľtk√∂zetekben √©s m√°r Hezbollahoznak is rendesen a kaft√°nosok, rettegve.
URL képfeltöltés,Képtár fotóidnak,képeidnek

De amit most √≠rtam, csak magamnak sz√≥l, √°m itt j√∂n a DE! Sorra pr√≥b√°lgatj√°k az SZ -300 -400 -500-asaikat is sikeres hangsebess√©g feletti kil√∂v√©seket √©s megsemmis√≠t√©seket produk√°lva, √°m mindebb√Ķl most nem azt emeln√©m, ki, hogy a Solaris program, melyet a zsid√≥k n√°lunk saj√°t l√©gv√©delm√ľkre most akarnak bevezetni, fabatk√°t sem √©r, mert „ny√≠llal” l√Ķnek b√°dogos dobozokra, hanem kicsit nagyobb „vasakkal”, hanem valami eg√©szen m√°st. Az USA sokat emlegetett Discovery programja befuccsolt √©s nincs el√Ķr√©bb sem K√≠na, sem Jap√°n, de a franci√°k sem. A „z√Ľrkutat√°s” megfeneklett, mert nincs megfelel√Ķ hajt√≥m√Ľ ahhoz, hogy nagyobb t√°vols√°gokat emberi l√©pt√©kkel m√©rhet√Ķ id√Ķ alatt tudjanak le. Besz√©lhetnek t√©rugr√°sr√≥l, f√©regj√°ratokr√≥l, id√Ķkapur√≥l √©s minden m√°sr√≥l, de √ļgy t√Ľnik, hogy ezek az eml√≠tett technol√≥gi√°k nem alkalmazhat√≥k arra a c√©lra, mait most a NASA, mint √Ľrkutat√≥ fed√Ķ szervezet szimboliz√°l. Egysz√≥val, hajt√≥m√Ľveket kell kik√≠s√©rletezni, de nem kis sebess√©ggel √©s m√°r nem az USA ennek a „programnak” a c√°ratyusk√°ja, s ez azt is jelenti, hogy ezen a fronton is alulmaradtak √©s aki kicsiben k√©pzeli a dolgokat el, az nem k√©pes befogadni, hogy sokkal magasabb rendez√Ķelvek m√Ľk√∂dnek itt is, mint gondoln√°nk.

No de n√©zz√ľk a benn√ľnket k√∂zvetlen√ľl is √©rint√Ķ t√©m√°t, az energi√°t. Baku mostan√°ban a „magyar” zsid√≥ korm√°ny k√∂zkedvelt l√°togat√°si ter√ľlete lett, mert azt hiszik, hogy terem ott b√°rmif√©le bab√©r √©s kiker√ľlhetik az orosz befoly√°s. Nem √©rtett√©k meg, hogy a t√ľrkm√©n, azeri √©s ir√°ni √≥ri√°si g√°zk√©szlet nem k√©pezheti a zsid√≥ szabadrabl√°s t√°rgy√°t. Elhiszem, hogy az izraelita hitk√∂zs√©g Gr√ļzi√°ban nem csak mossad egyedek besziv√°rogtat√°s√°val van elfoglalva a Kauk√°zus ter√ľlet√©re, √©s napi szinten megy ott az √∂l√©szet, csak nem hallunk r√≥la, hanem ma m√°r felfogt√°k, hogy Gr√ļzi√°ban a k√©t napig tart√≥ h√°bor√ļ m√°sodik napj√°n a katon√°k m√°r a pihen√Ķj√ľket t√∂lthetik, mert el√©rt√©k az ir√°ni-t√∂r√∂k hat√°rt. Azt a p√°r izraeli-usa atomt√∂ltetet, amit a kebl√ľk√∂n melengetnek, azt megel√Ķz√Ķ csap√°ssal √ļgy d√∂ng√∂lik m√©g a kil√∂v√Ķ√°llom√°son a f√∂ldbe, hogy csak a sug√°rz√°sm√©r√Ķ bizony√≠thatja, hogy ott volt valami, ami nem lehetett volna ott.

Az √©szaki olaj - √©s g√°zmez√Ķk vonatkoz√°s√°ban tiszta a k√©plet. Norv√©gi√°val √©s az √©rintett √°llamokkal megegyez√©s sz√ľletett √©s ott sem eger√©szhet ma m√°r ak√°rki. A ter√ľlet z√°rva van.

