Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

Személyes

Napl√≥A mai bejegyz√©s kicsit m√°s lesz, mint az ut√≥bbi id√Ķben megszokottak. Szem√©lyes, csal√°di vonatkoz√°s√ļ, de csak annyira, amennyire sz√ľks√©ges, nem jobban. Az aprop√≥t az adja, hogy hozz√°m is eljutott a „pletyka”, amit a jobbikos vez√©rkar ir√°ny√°b√≥l terjed, arra vonatkoz√≥an, hogy a csal√°dom is kih√°tr√°lt m√°r m√∂g√ľlem √©s teljesen „sz√©t vagyok esve”. Ha √≠gy lenne, ez akkor sem seg√≠tene m√°r rajtuk, mint ahogyan az sem, hogy azt terjesztik ugyanezek a k√∂r√∂k, hogy a verseimet sem √©n √≠rom, s – gondolom – ennek folyom√°nyak√©nt tal√°n a napl√≥mat is m√°s irk√°lja helyettem. Fel kell tennem teh√°t a k√©rd√©st magamnak, ha r√°juk hallgatok, hogy √©n, √©n vagyok-e m√©g, vagy esetleg aki vagyok, az nem tud arr√≥l, aki vagyok? A m√ļltkoriban egy tipikus jelens√©ggel szembes√ľltem megint. Sokan bujk√°lnak hamis identit√°ssal √©s t√∂bb n√©ven is szerepelve a honlapon, de kor√°bbi tapasztalatb√≥l az is kider√ľlt, hogy olyan honlap√≠r√≥ is van, aki t√∂bb √©ven is szerepel a saj√°t „fel√ľlet√©n” √©s mag√°nak tesz fel k√©rd√©seke √©s meg is v√°laszolja azokat.

A m√ļltkor a TMRSZ honlapj√°n keveredtem olyan sz√≥v√°lt√°sba, amir√Ķl kider√ľlt, hogy a „vitapartnereimet” nagyon is j√≥l ismerem, s szemembe m√©g mukkanni sem mern√©nek, de √≠gy elb√ļjva az √°larcuk m√∂g√©, azt hiszik, nem der√ľl ki, kicsod√°k is voltak. Nos, kider√ľlt. Mert mindig kider√ľl aminek ki kell! El√∂lj√°r√≥ban szeretn√©m lesz√∂gezni, hogy sehol nem √≠rok hozz√°sz√≥l√°st, de ha megteszem, mert sz√ľks√©g√©t √©rzem, akkor azt a saj√°t nevem alatt teszem. A csal√°dom √©s benne √©n is, remek√ľl megvagyunk, amennyire ebben a helyzetben ez csak lehets√©ges. Amit teszek, azt annak tudat√°ban cselekszem, hogy a sz√°momra fontos szem√©lyek tudj√°k ennek ok√°t √©s v√°rhat√≥ k√∂vetkezm√©nyeivel is tiszt√°ban vannak. Feles√©gem a m√°sik felem, tal√°n sokszor a szebbik √©nem is √©s nem kock√°ztatom, hogy ez a viszony, val√≥di szeretetbe √©s meg√©rt√©sben val√≥ l√©t√ľnkre ak√°r az ilyen hat√°sok is befoly√°ssal legyenek. Mikor megeml√≠tem neki, hogy mit is mondanak m√°sok, csak felcsattan, vagy mosolyog, s a v√©ge az, hogy hangosan kik√©ri mag√°nak √©s javasolja, hogy csin√°lj√°k ut√°nunk, ha tudj√°k. Mivel jobb√°ra a h√°rom gyermek napi programj√°nak int√©z√©se √©s a h√°ztart√°s √©s √°ltal√°nos munk√°latok, egyebek a jelenlegi feladatk√∂r√∂m, s mell√©k√°ll√°sban teszem, amit itt „nemzet √©s hazament√©snek” nevezhet√ľnk, akinek fant√°zi√°ja van, elk√©pzelheti, hogy mit jelent, s akinek meg nincs, az meg √≠gy j√°rt. Stabil √©rzelmi alapok n√©lk√ľl nem lehet elindulni azon az √ļton, amelyr√Ķl a legt√∂bben az√©rt k√©nytelenek let√©rni, mert √©szlelik, hogy a csal√°d nem √©rti, nem t√°mogatja √Ķket, √≠gy v√©g√ľl val√≥ban d√ľh√∂sek, haragosak √©s gy√Ľl√∂lk√∂d√Ķk lesznek, megsavanyodnak, elkeserednek √©s let√©rnek az √ļtr√≥l, vagy megrekednek, esetleg visszafordulnak. √ögy akarnak meggy√Ķzni m√°sokat, hogy a saj√°t k√∂zvetlen hozz√°tartoz√≥ikat nem k√©pesek el√©rni? A sikertelens√©g √©rz√©se garant√°lt! Aki a szeretet√©ben az eg√©sz emberis√©gre koncentr√°l √©s m√©lyen √°t√©rez, de akik k√∂r√ľl√∂tte vannak, bosszantj√°k, ideges√≠tik √©s k√©ptelen vel√ľk z√∂ld√°gra verg√Ķdni, annak is dolgoznia kell m√©g mag√°n. A m√ļltkor m√°r id√©ztem, de ide cit√°lom egyik kedvenc p√©ld√°zatomat:

