Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

A legenda

Napl√≥Tegnap egy haz√°nkba l√°togat√≥ ruszin csoportot k√≠s√©rtem tolm√°csi min√Ķs√©gben Budapesten, s annak dac√°ra, hogy 20 √©ve nem akt√≠v az orosz tud√°som, el√©g j√≥l meg√©rtett√ľk egym√°st. A t√°rsas√°g a Becs√ľlet Napja rendezv√©nyre √©rkezett √©s teljesne tiszt√°ban vannak a fi√ļk a zsid√≥-helyzettel, s mint kider√ľlt, a szerbek szint√©n ugyan√ļgy l√°tj√°k, amit mi is. Est√©re kicsit elf√°radt a nyelvi processzorom, de √ļgy √©rzem, hogy a k√∂zelj√∂v√Ķben lesz el√©g alkalmam r√°, hogy gyakoroljak, b√°r a n√©metemre √©s az angolomra is r√°f√©r egy kis „tup√≠roz√°s”. Ferihegyen a zsidajok egy √≥r√°n kereszt√ľl vizit√°lt√°k a csoportot, ami nagyon vicces, mert nyilv√°n a nemzetk√∂zi igen „titkos” szolg√°latok k√∂z√∂tti egy√ľttm√Ľk√∂d√©s nem azt kell jelentse, hogy ilyen l√°tv√°nyos akci√≥kkal adjanak nyomat√©kot annak, hogy tudass√°k azt, amit mi is tudunk. V√©g√ľk van, mint a botnak!

„Adjon az Isten!
Imrém!
Testvérem!
A "klubbnapra" szerveztek a "c√©g" "k√∂nny√Ľb√ļv√°rokat", kiss√© szegyenl√Ķsek is lesznek k√∂z√∂t√ľk, sok "szem√ľveges", ugyanis a "f√ľszereket" a Jord√°n partj√°r√≥l sz√°ll√≠tott√°k a f√Ķz√©shez.
Szeg√©ny nyomorult sanya, nem is tudom hende/cep/ mit is tudna tenni, ha m√°st nem mint esetleg elmes√©li a "k√∂nny√Ľb√ļv√°roknak", hogy m√©gsem kellene mer√ľlni.
Ugyanis a sz√©gyenl√Ķsebb "b√ļv√°rok" nagy val√≥sz√≠n√Ľs√©ggel a "nemzeti" oldalr√≥l vannak, arr√≥l m√°r nem is besz√©lve, hogy a hende mester, megegyezett, "ha k√ľlf√∂ldi katon√°t t√°mad√°s √©r, haszn√°lhatja a fegyver√©t, ak√°r t√∂megk√∂zleked√©si, l√©gi, vagy v√≠zi j√°rm√Ľv√∂n".
No sz√≥val, ha valaki nagyon kotor√°szna, akkor bizony annak le kell szaggatni a kez√©t, majd k√©s√Ķbb m√°st.
Isten tartson!...”

Nos, azt m√°r tudjuk, hogy a mossados likvid√°land√≥ zsid√≥knak nem sok hely maradt, csak a f√∂ld alatt lehet elk√©pzelni nyugodt szenderg√©s√ľket, de √ļgy l√°tom, hogy az √ľnneps√©g alkalm√°b√≥l m√©gy egy m√©diakamp√°nyba az√©rt belekezdtek, a l√°tszat kedv√©√©rt. Nem mondom, hgy gondtalan napok k√∂sz√∂ntenek r√°nk, de ink√°bb el√Ķbb, mint ut√≥bb a "tengeri n√∂vend√©keket" ki kell ugrasztani a „Bokrosb√≥l”. Itt az ideje! A hogyanj√°r√≥l had ne kelljen m√°r √≠rnom, mert meglepet√©sek n√©lk√ľl az √©let csupa unalom. A „magyar rend√Ķrs√©get” meg √ļgy kell elfelejteni, ahogyan van, ahogy a „honv√©ds√©get” is. Az el√Ķtt√ľnk √°ll√≥ napok m√©g a stabilnak t√Ľn√Ķ embereket is sz√©tzil√°lhatj√°k, s most der√ľl ki, hogy ki a r√°termett arra a feladatra, ami n√©lk√ľl√∂zhetetlen a szem√©t eltakar√≠t√°s√°hoz. A zsid√≥kat m√°rpedig t√Ľzzel √©s vassal lehet kis√∂p√∂rni √©s a t√∂rt√©nelemben m√©lt√≥ hely√ľkre tenni √Ķket. Ez nem ideol√≥giai, hanem l√©tk√©rd√©s.
V√°ltoz√≥ vil√°gban √©l√ľnk √©s √ļgy d√ľb√∂r√∂gnek az esem√©nyek, hogy ha nem tudjuk mit is kell n√©zni, akkor nem l√°thatjuk, amit l√°tni kell. Afrika az esem√©nyek k√∂z√©ppontj√°ba ker√ľlt √©s az eddig m√©rs√©kelten nyugodt √∂ld√∂kl√©s hirtelen fell√°ngol√≥ politikainak t√Ľn√Ķ √ļjraoszt√°sba megy √°t. A kaz√°r zsid√≥k Oroszorsz√°gban is √°trendez√Ķd√Ķ k√©pet mutatnak √©s megindult a „kitelep√≠t√©s√ľk”, √©s le√©p√≠t√©s√ľk a k√∂zigazgat√°sb√≥l. √ögy h√≠rlik, hogy Birobidzsan k√∂zpont√ļ Zsid√≥ Auton√≥m Ter√ľlet lesz a k√∂zpontjuk, a k√≠nai hat√°r k√∂zel√©ben.