Az √©szak-afrikai „l√°zong√°sok” eredm√©nye nem kicsit √ľt√∂tt nagyot a nyugat-eur√≥pai energiaell√°t√°sban. Mit gondoltok, mi√©rt kellett mindenkinek a vil√°gban atomer√Ķm√Ľvet felaj√°nlani a m√ļlt √©vben? Az olaj- √©s g√°zk√©szlet m√°s birtok√°ba, m√°s elb√≠r√°l√°s al√° fog ker√ľlni, s ez zajlik √©ppen. Nyugat-Eur√≥p√°t Alg√©ria √©s L√≠bia l√°tta el k√Ķolajjal. A volt gyarmatokr√≥l ment Franciaorsz√°gba, Belgiumba, Hollandi√°ba a „zaft”, de most van ott n√©mi zavar az ell√°t√°sban, ami √°rfelhajt√≥ hat√°ssal b√≠r, de figyeljetek csak ide:

Líbiai olajérdekeltségek Európában
L√≠bia az ut√≥bbi √©vekben szinte √©szrev√©tlen√ľl tett szert - felv√°s√°rl√°sok r√©v√©n - saj√°t √°sv√°nyolaj-konszernre Eur√≥p√°ban: a HEM c√©g tulajdon√°ban l√©v√Ķ Tamoil-k√ļth√°l√≥zat a l√≠biai √°llam sz√°zsz√°zal√©kos le√°nyv√°llalata.

A v√°llalkoz√°s magv√°t a Rotterdamban bejegyzett Oilinvest B.V. k√©pezi, ennek tulajdonosa pedig a Libyan Investment Authority nev√Ľ √°llami befektet√©si alap. Ez√°ltal az Oilinvest k√∂zvetlen√ľl Moammer Kadhafi ir√°ny√≠t√°sa alatt √°ll.
A c√©g terjeszked√©s√©t j√≥l mutatja az eur√≥pai - de f√Ķleg a n√©metorsz√°gi - Tamoil-k√ļth√°l√≥zat sz√°mottev√Ķ gyarapod√°sa: 2007-ben a l√≠biai m√°rk√°nak m√©g csak 265 benzink√ļtja volt n√©met f√∂ld√∂n; m√°ra ezek sz√°ma 395-re emelkedett. A t√∂lt√Ķ√°llom√°sok nagy r√©sze HEM m√°rkan√©v alatt √ľzemel. A c√©g √ľzletpolitik√°j√°nak bevallott c√©lja, hogy "megszil√°rd√≠tsa piaci poz√≠ci√≥j√°t a k√∂zepes nagys√°g√ļ √ľzemanyag-forgalmaz√≥k √©lvonal√°ban" - √≠rta a Berliner Zeitung.
Kadhafi n√©metorsz√°gi √ľzlete nyeres√©get termel: 2009-ben az ad√≥z√°s el√Ķtti eredm√©ny 97 milli√≥ eur√≥ volt; a 2007. √©vi mutat√≥hoz k√©pest ez 20 sz√°zal√©kos n√∂veked√©st jelent. N√©metorsz√°g mellett f√Ķleg Sv√°jcban √©s Olaszorsz√°gban √ľzemelnek Tamoil-kutak. Saj√°t k√∂zl√©se szerint Eur√≥p√°ban √∂sszesen 2800 t√∂lt√Ķ√°llom√°sa van a l√≠biai c√©gnek.
A Tamoilnak h√°rom olajfinom√≠t√≥ja van Eur√≥p√°ban, k√∂z√ľl√ľk az egyik Hamburgban tal√°lhat√≥. A n√©metorsz√°gi k√ļth√°l√≥zat z√∂mmel Hamburgb√≥l kapja az √ľzemanyagokat, egy√ļttal azonban m√°s finom√≠t√≥kt√≥l is v√°s√°rol. Az Eur√≥p√°ban tal√°lhat√≥ l√≠biai olajfinom√≠t√≥k viszont jobb√°ra k√∂zvetlen√ľl L√≠bi√°b√≥l kapnak nyersolajat. A konszern adatai szerint 2009-ben a v√°s√°rolt nyersolaj 55 sz√°zal√©ka az √©szak-afrikai orsz√°gb√≥l √©rkezett.
A Tamoil n√©metorsz√°gi √ľzlete √©rdekes helyzetbe ker√ľlhet, amennyiben az Eur√≥pai Uni√≥ csakugyan gazdas√°gi szankci√≥kat fogadna el Kadhafi rezsimj√©vel szemben - p√©ld√°ul banksz√°ml√°k z√°rol√°s√°t √©s k√ľlf√∂ldi vagyonr√©szek lefoglal√°s√°t. "Legf√Ķbb ideje m√°r, hogy az EU a tettek mezej√©re l√©pjen a L√≠bia elleni szankci√≥kkal" - mondta a n√©met √ļjs√°gnak Elvira Drobinski-Weiss, a szoci√°ldemokrata p√°rt (SDP) sz√≥viv√Ķje. Hozz√°tette: a b√ľntet√Ķint√©zked√©sek hat√°ly√°nak ki kell terjednie az eur√≥pai vagyonr√©szekre, k√∂zt√ľk az √°sv√°nyolaj-√ľzletre √©s benne a Tamoil c√©gre is. "Tarthatatlan, hogy a jelenlegi polg√°rh√°bor√ļs helyzetben a Kadhafi-rezsim hatalmas p√©nzekhez jusson az Eur√≥p√°ban lebonyol√≠tott √ľzletekb√Ķl" - fogalmazott az SDP sz√≥viv√Ķje.
Link
http://hvg.hu/gazdasag/20110227_libiai_olajerdekeltsegek_europa