„Egy aszk√©ta medit√°l barlangj√°ban. Egyszerre csak besurran egy eg√©r,
és rágcsálni kezdi az aszkéta szandálját.
Az aszk√©ta d√ľh√∂sen felnyitja a szem√©t: – Mi√©rt zavarsz meg √°jtatoss√°gomban?
– √Čhes vagyok – cincogja az eg√©r.
– T√°vozz, ostoba eg√©r – pr√©dik√°l az aszk√©ta –, mit oktalankodsz itt,
mikor éppen az Istennel való egységet keresem!?
– Hogyan akarsz Istennel egyes√ľlni – k√©rdezi ekkor az eg√©r –, ha
m√©g velem sem vagy erre k√©pes?”
Kahlil Gibran

De m√≠g a pontos id√©zetet kerestem, r√°leltem egy el√©g pontos kifejez√©s√©re mindannak, amit k√∂r√ľl√∂ttem „zajl√≥nak” √©rzek.

„Senki nem k√©pes el√Ķttetek semmit f√∂lfedni, csup√°n azt, ami tud√°sotok hajnal√°n, f√©l√°lomban m√°ris ott hever.
A tan√≠t√≥, aki k√∂vet√Ķi k√∂z√∂tt a templom √°rny√©k√°ban j√°r, nem b√∂lcsess√©g√©b√Ķl ad √°t n√©kik, hanem hit√©b√Ķl √©s szeretet√©b√Ķl.
Ha val√≥ban b√∂lcs, nem azt k√≠v√°nja, hogy bel√©pjetek az √Ķ b√∂lcsess√©g√©nek h√°z√°ba, hanem ink√°bb saj√°t elm√©tek k√ľsz√∂b√©re vezet benneteket.”