Forras: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_Auton%C3%B3m_Ter%C3%BClet

Ez még nem a válasz az itt feltett kérdésre!

„Zsid√≥k
Üdv testvér!

Megfogalmaz√≥dott bennem egy k√©rd√©s n√©h√°ny napja, de nem tudok sehogy sem el√Ķr√©bb jutni.
Mi lesz a zsid√≥kkal ha mindennek v√©ge? Hogyan lesznek semleges√≠tve? Mivel a vil√°g minden pontj√°n megtal√°lhat√≥ak, fent √°ll az es√©lye annak hogy a buk√°suk ut√°n m√©g ha lassan is de vissza szerzik a hatalmukat!? pl: N√°lunk az aranybull√°ban is meghat√°rozt√°k a zsid√≥s√°g hely√©t m√©gis l√°tjuk hova juttattak minket hossz√ļ √°sk√°l√≥d√°saik sor√°n. V√©lem√©nyem szerint mindaddig m√≠g sz√©tsz√≥rva megmaradnak a vil√°gban √°lland√≥ vesz√©lyt jelentenek az eg√©sz emberis√©gre. Szerintem a megold√°s a "tot√°lis kiirt√°s" lenne de mivel nem vagyunk √°llatok √©s nem akarunk olyann√° v√°lni mint √Ķk tal√°n m√©g az √∂sszegy√Ľjt√©s√ľk lenne egy lehets√©ges megold√°s valahol ahonnan m√°r biztosan nem tudn√°nak √°rtani senkinek!
Megtisztelnél vele ha kifejtenéd a véleményedet!

V√°laszod el√Ķre k√∂sz√∂n√∂m!

√údv :…”
M√ļlt √©vben Medvegyev hivatalos l√°togat√°son egyeztetett ebben a k√©rd√©sben. Szerintem az Izraelb√Ķl visszatelep√ľl√Ķk is oda ker√ľlnek √©s a k√∂zigazgat√°sb√≥l most le√©p√≠tettek is, de ha sokat pof√°znak, akkor lehet Szib√©ria, vagy a fekete nylon-tasak is a lakhely√ľk. Ennek megfelel√Ķen az orosz Duma l√©tsz√°m√°t nagyhirtelen 5%-al lecs√∂kkentett√©k √©s 78 f√Ķt t√°vol√≠tottak el az 1482 f√Ķb√Ķl. K√©rd√©s az, hogy kiket? Tal√°n nem erre reag√°lva, de Gorbacsov is megsz√≥lalt √©s menti ami menthet√Ķ a h√ľlyes√©geivel. Kerek-perec kijelentette, hogy Putyin √©s Medvegyev nem indul 2012-ben a v√°laszt√°sokon. Biztos jobban tudja. Szerintem meg igen, b√°r azt√°n lebegteti a k√©rd√©st egy +”helycser√©t” is megemlegetve. Erre minden es√©ly megvan. Ez √©vben Oroszorsz√°g 10 milli√°rd doll√°r √©rt√©k√Ľ fegyver√ľzletet tervezett be, de lehet, hogy t√ļll√©pik ezt a keretet, ha kicsit megszalad az afrikai √©s k√∂zel-keleti, no meg magyarorsz√°gi helyzet is.
Minden estre, Izraelben a korm√°nykoal√≠ci√≥ hadi l√°bon √°ll √©s Cipi olyasmit emleget, hogy Netanjahu m√°r nem a vezet√Ķj√ľk √©s Liebermann is haz√°t √°rult, mik√∂zben a cionista f√Ķrabbit b√≠r√≥s√°g el√© cit√°lt√°k pedof√≠lia v√°dj√°val √©s k√©sz√ľlnek arra, hogy Egyiptom „bedobja a kulcsot” √©s d√©li hat√°raik is v√©d n√©lk√ľl maradnak. √ögy legyen! Az izraeli bels√Ķ politikai fesz√ľlts√©g n√∂veked√©s√©ben nagy szerepet j√°tszanak az orosz ajk√ļ bev√°ndorl√≥k, de √Ķket egy√©bk√©nt is m√°sk√©ppen kezelt√©k, elk√ľl√∂n√≠tve eddig is. Most arr√≥l √≠r a Haarec, hogy vesz√©lyben vannak, mert a HAMAS vad√°szik r√°juk vil√°gszerte. Szerintem meg a mossad √©s nem is biztos, hogy r√°juk, hanem ink√°bb √Ķk kezdtek vad√°szni az eddigi „megb√≠z√≥ikra”. Nagy j√°tszma ez, s tal√°n √©ppen ez√©rt √©rdekes, hogy az ukr√°n.izraeli v√≠zummentess√©g is √©letbe l√©pett, mert √≠gy k√∂nnyebben √°tj√°rhat√≥ a rendszer. Most kaptam h√≠reket arab forr√°sokra hivatkozva, hogy a h√©tk√∂znapi Egyiptomak szerint m√©g egy√©rtelm√Ľbb zsid√≥ korm√°nyuk lesz mint eddig volt. Mubarak ugyan lemondott, de m√©gsem. √ögy t√Ľnik, hogy a hadsereget nem √Ķ ir√°ny√≠tja, m√°r nem parancsol nekik. A probl√©ma ott is az, mint ami n√°lunk. Az ellenz√©ket is a zsid√≥ hozta l√©tre, ahogy n√°lunk is √©s nincs szellemi vezet√Ķ r√©tege, √°llamvezet√Ķnek alkalmas szem√©lye az orsz√°gnak olyan, akit ne a zsid√≥k √©p√≠tettek volna fel. Ha lenne, m√°r helyzetbe ker√ľlt volna, de √≠gy Mubaraknak kell megoldani a konfliktust. Nos, azt nem √©rtik sokan, hogy ha nincs megfelel√Ķ m√°sik szem√©ly, akkor az eddigivel kell megoldani a k√©rd√©st, csak neh√©z egy olyan szem√©llyel boldogulni, aki eddig Tel.Avivb√≥l kapta a parancsot √©s most Tel-Aviv hallgat, mik√∂zben Moszkva besz√©l. √Čppen ez a helyzet n√°lunk is, de m√©g id√Ķben lebukott a J√≥bbik, √≠gy viszont az a helyzet ad√≥dot el√Ķ, hogy iylen cikkekkel kell elmondani azt, amit most le√≠rtam. Ebb√Ķl lesz egy kis v√©res n√©zetelt√©r√©s, de h√°t sz√≥ltam sokszor, id√Ķben √©s sokaknak. Nem akart√°k √©rteni!