H√°bor√ļs el√Ķjel √©s ugye az USA bevonul√°ssal fenyeget, de lehet, hogy az ENSZ m√©gis orosz b√©kafenntart√≥kat vet be, mert t√ļl sok m√°r arrafel√© a Black water –es szervkeresked√Ķ. Az Egyiptomb√≥l Izraelbe men√Ķ √∂sszes g√°zvezet√©ket m√°r felrobbantott√°k √©s Sza√ļdb√≥l kap most n√©mi energi√°t, mik√∂zben Sz√≠ri√°ban most √©szlelt√©k, hogy ott meg atomer√Ķm√Ľ l√©tes√ľl √©ppen. Tal√°n m√°r Egyiptomban is megkezdt√©k az orosz atomprogramot, ahol az izraeli √©s usa nukle√°ris t√∂ltetek visszaszel√≠d√≠tett alapanyaga fog f√Ľt√Ķenergi√°t szolg√°ltatni. De n√©zz√ľnk csak sz√©t kicsit a Perzsa-√∂b√∂l k√∂rny√©k√©n. A keleti parton Ir√°n a nyugatin Sza√ļd-Ar√°bia. Bahreninben most volt √©ppen egy kisebb „forradalom”, de Katar is teljesen √©rthetetlen m√≥don „nyerte” meg Moszkv√°val k√∂z√∂sen a foci-vb rendez√©s√©nek jog√°t. Micsoda v√©letlen! Ez sok m√°st is jelent, amir√Ķl egyel√Ķre korai lenne m√©g besz√©lnem, pedig elk√©pzel√©sem van vele kapcsolatban. D√©l fel√Ķl, Abu Dhabi kirakod√≥ k√∂zponttal hihetetlen mennyis√©g√Ľ fegyver √°ramlik be a t√©rs√©gbe. J√≥ arra a Szafari, azt mondj√°k a sivatagi csigavad√°szok. De ha m√°r fegyverek, akkor DAKAR a m√°sik fegyverzet ki-√©s berakod√≥ k√∂z√©ppont, melynek el√Ķzetes szort√≠roz√≥ √°llom√°sa a Z√∂ldfoki-szigeteken tal√°lhat√≥. Az Arab-f√©lszigetet Jemen √©s Szom√°lia z√°rja az √Ādeni-√∂b√∂ln√©l. Jemenben is √°ll a b√°l, de Szom√°lia sem egy stabil, b√©k√©s vid√©k. Aj√°nlott szakirodalom: S√≥lyom v√©gvesz√©lyben.