Vannak er√Ķk, melyek azon munk√°lkodnak, hogy kibillentsenek (ezek egyre nyomat√©kosabbak √©s szem√©lyesked√Ķbbek) az egyens√ļlyomb√≥l, amit 2006 √≥ta magamban √©rzek, √Ķrz√∂k, s vannak er√Ķk, amelyek megtartani, t√°mogatni igyekszenek. Nos, az eltelt √©vek bizony√≠tott√°k, hogy mondand√≥m nem csak aktu√°lis, hanem megker√ľlhetetlen ir√°nyvonalat k√©pvisel. Az is teljesen bizonyos, hogy a feladat, amit magamnak szabtam √©s amelyhez szellemi, lelki seg√≠ts√©get, s a k√∂r√ľl√∂ttem l√©v√Ķk sz√°m√°ra fizikai t√°mogat√°st kapok el√©g kell legyen a c√©l el√©r√©s√©hez, amelyet m√°r – √©rz√©seim szerint- el√©rtem, s ami most zajlik, az m√°r egy m√°sik fejezet, amelyben a t√∂bbes sz√°m els√Ķ szem√©lye kap nagyobb hangs√ļlyt, a „mi” k√©p√©ben. Kialakult egy szellemi k√∂z√∂ss√©g, egy igen sz√Ľk mag √©s azon kereszt√ľl a tereb√©lyesebb burok √©s mindenf√©le kapcsolatrendszer, amely az utat, melyet v√©gig fogunk j√°rni seg√≠teni, de n√©hol g√°tolni is k√©pesek. Sokan vannak vel√ľnk √ļgy, hogy ellen√ľnkre vannak, de ellens√©gei √≠gy √∂nmaguknak is, √≠gy nem lehet mindegyiket menteni, mert √∂nmag√°t nem k√©pes menteni. J√≥zsef Attil√°t√≥l olvass√°tok el figyelmesen az al√°bbi sorokat!

(Hov√° forduljon az ember...)
Hová forduljon az ember, ha nem tartozik a harcosok közé,
nem dob be ablakot, nem tép föl uccaköveket?
Hová forduljon az ember, ha nem tartozik a harcosok közé
és nem elégedetlen, bár nem elégedett?
Hov√° forduljon az ember - ism√©tli megint az ismer√Ķs.
Borostás arca mintha látna, de szeme semmit se néz, akár a halé.
Milyen gy√∂nge √©s b√°natos! √Čs b√°nata mily alapos, er√Ķs!
Meghalni semmi√©rt sem tudna, de ha villamos √ľtn√© el,
bátran állna a halál elé.
Tudja mindazt, mit én tudok, de nem onnan tudja, ahonnan én.
Esz√©t k√ľl√∂n, sz√≠v√©t k√ľl√∂n sz√°rnyalja be az egyr√∂pt√ľ sz√≥.
Madarat l√°t? - pihe suhan s a csontv√°z ott √°ll messzi
kopasz √°g z√∂rg√Ķ tetej√©n - -
n√©ki a fogalmak hideg vasak, miket csak messzir√Ķl szeml√©lni j√≥.
N√©zd! sz√≥ln√©k, de mit is mondjak? Meghallgat, de legbel√ľl
egy öregre figyel
ki szomor√ļan mosolyogva √Ķszi es√Ķben lebontott hajjal bolyong
h√Ľv√∂s szel√©t m√°r √©n is √©rzem s megrend√ľl√∂k.
El innen, el -
Ellens√©g √Ķ, ellens√©g√ľnk p√°ralepte szemeivel -
nek√ľnk vask√∂rm√©vel k√≠v√ľl, a hideg k√°lyh√°n cs√∂r√∂mp√∂l, guggol a gond.


Sokan feladt√°k, sokan t√ľrelmetlenek √©s sokaknak egyszer√Ľen elfogyott az √©letmelege ahhoz, hogy a megmutatott ajt√≥n bel√©pve az √©rtelm√ľket haszn√°lva k√∂vess√©k a bels√Ķ parancsnokuk hangj√°t. Nem akarj√°k l√°tni, ami a szem√ľk el√Ķtt van, s nem akarj√°k √©rteni, amit m√°r sz√°zszor megr√°gtak, azt sem. „Kev√©s volt az, amit megtudt√°l, mert alig hitted, amit √©rtett√©l!” √Ākos