Budapest nem besz√©l Kreml√ľl
http://nol.hu/kulfold/bp_nem_erti_a_kreml_nyelvet

Nos, nem az a l√©nyeg, hogy nem besz√©l, hanem az, nem akarja √©rteni, hogy mi √©s mi√©rt t√∂rt√©nik, s √≠gy belesz√≥l√°sa sem lehet, viszont √ļtban van. De folytatom a gondolatsort. Ha Izraelben m√°r arra k√©sz√ľlnek, hogy Egyiptom be fog d√Ķlni, akkor a palesztin helyzet is alapvet√Ķen m√°s megk√∂zel√≠t√©st ig√©-nyel.
Az, hogy gazdas√°gi bajok vannak ott, kivil√°glik abb√≥l, hogy kollekt√≠ven k√∂vetelik Netanjahut√≥l, hogy legyen olcs√≥bb a keny√©r √©s az √ľzemanyag, no meg a v√≠z d√≠ja is, mert az ut√≥bbi id√Ķben kicsit megdr√°gultak. A t√Ķzsd√©n is baj van √©s a „k√ľlf√∂ldi” befektet√Ķket okolj√°k az√©rt, hogy „shortol√°ssal” nagyot kasz√°lnak rajtuk. A saj√°t t√©rfel√©n, j√°t√©k√°ban megverni az ellenfelet az igai gy√Ķzelem. B√°r m√©g nincs lez√°rva az √ľgy, de a form√°ci√≥ m√°r k√∂rvonalaz√≥dik. A j√≥ benne az, hogy mindig legal√°bb k√©tes√©lyesnek t√Ľnik a helyzet megold√°sa, √≠gy rem√©nyt ad mindenki sz√°m√°ra, s mindenkinek a saj√°t sz√°j√≠ze szerint lesz √©rt√©kelhet√Ķ a helyzet. Az √°rhelyzet alakul√°sa miatt a zsid√≥ szakszervezetek sztr√°jkot terveznek, orsz√°gos szinten, s m√°r Izrael megb√©n√≠t√°s√°r√≥l esik sz√≥. √Črdekes nem, hogy Magyarorsz√°gon, a zsid√≥ tartom√°nyban rosszabb helyzetben is olyan suny√≠t√°s van a szakszervezetek r√©sz√©r√Ķl, hogy felt√©telezhet√Ķ, hogy nincsenek is. A TAXI-sokr√≥l √©ppen ma hallottam, hogy majd valamikor valamit csin√°lni akarnak √©s a fels√Ķoktat√°sban is majd csak az alkotm√°nyoz√≥sdit k√∂vet√Ķen terveznek t√ľntet√©s, valamikor √°prilisban, de ez m√°r k√≠nosan nevets√©ges. Vezet√Ķik mind egy sz√°lig zsid√≥k √©s a nagy tervnek r√©szei, amit √ļgy kell √°tv√°gni, mint a gordiuszi csomagot, egyetlen j√≥l ir√°nyzott mesterl√∂v√©ssel!
De k√∂zben olvasom, mi van m√©g, ami fontos lehet a kirak√≥shoz. Az orosz k√∂zel-keleti megb√≠zott Egyiptomban fel√ľgyeli a suezi dolgok alakul√°s√°t √©s k√∂zben, csendesen ratifik√°lta a Duma a norv√©gokkal k√∂t√∂tt tengeri haj√≥z√°si-sz√°ll√≠t√°si szerz√Ķd√©st.
Putyin kijelentette, hogy a Oroszorsz√°g a legnagyobb olajkitermel√Ķ orsz√°ga √©s lassan, de biztosan az√©rt az √°rpolitik√°t is nekik kellene √°tvenni. Lehet, hogy hamarosan arr√≥l olvasunk, hogy Rubelben hat√°rozz√°k meg a gallon √°r√°t? Ez strat√©giai k√©rd√©s √©s azon nem is csod√°lkozom, hogy arr√≥l nem hallani, hogy mit csin√°l Obama √©s az angol minisztereln√∂k, pedig m√©g egy esztendeje ez h√≠r volt. Ma m√°r nem is annyira. A Kuril-szigetekre megy az orosz fegyver √©s z√°rja a Jap√°n-tenger kij√°rat√°t, de ezzel egy√ľtt hivatalosan is felfegyverkezhet Alaszka √©s Kanada vonatkoz√°s√°ban is. Ugyan hogy vannak az amcsik Okinav√°n?
De lapozzunk! Tegnap hivatalos r√°di√≥-h√≠rolvas√°sban hangzott el, hogy K√≠n√°ban a nagy sz√°razs√°g miatt k√©nytelenek voltak speci√°lis permetez√Ķ rep√ľl√Ķg√©pet felk√ľldeni a l√©gt√©rbe, hogy es√Ķt csin√°ljanak √©s lett is es√Ķ, meg h√≥ is azonnal. Most n√°lunk is esik, de m√°r n√©gy-√∂t napja folyamatos volt a permetez√©s. Nem tudom, de nekem √ļgy t√Ľnik, hogy a magyarorsz√°gi meteorol√≥giai szolg√°lat vezet√Ķj√©nek cser√©je tal√°n √∂sszef√ľgg√©sbe hozhat√≥ azzal, hogy err√Ķl a nem kis „√∂sszeesk√ľv√©s elm√©letr√Ķl” ma m√°r ny√≠ltabban lehet eml√≠t√©st is tenni? Sok minden van m√©g, amir√Ķl √≠rnom kellene, de √ļgy l√°tom, hogy a baromfi√≥l sz√©tszalad √©s ha egyszerre k√°r√°lnak a ty√ļkok, akkor neh√©z a kotkod√°csol√°sra figyelni!
Z√°r√°sk√©ppen az√©rt itt van egy eddig „titkos” harcj√°rm√Ľ, ami tal√°n l√©zer-√°gy√ļ, de lehet, hogy valami m√°s. Tal√°ljuk ki!
URL képfeltöltés,Képtár fotóidnak,képeidnek
URL képfeltöltés,Képtár fotóidnak,képeidnek