√Čpp most √∂ltek meg p√°r amerikait szomi kal√≥zok √©s ez el√©g gyakran el√Ķfordul arra. Ha r√°tekintetek a t√©rs√©g t√©rk√©p√©re, mint k√©pzett balneol√≥gusok l√°thatj√°tok, hogy Szud√°n is most oszt√≥dott kett√©, √©s Egyiptomban sincs m√©g v√©ge az „√°taluk√°lnak”, majd L√≠bia, Tun√©zia, Alg√©ria, Marokk√≥, mind probl√©m√°s √∂vezett√© v√°ltak. T√ļl sok hadihaj√≥ √©s k√ľlf√∂ldi, zsid√≥…nem nagyon t√©bl√°bolhat mostan√°ban arrafel√©, annak vesz√©lye n√©lk√ľl, hogy puszta k√©zzel sz√©t ne legyenek szedve. De amit eddig √≠rtam, azt m√°r tudhatt√°tok eddig is, most viszont m√©g vigy√ľk tov√°bb a gondolatot. Ezt a h√≠rt kor√°bban hoztam.

Iráni fegyverszállítmányt kapcsoltak le Lagosban
Nig√©ria korm√°nya november 15-√©n egy illeg√°lis ir√°ni fegyversz√°ll√≠tm√°ny miatt tett jelent√©st az ENSZ Biztons√°gi Tan√°cs√°nak. A nig√©riai Lagos kik√∂t√Ķj√©be okt√≥berben √©rkezett fegyverek most lehet√Ķs√©get szolg√°ltatnak arra, hogy Ir√°nt az atomprogramja miatt kir√≥tt szankci√≥k megs√©rt√©se miatt cit√°lj√°k az ENSZ BT el√©. A fegyvercsemp√©szek lebuk√°sa sokba ker√ľlhet a perzsa √°llamnak, amely l√°that√≥an Nyugat-Afrik√°ban is igyekszik befoly√°sra szert tenni.

Link = http://kitekinto.hu/iszlam/2010/11/23/irani_fegyverszallitmanyt_kapcsoltak_le_lagosban/

√Āll√≠t√≥lag a c√©l√°llom√°s Szeneg√°l √©s Gambia voltak, ami viszont a Z√∂ldfoki-szigetekt√Ķl nem esik messze, viszont Dakar meg √©ppen ott ter√ľl el. De m√©g ez sem l√©nyeges k√©rd√©s. Ez egy m√©g kor√°bbi h√≠r.

Irán Kongóból csempészett uránt?
Ir√°n nagy mennyis√©gben pr√≥b√°l illeg√°lis √ļton atomfegyver gy√°rt√°s√°hoz sz√ľks√©ges ur√°niumot szerezni arr√≥l az afrikai b√°nyavid√©kr√Ķl, ahonnan a Hirosim√°ra ledobott atombomba alapanyaga is sz√°rmazott - √≠rta a The Sunday Times.