Ahogy k√∂zeled√ľnk az esem√©nyhorizonthoz (vagy az hozz√°nk), √ļgy lesz egyre t√∂bb megzavarodottabb, cs√∂k√∂ttebb ember az egyik r√©szr√Ķl, a m√°sikr√≥l viszont es√©lyes, hogy hat√°rozottan elk√ľl√∂n√ľlj√∂n az a kis, de hat√°rozott √©s magabiztos r√©teg, aki nem bizonytalan. Az alapot a csal√°d adja ehhez, s az a k√∂z√∂ss√©gi mag, amelyhez csal√°dtagk√©nt tartoz√≥nak √©rzi mag√°t az illet√Ķ. Azt hiszitek, hogy ett√Ķl t√∂bb kell? T√∂bbre van sz√ľks√©g? Nem is lehet t√∂bbet el√©rni, hi√°ba akarn√°l, s ha ezt el√©rted, akkor k√©szen √°llsz arra, hogy a mint√°t √°tadhasd! A t√°rsadalom √≠gy szervez√Ķdhet, ha nem √≠gy szervez√Ķd√∂tt, akkor nem t√°rsadalom, „csak” cs√ľrhe lesz. K√∂nny√Ľ elv√©teni az ar√°nyokat, de a c√©lon t√ļll√Ķni nem lehet. A szeretet, mint szervez√Ķ er√Ķ nem eshet t√ļlz√°sokba, mint ahogyan az igazs√°g sem. Nem lehet sem t√ļlszeretni, sem t√ļl igazs√°gosnak lenni, mert a kett√Ķ egy √©s ugyanaz, s olyan sincs, hogy valami t√ļl eg√©sz! Mert ami eg√©sz, az nem lehet sem t√ļl kicsi, sem nagy, sem cs√ļnya, sem sz√©p. A csal√°d is ilyen szervez√Ķd√©s, s mi eddig a neh√©zs√©gek dac√°ra, vagy √©ppen az√©rt de egy√ľtt tudtunk haladni ezen az √ļton, b√°r m√©g messze nem √©rt v√©get a pr√≥ba, de az alapjaink stabilok. Ami a vers√≠r√°st illeti, hogy esetleg k√©ts√©gei vannak valakinek a szerz√Ķt illet√Ķen, eleve nonszensz felvet√©s, de engedek a n√°rcisztikus k√≠s√©rt√©snek √©s itt √©s most √≠rok egyet, csak a f√Ľzfa √©s a po√©ta kedv√©√©rt.

S√ľveget emeltem, s √∂nmagamra leltem
mert a cs√ļcsos f√∂d√©m, √ļgy borula f√∂l√©m
mint az √©gi ad√≥-vev√Ķ, csillagj√≥sl√≥ f√∂veg
agyvel√Ķ vev√Ķje √©s ad√≥ja, √©rtelem szava-tol√≥ja.
S√ľvegem nem kalap!
A fejfed√Ķ, hegytet√Ķ, nem alap, mi lapos pala
hanem √©gbet√∂r√Ķ kupola, mi felh√Ķk f√∂l√© l√°t
hol történnek csudák, és kobakomba hozza
mi k√©pzelet volt, l√°tom√°s, m√ļlik minden nyom√°s
mert fedetlen föveggel
feddhetetlen s√∂veggel v√°ltok sz√≥t az √Ėreggel
aki koron√°s!
Korokon √°t tesz t√ľnem√©nyt
ad nek√ľnk tudatos rem√©nyt,
hogy √©let√ľnk egyszerre csak egy lehet,
de vége nincs, csak kegyelet,
ha kegyetlen is a nyelet,
mellyel keser√Ľ pilul√°d nyeled.
S√ľvegem b√∂lcs, ami √©n nem vagyok,
de egy√ľtt Istennel lehet√ľnk nagyok!
Meg√©rtettem: Te √©s √Čn, Mi, vagyok.