HozzŠszůlŠsok

# | Hegel Hegel - 2011 02 11 ¦ 14:53:49
Hmm ugy n√©z ki mint egy harci grills√ľt√Ķ...hogy kiket grillez ki arra √©n nemtom a v√°laszt!
# | pyro master pyro master - 2011 02 11 ¦ 15:37:43
Engem hat√°rozottan egy mozg√≥ projektorra eml√©keztet, de ez r√°m rossz f√©nyt vet√≠t, ez√©rt rak√©ta-sorozatvet√Ķre voksolok, aff√©le Putyin-orgon√°ra.
# | hunroli hunroli - 2011 02 11 ¦ 15:42:03
Nos igen. Az a lil√°s sz√≠n√Ľ reflektor szer√Ľs√©gek nekem az ultraviol√°s megold√°st sugallja!
K√∂ztudott, ugye a naphoz hasonl√≥an, nagyon durva √©g√©si s√©r√ľl√©seket lehet vele okozni. El lehet k√©pzelni pl. ugyanezt koncentr√°lva, ir√°ny√≠tva, ultra power LED-ek seg√≠ts√©g√©vel, hacsak nem tekerj√ľk be magunkat aluf√≥li√°valGrin
# | balu998 balu998 - 2011 02 11 ¦ 16:22:53
ugyan gyerekek, ma már a Marlene Dietrichek és Marilyn Monroek nem járogatnak ki a frontra, a baka viszont két gyilkolás között unatkozik - szóval ez egy stílusos önjáró diszkó-kitt. Komolyzenei koncertekhez Sztálin-orgonával Wink
# | Cezarfi Cezarfi - 2011 02 11 ¦ 16:24:05
Itt van néhény sor ultravioletta lazer sugár segítégével bénító fegyverröl.
http://tinyurl.co...
# | figyelo figyelo - 2011 02 11 ¦ 16:24:30
Hogy mi a "v√©gs√Ķ megold√°s" (Endl√∂sung)?

Szocmunk√°s ismer√Ķs√∂m mes√©lte, hogy a sz√ľlet√©sekor eldobott cig√°nygyerek hi√°ba ker√ľl tisztess√©ges csal√°dba, el√Ķbb-ut√≥bb elcig√°nyosodik, √Ķ sok ilyen csal√°ddal tal√°lkozott, akik nem √©rtett√©k, hol rontott√°k el a nevel√©st (sehol, csak rosszul v√°lasztottak).
Dilidoki mesélte, hogy zsidó kisgyereknek, ki még soha nem hallott a soá-ról, holokamu-rémálmai vannak, viszik hozzá kezelésre. Genetikailag kódolták a hazugságokat és még ki tudja mi egyebet.