A vezet√Ķ brit vas√°rnapi lap besz√°mol√≥ja szerint egy j√ļlius 18-i ENSZ-jelent√©s k√©ts√©get kiz√°r√≥an meg√°llap√≠totta, hogy egy, a tanz√°niai v√°mtisztvisel√Ķk √°ltal lefoglalt nagy mennyis√©g√Ľ 238-as ur√°niumsz√°ll√≠tm√°nyt a kong√≥i Lumumbashi b√°nyavid√©ken adt√°k fel.
Tanz√°niai v√°mtisztvisel√Ķk azt mondt√°k a brit lapnak, hogy a sz√°ll√≠tm√°ny c√©l√°llom√°sa Bandar Abbasz ir√°ni kik√∂t√Ķv√°ros volt, s a csemp√©sz√°rut egy rutinellen√Ķrz√©s sor√°n foglalt√°k le.
A leleplez√©s n√∂veli a felt√©telezett ir√°ni atomfegyverprogram m√©reteire vonatkoz√≥ nyugati f√©lelmeket, ak√°rcsak a Hezbollah libanoni s√≠ita szervezetnek az Izrael elleni harc√°ban ny√ļjtott ir√°ni t√°mogat√°s j√∂v√Ķbeni kil√°t√°sait illet√Ķ aggodalmakat - √≠rta a brit √ļjs√°g.
Az ENSZ vizsg√°lati jelent√©s√©t tov√°bb√≠tott√°k a vil√°gszervezet szankci√≥bizotts√°g√°nak eln√∂k√©hez, √©s hamarosan a Biztons√°gi Tan√°cs is napirendj√©re t√Ľzi. A dokumentum szerint Tanz√°nia "korl√°tozott adatokat" k√∂z√∂lt h√°rom m√°sik radioakt√≠v sz√°ll√≠tm√°nyr√≥l, melyeket az elm√ļlt t√≠z √©vben Dar es Salaamban foglaltak le.
Az ur√°niumsz√°ll√≠tm√°nyok a kong√≥i Lumumbashi k√∂rny√©k√©r√Ķl sz√°rmaznak, amely az √°sv√°nykincsekben gazdag Katanga tartom√°ny sz√©khelye. Ott tal√°lhat√≥ a Shinkolobwe ur√°nb√°nya, amely a Hirosim√°ra √©s Nagaszakira 1945 augusztus√°ban ledobott atombomb√°k alapanyag√°t is sz√°ll√≠totta. A b√°ny√°t ugyan hivatalosan 1961-ben bez√°rt√°k, miel√Ķtt Kong√≥ visszanyerte volna f√ľggetlens√©g√©t Belgiumt√≥l, de az ENSZ-vizsg√°lat meg√°llap√≠totta, hogy a b√°ny√°szat titokban tov√°bb folytat√≥dik, √©s a helyi hat√≥s√°gok szemet hunynak efelett.
J√ļniusban egy brit parlamenti bizotts√°g arra figyelmeztetett, hogy Nagy-Britanni√°t ir√°ni terrorist√°k t√°madhatj√°k meg, amennyiben nem cs√∂kken a fesz√ľlts√©g. A brit bels√Ķ elh√°r√≠t√°s a bizotts√°g szerint arra a k√∂vetkeztet√©sre jutott, hogy "alv√≥ terrorista sejtek" aktiviz√°l√°s√°val Ir√°n t√°mad√°st int√©zhet nagy-britanniai atomer√Ķm√Ľvek ellen, √©s az eml√≠tett sejtek m√°r meg is kezdt√©k a lehets√©ges c√©lpontok felder√≠t√©s√©t - √≠rta a The Sunday Times.

Forr√°s: Link

V√©g√ľl kilyukadunk a sz√°munkra √©s az angolsz√°sz zsid√≥k sz√°m√°ra l√©nyeges strat√©giai k√©rd√©sekn√©l. Tudjuk, hogy K√≠na hatalmas ter√ľleteket v√°s√°rol fel √©lelmez√©si c√©llal Afrik√°ban, de nem tudtuk, hogy Nig√©ria az USA olajk√©szlet√©nek 65%-√°t biztos√≠totta. Miut√°n a Mexik√≥i-√∂b√∂lben sorra lez√°rt√°k a f√ļr√≥tornyokat √©s tilos √ļjabbakat nyitni, nehogy katasztr√≥fa t√∂rt√©njen, Venezuela kies√©se ut√°n maradt Nig√©ria. Az √©szak-afrikai ter√ľletekr√Ķl a k√∂vetkez√Ķ s√°v ment√©n lehetnek mostan√°ban „forradalmak”. Mali, Niger √©s Cs√°d, s m√°ris ott vagyunk Nig√©ri√°n√°l. √Črts√ľk j√≥l a dolgot. Jelen pillanatban K√≠na √©s Oroszorsz√°g vezet√Ķ szerepe m√°r elvitathatatlan √©s m√©g csak most kezd√Ķdik igaz√°n a helyzet kibontakoz√°sa. Az osztr√°kok k√ľl√∂n olajvezet√©ket √©p√≠ttettek ki a tenger alatt √©s L√≠bi√°b√≥l kaptak olajat. Erre dolgozott r√° a Bar√°ts√°g k√Ķolajvezet√©k, ha kev√©s volt a petr√≥, de az olaj √©s g√°zvezet√©kek, amik jelen pillanatba Magyarorsz√°gra is befutnak, korl√°tozott kapacit√°ssal rendelkeznek √©s Nyugat sz√°m√°ra nem elegend√Ķ m√©g a maxim√°lis kapacit√°suk sem. Jelen pillanatban √ļgy t√Ľnik, hogy Putyin j√≥l sakkozott √©s az √∂sszes sz√°lat az a k√∂r tartja kez√©ben amir√Ķl eddig is besz√©ltem. Tal√°n nem v√©letlen, hogy D√©l-Kore√°ban is elcsendes√ľltek a negat√≠v hangok √©s a moszkvai polg√°rmester j√°rja √©ppen az orsz√°got √©s k√∂z√∂s programokr√≥l egyeztetnek. Tal√°n az sem v√©letlen, hogy Izraelben egy ma meg jelent cikk szerint 20 √©ven bel√ľl √©hs√©gr√Ķl √©s nincstelens√©gr√Ķl „vizion√°lnak”, mik√∂zben Magyarorsz√°gra (√©s a r√©gi√≥ba) tereln√©k √≠gy √°t a retteg√Ķ holokamu-√°ldozatokat.
URL képfeltöltés,Képtár fotóidnak,képeidnek
Ma m√°r cikkezik, hogy Putyin „ber√°gott” a Gazprom-ra √©s kil√°t√°sba helyzete az egyeduralkod√°s√°nak megsz√ľntet√©s√©t. J√≥kat kuncogok rajta, mert ha nyom√°st akarn√©k gyakorolni a petyh√ľdt √©s elzsid√≥sodott Nyugatra, akkor belvisz√°ly indok√°val okozn√©k f√°jdalmas, neuralgikus helyeken n√©mi ell√°t√°sbeli zavarodotts√°got nekik. Ki tehet r√≥la, hisz ilyen az √©let. Alakul ez, k√∂rvonalaz√≥dik sz√©pen.