No ennyit a rigmusr√≥l, s itt tal√°n be is kellene fejeznem, de van m√©g valami, amit gondolat√©breszt√Ķnek, rejtv√©nynek feladatk√©nt adok a sz√°motokra! Ha megy, akkor rendben, ha nem, akkor sem csod√°lkozom rajta. T√∂rt√©nt ugyanis, hogy Moszkv√°ban bez√°rtak egy iskol√°t a di√°kok csapnival√≥ „eredm√©nyei” miatt! Gondolom, liber√°lis szellem√Ľ volt a k√©pz√©s, vagy ott is a Lungodrom√°roknak ment a szakk√©pz√©snek √°lc√°zott p√©nzleny√ļl√°sos kartell. De nem az e k√©rd√©s., hanem az, hogy az orosz had√ľgy√©r a Dum√°ban felvetette, hogy le kellene cser√©ltetni modern k√ľlhoni fegyverekre az orosz k√©zifegyvereket, a nemzetk√∂zi tekint√©lynek √∂rvend√Ķ Kalast is. Volt √°m felz√ļdul√°s √©s skandalum, mik√∂zben √©n j√≥t mosolyogtam a felvet√©sen, mert zseni√°lis „√∂tletnek” tartom. Mi√©rt? Nos legyen ez a feladv√°ny helye. Annyit el√°rulhatok, hogy amerikai, brit, n√©met √©s izraeli √∂sszehasonl√≠t√≥ p√©ld√°kkal, fegyvert√≠pusokkal ker√ľlt √∂sszevet√©sre a Kalas. No ennyit m√°ra!

HozzŠszůlŠsok

# | Varuna Varuna - 2011 01 27 ¦ 14:19:27
Egy kis könyvajánló... pompom

David Icke: ...és az igazság felszabadít - I.kötet (EzVanKiadó, 2006 - http://www.ezvank...)

Let√∂lthet√Ķ innen (PDF, 38MB): http://www.megaup...d=MR3UI3F6
Az els√Ķ 18 oldalba itt lehet beleolvasni (PDF): http://www.ezvank..._eleje.pdf

Amint az Egyes√ľlt √Āllamok egyik vezet√Ķ k√∂nyvkiad√≥ja mondta, miut√°n elolvasta David Icke k√©zirat√°t: "Neh√©z szavakba √∂ntenem az izgalmat, amit ezzel kapcsolatban √©rzek. Ez egy olyan k√∂nyv, aminek felbukkan√°s√°ra m√°r hossz√ļ-hossz√ļ ideje v√°rok! Tudtam, hogy el fog j√∂nni, √©s l√°m, most a kezemben tartom. Gyakorlatilag elakad a l√©legzetem a r√°m teleped√Ķ s√ľrget√Ķ k√©sztet√©st√Ķl, hogy min√©l hamarabb nyomd√°ba adjam √©s eljuttassam mindenhov√°."

David Icke (ejtsd: √°jk) felt√°rja a glob√°lis esem√©nyek m√∂g√∂tti val√≥s√°got, amely az emberi l√©tez√©s j√∂v√Ķj√©t alak√≠tja, √©s a vil√°got, amelyet gyermekeinkre h√°trahagyunk. F√©lelem n√©lk√ľl, hat√°rozott k√©zzel ler√°ntja a leplet az elk√©peszt√Ķ, egym√°sba √°gyaz√≥d√≥ t√∂meg- manipul√°ci√≥s h√°l√≥zatr√≥l. Bemutatja, hogy ugyanaz a n√©h√°ny ember, titkos t√°rsas√°g √©s szervezet kontroll√°lja √©let√ľnk mindennapjait. √ēk tervelik ki a h√°bor√ļkat, az er√Ķszakos forradalmakat, a terrorista mer√©nyleteket √©s a politikai orgyilkoss√°gokat mind. √ēk tartj√°k k√©zben a kem√©ny drogok, a fegyverek, s√Ķt az inform√°ci√≥ vil√°gpiac√°t √©s a m√©dia hipnotiz√°l√≥ g√©pezet√©t. A XX. sz√°zad √©s az azt megel√Ķz√Ķ korok minden egyes negat√≠v glob√°¬≠lis esem√©nye ugyanazon Glob√°lis Elithez vezethet√Ķ vissza, √©s a felbukkan√≥ nevek n√©melyike nagyon is j√≥l ismert.