A munkat√°bor m√°r ki lett tal√°lva, annyira megs√©rt√Ķdtek, hogy csin√°ltak bel√Ķle holokamut. √Člet√ľk v√©g√©ig dolgozva sem tudn√°k t√∂red√©k√©t sem j√≥v√°tenni annak a szenved√©snek, amit a vil√°gnak (szerint√ľk a gojoknak) okoztak, de az√©rt meg kell adni a lehet√Ķs√©get, hogy holtukig igyekezhessenek, hisz nincs nagyobb b√ľntet√©s az ingyen√©l√Ķknek, mint a kem√©ny fizikai munka.
# | postaimre postaimre - 2011 02 11 ¦ 16:32:53
Szerintem ez egy √∂nj√°r√≥ hadi vet√≠t√Ķ-g√©p, sz√©les v√°szn√ļ t√≠pus.
figyel√Ķ, a k√©rd√©s igen bonyolult, b√°r szerintem a megold√°st m√°r felv√°zolt√°k. Most olvasom megint Marschalk√≥t, h√°tha "megvil√°gos√≠t" a k√©rd√©sben. Az a baj, hogy ha t√ļl√°ltal√°nos√≠tunk, az is baj, ha embernek tekintj√ľk √Ķket, az is baj, ha meg akarjuk oldani a k√©rd√©st, az is baj...teh√°t m√°shonnan kell k√∂zel√≠ten√ľnk, s nem vagyok benne biztos, hogy a megold√°s az eddigi kudarcok ir√°ny√°b√≥l √©rkezik. Hogy mit kezdj√ľnk az embernek l√°tsz√≥, de elembertelenedett, vagy genetikailag ember-szer√Ľ, de lelki-szellemi parazitizmussal fert√Ķz√∂ttekkel, majd akkor lesz megker√ľlhetetlen feladv√°ny, ha m√°r √Ķk a maguk sors√°val megrekedtek,s nem tudj√°k √∂n√°ll√≥an bev√©gezni azt. Seg√≠teni mindig √∂r√∂m!
# | Tom V Tom V - 2011 02 11 ¦ 16:40:40
Ellens√©geink ezen az √°ll√≠t√°son lehet hogy g√ļnyol√≥dni fognak, de a n√©met birodalmi vezet√©s sokat t√∂rte a fej√©t a zsid√≥ k√©rd√©s b√©k√©s megold√°s√°n. Kezdetben, (amikor m√©g b√©ke volt), szabad teret engedtek kiv√°ndorl√°suknak, de √©rdekes m√≥don a liber√°lis nyugati hatalmak meglehet√Ķsen v√°logat√≥sak √©s vonakod√≥ak voltak befogadni √Ķket. Erre a birodalmi vezet√©s kompromisszumos megold√°sokat javasolt. El√Ķsz√∂r Uganda, majd Madagaszk√°r sziget√©nek zsid√≥ betelep√≠t√©s√©t k√©relmezt√©k, amit a nyugati hatalmak kap√°sb√≥l elutas√≠tottak. Ebb√Ķl a kis r√©szletb√Ķl is j√≥l l√°tni, (meg ezernyi apr√≥-csepr√Ķ m√°sb√≥l, amit nincs t√ľrelmem f√∂lsorolni) hogy a zsid√≥ uralta Nyugat egy√°ltal√°n nem kereste a b√©k√©s megold√°sokat, hanem √©pp ellenkez√Ķleg, ahol tudta provok√°lta N√©metorsz√°got, mert h√°bor√ļt akartak.
M√°sk√ľl√∂nben az orosz c√°r m√°r k√≠s√©rletezett egy ehhez hasonl√≥ zsid√≥ tartom√°nnyal, de a k√≠s√©rlet akkor nem v√°lt be. A ter√ľlet neve angolul:The Pale of Settlement vagy oroszul: Csert√° Oszedloszti.
Imre, mi a garancia arra, hogy ez a mostani tervezett kitelepítés sikeresebb lesz, mint a korrábiak voltak?
Csatolva: T√©rk√©pes angol nyelv√Ľ info a Pale of Settlement-r√Ķl:http://en.wikiped...Settlement
# | Magy1 Magy1 - 2011 02 11 ¦ 17:18:37
V√©gs√Ķ megold√°s?
A zsir√°fokat √©s a cigiket √∂ssze√∂mleszteni 1 nagy sz√°ll√≠t√≥ teherj√°rm√Ľre √©s ir√°ny a Mars.
Ott nyugisan el lehetnek egym√°ssal, s√Ķt a zorb√°nt tuti elfogadj√°k vez√©r√ľknek, mert mind2 v√©r meg van benne! Ott mes√©lhetik egym√°snak, hogy melyik√ľk holomicsod√°ja volt nagyobb. Kor√°bbi jelent√©sek szerint √ļgyis hasonl√≥ak m√°r a k√∂r√ľlm√©nyek a Marson, mint itt, s√Ķt lehet m√°r jobbak is.
# | Tulok Tulok - 2011 02 11 ¦ 17:42:04
A zsid√≥ k√©rd√©sre ugyanolyan megold√°st k√≠n√°l a genetika, mint amilyet a zsid√≥k sz√°nnak a t√∂bbi rassz sz√°m√°ra. A K√∂zel-keleti zsid√≥kat az arabokkal, √©s K√≠n√°val kezd√Ķd√Ķ h√°bor√ļ fogja elt√ľntetni, am√≠g a kaz√°r zsid√≥kkal pont, a csak r√°juk jellemz√Ķ mitokondri√°lis DNS-specifikus v√≠rusok fognak v√©gezni.
Ahogy egyre ny√≠ltabban tervezik a konkurens fajok biol√≥giai fegyverekkel t√∂rt√©n√Ķ kiirt√°s√°t, sz√°m√≠thatnak ilyen ellenl√©p√©sekre is! Nem lesz neh√©z, mivel a belterjess√©g egyedi genetikai mint√°t eredm√©nyez, ami nagym√©rt√©kben megn√∂veli a konkurens, egym√°ssal is kevered√Ķ, de nem v√©rfert√Ķz√∂tt fajok t√ļl√©l√©si es√©lyeit.