Persze mindabb√≥l, amit most √≠rtam, k√∂telez√Ķen senki ne vonjon le semmilyen v√©gk√∂vetkeztet√©st, hisz csak elgondolkoztam √©ppen, s Isten ments, hogy Olstein √©s a mossad—NBH komolyan vegyen is b√°rmit, mert m√©g magukhoz t√©rhetn√©nek a bealtat√°sb√≥l. R√°√©rnek m√©g. Egyel√Ķre v√°rj√°k csak a betelep√ľl√Ķ zsid√≥kat t√°rt karokkal, ahogy mi is tessz√ľk egyre nyugodtabban √©s egyre biztosabb tudattal a szeretetben, hogy saj√°t l√°bukon innen nagyon kevesen t√°vozhatnak csak √∂nk√©nt, a t√∂bbiekre pedig nem menek√ľlt st√°tusz, hanem a koncentr√°ci√≥s t√°bor v√°r. No nem az√©rt, mert ez az √©n d√∂nt√©sem, hanem az√©rt, mert ez a logikus megold√°sa a helyzetnek. A Maxim g√©ppusk√°k helyett term√©szetesen az√≥ta sokkal modernebb eszk√∂z√∂k is l√©teznek, de err√Ķl most, s tal√°n a k√©s√Ķbbiekben is f√∂l√∂sleges besz√©lni. √Črezhet√Ķ m√≥don a tettek ideje k√∂zeleg.

HozzŠszůlŠsok

# | balu998 balu998 - 2011 02 28 ¦ 12:06:19
Hmmmm...

mi is jut eszembe Angoláról?

"Angola China's largest African trade partner"
http://www.chinad...407941.htm

"China pledges to help Angola in diversifying exports in bilateral trade "
http://www.gov.cn...784342.htm

Ebb√Ķl a kis 2007-es t√©rk√©pb√Ķl pedig el√©g sok mindent ki lehet olvasni (m√©g a NATO/CIA tev√©kenys√©g is fel van t√ľntetve):
graypantherssf.igc.org/07-07-Newsletter/07-07-gpnl-africa_oil.gif

Azt is l√°tni lehet, hogy az olaj-lel√Ķhelyek √©s a fegyveres konfliktusok helyei nagyfok√ļ egyez√©st mutatnak - az √©szak-afrikai orsz√°gokon k√≠v√ľl. Nocsak. Hol is l√Ķnek mostans√°g?