Nevek, helysz√≠nek, d√°tumok, esem√©nyek. Ezel√Ķtt m√©g soha senki nem t√°rta fel ezt a h√°l√≥zatot ilyen r√©szletes √©s els√∂pr√Ķ m√≥don, az √∂sszes szem√©ly¬≠zet√©vel √©s m√≥dszereivel egyetemben.

Ha el akarod ker√ľlni, hogy darabokra t√∂rj√∂n a vil√°g¬≠k√©ped, akkor tartsd t√°vol magad ett√Ķl a k√∂nyvt√Ķl!

Icke felt√°rja a glob√°lis √∂sszeesk√ľv√©s ezoterikus h√°tter√©t is. Javaslatot tesz egy lelkes√≠t√Ķ megold√°sra, amelyben minden f√©rfi, n√Ķ √©s gyer¬≠mek ezen a F√∂ld nev√Ľ bolyg√≥n kiszabadul a napi szint√Ľ elmeprogramoz√°s karmaib√≥l.

A k√∂nyv szavai inspir√°lnak mindannyiunkat, hogy v√©gre azz√° legy√ľnk, akik val√≥j√°ban vagyunk: - tudatos teremt√Ķk.

Ezen ismeret birtok√°ban k√©pess√© v√°lunk, hogy sarkig t√°rjuk a magunk √°ltal tudattalanul √©p√≠tett szellemi b√∂rt√∂n√ľnk kapuit, √©s a pen√©szes, s√∂t√©t t√∂ml√∂cb√Ķl kis√©t√°ljunk a szabads√°g borzongat√≥ f√©ny√°radat√°ba.

Ismerd meg az igazságot... és az igazság felszabadít téged.
# | tudatlanka tudatlanka - 2011 01 27 ¦ 14:40:53
Kedves Imre!
Ellens√©geid f√©lnek a "j√≥zan eszedt√Ķl" megragadnak mindent, hogy hiteltelen√≠ts√©k szavaidat. De akinek van egy kis esze √©s szeme az l√°tja a helyzet komolys√°g√°t, akinek meg nincs az √≠gy j√°rt.
Nagyon sok munkád fekszik az "ébresztgetésben, feltárásokban."
Ehhez a munk√°dhoz k√≠v√°nok er√Ķt, eg√©szs√©get Neked √©s a kedves Csal√°dodnak is.
# | Gerg√Ķ89 Gerg√Ķ89 - 2011 01 27 ¦ 14:41:32
gyaur: a skizofrének a zsidók, nem tudtad? Grin
# | Magy1 Magy1 - 2011 01 27 ¦ 15:25:55
"az orosz had√ľgy√©r a Dum√°ban felvetette, hogy le kellene cser√©ltetni modern k√ľlhoni fegyverekre az orosz k√©zifegyvereket, a nemzetk√∂zi tekint√©lynek √∂rvend√Ķ Kalast is. Volt √°m felz√ļdul√°s √©s skandalum, mik√∂zben √©n j√≥t mosolyogtam a felvet√©sen, mert zseni√°lis „√∂tletnek” tartom. Mi√©rt? Nos legyen ez a feladv√°ny helye."