Egy kis √≠zel√≠t√Ķ a zsid√≥ "Achilles-sarokb√≥l":

"...hallhat√≥, hogy a f√©rfi ment√°lis betegs√©gt√Ķl szenved, s v√©lhet√Ķen az ebb√Ķl eredet√Ķ gy√Ľl√∂let √©s k√©ts√©gbees√©s fordult parttalan gy√Ľl√∂letbe. Nem ismeretlen azonban, hogy a zsid√≥s√°g hajlamosabb a ment√°lis betegs√©gekre - s ez nem valamif√©le antiszemita propaganda.

Makkai a zsid√≥s√°g betegs√©g√©nek az izgatotts√°got tal√°lta: hogy m√©g a j√°t√©kokban sem k√©pesek nyugodtak, b√©k√©sek maradni, k√©pesek idegesen k√ľzdeni a gy√Ķzelem√©rt.
1. Makkai nem volt orvos, megfigyel√©sei nem m√©rvad√≥ak. Szerencs√©re azonban voltak olyan szakemberek, akik kutatt√°k a k√©rd√©st, s ezek nagy r√©sze maga is zsid√≥ volt: mik√∂zben a bizony√≠t√©kot kerest√©k √∂nn√∂n fels√Ķbbrend√Ľs√©g√ľkre, valami eg√©szen m√°st tal√°ltak.

2001-ben egy izraeli c√©g asken√°zi zsid√≥k v√©rmint√°it gy√Ľjt√∂tte bizonyos genetikai betegs√©gek megel√Ķz√©se √©rdek√©ben.
2. A hivatalos magyar√°zat szerint az√©rt √©ppen az √∂v√©k√©t, mert √Ķk genetikai integrit√°suk miatt a legmegfelel√Ķbbek. A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy olyan betegs√©gekre kerestek gy√≥gy√≠rt, amely legink√°bb az asken√°zi zsid√≥s√°gra jellemz√Ķ. A teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl ilyen p√©ld√°ul az √ļgynevezett Gaucher-betegs√©g, amely egy enzim inaktivit√°sa miatt alakul ki. Infantilis G-k√≥rk√©nt √°ltal√°ban csecsem√Ķkn√©l jelentkezik √©s gyermekkori hal√°lt okoz. Ha ez nem k√∂vetkezik be, juvenilis G-k√≥rk√©nt v√©gtagi idegb√°ntalmakat √©s dementi√°t, azaz elbutul√°st okoz. A Gaucher-betegs√©g autoszom√°lis recessz√≠ven √∂r√∂kl√Ķd√Ķ k√≥rk√©p, azokn√°l jelentkezik, akik v√©rvonal√°ba asken√°zi zsid√≥ kapcsol√≥dott.3 Hasonl√≥ betegs√©g a Canavan-k√≥r4,
Niemann-Pick-betegs√©g √©s m√©g sz√°mos m√°sik √∂r√∂kl√∂d√Ķ baj.
5. A zsidók évezredes vallási megfontolásait szokták a valódi okként megnevezni: egyesek a cukorbetegséget a kóser étkezés következményének tartják.
6. m√°sok pedig a szexu√°lis √ļtmutat√°sok miatt gondolj√°k √ļgy, hogy a zsid√≥s√°got kev√©sb√© s√ļjtja a m√©hnyakr√°k.
7. Nem elhanyagolhat√≥ azonban a zsid√≥s√°g √©vsz√°zados t√°rsadalmakba √©kel√Ķd√∂tt helyzete: t√ļl√©l√©si szempontb√≥l n√©lk√ľl√∂zhetetlen k√©pess√©geket saj√°t√≠tottak el, √≠gy nem meglep√Ķ, hogy a zsid√≥s√°g √°ltal √©rintett t√°rsadalmakban √Ķket mint keresked√Ķ, a p√©nzzel foglalkoz√≥ n√©pcsoportk√©nt ismert√©k meg. Werner Sombart a legmagasabb embers√©gk√©nt √©s a legmagasabb intellektualizmusk√©nt jellemzte a zsid√≥s√°got, majd k√©s√Ķbb ezt √≠rja:

"Gyakran √ļgy tal√°ljuk, hogy a zsid√≥kn√°l elcsenev√©szesedett minden √∂szt√∂n√∂s meg√©rt√©s, √©ppen √ļgy, ahogy l√©nyegesen nem v√°ltozott a vil√°ghoz val√≥ √©rzelmi viszonyul√°suk sem."