Az AFRICOM-ot egyébként a Bush-kormány csak 2007-ben hozta létre. Az AFRICOM tevékenységéhez érdemes ezt a térképet is megnézni:
mondediplo.com/IMG/artoff3939.jpg

oszt' asszem el√©g is m√°ra a t√©rk√©pekb√Ķl...
# | postaimre postaimre - 2011 02 28 ¦ 12:17:14
balu, erre nincs v√°lasz. M√©g tanulm√°nyoznom kell a t√°rk√©peket √©s ideje megtanulnom kicsit b√Ķvebb ny√°llal szavalni az angolt. Nem mondom, hogy zseni vagy, de k√∂zel√≠tesz.meghajol
# | joekaponya joekaponya - 2011 02 28 ¦ 12:51:54
mar regota sokan varjak ezt az uzenetet eleg a az ubermens gondolatbol kizokenteni a kazarokat.
# | buvarkund buvarkund - 2011 02 28 ¦ 13:05:40
Kerecsen: Hadd talaljam ki! Az igazi goj motorosok?
# | joekaponya joekaponya - 2011 02 28 ¦ 15:34:03
el v -hu nekem olyan polom van amelyen rajta vana katonai keppel. nekem az o szellemi lete is erot ad.
# | Tom V Tom V - 2011 02 28 ¦ 16:08:55
Elgondolkodtat√≥ cikk, ami eleve √©rdekesen indul, mert egy figyelemfelkelt√Ķ 'trivi√°val' kezd. Bizony az els√Ķ koncentr√°ci√≥s t√°bort az angol hadsereg tal√°lta ki az angol-b√ļr h√°bor√ļban, amikoris ilyen aljas √©s f√©rfiatlan m√≥don k√≠s√©relte megt√∂rni a kem√©ny b√ļr ellen√°ll√°st, amit sok√°ig k√©ptelen volt legy√Ķzni. A b√ļr h√°bor√ļk m√°sk√ľl√∂nben is meg√©rnek egy kis tanulm√°nyt, mert minn√©l m√©lyebbre √°sunk bele, ann√°l ismer√Ķsebb helyzetekbe botlunk.

Vegy√ľk az akkori √≠d√Ķk leghatalmasabb √©s leggazdagabb gyarmatbirodalm√°t, ami els√Ķs√©ge dac√°ra, egyre t√∂bbre √©s t√∂bbre √°h√≠tozik. A szemben √°ll√≥ oldalon Transvaalt tal√°ljuk, egy kis f√ľggetlens√©g√©re b√ľszke, becs√ľletesen szorgos √°llamocsk√°t, amit az a csap√°s √©r, hogy √≥ri√°si arany √©s gy√©m√°ntlel√Ķhelyeket tal√°lnak ter√ľlet√©n, amivel m√°ris megtal√°ltuk a konfliktus forr√°s√°t. A h√°bor√ļ egy hitszeg√Ķ f√©lkatonai t√°mad√°ssal indul az angolok r√©sz√©r√Ķl a semmit sem sejt√Ķ b√ļrok ellen, ami cs√ļfos kudarccal v√©gz√Ķdik, (a Jameson raid vagyis 'portya'), de ez nem szegi kedv√©t az angol birodalom parancsnokainak, akik a megsz√°llottak energi√°j√°val trombit√°lnak √∂ssze egyre nagyobb √©s nagyobb seregeket birodalmuk sarkaib√≥l, (p√©ld√°ul kanadai √∂nk√©ntes egys√©gek is harcoltak az angolok oldal√°n), amig nagy keservesen, v√©gre siker√ľl maguk al√° gy√Ľrni a h√Ķsiesen harcol√≥ b√ļrokat. √Črdekes trivia azis, hogy az angol hadseregben t√∂bbsz√°zezer Magyarorsz√°gt√≥l felv√°s√°rolt l√≥ k√≠nl√≥dott.

A fentebb v√°zolt b√ļr szennyesh√°bor√ļ √≠gy ker√ľlhet az angol √ļjkori t√∂rt√©nelem sz√©gyenlapjaira a kinai √≥piumh√°bor√ļkkal, valamint a kinai boxerfelkel√©s √©s az indiai szipolyl√°zad√°s v√©rbefojt√°s√°val egy√ľtt.
Mi ezeknek a t√∂rt√©nelmi esem√©nyeknek a tanuls√°ga? Mindenekel√∂tt az, hogy mindig is voltak olyan birodalmak a t√∂rt√©nelemben, amik az elk√©pzelhet√Ķ legf√©ktelenebb √©s legk√∂ny√∂rtelenebb harcot v√≠vt√°k a n√©pek leig√°z√°s√°√©rt, valamint a F√∂ld kincseinek elhar√°csol√°s√°√©rt.
# | kalasnyikov kalasnyikov - 2011 02 28 ¦ 17:21:41
√°menGrin
# | Gutai Zub Gutai Zub - 2011 02 28 ¦ 17:48:46
Tom V,