Ha egyszer elj√∂nne az id√Ķ, hogy az orosznak be "kellene" vonulnia hozz√°nk felszabad√≠t√°s c√©lj√°b√≥l, akkor a zs√°km√°nyolt fegyverekb√Ķl meg is old√≥dna az ut√°np√≥tl√°s Grin
# | serestomi0217 serestomi0217 - 2011 01 27 ¦ 15:46:19
Szab√≥ G√°bor /lobbik vez√©r/ egy kor√°bbi level√©ben azt √≠rta, hogy √Ķk "nemzet ment√©st folytatnak"...
Ennek keret√©n bel√ľl:
-minden volt parlamenti k√©pvisel√Ķ megkapta a 20 √©v√©√©rt a h√ļsz √©v√©t..
-Lobbiznak fell√©pnek, √©s k√Ķ kem√©nyen oda hatnak a zsid√≥ betelep√ľl√©s ellen..
-Bank ellenes t√∂rv√©nyeket sajtoltak ki a fideszb√Ķl..
-Csend√Ķr-rend√Ķr√∂k v√°gj√° a b√Ľn√∂z√Ķ cig√°nyokat..
-Soros Gy√∂rgy f√Ķ szabadul√≥ k√Ķm√Ľves vona g√°bor, √©s szegedi csan√°d puszta l√°tv√°ny√°t√≥l is az √≥ce√°non t√ļlra szalad..
-A multik, mint pl a Tes√≥, meg a madaras Tes√≥ hanyat-homlok kimenek√ľltak szeretett Haz√°nkb√≥l, h√°la a lobbik parlamenti frakci√≥j√°nak...!

Na j√≥, el√©g a viccb√Ķl..Mert ez a p√°rtnak nevezett hazudoz√≥ macska jancsi banda, maximum groteszk karikat√ļr√°ja annak, aminek √©vekkel ezel√Ķtt l√°ttatta mag√°t, sok szeg√©ny sors√ļ emberrel.
Rem√©lem hamarosan mennek a p√∂ce g√∂d√∂r m√©ly√©re, ahov√° val√≥k, utcai h√Ķz√∂ng√Ķst√Ķl, kurutty-infost√≥l, mutyi √ľgyv√©dest√Ķl!
d√°d√°
# | postaimre postaimre - 2011 01 27 ¦ 16:29:43
'93 aki tenni akar, kezdje ott, hogy nem lép be sehová, hanem tesz, majd ha már tett és méltóvá vált, akkor beléphet, ha akar, de az sem biztos...
-az√©rt neveztem rigmusnak el. √Čppen ez hullott ki √©ppen most √©s bocs, hogy nem voltam ihletett!Grin
-az orosz dolgot rágd át, ha kérhetem. Használd a fejed! Ez rossz válasz volt, legalábbis szerintem.
# | ferike_2007 ferike_2007 - 2011 01 27 ¦ 16:40:15
Az orosz had√ľgy√©rrel kapcsolatban: szerintem kiv√°csian v√°rt√°k, hogy ki t√°mogatja az ind√≠tv√°nyt=O-)
# | Erik84 Erik84 - 2011 01 27 ¦ 16:49:40
Vagy a háttérhatalom szponzorálja, vagy próbálják felmérni az ellenség képességeit.
az orosz had√ľgy√©rrel kapcsolatban szerintem
# | Erik84 Erik84 - 2011 01 27 ¦ 17:01:40
http://www.youtub...re=related
itt az ujdons√°guk
# | maszat maszat - 2011 01 27 ¦ 17:09:55
Feladv√°nyra:
Szun Cu szerint az ellent√Ķl zs√°km√°nyolt ell√°tm√°ny jobb.Vagyis nem kell a logisztik√°val bajl√≥dni.Az elesett ellen bet√°razott √©s bet√°razatlan l√Ķszereit lehet azonnal felhaszn√°lni.Valamint A kalasn√°l bonyolultabb fegyverek kezel√©s√©t is bekell gyakorolni valamin.De a k√ļlcssz√≥ a mun√≠ci√≥.
Szerintem.Mi van?

HozzŠszůlŠs kŁldťse

HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.
GenerŠlŠsi idű: 1.01 mŠsodperc
83,602,051 egyedi lŠtogatů