Roderich Stoltheim szerint sikereiket legink√°bb egyf√©le erk√∂lcsi als√≥bbrend√Ľs√©gben kell keresni, amely √©ppen ebb√Ķl √©s √©letvitel√ľkb√Ķl t√°pl√°lkozik: mivel folyamatos v√°ndorl√°suk sor√°n csak mozg√≥ javakkal foglalkozhattak (p√©ld√°ul √°llatteny√©szt√©s vagy n√∂v√©nytermeszt√©s helyett kereskedelmi foglalkoz√°s), hamar el√Ķnyh√∂z jutottak, ha erk√∂lcstelen m√≥don cselekedtek (t√ļlzott kamatk√©r√©s stb.).
9. 1969-ben C. P. Snow a Hebrew Union College-ben tartott el√Ķad√°s√°ban a zsid√≥ belterjess√©g miatt a zsid√≥s√°got "minden m√°s √©l√Ķ n√©pn√©l fels√Ķbbrend√Ľnek" nevezte.
10. A hetvenes √©vekben er√Ķs√∂d√∂tt ez a v√©lem√©ny, √≠gy t√∂bb k√∂nyv foglalkozott azzal, hogy a judaizmus puszta strukt√ļr√°ja miatt Isten kiv√°lasztott n√©pe jobb, mint a t√∂bbi.
11 12

A zsid√≥s√°ggal rokonszenvez√Ķ √ļjj√°sz√ľletett p√ľnk√∂sdi kereszt√©ny Charles Darwin a fajok fennmarad√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ kutat√°saiban13 meg√°gyazott a mai szociobiol√≥gi√°nak is. Dr. Edward Wilson hetvenes √©vekbeli munk√°j√°ban (Szociobiol√≥gia: Egy √ļj szint√©zis14) bemutatja az √©l√Ķl√©nyek k√≥dolt √∂szt√∂n√©t arra vonatkoz√≥an, hogy a genot√≠pusukat meg√Ķrizz√©k, megmagyar√°zza a csoporth√Ľs√©g √©s altruizmus l√©tez√©s√©t. A szociobiol√≥gia √©s viselked√©sgenetika bebizony√≠totta, hogy m√©g a fejlett t√°rsadalmakon bel√ľl is a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ embercsoportok olyan csoportstrat√©gi√°t alkotnak, amely megakad√°lyozza az asszimil√°ci√≥jukat, √≠gy meg√Ķrzik genot√≠pusukat (egyszer√Ľs√≠tett p√©ldak√©nt: a tudom√°nyos √°ll√°spont szerint a cig√°nys√°g √Ķsi t√ļl√©l√©si √∂szt√∂ne miatt nem akar marad√©ktalanul beolvadni egy m√°s n√©pcsoportba). A zsid√≥s√°g h√°nyattatott t√∂rt√©nelme, kialakult alkata √©s vall√°si meggy√Ķz√Ķd√©sei miatt k√ľl√∂n√∂sen ellenezt√©k a m√°s n√©pcsoportokkal val√≥ kevered√©st. Szuprem√°cista vil√°gfelfog√°suk (a kiv√°lasztotts√°g √©rz√©se keveredik a fels√Ķbbrend√Ľs√©g √©s √ľld√∂z√∂tts√©g √°lland√≥ √©rz√©s√©vel) √©s csoportstrat√©gi√°juk j√≥ p√©ld√°ja Geyla Frank cikke, amelyben egy antropol√≥giai magazinban a zsid√≥ faji fels√Ķbbrend√Ľs√©get dics√©rte, de megjegyezte, hogy a zsid√≥ fajis√°g √∂ntudata titkoland√≥, mert antiszemitizmust sz√ľlne.15 Ez az √∂ntudat zsid√≥ homogenit√°st eredm√©nyezett: a v√°ndorl√≥ √©letm√≥d √©s a vall√°si el√Ķ√≠r√°sok miatt a legt√∂bb zsid√≥ hossz√ļ id√Ķn kereszt√ľl (√©s sokan m√©g ma is) sz√°rmaz√°s alapj√°n v√°laszt p√°rt.

A homogenit√°s miatt k√∂nnyed√©n meg√°llap√≠that√≥ a k√ľl√∂nbs√©g a zsid√≥s√°g √©s p√©ld√°ul egy eur√≥pai n√©pcsoport k√∂z√∂tt. Az ilyen genetikai vari√°nsok teszik lehet√Ķv√©, hogy olyan, csak a zsid√≥kra vesz√©lyes betegs√©gek l√©tezhessenek, mint p√©ld√°ula Tay-Sachs betegs√©g.
16 -17 Bat Miriam √©s Sachs kutat√°saik sor√°n d√∂bbenetes hasonl√≥s√°got fedeztek f√∂l √Čszak-Afrika, a K√∂zel-Kelet √©s K√∂z√©p-Eur√≥pa zsid√≥s√°ga k√∂z√∂tt, de √≥ri√°si k√ľl√∂nbs√©get az adott ter√ľlet zsid√≥ √©s nem zsid√≥ lakoss√°g√°ban.18 T√∂bb kutat√°sban vizsg√°lt√°k a zsid√≥k egym√°shoz val√≥ hasonl√≥s√°g√°t, √©s azt tal√°lt√°k, hogy a vil√°g k√ľl√∂nb√∂z√Ķ pontjain √©l√Ķ zsid√≥k legal√°bb k√©tszer, de ak√°r √∂tsz√∂r t√∂bb hasonl√≥s√°got mutatnak egym√°shoz tizenn√©gy polimorf locus vizsg√°lat√°t figyelembe v√©ve, mint a vel√ľk egy helyen √©l√Ķ nem zsid√≥ lakoss√°g.19 H√°romezer √©ves zsid√≥ csontv√°zak vizsg√°lata is azt mutatta, hogy h√°romezer √©ve √©lt zsid√≥k k√∂zelebbi rokons√°got mutatnak a mai zsid√≥kkal, mint a jelenleg a vizsg√°lt popul√°ci√≥val egy ter√ľleten √©l√Ķ n√©p.20 21 22 23 24 Az √©rinthetetlen√ľl √∂nmag√°ban √°ll√≥ zsid√≥s√°g √≠gy csak a zsid√≥k genot√≠pus√°ra speci√°liz√°l√≥dott beteg√©sekben szenvedhet.