"A vil√°got eg√©szen m√°s szem√©lyek ir√°ny√≠tj√°k, mint akiket l√°tnak azok, akik nincsenek beavatva a m√∂g√∂tt√ľk l√©v√Ķ val√≥di hatalomba."
Disraeli

√ćrod, hogy. "mindig voltak olyan birodalmak...."
Szerintem "csak!" ilyen birodalmak voltak, vannak.
Minden k√ľlpolitikai elemz√©st csak tal√°lgat√°snak, magyar√°zgat√°snak √©rzek, ahol a l√©nyeg mindig elveszik, rejtve marad.
A kinai vagy orosz nagyhatalmi terjeszked√©sben se l√°tok sok biztat√≥ jelet Magyarorsz√°gra n√©zve.(t√∂rt√©nelm√ľnkben lapozva pl√°ne ijeszt√Ķ p√©ld√°k vannak)
Abban is kételkedem, hogy a világpolitika eseményeit csak a gazdasági meggondolások irányítják.
# | JANI PAPA JANI PAPA - 2011 02 28 ¦ 17:55:55
Tom!
Az Angol √Čs Bur h√°bor√ļban n√©p elleni b√Ľntett t√∂rt√©nt, amivel v√©g√ľl is megnyert√©k a h√°bor√ļt.
Mert t√∂rt√©netesen az angolok hi√°ba toboroztak hadsereget b√°rhonnan a vil√°gb√≥l m√©gsem tudtak gy√Ķzni.
Sim√°n elvesztett√©k a h√°bor√ļt, csak hogy, esz√ľkbe √∂tl√∂tt elkel fogni a Burok asszonyait √©s gyerekeit √©s megzsarolni √Ķket ezzel, ha nem adj√°k meg magukat, az √°rtatlanok nem kapnak se inni se enni.
A Burok v√©g√ľl is megadt√°k magukat, de szeretteik m√°r egy hete szomjan √©s √©hen-haltak.
√Črdekes err√Ķl a liber√°lis m√©dia nem √≠r!
Sz@r n√©p az angol is, vagy legal√°bbis a vezet√Ķik mindenf√©lek√©pp!
# | postaimre postaimre - 2011 02 28 ¦ 17:57:46
Mit gondoltok, mir√Ķl sz√≥l az "angolsz√°sz emisszi√≥"? Mi√©rt √≠rom plagiz√°lva gyakran az "angolsz√°sz zsid√≥ horda" kifejez√©st. Kik ezek az "angolok", Rotschildok, ezek a gentlemanusok √©s berozs(d)√°lt vasl√©dik, kir√°lyi degener√°ci√≥k Sity of London...ez egy fert√Ķz√∂tt r√©teg √©s agyvelej√©ig romlott, k√∂zeg, viszont az ismert vil√°g z√∂me m√©g nem r√©g k√∂zvetlen√ľl az uralmuk alatt √°llt. Ideje v√©gezni vel√ľk.
A franci√°k sem kuty√°k √°m, ott is van a rizspar√≥ka alatt zsidaj nem is kev√©s √©s m√°r k√∂z√ľk nincs r√©gi "dics√Ķ" m√ļltjukhoz, amely soha nem is volt, de rohadtul azt akarj√°k mutatni.
Napoleon, a Bonapartiba v√°gott Josefing hat√°s√°ra a Jakobinusok szabadvakol√≥i szabadalm√°ra rohant el Moszkv√°ig, de ott Kutuzovon t√ļl sok j√≥ nem v√°rt r√°. Azt√°n meg elwaterlovagolt sz√©pen, am√≠g meg nem arz√©nozt√°k nagy sz√°m√Ľzet√©s√©ben Szent Ilona kebel√©ben. Akkor nem lett meg a zsid√≥ vil√°gcs√°sz√°rs√°g, hi√°ba volt r√° egy jel√∂ltj√ľk NAP-√ď-LEON, vagyis NAPOROSZL√ĀN.

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 0.84 mŠsodperc
71,959,927 egyedi lŠtogatů