Miut√°n Nahum Goldmann, a Cionista Vil√°gsz√∂vets√©g volt eln√∂ke kijelentette25, hogy k√©tf√©le zsid√≥ van: aki elismeri, hogy t√∂bb ezer √©ves t√∂rt√©nelme miatt k√ľl√∂n, er√Ķsebb fajt alkot, √©s az, aki becstelen√ľl nem, vil√°goss√° v√°lt, hogy a cionista zsid√≥s√°gban ig√©ny van a saj√°t fels√Ķbbrend√Ľs√©g√ľk bizony√≠t√°s√°ra. Az ut√≥bbi √©vekben a zsid√≥ kutat√≥k egyre-m√°sra √°lltak el√Ķ a zsid√≥k magasabb intelligenciah√°nyados√°ra vonatkoz√≥ kutat√°si eredm√©nyeikkel. A vizsg√°latok szerint akkor, ha az emberi IQ √°tlag√°t 100-nak vessz√ľk, az asken√°zi zsid√≥k√© 107-113.26 M√°s kutat√°sok r√©szletesebb adatokkal szolg√°lva arra a k√∂vetkeztet√©sre jutottak, hogy a zsid√≥s√°g verb√°lis intelligenci√°ja val√≥ban magasabb az √°tlagos eur√≥pai√©n√°l, de absztrakt, t√©r√©rz√©kel√Ķ k√©pess√©g√ľk az √°tlag alatt marad.27 28 Ez egybev√°g a zsid√≥s√°g evol√ļci√≥s strat√©gi√°j√°val is, amelyet fentebb taglaltunk.

A fentiek alapj√°n l√°thattuk, hogy a zsid√≥s√°g hossz√ļ id√Ķn √°t kialakult alkata, vall√°si saj√°toss√°gai miatt √∂n√°ll√≥ t√∂mbk√©nt √©ltek, fejl√Ķdtek. Ilyen m√≥don egy√©ni k√©pess√©geik √©s er√Ķss√©geik alakultak ki, de vil√°gosan l√°that√≥ az is, hogy gyarl√≥s√°gban √©s betegs√©gekben is tal√°lhatunk csak r√°juk jellemz√Ķeket. Makkai izgatotts√°gnak nevezte, amit a Psychosis Judaica t√ļlfesz√≠tett idegbajnak, f√©lv√©rekre jellemz√Ķ ideg√°llapotnak.
29 Egy b√©csi orvos kutat√°sai sor√°n kimutatta, hogy √∂r√∂k√∂lt gyengeelm√©j√Ľs√©gben a kereszt√©nyek 0,7%-a, m√≠g a zsid√≥k 0,98%-a szenved (ez majdnem minden sz√°zadik zsid√≥).30 Hihetetlen, de Fishberg √©s Oppenheim is elismeri, hogy a zsid√≥k hajlamosabbak az elmezavarra: el√Ķbbi szerint a zsid√≥k agya a legcsek√©lyebb izgalomt√≥l is megzavarodik, ut√≥bbi szakember szerint pedig a szerz√©s v√°gy√°ba bolundulnak bele ezek az emberek.31 Nem teljesen vil√°gos, hogy a kriminalisztik√°ban f√∂lhaszn√°lhat√≥k-e ezek a tapasztalatok, de megfigyelt√©k, hogy az 1892-1901-es id√Ķszakban N√©metorsz√°gban a csal√°s (√ļgy is mint okirathamis√≠t√°s, uzsora stb.) legf√Ķk√©pp zsid√≥k √°ltal elk√∂vetett b√Ľn volt: k√∂zel k√©tszer annyi zsid√≥ k√∂vetett el ilyen jelleg√Ľ b√Ľncselekm√©nyt, mint katolikus vagy evang√©likus.
32. Ilyen kimutat√°s az√≥ta nem k√©sz√ľlt.

A f√∂nti heveny√©szett √∂ssze√°ll√≠t√°s igazolja eddigi megfigyel√©s√ľnket: nem nevezhet√Ķ v√©letlennek, hiszen statisztikusan igazolhat√≥, hogy a zsid√≥ g√©nek megjelen√©se f√Ķk√©nt ment√°lis, patologikus betegs√©gek megjelen√©s√©t eredm√©nyezhetik. A kor√°bbi fajv√©d√Ķk t√∂bbek k√∂z√∂tt ez√©rt ellenezt√©k a zsid√≥kkal val√≥ h√°zass√°got. Ilyen kijelent√©sek n√©lk√ľl is bel√°thatjuk, hogy nem lehet a puszta v√©letlen m√Ľve, hogy a pszich√©s zavarokban, de p√©ld√°ul a homoszexualit√°sban is nagyobb ar√°nyban tal√°lhatunk zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ embereket. Hi√°ba tabu ez a t√©ma, kell r√≥la besz√©lni, mert r√°nk is hat√°ssal van."

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.20 mŠsodperc
83,601,671 egyedi lŠtogatů